Skocz do zawartości
marcinka

The Walking Dead

Rekomendowane odpowiedzi

Mi gra też bardzo się podobała, chyba pierwsza gra w którą wsiąkłem totalnie. Do tego wszystkiego moja dziewczyna przychodziła do mnie i patrzyła jak gram bo stwierdziła, że ta gra ma coś w sobie...

Ciekawe o czym będzie w drugim sezonie :happy:

Co do świata Walking Dead. Czytał już ktoś może dwie książki, które całkiem niedawno się ukazały? Narodziny gubernatora i Droga do Woodbury? Warto się tym zainteresować??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drugi epizod najlepszy. No i ostatnie 5 minut 5 epizodu. Minely juz trzy dni a wciaz to rozpamietuje.

Dodam, ze nie postapilem jak wiekszosc w finalowej scenie. Diziwi mnie ze wedlug statystyk 76 % osob uzyl broni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drugi epizod najlepszy. No i ostatnie 5 minut 5 epizodu. Minely juz trzy dni a wciaz to rozpamietuje.

Ja skończyłem ostatni epizod w dniu jego premiery, a nadal świetnie pamiętam całość gry, i z niecierpliwością czekam na jakieś info o drugim sezonie. Ta gra jest tym, czym miał być niestety z sezonu na sezon coraz słabszy serial.

Dodam, ze nie postapilem jak wiekszosc w finalowej scenie. Diziwi mnie ze wedlug statystyk 76 % osob uzyl bron

Też nie mogłem tego zrobić, w filmach to wydawało się prostsze :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak na prawdę to bardzo proste...

Dla tych co przeszli grę.

lepiej wpakować sobie lub kazać wpakować sobie kulkę w łeb niż w bólach przemieniać się w zombie do końca i mieć świadomość że się wyjdzie i będzie zabijało innych ludzi, no i może też tych bliskich sobie

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie co to za dodatki wyszly do the walking dead? czy to do innej czesci?

• The Walking Dead

Walker Execution Pack (12 zł)

Herd Mode Challenge (12 zł)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się...DLC wyszły tylko do Surviva Instinct czyli fps'a a nie do TWD z tego tematu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę nie rozumiem decyzji o nie zastrzeleniu się. Wiadomo, że takie dylematy do łatwych nie należą nawet w grach, ale mając do wyboru umrzeć i zostać zombie albo po prostu umrzeć to chyba decyzja jak dla mnie była oczywista. Można powiedzieć, że każdy kto postąpił inaczej marzy o byciu zombie :biggrin:

Na początku gra mi się średnio podobała ale po ograniu wszystkich odcinków i poskładaniu sobie wszystkiego do kupy muszę powiedzieć że pod względem emocji to gra nie ustępuje Heavy Rain :)

Edytowane przez pio_89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem coś napisać, ale niech ktoś mi powie jak się ustawia spojlery.

Bardzo prosto [ spoiler ] bla bla bla [ /spoiler] (bez tych przerw w tagach).

Ja swoją przygodę z "The Walking Dead" skończyłem wczoraj i jestem pod dużym wrażeniem :) dawno nie grałem w tak dojrzałą fabularnie produkcję.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kto z was pozwolił

aby ten dzieciak(chyba Ben) spadł z dzwonnicy?

Ja mu nie pomogłem,po tym co zrobił zasługiwał na to.Przez niego zginęło kilka osób

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mu pozwoliłem polecieć. Podobnie jak Ty, miałem takie samo zdanie o nim.

Gra poprostu genialna. Ukończyłem jakiś czas temu ale niedługo chyba znów sobie odpalę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja go uratowałem...nie mnie bowiem decydować o życiu lub śmierci innych. Ciekawe swoją drogą jak kończy się historia Ken'a w waszym przypadku, gdy "pozwoliliście" zginąć Benowi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również uratowałem chłopaka, bo wyszedłem z założenia jak kolega wyżej - nie mnie decydować o jego śmierci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja go uratowałem...nie mnie bowiem decydować o życiu lub śmierci innych. Ciekawe swoją drogą jak kończy się historia Ken'a w waszym przypadku, gdy "pozwoliliście" zginąć Benowi.

Właśnie to jest ciekawe. Możecie napisać jak to się u was skończyło?? Bo po moim wyborze

Ken zginął ratując Bena po jego upadku z dachu

A gra jest świetna. Nigdy nie myślałem, że taki zwykły klikacz może tak człowieka wciągnąć. Mam nadzieję, że jeżeli powstaną kolejne sezony to poziom będzie przynajmniej zblizony... Fajnie by też było poznać

dalsze losy Clementine oraz dowiedzieć się kim były te postacie na wzgórzu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do Kena

Pozwoliłem Benowi spaść

Odcięli mi rękę(na filmie pomogło xD)

Później idąc do hotelu,krótkofalówka spadła mi do jakiegoś pomieszczenia.Ta dziewczyna Omara skoczyła po nią,ale nie mogła z niej wyjść.Ken wskoczył podsadził ją,ale sam już nie mógł wyjść.

Pokazali jak strzela w tej dziurze kilku zombi w banie.Później już go nie pokazali, było słychać tylko trochę krzyków i cisza.

Główny bohater wierzył,że przeżył,ale reszta nie zgodziła się z nim.

A co do zakończenia

W mojej grze:

Przeszedłem pierwszy,napis się zawalił i powiedziałem im,że mają czekać na Klem na nabrzeżu.

Powiedziałem Klem,że ma iść na nabrzeże i znaleźć tę parę,a i tak na pustyni była sama

Co się stało jak pozwoliłem przejść tej parze jako pierwszej po napisie?

Co zrobiliście na farmie tych dwóch braci?

1. Czy pozwoliliście Kenowi zabić tego grubego ojca w chłodni? Ja tak

2. Czy zabiliście braci ludojadów? Ja tak

Edytowane przez ExVitallin_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie to jest ciekawe. Możecie napisać jak to się u was skończyło?? Bo po moim wyborze

Ken zginął ratując Bena po jego upadku z dachu

U mnie tak samo.

Ex...ja nie pozwoliłem na to więc sam to zrobił...a co do braci to tylko jednego.

Edytowane przez TRaCeGuitar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla tych co przeszli grę!

Do wszystkich,którzy nie wzięli jedzenia z samochodu i nie pozwolili spaść Benowi z dzwonnicy:

Jeśli pojawiłyby się na świecie zombi,Wy długo byście nie pożyli!

Ktoś się zgadza z moim zdaniem?

Edytowane przez ExVitallin_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby pojawiły się na świecie zombie to w naszym kraju one by długo nie pożyły xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja wiem że przeżyją najsilniejsi ale co jeżeli w tym wozie było jedzenie dla kogoś kto miał małe dziecko ?.

Żyłbyś ze świadomością że zabierając to jedzenie skazałeś na śmierć kogoś innego, kogoś żywego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie zabrałem ze względu na Clem. Żeby wiedziała, że tak nie można.

taaaa,bo pójdzie do więzienia....

No ja wiem że przeżyją najsilniejsi ale co jeżeli w tym wozie było jedzenie dla kogoś kto miał małe dziecko ?.

Żyłbyś ze świadomością że zabierając to jedzenie skazałeś na śmierć kogoś innego, kogoś żywego.

Lepiej kogoś niż moją ekipę

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie żebym cię atakował, ale taka wrażliwość na los innych ludzi i odpowiedzialność za dzieci przychodzi z wiekiem :) Ja starałem się podejmować takie decyzje jak w prawdziwym życiu i po prostu nie chciałem żeby Clem miała złe wzorce :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi