Sushi 611 Napisano 19 Grudzień 2012 Ok, n00bek przyszedł do tego tematu i prosi o wyrozumiałość. Tak sobie obczajałem dziś PSNa w kontekście świąt i tego, w co można pograć i też moją uwagę zwróciło TWD mimo, że jakoś wcześniej nieszczególnie mnie interesowało. Wyprowadźcie mnie z błędu jeśli źle ogarniam temat, jeśli chodzi o zakup tej gry: - kupuje sobie za 18 zł pierwszy epizod z tej zakładki (Season Pass) - jesli mi się spodoba, to mogę kupić sobie drugi, trzeci, czwarty i piąty - po 18 zł sztuka... - ...lub w całości Season Pass za 72 zł, gdzie mam wszystkie cztery kolejne epizody w jednym. Czy tak? :) Dokładnie tak. Sprawdź sobie demo i jeśli Ci się spodoba to od razu bierz Season passa, bo jakoś nie widzę żeby ktoś poprzestał na kilku odcinkach jeśli tylko gra mu się spodoba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DoV 101 Napisano 20 Grudzień 2012 (edytowane) Ktoś wie ile ma być epizodów? Bo jak tylko 5 to po co brać season pass jak pierwszy ep jest za free? Edytowane 20 Grudzień 2012 przez DoV Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 20 Grudzień 2012 Sezon pierwszy skończyl się na 5 epkach z tego co pamiętam... Sezon drugi dopiero jest "ustnie zapowiedziany" przez Telltale.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DoV 101 Napisano 20 Grudzień 2012 Chodzi mi o to że season pass jest za tą samą cene co płatne 4 odcinki ... ok doczytałem że jest jakaś zawartośc premium w SP, wiadomo co to jest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 20 Grudzień 2012 Ja kupiłem "przepustkę sezonową" i nic więcej poza epkami i motywem dla ps3 to nie miałem... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos_83 4001 Napisano 20 Grudzień 2012 jest 7 plików trial 1 + unlock, odcinki 2-5 i motyw Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TW_DoomMachine_ 63 Napisano 20 Grudzień 2012 innymi słowy : na demie masz pierwszą część pierwszego odcinka , żaden epizod nie jest za darmo. Jak kupujesz SP jesteś o jeden odcinek do przodu . 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DoV 101 Napisano 20 Grudzień 2012 I o to mi chodziło, dzięki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ayakashi 92 Napisano 20 Grudzień 2012 Czekajcie, czegoś nie rozumiem. Czy w Season Passie zawarty jest odcinek pierwszy? Bo kosztuje 72 zł, a osobno epizody kosztowałyby 90. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TW_DoomMachine_ 63 Napisano 20 Grudzień 2012 Dwa posty wyżej człowieku, dwa posty... :wallbash: 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ayakashi 92 Napisano 20 Grudzień 2012 Tak, zdaję sobie sprawę, ale nadal nie jestem pewien. XDD Może uznajmy, że jest zawarty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos_83 4001 Napisano 21 Grudzień 2012 Jestem po 1,5 odcinka. O matko ale to się czasem k_rewsko przycina, w jakiś kluczowych momentach np. QTE 2-3 klatki na sekundę. To nawet nie chcę sobie wyobrażać jak wygląda ta wersja na Blu-Ray. GOTY hmm? ok, gram dalej :) Marzy mi się gra w klimatach LOST-a w tej samej technologii. To byłaby super hiper gierka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 21 Grudzień 2012 To jest niestety minust tej gry...zacinki między zmianą scen :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Salwik 106 Napisano 21 Grudzień 2012 To byli ci właśnie przyjaciele nasi, nie wiem jak ty patrzysz :D. Widać tam i wysoką kobietę i niższego mężczyznę, węc chyba oczywiste, że to oni. Nawet Lee mówił Clem, że spotka ich gdzieś po drodze i oni na nią będą czekali, czy coś podobnego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmyyy8 158 Napisano 22 Grudzień 2012 To jest gra roku, naprawdę :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos_83 4001 Napisano 25 Grudzień 2012 Przeszedłem, dla mnie tylko (lub aż) 8,5/10 czyli gra bardzo dobra, ale nie genialna Mimo całych zachwytów trzeba ponarzekać Po pierwsze przycinanie po prostu tragedia, grałem w życiu w różne crapy, ale żadna gra się tak nie cięła a to przecież gra "bez super grafiki" i po patchach. Lepsze animacje widziałem 10 lat temu. Nawet nie próbuje sobie wyobrażać, jak wygląda ta wersja na blu-ray. Sorry, ale "gra roku" nie może mieć grafiki na poziomie 2+/10 Po drugie iluzoryczność wyborów, może podczas grania i skończeniu gry tego nie czuć, ale gdy przeglądamy rożne fora ze spoilerami okazuję się że graliśmy w grę na szynach, nasze decyzje były mało tak na prawdę mało znaczące, co skutecznie zniechęca do kolejnych przejść bo i tak wyjdzie w znacznym stopniu na to samo (w Heavy Rain przejście 2-3 razy było wręcz obowiązkowe, bo chciałem się dowiedzieć co by było gdyby...) Ogólnie gra bardzo dobra, lecz ta cała euforia, "gra roku" i oceny na poziomie 95% to dla mnie przesada Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 25 Grudzień 2012 To byli ci właśnie przyjaciele nasi, nie wiem jak ty patrzysz . Widać tam i wysoką kobietę i niższego mężczyznę, węc chyba oczywiste, że to oni. Nawet Lee mówił Clem, że spotka ich gdzieś po drodze i oni na nią będą czekali, czy coś podobnego. No to mamy problem ponieważ ja wysłałem ich na poszukiwanie łodzi a clem kazałem uciekać z miasta jak najszybciej xD więc nie mogli się chyba spotkać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KoRnick90 258 Napisano 1 Styczeń 2013 (edytowane) Zdaniem polygamia.pl gra The Walking Dead to gra roku. :) Internauci tam też głosują w podobnym plebiscycie i w finale o grę roku walczą: The Walking Dead i Far Cry 3. :) Edytowane 1 Styczeń 2013 przez KoRnick90 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Salwik 106 Napisano 1 Styczeń 2013 Przeszedłem, dla mnie tylko (lub aż) 8,5/10 czyli gra bardzo dobra, ale nie genialna Mimo całych zachwytów trzeba ponarzekać Po pierwsze przycinanie po prostu tragedia, grałem w życiu w różne crapy, ale żadna gra się tak nie cięła a to przecież gra "bez super grafiki" i po patchach. Lepsze animacje widziałem 10 lat temu. Nawet nie próbuje sobie wyobrażać, jak wygląda ta wersja na blu-ray. Sorry, ale "gra roku" nie może mieć grafiki na poziomie 2+/10 Po drugie iluzoryczność wyborów, może podczas grania i skończeniu gry tego nie czuć, ale gdy przeglądamy rożne fora ze spoilerami okazuję się że graliśmy w grę na szynach, nasze decyzje były mało tak na prawdę mało znaczące, co skutecznie zniechęca do kolejnych przejść bo i tak wyjdzie w znacznym stopniu na to samo (w Heavy Rain przejście 2-3 razy było wręcz obowiązkowe, bo chciałem się dowiedzieć co by było gdyby...) Ogólnie gra bardzo dobra, lecz ta cała euforia, "gra roku" i oceny na poziomie 95% to dla mnie przesada Ale czy gra roku musi mieć nie wiadomo jaką grafikę? Przecież TWD ma grafikę stricte komiksową, taki też był zamiar. Z czym się zgodzę. to z tym, że nasze wybory i tak nic w fabule znacząco nie zmieniają, i to porównując do Heavy Rain'a wypadło kiepsko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos_83 4001 Napisano 1 Styczeń 2013 Komiksowa ok. Np borderlandsy też taką mają. Największy ból to freezy. Np mamy QTE, przycina nam na 4s i akcja idzie dalej jakbym nie chciał podjąć decyzji Komiksowa też nie przeszkadza aby zrobić dobre animacje a w WD momentami są fatalne, np postać zamiast iść, przebiera nogami w miejscu i ślizga się jak na lodzie (coś w stylu moonwalk) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pack 698 Napisano 5 Styczeń 2013 Gra/filmowa jest rewelacja! The Walking Dead było robione z prawdziwą pasją i zapałem. Gra pokazuje wszystkie możliwe emocje ludzi postawionych w takiej sytuacji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RandyOrtonRKO 50 Napisano 6 Styczeń 2013 Ta gra jest po prostu niesamowita! Zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Zrzyłem się z postaciami jak chyba większość, więc troche mnie ta końcówka dobiła, liczyłem na to że jednak zakończy to się wszystko happy endem. Czekam na następny sezon. Zdecydowanie gra roku, a dla mnie jedna z lepszych gier w jakie grałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kan4rch 0 Napisano 6 Styczeń 2013 Na The Walking Dead czekałem, ponieważ zżyłem się z serialem, kupiłem Sezon Pass'a dopiero po wyjściu ostatniego odcinka i wydaje mi się że to była dobra decyzja. Gra naprawdę wciągnęła, chciało się w nią grać. Zakończenie jest po prostu nie do opisania, wzruszyłem się, nie ukrywam. Polecam każdemu, a sam czekam na drugi sezon <3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KoRnick90 258 Napisano 7 Styczeń 2013 (edytowane) W recenzji tej gry czytałem, że są tu np. miejsca mające związek z serialem. Mógłby ktoś podać przykłady takich miejsc, wydarzeń albo innych faktów mających związek z serialem telewizyjnym ? Może ja zacznę 1. Na początku znajdujemy się na farmie Hershela ... zakładając, że jest to ten sam Hershel co w serialu. 2. Krótkofalówka, którą posługiwał się Glen w serialu, została mu wręczona przez Lee. Ktoś zauważył może jeszcze jakieś inne nawiązania do serialu ? Edytowane 7 Styczeń 2013 przez KoRnick90 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ONE 698 Napisano 18 Styczeń 2013 Ta gra jest po prostu niesamowita! Zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Zrzyłem się z postaciami jak chyba większość, więc troche mnie ta końcówka dobiła, liczyłem na to że jednak zakończy to się wszystko happy endem. Czekam na następny sezon. Zdecydowanie gra roku, a dla mnie jedna z lepszych gier w jakie grałem. Coś takiego to w spoiler! 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach