Xus 0 Napisano 2 Maj 2012 (edytowane) Ruszyla kolejna edycja wiec czas zaczac bic rekordy. Mysle ze osobny watek to dobry pomyl bo napewno paru z nas bedzie w to gralo i bedzie mozna tu wpisywac swoje opinie czasy i moze jak ktos bedzie mial ochote na podzieloc sie wskazowkami jak przejechac poszczegolne odcinki. Jak narazie moje miejsca sa w granicach 1000 +/- na nie ktorych nawet i kolo 3000+/- Gram na kierze systemy off czasami abs 1 A wasze?? Edytowane 2 Maj 2012 przez Xus 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 2 Maj 2012 Własnie skończyłem 2 pierwsze rundy. Jeśli chodzi o zdobycie samego złota to banał we wszystkich wyzwaniach. Co do miejsca to na razie moje wyniki to ok ~2000 na 25k graczy. Jakby ktoś chciał porównać wyniki to zapraszam do znajomych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
INO1 101 Napisano 2 Maj 2012 (edytowane) Moje to coś pomiędzy 9 - 28 / 6tyś..... przynajmniej tak było jeszcze dziś około 2:30 Po pracy sprawdzę o ile "setek" poleciałem na dół ... :rofl: Edit: Korciło mnie i sprawdziłem przed chwilą : 114- 480 / 28tyś Trzeba się zabrać ostro do roboty.....tym bardziej, że 1 - 250 to różnica 0.064.... Edytowane 2 Maj 2012 przez INO1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 2 Maj 2012 Wystarczy niewiele aby poprawić pozycję. W rundzie 2 na trasie Tokyo poprawiłem czas o 51ms i poleciałem ok. 300 miejsc w górę :) Jak będzie chwila czasu i więcej ludzi spróbuję coś powalczyć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xus 0 Napisano 2 Maj 2012 (edytowane) jak narazie gramem chwile w nocy kolo 1,5h i jest jak piszecie czasy sa bardzo zblizone i nawet poprawa o pare setnych daje +300 pozycji np. mam czas gorszy od pierwszego o .170 i poszycja kolo 2000. ciezko jest nie ktore czasy poprawic ale napewno sie da. jezdzilem pare razy z duchem kolesia co mial 1mc i niby wszystko tak samo a gdzies w polowie zaczyna mi odjezdzac i nic nie moge zrobic. wydaje mi sie czy grafa jest poprawiona jakos tak ladnie to wyglada i wogole:) Edytowane 2 Maj 2012 przez Xus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leonrks 0 Napisano 2 Maj 2012 Witam . Panowie jak odebrać autko nagrodę za ukończenie 1 rundy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kazior 12 Napisano 2 Maj 2012 (edytowane) Witam . Panowie jak odebrać autko nagrodę za ukończenie 1 rundy ? jeszcze nie wiadomo: " If you clear all 5 events within a round in Gold, you will receive a car that you can use within the ‘Gran Turismo 5’ game. If you clear all rounds in Bronze or better, you’ll also receive a special racing wear set that can be worn by your avatar in “Gran Turismo 5”.The timing for the distribution and how to receive these prizes will be notified at a later date on this page http://us.gran-turismo.com/us/academy/2012/" co do czasow z pierwszej dziesiatki to czasem głowie sie jak oni je wykręcajają ;) PS. czytalem gdzies, ze poki co walczymy tylko o zlote pucharki zeby przechodzic dalej. Dopiero w ostatnim Stage bedzie sie liczyl czas przejazdu. PS2. gram na Logitechu DFGT. Które asysty wyłączyć a które zostawić? Edytowane 2 Maj 2012 przez kazior Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
INO1 101 Napisano 2 Maj 2012 Wyłącz wszystko co się da - ewentualnie ABS 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_Marcin 0 Napisano 3 Maj 2012 wyskakuje mi błąd 8002E5B0 ktoś ma jakieś rady ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
INO1 101 Napisano 3 Maj 2012 Zresetuj modem / router ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_Marcin 0 Napisano 3 Maj 2012 Zresetuj modem / router ... do psn normalnie sie loguje ale już samej grze nie da rady Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos_83 4001 Napisano 3 Maj 2012 Przy konfiguracji internetu wpisz 8.8.8.8. i 8.8.4.4. Nie wiem czy pomoże, ale u mnie pomogło przy normalnej GT5 Też miałem podobnie wszytko się logowało, wszystkie gry działały oprócz sieci w GT5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_Marcin 0 Napisano 3 Maj 2012 Przy konfiguracji internetu wpisz 8.8.8.8. i 8.8.4.4. Nie wiem czy pomoże, ale u mnie pomogło przy normalnej GT5 Też miałem podobnie wszytko się logowało, wszystkie gry działały oprócz sieci w GT5 w samej konfiguracji konsoli to się wpisuje ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos_83 4001 Napisano 3 Maj 2012 Przy konfiguracji internetu w konsoli Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xus 0 Napisano 3 Maj 2012 Jak dla mnie najlepszy odcinek to 2-5 Ogolnie jak patrze na czasu z 10 to zastanawiam sie czy ci ludzie robia cos jeszcze po za granie w gt;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dudzin 3 Napisano 4 Maj 2012 2-5 - zdecydowanie najlepszy bo najbardziej wymagający. Ja mam miejsce 3500 na 200tyś graczy. Ciągle spadam, ale już walczyć nie będę. Czasu brak, a co gorsze to juz chyba szczyt moich osiągnięć. Co prawda patrząc na własne przejazdy wiem gdzie jeszcze można szybciej, precyzyjniej, ale szkoda czasu i nerwów. Jestem zadowolony z wyniku. Szkoda tylko, że zdobycie złota jest takie proste. Wolałbym walczyć o to złoto, byłoby ciekawiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
forel22 76 Napisano 4 Maj 2012 Dobrze ,że sa podane wyniki znajomych wtedyj est lepsza motywacja do bicia rekordów,na razie moje najlepsze miejsce 650 ,na mało wymagającym owalu w rundzie 2-1 myślę że jak na grę na padzie to nie ma tragedii ,aby liczyc sie w 1 setce to bez kierownicy marne szanse ( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
INO1 101 Napisano 4 Maj 2012 Mi na 2-1 udało się dobić na 124 i 20 miejsce (2 konta) Ale to dopiero jak przytargałem kierownicę razem z ławą z drugiego pokoju. Na padzie nie byłem w stanie wejść wyżej jak na 147 miejsce. A i tak między 147 a 20 pozycją jest raptem 0:0.010 różnicy..... Jednak nie żałuję, bo teraz "nie będzie mi się chciało" tego wszystkiego z powrotem wynosić i tak pewnie do 25 czerwca... :banana: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
medmaxx 70 Napisano 7 Maj 2012 wczoraj trochę pojeździłem w tym GT Academy 1 runda mi się kompletnie nie podoba: jazda elektrycznym dziwadłem, zero jakiejkolwiek walki z samochodem, testy polegające na przejechaniu jednego zakrętu/łuku bez odpuszczania gazu. Aby na złoto (1-2 jeszcze srebro mam), bez spinania się o lepszy wynik niż friendsy z listy 2 runda (prócz 2-1) już jest całkiem fajna. W końcu trzeba używać hamulca i odpuszczać gaz, tam się trochę już nagimnastykowałem żeby być lepszy niż friendsy z listy ( choć nie we wszystkich etapach mi się to udało) 2-5 zdecydowanie najwięcej daje wrażeń, nawet wyścigi online nie dawały mi takiej spiny pośladów jak przejechanie bez uderzenia o czerwonego nissana. Miałem tam pozycję 44xx . Najlepiej mi poszło na Tokio, 729 pozycja chyba. póki co na obie te rundy przeznaczyłem niecałe 2h, także coś tam jeszcze można by ugrać :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Khazar 21 Napisano 7 Maj 2012 Przy 2-5 jak wrzuciłem sobie powtórkę najlepszego typa z rankingu, to płakać mi się chce...co taka jazda od lewego do prawego krawężnika + 2 koła poza nim i gonienie na łeb na szyję, wyprzedzanie prawie poza torem i gięcie blachy ma wspólnego z realem...wiele wyścigów już obejrzałem w życiu, takich cudów nie widziałem :) Na razie GT Academy to trafienie w piksele i tyle. Ciut inaczej pojadę i duch lepszego leci do przodu jak na overbooście albo dobrym podtlenku...nawet w elektryku ;D Za setną próbą uda się lepiej i to niby ma być jakiś progress? Miejsca mam takie sobie, godzinkę z kawałkiem pojeździłem i szczerze, nawet nie mam wielkiej chęci poprawiać tych czasów, wszędzie złoto i jakieś najdalsze miejsce we friendsach to top4 czy 5, z raz czy dwa top2, na światowym baaaardzo różnie, raz jakieś 5k coś, a innym 20k i jeszcze trochę. Gdzieniegdzie wiem przynajmniej, że cuś urwać jestem w stanie, choć dziwią mnie czasy najlepszych...Jak to w grze, trzeba grać i znaleźć sposób na bycie n1. A do tego potrzeba duużo czasu grania :) Pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dudzin 3 Napisano 7 Maj 2012 Już gdzieś pisałem, czy na tym forum czy gdzie indziej, że sama jazda po trasie jest genialna - walka z gazem, hamulcem, przyczepnością, nierównościami - to wszystko mi się zgadza. Chciałbym, żeby popracowali właśnie nad zniechęceniem graczy do skracania trasy i stykania się z innymi graczami i bandami. Dopracować kary za zderzenia z bandą i innymi samochodami. Wyjazd poza trasę choćby jednym kołem w niektórych miejscach powinien być bardziej karany. Jaki problem dodać nierówność zaraz za tarką która skutecznie spowolni i nieco wytrąci samochód z toru. Znając upór graczy pewnie by trzeba było nieco losowo je wstawiać, żeby nie wypracowali sobie metody na garby. Wtedy bardziej liczyły by się umiejętności a nie cwaniactwo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BaKaJ-PL 29 Napisano 7 Maj 2012 ja śmignąłem na Rzymie i wskoczyłem na rekordowe miejsce....... ....67xx xD o karierze kierowcy wyścigowego chyba mogę już zapomnieć, bo jest co najmniej 6700 powodów dla których nie przejdę dalej :D za to zabawa jest świetna, szczególnie w poprawianiu czasu znajomków (u mnie chyba 20) nie podoba mi się to, że z tymi czasami ludzie strasznie kombinują :/ wiem, że to jest w ramach przepisów CRC i GT5, ale nie podoba mi się to np w teście 1.1 żeby zrobić dobry czas trzeba zjechać z trasy i tylko kołami jej dotykać poza tym wydaje mi się, że podczas wglądu na wyniki i eliminacji uczestników będą sprawdzać kto gra na kierce i manualu, czyli raczej goście gez G27 odpadną (cała czołówka na tym jeździ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
F3niX 943 Napisano 7 Maj 2012 Ciekaw jestem tylko, jak te "miszcze" kierownicy, co tak scinaja te zakrety(pierwsze miejsca w rankingu) poradzilyby sobie juz na normalnym torze np. w 370Z, bo GT-R to juz na prawde wysoka polka. Sam troche pojezdzilem "na zywo" na torach wyscigowych w Ferrari i smiac mi sie chce, po obejrzeniu wyczynow panow z czolowki rankingow. No ale to tor weryfikuje wszystko. GT5 to tylko gra i nie mozna o tym zapominac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BaKaJ-PL 29 Napisano 7 Maj 2012 (edytowane) pomijając fakt, że przy 150 większośc z nich zesrałaby się ze strachu to pozostaje jeszcze kwestia kondycji i siły wiadomo, że część gości jest zapalonymi kierowcami ścigającymi się w realu, ale mogę się założyć, że znajdą się też łysi azjaci i tłuści amerykanie, którzy przez miesiąc nie widzieli słońca (to w GT5 się nie liczy :P ) baj de łej ciągle jestem pod wrażeniem wyczynów Orioli w WTCC :) ja w jego wieku nawet na kierownicy jeszcze nie jeździłem, nie mówiąc już o prowadzeniu auta ;) Edytowane 7 Maj 2012 przez BaKaJ-PL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dudzin 3 Napisano 7 Maj 2012 Na 90% ci co się zakwalifikują będą konkurować już na identycznym sprzęcie czyli pewnie DFGT. Testy sprawnościowe i wytrzymałościowe odsączą tych grubszych i sucharów co słońca nie widzieli (o ile ich oczywiście słońce nie spali jak wyjdą z domu na lotnisko). Widać, że dotychczasowe edycje miały sens bo chłopaki nieźle sobie radzą. A dla nas niech pozostanie czysta zabawa - bez nieczystych trików i oby było tylko trudniej, a zapowiada się nieźle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach