Skocz do zawartości
ONE

Sleeping Dogs

Rekomendowane odpowiedzi

Jasne - jeśli tylko takie info będzie dostępne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki. Sam jeszcze śledzę sleeping dogs wiki. Tam jest opisane wszystko co wyłapali na trailerach o gameplayach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak mnie wkur*** stwierdzenie "kolejny klon GTA".. :/

czy teraz każdego sand-box'a będziemy tak nazywać ??? zapowiada się prawdziwy HIT! z niecierpliwością wyczekuję dnia premiery...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak mnie wkur*** stwierdzenie "kolejny klon GTA".. :/

czy teraz każdego sand-box'a będziemy tak nazywać ??? zapowiada się prawdziwy HIT! z niecierpliwością wyczekuję dnia premiery...

Właśnie miałem poddać takie stwierdzenia pod wątpliwość... Mnie też to irytuje. To, że znalazł się Rockstar, który stworzył dobrego sandboxa jako pierwszy, nie znaczy, że trzeba teraz wszystkich posądzać o kopiowanie ;/

Mnie też to irytuje tym bardziej, że to nie pierwsze takie stwierdzenie, jakie słyszałem w stosunku do kilku innych gier.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

słyszymy "Saint's Row" - mówimy "klon GTA", słyszymy "Mafia 2" - mówmy "klon GTA", słyszymy Sleeping Dogs" - mówmy "klon GTA"..... to już zaczyna sie robić nudne.

takie na przykład porównanie Saint's Row the Third do GTA 4 to tak jak porównać Gran Turismo do Burnout'a .... brak słów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, ale większość graczy którzy nie siedzą w temacie tak bardzo, bardziej skojarzy typ / rodzaj gry właśnie po takim określeniu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to już problem tak jak sam to nazwałeś graczy "którzy nie siedzą w temacie tak bardzo",ale zdecydowana większość z NAS to gracze którzy z konsolami mają do czynienia od dawna.. a mimo to również używają tych idiotycznych porównań...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale z drugiej też strony, to jak ktoś wyżej zauważył - to R* pierwszy (chyba) zrobił sandboxa w tym stylu, więc...

Takie porównania jakkolwiek by nie wkurzały / irytowały, były, są i będą...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to wszystko jest głównie na zasadzie: "widziałeś to nowe Saints Row?" "nie, co to jest?" "no takie GTA"...

Może słowo "klon" jest tutaj dosyć irytujące i niewłaściwe, ale gdyby to Saints Row był przed GTA to wszystko określano by mianem klona SR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie. Ja zauważyłem też tendencję do przyrównywania wszystkiego do AC :pinch:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z jednej strony rozumiem taki stan rzeczy... Aczkolwiek jest on irytująco spłycony... Sam nie lubię ani serii GTA ani też AC ale sandboxy jako takie bardzo lubię przez co krzywdzące dla mnie jest porównywanie innych gier o otwartej strukturze z w/w gdyż tak wielce "przehypeowane" ac oraz seria gta mi nie podchodzą...

I jak ktoś pisze bzdury typu że RDR to GTA na koniu mam ochotę go wyśmiać ;) To samo tyczy się teraz SD że to takie gta w chinach...

Edytowane przez zdun1983
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

słyszymy "Saint's Row" - mówimy "klon GTA", słyszymy "Mafia 2" - mówmy "klon GTA", słyszymy Sleeping Dogs" - mówmy "klon GTA"..... to już zaczyna sie robić nudne.

takie na przykład porównanie Saint's Row the Third do GTA 4 to tak jak porównać Gran Turismo do Burnout'a .... brak słów

bardziej trafnego określenia nie dało się wymyślić, tak samo jak kiedyś na Fpsy mówiło się że są to gry Doomowate, ... co do Klonów GTA, pamiętacie grę Scareface? albo Godfather? niech mi ktoś powie że to nie byly Klony GTA! ... każdy sand box który będzie mieć jazdę samochodem, strzelanie (zza osłon, i widok zza ramienia) gdzie postać bedzie miala coś wspólnego z gangami, mafią, światem przestępczym, gdzie będą samochody, wyścigi w mieście, pościgi, bójka, jakieś tam miasto wzorowane na jakimś prawdziwym będzie nazywana Klonem GTA, czy wam się podoba czy nie :)dla mnie osobiście Sleeping Doogs to Klon Gta tylko w Hong Kongu, ze słabym systemem jazdy samochodem (bardzo arcadowym, ten z GTA4 przy tym to symulator) ze średnim strzelaniem (gta4 ma o niebo leppiej i realistyczniej zrobione strzelanie) i z walką wręcz zerzniętą z Batmana AC, kazdy kto się z tym nie zgodzi niech tutaj poda argument. Poza tym sama fabuła to Infernal Affaris, albo jak ktoś wolał amerykański jej remake Infiltracja.

Edytowane przez Malakay

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Argument ? Gra jeszcze nie wyszła - więc ciężko ocenić te elementy o których piszesz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardziej trafnego określenia nie dało się wymyślić, tak samo jak kiedyś na Fpsy mówiło się że są to gry Doomowate, ... co do Klonów GTA, pamiętacie grę Scareface? albo Godfather? niech mi ktoś powie że to nie byly Klony GTA! ... każdy sand box który będzie mieć jazdę samochodem, strzelanie (zza osłon, i widok zza ramienia) gdzie postać bedzie miala coś wspólnego z gangami, mafią, światem przestępczym, gdzie będą samochody, wyścigi w mieście, pościgi, bójka, jakieś tam miasto wzorowane na jakimś prawdziwym będzie nazywana Klonem GTA, czy wam się podoba czy nie :)dla mnie osobiście Sleeping Doogs to Klon Gta tylko w Hong Kongu, ze słabym systemem jazdy samochodem (bardzo arcadowym, ten z GTA4 przy tym to symulator) ze średnim strzelaniem (gta4 ma o niebo leppiej i realistyczniej zrobione strzelanie) i z walką wręcz zerzniętą z Batmana AC, kazdy kto się z tym nie zgodzi niech tutaj poda argument. Poza tym sama fabuła to Infernal Affaris, albo jak ktoś wolał amerykański jej remake Infiltracja.

Gra może mieć arcadowy model jazdy,średnie strzelanie i walkę wręcz zerzniętą z Batman AC,ale jeśli fabuła będzie przekonująca a gameplay wciągający to myśle,że i tak będziemy mieli do czynienia ze świetnym tytułem.Nie każde studio to Rockstar i nie ma się co nastawiać na to,że każdy z kolei sand-box będzie równie dobry pod każdym względem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słaby system jazdy? Grałeś że wiesz? Średnie strzelanie? Grałeś, że wiesz?- GTA4 strzelanie ma słabe więc chyba fanboyem jesteś jakimś jak go tak faworyzujesz. A system jazdy też nie był za piękny - zawierzenie w GTA to porażka. A chyba fajnie że walke skopiowali z gry która ma dobry system walki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm dla mnie jak juz wyrzej pisalem to hit nie jest ten sd,wydaje mi sie ze duzo niedopracowana jest oceniam po gameplayu.Zobaczymy jak jest jak wyjdzie wtedy sie okaze czy to hit czy kit a moze srednia gra.Dla mnie osobiscie chinskie klimaty srednio sie podobaja choc jak by to byla bardzo dobra gra to jak najbardziej lubialem tez stare filmy ale nie takie przesmiewcze o jakuzie ja sie troche zrazilem do gier w klimacie chinskim po yakuzie ktora byla kompletna klapa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niesamowite to jest :D Gra wychodzi za 4 dni, a ja się dowiedziałem tylu ciekawych rzeczy... Słabe strzelanie, kiepska jazda samochodami, gorsze od GTA... Niektórzy już wnioskują z gameplaya, czy to będzie hit... Zadziwia mnie ile można wywnioskować z kilku filmików w internecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciez system strzelania dla każdej gry tej generacji jest praktycznie taki sam. Drobną różnicę robia dźwięki i przesunięcie kamery za plecami po osiach x y. Tyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tia osiedlowych wróżbitów i Nostradamusów nigdy nie słuchajcie :P

Tym bardziej takich co choćby próbują porównać ten tytuł z yakuzą...

1. to 2 inne typy gier.

2. klimaty (kto nie odróżnia Chin od KKW to gratuluję, taka tepota wychodzi w stylu Amerykanów którzy myślą że europa to kraj,.. )

3. system rozgrywki jest zupełnie inny

Ludzie edukacja naprawdę nie boli... A jak nie macie o czymś pojęcia na cholerę się wypowiadacie....

Edytowane przez zdun1983
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdun poczekaj do jutra ;D pewnie już będziemy wiedzieli że fabuła kiepska XD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie udawaj kretynie glupio madrego bo dla mnie jestes smieszny i swoje zlote mysli z podrecznika akwizytora to sobie mozesz ludzia w pracy wciskac.Jak nie rozumiesz pojecia chinskie klimaty to twoj problem masz problemy osobosciowe czy poprostu jestes frustratem?Dla mnie ta gra sie kojarzy z bylejaka yakuza i twoje zdanie i opowiesci wiejskiego exxxxxxxxperta juz napisalem co mozesz zrobic ........Moje zdanie jest takie jak nie potrafisz tego zniesc to sie najlepiej nie odzywaj jak masz rzucac wiejskie teksty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SD będzie miało miało wg mnie na 100% lepszą fabułę of GTA IV która wg mnie mogłaby być dużo lepsza (choć przy EFLC się popisali fajną fabułą a zwłaszcza TLAD) i klimat, choć znowu wybija się The Lost z w*****nym w kosmos klimatem gangu motocyklowego. Ja nie zwróciłem uwagi na model jazdy i nie wydaje mi się kiepski a także strzelanie i walka wydają się dobre. Trzeba ograć i wyczuć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj za takie rzeczy chyba ban dla pana ;)

(prosiłbym adminów na przeszukanie postów obrażających innych urzytkowników, niespójnych i nielogicznych, wulgarnych, spamowanbiu a i zapewne wiek do regulaminu się nie zgadza ;) )

W każdym razie kretyna sobie poszukaj we własnej osobie jak już tak rzucasz wyzwiska na lewo i prawo... Zresztą co ja sobię będę szczerbił języka na taką jednostkę... Polecam ohp może tam się odnajdziesz ;)

W tym momencie ręce mi opadły.

dla mnie regulamin został złamany w twoim wypadku multum razy:

Edytowane przez zdun1983

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komentarza Pawła pozwolę sobie nie skomentować.

U mnie z GTA był taki problem, że za duże miałem oczekiwania. Co prawda grałem w poprzednie części i sprawiało mi to sporą przyjemność, ale było to jakieś Vice City, San Andreas itd. Wtedy nie znałem żadnych innych sandboxów i sama jazda po mieście i nieograniczona przestrzeń robiła na mnie ogromne wrażenie. Teraz nie mogę przekonać się do fabuły. Nie ma w niej nic, co mnie przyciąga. Pewnie to dlatego, że o całym GTA jest strasznie głośno, a ja spodziewam się nie wiadomo czego. Nigdy gry nie ukończyłem i nie planuję.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słaby system jazdy? Grałeś że wiesz? Średnie strzelanie? Grałeś, że wiesz?- GTA4 strzelanie ma słabe więc chyba fanboyem jesteś jakimś jak go tak faworyzujesz. A system jazdy też nie był za piękny - zawierzenie w GTA to porażka. A chyba fajnie że walke skopiowali z gry która ma dobry system walki

faworyzuje? a może chce być obiektywny, wiem że Sleeping Dogs jeszcze nie wyszło, i również czekam na ten tytuł, ale filmiki z Gameplayów już są, i wyraźnie widać jej słabe strony. Strzel sobie w GTA4 z shootguna w kierunku przejeżdżającego samochodu, wyceluj w kierowcę, twoim oczom ukaże się pajęczynka na szybie, plama krwi od wewnętrznej strony, kierowca przywali głową w kierownicę i klakson, a samochód zacznie jechać jakby za kółkiem siedział trup. Po czym przypatrz się jak zachowują sie auta w które strzela facet jadąc na motorze w Sleeping Dogs i powiedz mi dlaczego wszystkie samochody mają taką samą oskrypowaną animację wylatywania w powietrze? przypominam że te gry dzieli 5 lat ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi