nemesis0_PL! 6 Napisano 23 Styczeń 2013 tragedia nie gra.....dlaczego takie coś wychodzi ??kto to kupi?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swierszcz666 4 Napisano 23 Styczeń 2013 jak narazie ta gra jest za darmo wiec nikt nie kupi tego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LionelPL 217 Napisano 24 Styczeń 2013 I zostanie za darmo bo ma być to gra oparta na modelu F2P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nirv 8 Napisano 24 Styczeń 2013 chciałes napisac Free to play=Pay to win ^^ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OlmerPL 4 Napisano 24 Styczeń 2013 chciałes napisac Free to play=Pay to win ^^ Jeśli z podejściem do płatnych przedmiotów nic nie zmienią, to nie będzie żadnego P2W. Póki co jest wszystko zbalansowane i nie da się odczuć że ktoś jest lepszy od ciebie znacząco, lub przewyższa cię jakoś. Wystarczy zainwestować isk'i w coś lepszego niż to co dostajesz za darmo by poczuć różnice. Jako początkujący dobiłem dopiero 300 killi a ratio zabitych/śmierci mam 1.8, grając na najtańszym sprzęcie type I. Filmik z okazji wejścia open bety, nijako też zapowiedź chyba nowego trybu czy coś w tym stylu. Pokazane są "Rogue Drones", NPC'e z EVE, http://wiki.eveonline.com/en/wiki/Rogue_Drones Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinX 197 Napisano 24 Styczeń 2013 95% ludzi wypowiadających się w tym temacie nie ma jakiegokolwiek pojęcia o tej grze więc nie radzę w ogóle brać tych komentów na poważnie - wwseba97, nirv, nemezis - to do was. Żadne Pay 2 Win, na prawdę sporo w to pograłem i giera jest spoko. Najbardziej rozbudowany FPS na konsolach. Grafika to padaczka, doczytywanie tekstur to tragedia, ale poza tym jest wypas. Po prostu trzeba trochę posiedzieć, POMYŚLEĆ nad zbudowaniem postaci o odpowiednich parametrach, bo ten podstawowy sprzęt z początku nie jest nic wart, tak samo jak początkowe pojazdy bez upgrade'ów. Ale może to i lepiej, że gra nie jest typowym FPSem z ładną grafiką, bo zaraz by się zleciała dzieciarnia, żeby postrzelać za darmo, a tak zostaną tylko zainteresowani grą na poważnie. Zaraz po przejściu w tryb Open Beta dostałem zaproszenie do polskiego Corpa z EVE Online (w które też gram). Polaków gra sporo i mają na prawdę niezłego skilla. Olmer jak zapisałeś się do Unseen Academy ? Jestem w tym Corpie jako gracz EVE i widziałem cię na chacie. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mori 176 Napisano 24 Styczeń 2013 I kilka słów ode mnie po rozegraniu kilku meczy. Ogólnie - jest kiepsko. Jak na grę F2P menu jest kompletnie nieprzejrzyste i prezentuje typowy przerost formy nad treścią, to co zafundowano przy okazji premiery MOH:Warfighter po pikuś. Może zrobią PL? Gra F2P na na siebie zarabiać ilością graczy wydających realna kasę, jeśli będzie grało mało osób bo gra jest kompletnie not user frendly to wróżę jej marny koniec lub właśnie Pay2Win. Kwestiami technicznymi o których wspomniał Ixion specjalnie bym sie nie przejmował, tytuły za miliony wychodzą o wiele gorzej niedorobione niż Dust. Beta mnie nie zachwyciła i nie ma tego czegoś żeby przykuć mnie na dłużej, nikt ze znajomych w to nie gra, nie wiem jak tam VOIP, a poziom randomów - WOT to pikuś. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos_83 4001 Napisano 24 Styczeń 2013 próbował ktoś grania na Sharp Shooter? Mam taki w szafie, może obadam jak się sprawuje w tej grze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinX 197 Napisano 24 Styczeń 2013 @Mori Ja olewam wszelakie MOHy i CoDy, a od pewnego czasu także BF3 na PC. Ta Beta przekonała mnie właśnie swoim rozbudowaniem. To nie jest tytuł, który można ocenić po rozegraniu kilku meczy. Dostałem Maila w grze od kolesia, który pyta mnie "Jak w to grać ?". Miałem mu odpisać "Rusz głową, matole" ale cierpliwie odpisałem co i jak. Dark Souls też nie jest User Friendly, nie ma w zasadzie żadnego tutoriala, a ma wielu wiernych fanów na całym Świecie. Z drugiej strony też miałem podobne zdanie co Ty po rozegraniu kilku meczy. Zmieniłem podejście, kiedy przestałem myśleć o tym jak o kolejnym casualowym shooterze, a bardziej jak o MMO, w którym trzeba rozbudowywać swoją postać i zbierać kaskę i exp na kolejne upgrade'y. Komuś się to nie podoba ? Są inne strzelanki dla niedzielnych graczy. Tak jak pisałem wcześniej - cieszę się, że gra nie podoba się fanom mainstreamowych strzelanek, tak jak było ze Starhawkiem. Zostaną tylko ci, których ta gra na prawdę interesuje, a nie dzieciaki, które biegają środkiem mapy w BFie i płaczą, że pełno tam kamperów w krzakach i nie można nikogo przez pół godziny znaleźć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdun 1522 Napisano 24 Styczeń 2013 kiedys wypada obadac... chwilowy czasu brak a olmer bedac u mnie jakos pol roku temu juz sobie bardzo ten tytul chwalil... jak znajde troche wiecej czasu niz z doskoku miedzy karmieniami, pieluchami a zona ta godzinke to z mila checia przetestuje i w bete sie wkrece... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinX 197 Napisano 24 Styczeń 2013 kiedys wypada obadac... chwilowy czasu brak a olmer bedac u mnie jakos pol roku temu juz sobie bardzo ten tytul chwalil... jak znajde troche wiecej czasu niz z doskoku miedzy karmieniami, pieluchami a zona ta godzinke to z mila checia przetestuje i w bete sie wkrece... Warto zagrać, ale nie jest to tytuł na granie "z doskoku". I zdecydowanie nie robi dobrego, pierwszego wrażenia. W to po prostu trzeba wsiąknąć i nie grać jak w popularne FPSy online. Ja obecnie gram właśnie w DUST, a przynajmniej do czasu zakupu MGR: Revengence :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kunio 0 Napisano 26 Styczeń 2013 Kto jeszcze nie grał to zapraszam do bety: https://dust514.com/recruit/xJnL4A/ Gra się już o wiele lepiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hsv 3 Napisano 26 Styczeń 2013 Ja już mam i na chwilę ją odpaliłem, może być ciekawa, szkoda tylko że ta grafika taka kiepska. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mori 176 Napisano 26 Styczeń 2013 Dobra ku...a jak tu się szybko zmienia broń? Bo to macanie po :r2: i bawienie się gałką kończy się u mnie szybkim zejściem. Pod :triangle: mam zaś tylko kucanie. A nie zauważyłem możliwości zmiany obłożenia pada. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wwseba97 50 Napisano 26 Styczeń 2013 kliknij R2 a nie trzymaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinX 197 Napisano 27 Styczeń 2013 @Mori LOL Zmiana broni musi być pod :triangle: bo jak nie ma to FPSowcy nie wiedzą co się dzieje Zainwestowałem ISKi i SP w HMG na 3 levelu i teraz mam zazwyczaj wynik coś około 20:3 na mecz. Po prostu trzeba rozbudować postać i gra się o wiele łatwiej. Nie trzeba inwestować żadnej prawdziwej kaski, kupując Aurum na PSN można niektóre przedmioty mieć po prostu szybciej. Ew te przedmioty mają jakiś unikatowy wygląd i to wszystko. I trzeba pamiętać, że to Beta. Mamy tylko dwa tryby rozgrywki, nie mamy całego dostępnego arsenału i interakcji z EVE na poziomie korporacji (wynajmowanie najemników przez graczy EVE). To wszystko będzie w pełnej wersji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wwseba97 50 Napisano 27 Styczeń 2013 To popykaj w UT3 ro w tedy przyzwyczaisz się do zmiany broni na trigerze :D ale i tak mogli by zwiększyć dmg. od militia assault rifle bo 1,5 magazynka na jednego przeciwnika to lekka przesada. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OlmerPL 4 Napisano 29 Styczeń 2013 Seba, to zależy na jakiego przeciwnika, no i wiesz "militia" to zawsze słaba wersja. Bierz assault rifle type I, kosztuje grosze a już w magazynku masz 60 pocisków. P.S. raz zrobiłem DS assulta wypchanymi modułami do zwiększenia tarczy i pancerza, wyszło mi wtedy w sumie coś ponad 500 punktów w obu statystykach, ale jednak mało praktyczne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
filip_b 0 Napisano 29 Styczeń 2013 (edytowane) Kilka dni temu na stronie http://dust-514.pl zamieściliśmy krótki tekst na temat możliwości powstania polskiej korporacji DUST 514 dokładnie tutaj: http://dust-514.pl/p...racja-dust-514/ Chciałbym zachęcić was do przeczytania i ew komentarza lub kontaktu poprzez email (bardzo cenimy opinie wysyłane do nas na maila i odpowiadamy na każde pytania). Na stronie regularnie pojawiają się opisy/poradniki dla tych ktorzy mogą mieć z jakimiś elementami gry problemy bądź potrzebują prostego wyjaśnienia. Edytowane 29 Styczeń 2013 przez filip_b Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinX 197 Napisano 29 Styczeń 2013 To popykaj w UT3 ro w tedy przyzwyczaisz się do zmiany broni na trigerze ale i tak mogli by zwiększyć dmg. od militia assault rifle bo 1,5 magazynka na jednego przeciwnika to lekka przesada. Twoja wypowiedź to lekka przesada i powinieneś to napisać. Nigdy nie zdarzyło mi się, żebym musiał wystrzelić 1,5 magazynka w kolesia. Broni Milicyjnej używa się tylko, żeby sprawdzić o co biega w grze, na samym początku, albo, żeby "pofarmić" ISKi (za cały rozegrany mecz dostajemy chyba cos około 150tys ISK niezależnie od naszego skilla), bo broń milicyjna nic nie kosztuje w razie zgonu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wwseba97 50 Napisano 30 Styczeń 2013 Mi przed ''paczem'' to 2 magazynki nie wystarczały. Jedna snajpa była okey 2 strzały i po kolesiu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 30 Styczeń 2013 Witam filip_b - mi ta stronka wiele wyjaśniła :) A i za polską korporacją jak najbardziej się podpisuję... Po śmierci tracę wykupioną broń? I zaczynam z modelem serii "militia" ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wwseba97 50 Napisano 30 Styczeń 2013 (edytowane) @up chyba, że kupiłeś sobie kilka sztuk broni to nie. Edytowane 30 Styczeń 2013 przez wwseba97 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Concave_1983 0 Napisano 2 Luty 2013 Cóż, gra jest bardzo mocno rozbudowana. Samo czytanie tutoraili zajęło mi ponad 2 godziny. Szczerze powiem, że nie jestem dobry w shootery i często zostaję "zdjęty". Trafić też coś nie mogę, mimo, że AIM Assistance mam na ON. Celem dla mnie stało się po prostu nie zginąć. Nie wiem jak Wy to robicie, że na padzie jesteście w stanie pocelować. Spróbuję jeszcze pograć z PS.MOVE, może coś lepiej mi pójdzie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 3 Luty 2013 Powiem tak... Ja jeszcze w zamkniętej becie odpaliłem zagrałem może z 30 minut i wio z dysku :P - Mój pierwszy kontakt... Niedawno poczytałem troszkę na polskich stronach, troszkę tutoriali itp. kolejne podejście i.... Odkryłem grę na nowo :P Dla żółtodzioba POTRZEBNE JEST SOLIDNE WPROWADZENIE prostymi słowami od kogoś kto ogarnia to wszystko... Wprawdzie mój sens bycie jest troszkę lepszy od Concave_1983 bo nie tylko przeżyć - ale idzie mi podobnie :P I TAK POLECAM!! GRA MA POTENCJAŁ :) Oby nie była tylko Pay to WIN... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach