Skocz do zawartości
Dragio

Fraps, Gameplay,youtube, Konwersja Itp

Rekomendowane odpowiedzi

takie pytanko... czy do mojego mikro jak dokupię taki stojak http://allegro.pl/statyw-mikrofonowy-stojak-2-uchwyty-gratis-i2529302049.html to będzie dobry do mojego mikro z band hero ? I jak do tego mikro dorzucę coś takiego http://allegro.pl/gabka-owiefka-mikrofonowa-ochrona-oslona-mikrofon-i2501743487.html to czy to będzie w miarę ok ?

Aha i na temat - jak ładnie i sensownie połączyć Fraps z audacity ? Bawiłem się trochę, ale słabo mi wyszło chyba - Frapsa nagrywanie mam pod F9 i udało mi się audacity nastawić pod F9 żeby zaczynał nagrywać. Teraz takie pytanko, jak zrobić, jeśli przerwę nagrywanie frapsem, przerwać nagrywanie - czy muszę np ustawić np klawisz F10 dla audacity na "wstrzymaj" ...czy może "zakończ" czy co ? Bo chciałbym mieć ładnie wszystko tutaj rozpisane jakie komendy w audacity ustawić pod np F8, F10 , żebym mógł sprawnie nie wychodząc do windowsa nagrywał frapsem i audacity

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej daj stop i start nagrywania w oby dwóch programach na ten sam guzik ja do nagrywania używam num / bo naprzykład F8 jest gdzieś indziej wykorzystany. . A co do kompresji pobierz sobie freemake video conventer (jakoś tak) jest bardzo prosty w obsłudze. ale jak będziesz konwertował to jakość będzie gorsza..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no Fraps ma ustawienie na 1 przycisk.... a w audacity to mogę nastawić wpiźźźźźźździut klawiszy, ale on chyba nie obsługuje start/stop nagrywania pod 1 klawiszem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Padtv ok,ciekawie się ich słucha. Yoshi debeściak (mój number one) najpierw gra ,potem nagrywa komenty i nie klnie.Przy nim Pvtpyle się wysila ale jak sam gra to tak mięsem nie rzuca. No i LoczeQ gra i od razu koment ( a pewnie ciężko się skupić) moab za moabem,nie wiem jak on to robi.Jestem w lekkim szoku jak to oglądam. RR nie trawię, przy w/w to nudziarze. Olewam ich wolę shoguna1978 i jego Florydę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kyron nie kłam yoshi żuca mięsem od hamburgerów w MOH'u :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra, będe miał pożyczony stojak na mikro, mikro od band hero .... brakuje mi gąbki na mikrofon (ale jakoś muszę przeżyć bez) audacity jeszcze mam nie ogarnięte, bo wolicie spamować na inny temat :P

Jak dobrze pójdzie w przyszłym tygodniu pierwsze nagranie z użyciem stojaka (i może gąbki) ...i do tego czasu ogarnięcie audacity mi zostaje heh

Zastanawiałem się, czy nie ustawić w audacity

Nagrywaj pod F9 (tak jak fraps)

Stop (czy jakośtak do zatrzymania nagrania) pod F10 .... łatwiej będzie zacząć nagrywanie F9 dla Frapsa i audacity i zatrzymać nagranie F9(dla frapsa) i F10 (dla audacity) ...teraz takie pytanie co, jeśli podczas nagrania muszę zrobić chwilę przerwy i zatrzymam F9 i F10 oba nagrywania .... i potem ponownie uruchomię ? Czy audacity nagra mi to w sposób ciągły (ścieżka po ścieżce w 1 linii?) czy może zrobi osobną ścieżkę ? Czy jak ?

Aha, i jakie inne poza Frapsem programy do nagrywania byście polecili ?

Edytowane przez Dragio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ty masz problemy, z tego co opisujesz to twoje największe zmartwienie to przypisanie danych czynności do klawisza, otóż mam dla ciebie najlepszą alternatywę - Zamiast się męczyć z "ogarnianiem" Audacity (Nie wiem co w takim programie jest do rozumienia, wszystko przejrzyście i prosto jest pokazane) i przypisywaniem klawiszy, po prostu przywróć okienko Audacity i naciśnij przycisk nagrywania, Fraps i tak nie uchwyci okna Audacity bo ten tylko zapisuje bodajże tylko rzeczy z OpenGLem, druga sprawa - Dlaczego sam nie możesz sprawdzić jak ci to nagra? Nie musisz nawet nagrywać pełnej sesji, wystarczy 10 sekund próbkowania i bawienie się tym na kilka sposób, cała magia. Poza frapsem nie ma programów dedykowanych tylko do tego, jest Camtasia Recorder dodawany do Camtasia Studio, jest recorder wbudowany w Sony Vegas. Póki co wychodzi na to że chcesz to robić w taki sposób, żebyś miał wszystko podane na tacy, a w taki sposób nic nie osiągniesz :ps3memehere:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up Zwykle nagrywanie z programu takiego jak camtasia, sony vegas jest do dupy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@dargio na mikrofon zaloz ponczoche albo gruba skarpete frotte byle czysta :biggrin: i bedzie ok :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@dargio na mikrofon zaloz ponczoche albo gruba skarpete frotte byle czysta :biggrin: i bedzie ok :biggrin:

Zapomniałeś mu napisać aby przed użyciem użył:vanish-oxi-action-odplamiacz-1l.jpg (<-- masło maślane? ). Pończoch nie polecam bo dziewczyna/żona może się przyczepić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czas na refresz co jest lepsze pod względem renderingu camtasia studio czy sony vegas ? (bardzo mi zależy na szybkim i dobrym renderowaniu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to spoko ja słyszałem, że film się renderuje tyle czasu i lle trwa filmik+ kilka minut. Na szczęście mam w domu gdzieś kurs obsługi to powinno być spoko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trochę offtopu.

Jeśli mam plik wideo ... avi, albo iny format i na ps3 nie odtwarza mi dźwięku, to do jakiego formatu i w czym szybko przerobić, żeby na ps3 można oglądac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

free make video converter program łatwy w obsłudze. Znaczek ps3 rzuci ci się w oczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmn, używał ktoś banditcam czy jakoś tak ? Bo się zastanawiam, jak u niego z jakością w porównaniu do wielkości plików frapsa

EDIT:

Ok, ściągnąłem jakieś intro, pozmieniałem i wyszło coś takiego - powiedzcie czy od biedy może być na początek

Edytowane przez Dragio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest dobry tylko nie moge znaleźć zarejstrowanego do pobrania. Ma mniejsze zużycie procka od frapsa. A intro spoko tylko na końcu jest reklama tego gościa co robił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z intro to wiem, ale to była szybka edycja , tylko w celu sprawdzenia czy takie coś jest ok. Banditcama znalazłem na torrentach jakiegoś zcrackowanego (mam nadzieje że mnie nie zlinczyjecie :)

tylko nie wiem jak ustawić :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmn, używał ktoś banditcam czy jakoś tak ? Bo się zastanawiam, jak u niego z jakością w porównaniu do wielkości plików frapsa

EDIT:

Ok, ściągnąłem jakieś intro, pozmieniałem i wyszło coś takiego - powiedzcie czy od biedy może być na początek

O dzieki Ci panie za brak tego jeb... dubstepu. Intro spoko. Niczego wiecej nie potrzeba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No intro i tak pewnie zrobię inne... bo to zedytowałem w pracy, a w domu mam nowszą wersję sony vegasa - tylko że z tych darmowych intro często nie mam jakiś pluginów i nie wiem jak je zainstalować. Jak coś mogę podesłać bandicama którego ja używam . Intro pobrałem z tej stronki

www.ravenprodesign.com zakładki SVP 10 ... ale no cóż problemy z pluginami :(

Tak samo audacity nie chciał mi zapisać ścieżki dźwiękowej do pliku MP3, bo niby jakiegoś pliku .dll wymaga, którego nie mam jeszcze w domu ...

Tak się teraz zastanawiam, czy ten bandicam może isę równać z jakościa z frapsem - używał ktoś z was może ?

Edit. wysłałem Ci link na PW

Edytowane przez Dragio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem na myśli link do bandicama :)

Edytowane przez wwseba97

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, zrobiłem na szybko intro do dayz ...

może być ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi