DeX 631 Napisano 7 Grudzień 2013 Sciana placzu to dzial dla honorowych userow tego forum ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOWI 165 Napisano 7 Grudzień 2013 Po zdobyciu licencji A odblokowuje się online. Wyścigi są dla danej licencji, jak zdobędziesz daną ilość gwiazdek w poszczególnych licencjach, odblokuje Ci się możliwość ubiegania się o wyższą licencję. Jesteśmy prowadzeni za rączkę przez pierwszą fazę gry także, zostanie Ci wszystko ładnie wytłumaczone. Trochę jazdy za mną i stwierdzam, że jest dobrze. Co prawda nie wiem kto ten poziom trudności ustawiał, ale dawanie ograniczenia do 500 PO gdy przeciwnicy jeżdżą samochodami z ok. 400 PO raczej sensu nie ma. Cóż jednak możemy poradzić :) Mam tylko nadzieję, że nie będzie jakiś przegiętych zadań typu wyzwanie vettela z gt5, bo tam to ewidentnie przesadzili :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
graGITARA 24 Napisano 7 Grudzień 2013 (edytowane) update: pograłem troche, nie mam sił na więcej na dziś. co do fizyki to auta są zdecydowanie mniej podsterowne niż w gt5. dużo lepsze czucie auta przez poprawiony FFB. rewelacyjnie pracuje zawieszenie... może w niektórch aspektach gt6 to gt5.5 ale jeśli chodzi o fizyke i fun to jest to zdecydowanie gt6 ;) przetestowałem kilka fur z paczek performance i osiągi. bow x (zobaczcie jak wygląda zawias i pomyślcie o zmianach w fizyce) na nurburgringu przy zmiennej porze dnia niszczy! zachód słońca w lusterku, gra światełr.. ewelacja, jak ktoś nie zauważa zmian w grafice to żal. chociaż niektóre tory są brzydkie to fakt sam fakt, że chce mi sie o 4 rano pisać na forum już wiele mówi o tym co sądze o tej grze. odszczekuje to co wcześniej pisałem na podstawie opinii zaczytanych na gtplanet. gra jest warta świeczki. dobranoc EDIT; w międzyczasie PD wrzuciło dziś 2 latki, pierwsza po uruchomieniu gry, druga przyszła jak próbowałem się z siecią połączyć, że nie mogę, że update muszę zrobić. zdziwiłem się, że tak ekspresowo łatają. chociaz nie wiem co bo wszystko mi śmigało elegancko, żadnych zwiech, glitchy itp nie doświadczyłem. EDIT 2: jeśli chcecie fun i wmagających przeciwników wystarczy jeździć furami które dostaje się w prezencie, zero tuningu, opony jeden stopień gorsze niż zalecane (mi wychodzi 50-70PO mniej niż konkurencja) i wmiarę z postępem w karierze jest trudno. trzeba walczyć do ostatnich metrów, kutasy potrafią wyprzedzać i już w wyścigach klasy miejskiej na drugim torze pot leci mi po dupie, na dzisiaj srebro. jutro poprawiam na złoto. oczywiście jak ktoś sie uprze może domaxować fure do granicy górnej i zrobić to z palcem w dupie i płakać jakie to AI słabe po forach ;) Edytowane 7 Grudzień 2013 przez graGITARA 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mataman 680 Napisano 7 Grudzień 2013 Tylko dlaczego nawet na ps3 pchają do używania imienia i nazwiska zamiast nicka? To co ustawimy sobie w grze pokazuje się online. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spo21 1 Napisano 7 Grudzień 2013 (edytowane) Jakie samochody wygrywa się za poszczególne wyzwania?Na razie zdobyłem Clio RS.Na GTPlanet szukałem,ale nie mogłem znalezć. Edytowane 7 Grudzień 2013 przez spo21 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grumszak 6 Napisano 7 Grudzień 2013 a ja czekam i czekam na kuriera ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 7 Grudzień 2013 update: pograłem troche, nie mam sił na więcej na dziś. Kolego, nie obraz sie ale to co tutaj napisales recenzja nie jest sa to raczej pierwsze i drugie wrazenia z gry - i ja osobiscie wolalbym je przeczytac w watku nt gry. pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
graGITARA 24 Napisano 7 Grudzień 2013 @MagEllean, zgadzam się z Tobą :) ten temat należy przenieść do działu gt albo smietnik. tutaj kompletnie nie pasuje ze względu na brak formy i jeden wielki bałagana jeśli chodzi o treść :) ps dzieci mnie za uszy z wra wyciągnęły, żona na szkoleniu.... zapowada się ciężki dzień bez gt, wieczorem pewnie jakieś seriale będę musiał oglądać i znów zostanie gra w nocy i gały jak radary z rana. dzięki PD, tego właśnie od gry oczekiwałem hehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fuczak 43 Napisano 7 Grudzień 2013 faktycznie do licencji A jest łatwo (więcej wczoraj nie zrobiłem), ale tak jak kiedyś tłumaczyłem znajomemu, że wcale nie musi tuningować auta i dawać lepsze opony, niech jedzie gorszym autem niż AI, wtedy będzie miał wyzwanie! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sir Siekier 861 Napisano 7 Grudzień 2013 No filmik poczatkowy startuje....GT6 nie przyszlo z kodami z precision a torque pack ... u was tez tak?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grumszak 6 Napisano 7 Grudzień 2013 dlatego ja sie zabezpieczylem i kupilem kartke na te extra 5 samochodow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sycho Sid 3 Napisano 7 Grudzień 2013 Jeszcze jedno pytanko gdzie się sprawdza jakie auta AI biorą udział w wyścigu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sir Siekier 861 Napisano 7 Grudzień 2013 no ja preorder zamowilem z tymi kodami ale nic nie dostalem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gibki8 26 Napisano 7 Grudzień 2013 No to tak jak większość :D http://www.gtplanet.net/forum/threads/no-pre-order-redeem-codes.291652/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sir Siekier 861 Napisano 7 Grudzień 2013 No a ja juz mam sprawe rozwiazana... Oczywiscie nie napisali gdy zamawialem ze dostane to na emaila... Jakies 50 minut temu napisalem im zapytanie na ich stronie... i tam stoi jak byk ze po 24h bedzie odpowiedz... czyli znajac zycie w poniedzialek... Nagle patrze maja swoja stornke na fb-ku...i tam napisalem.... odpowiedz dostalem po 15 minutach :D Mowcie co chcecie ale FB przydatny jest czasami nie tylko tajnym sluzbom ale i rowniez nam :D Alright ... kiedy robimy ustawke?? Ogolnie ktos z "moich" ma ta gre juz/?? to mozemy ja craknac troszke :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gemboyrob 2 Napisano 7 Grudzień 2013 Haha, no ja raczej jestem w gorszej sytuacji - gry jeszcze nie mam, a kody od dobrych 2 dni leżą bezpiecznie na skrzynce mailowej podesłane przez Amazon w momencie nadania przesyłki. ;) Nie mogę się już doczekać, aż zasiądę z padem przed TV. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sharent 174 Napisano 7 Grudzień 2013 Mają mają.Daj ludziom czas do niedzieli na uzyskanie licencji A i można wieczorem się spyknac :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sir Siekier 861 Napisano 7 Grudzień 2013 (edytowane) Taka ogolna uwaga... Nie to ze zaplacilem jakos strasznie duzo... bo 32 funciaki to malo za nowke ale... oni i tak ciagna za gry tak wiele a tu jeszcze im sie kawalka papierku nie chce wkladac do gry.. masakra.. niedlugo pudelko bedziemy sobie skladac sami... ==== Shazza przyjacielu, a ty taki gderajacy jestes na ta gre... powiem ci ze po 4 wyscigach zadnej wielkie roznicy nie zauwazylem,... mialem nadzieje ze ogolnie wyscigi beda sie ladowac troche szybciej a chyba jest tak samo... Edytowane 7 Grudzień 2013 przez Sir Siekier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gibki8 26 Napisano 7 Grudzień 2013 Ja grę rozpocznę dopiero za tydzień, ale bardzo chętnie pojeżdżę z kims bez spinki na multi ;) Na razie trzeba zamknąć rzeczy na studiach żeby święta spędzić przy GT6 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fuczak 43 Napisano 7 Grudzień 2013 a co z nissanem GT3 który miał być za free dla tych co brali udział w GT Academy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
graGITARA 24 Napisano 7 Grudzień 2013 (edytowane) jeśli chodzi o poziom trudności AI to wydaje mi się, że filozofia gt jest oka. w zasadzie można jechać wszystkim byle się zmieścić w limicie PO i opon ale te fury które dostajemy w prezentach nie są jakieś z czapy, one idealnie pasują do inteligencji AI w kolejnych wyścigach kariery. dla mnie jak pisałem dodatkowo opony downgrade o 1 i zero tuningu i to wystarcza żeby do końca walczyć. w tej odsłonie dali wreszcie free run jako zintegrowaną cześć kariery, taki trening. w gt5 było to na samym początku menu, trzeba było wychodzić z menu karier do trybu arcade. mi się jakoś nigdy nie chciało. a tutaj to jest pod ręką i nie trzeba katować kariery na zasadzie ile się da byle szybciej kaske uzbierać, można podejść ambitniej :) a bawić się właśnie w single player. jest tam kilkanaście fur na początek a resztę dokupujemy wg uznania. EDIT: po wczorajszej nocce uzbierałem ponad 120k kr. z czego połowa była w trybie free run a tam kasy nie dają, trochę też biegałem po menu więc tragedii nie ma.w EDIT2: jeśli chodzi o fury z pakietu precyzji i osiągów to najbardziej spodobały mi się, XBow i klasyka bmw. w bmce drifty sme chodzą, btw jakoś łatwiej się driftuje, tzn łatwiej mi utrzymać auto w poślizgu, lepiej czuć gaz i fure. w piątce drift mi w ogóle nie szedł a miałem zapał żeby nawet coś tam pojeździć. gt6 może to wreszcie zmienić. ciekawy też jestem szutrów i śnegu ale to sobie zostawiam na deser. EDIT3: w ogóle liczba torów jest calkiem niezła, jest spa, jest matternhor bardzo fajny, jest kilka nowości których nie było w gt5. sporo tego, jest nawet tor w kształcie penisa. willow spring czy jakoś tak, niezły zresztą, trzeba uważać na krawężniki i pobocza. EDIT4: ciekawe trofea wpadają, np amator lotnictwa :) Edytowane 7 Grudzień 2013 przez graGITARA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sieniu 506 Napisano 7 Grudzień 2013 Właśnie zauważyłem że również nie mam tych pięciu aut z pakietu precyzja. I tu moje pytanie gdzie i do kogo kierować pytanie o dostarczenie tego kodu. Z góry dziękuję za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
razik 10 Napisano 7 Grudzień 2013 (edytowane) Wczoraj pograłem trochę dłużej i mogę coś więcej o zmianach w stosunku do GT5. Najpierw na plus: 1) można się spierać czy grafika jest mocno poprawiona, czy tylko trochę. Ale nie ulega wątpliwości że jednak jest ładniej niż w 5-tce. Za to plus. Samochody zarówno premium jak i standard wyglądają też lepiej. Za to plus. 2) Fizyka - dobrze mi się jeździ, czuję samochód. Myślę, że jest lepiej, ale nie jestem fachowcem żeby stwierdzić dokładnie co poprawiono. 3) wprowadzono czujnik martwej strefy. Fajnie to działa. Gdy z boku jest samochód, którego nie widzimy pojawia się strzałeczka. W zależności od odległości zmienia kolor na kolejno: szary, żółty, czerwony (gdy już jest prawie kontakt). Myślę, że ucieszy to graczy online, ale w wyścigach z AI też to jest przydatne. 4) menu: jest szybkie i intuicyjne - już o tym pisano.Np: Nie ma już tej upierdliwej dostawy samochodu, że trzeba było się naklikać żeby otrzymać samochód. 5) Zakładka samochody polecane. Są tam polecane samochody do poszczególnych klas wyścigów. Jest też zakładka gdzie są samochody najpopularniejsze. Myślę, że przyspieszy do dobór fury do zawodów. Teraz minusy, myślę że część z nich jest do wyeliminowania wraz z kolejnymi patchami: 1) Zauważyłem, że GT6 jest jak na razie mniej rozbudowane. a) Nie ma kart kolekcjonerskich. Mnie akurat mało one obchodziły, ale może ktoś zbierał. W opcjach wyboru muzyki podczas wyścigów nie mogę sobie odhaczyć poszczególnych kawałków. Nigdzie nie znalazłem listy utworów. Jest tylko wybór między muzą własną (z dysku PS3) a kawałkami z GT6 c) nie uruchamiają mi się dema wyścigów podczas bezczynności w menu . W GT5 można było sobie kółkiem odpalać demko i bez spinki podziwiać fury i randomowe wyścigi. Dziwne bo opcje do obsługi tych dem są do ustawiania w menu. d) zniknęły samochody używane. Teraz wszystko jest w salonach. Są tam wymieszane auta premium ze standardami. Co gorsza nie ma już literek P i S, które by te samochody wyróżniały. Więc jeśli chcemy kupować tylko premiumy pozostaje sprawdzenie czy dane auto ma dostępny duży podgląd. Upierdliwe. e) podglądy samochodów: bieda - jest tylko jeden widok. W piątce można było przełączać tła.(dzienne, nocne) Można też było zobaczyć samochód na torze przed jego zakupem. f) brak Martyny Wojciechowskiej g) są dodatkowe widoki kamery podczas powtórek, np: widok na kierowcę, ale nie można ich przełączać płynnie przyciskiem od zmiany kamery. Są dostępne tylko z menu powtórkowego. h) na razie jest też biednie z lokacjami do Photo Mode. Jest ich na początku tylko 5. Mam nadzieję, że będzie można odblokować ich więcej. i) Nie ma personalizacji menu. Nie można ustawić swojego zdjęcia. 2) Nie podoba mi się, ze część opcji uaktywnia się wraz z postępami w grze. Online jest dopiero dostępne po zrobieniu drugiej licencji. Quick race po przejechaniu pierwszego wyścigu. itd. itp. Rozpisałem się trochę. Wyszło mi więcej minusów niż plusów, ale już taki ze mnie maruda. PS. Pytanie: Czy podczas jazdy po księżycu powinno być słychać dźwięk silnika? Coś mi się wydaje, że tam jest próżnia. A miał być "Real Driving Simulator" ;) Edit: Co do muzyki i wyboru poszczególnych utworów, te opcje znalazłem w menu: Galeria. Dema wyścigów już mi działają, Edytowane 9 Grudzień 2013 przez razik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sycho Sid 3 Napisano 7 Grudzień 2013 Powtarzam pytanie gdzie sie sprawdza jakie auta biorą udział w wyścigu? I da sie jakoś pozyczać auta znajomym tak jak to było w GT5? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
razik 10 Napisano 7 Grudzień 2013 @up na ekranie wyścigu. Tam gdzie możesz zapisać się do wyścigu. Jest po prawej stronie przewijalne okienko. Tam są podane kwoty jakie możesz dostać za zwycięstwo, wymagania i samochody biorące w nim udział (na samym dole po przewinięciu). Opcji pożyczania znajomym aut też nie znalazłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach