Skocz do zawartości
Patricko

Gran Turismo 6

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem nie powinni nikomu nic usunac, sadze ze duza czesc graczy skorzysta z tej opcji - i wcale sie nie dziwie. Ten glitch to ich wina, nikogo w ten sposob nie okradasz, podobnie jak glitche w grach pozwalajace na nabijanie punktow, itp. Kasa bynajmniej nie psuje samej zabawy dla kogos kto jest pasjonatem wyscigow online, czy tez wyscigow w ogole. Pozwala co prawda na latwiejsze przejscie gry, ale jak rozumiem prawdziwym sim racerom nie o to bynajmniej chodzi. Napewno jest nie na reke PD, bo teraz sie pewnie poca nad rozwiazaniem, a jedyne co moga zrobic, ale de facto nie bardzo maja jak, to usunac dane zapisanej gry lub ich zmodyfikowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie ja jestem troche zdziwiony pewna rzecza , otoz jade sobie wyscig z licencja B dla nowicjuszy i jak to jest wyscig ma 3 okrazenia na pierwszym trace do 1 miejsca 10 sekund , na drugim okrazeniu trace 10 sekund a na trzecim okrazeniu na pierwszym miedzyczasie trace 7 sekund , potem trace na kolejnyn miedzyczasie 3 sekundy , az w koncu wyprzedzam i dojezdzam pierwszy heh dziwne to troche , za kazdym razem w sumie tak sie dzieje , dodam ze jezdze ta pierwsza Honda co sie kupuje bez zadnych modow tuningowych :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza tym dlaczego mieliby nalozyc kare na uzytkownika, ktory dla przykladu:

- przyjal Mercedesa w prezencie

- 'przypadkowo' usunal dane gry

- wlaczyl gre bez dostepu do internetu

- sprzedal Mercedesa?

Bardziej jestem ciekaw jak ktos na taki pomysl wpadl..

Edytowane przez Lingerine

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyobrażacie sobie wkurwienie ludzi którzy wydali 2 stówy na 7mln kredytów? a tu wpada 20mln w 3 minuty + czas na ściągniecie ponowne 1.01 hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i pięknie zadziałało. .. kupiłem sobie priusa i pięknego Focusa i zrobiłem mu tuning :-) nic to nie zmienia przyjemności z gry ale nie musze robić 3 wyścigów żeby kupić byle opony :-) aaa :-) kupiłem tez drogi kask:-) kto bogatemu zabroni :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekaw jestem co z tym fantem zrobi Kaz. Trzeba korzystać póki można :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No raczej nic nie mogą zrobić, bo nawet jeśli dadzą kolejną łatkę, to my poprzez odłączenie gry od sieci i usunięcie wszystkich patchy mamy znowu dziurawą wersję 1.00. Myślę, że na ten moment relatywnie niewiele osób z tego korzysta/skorzysta, bo pewnie już jeździli tym Mercedesem(ja widzę, że też mam szczęście że wczoraj mnie nie podkusiło).  :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech... Wy :-D Zobaczycie, że jeszcze Kaz sprawi, że spłoną Wam konsole ;-)

Moją pokusę rozwiała wersja cyfrowa GT. Zwyczajnie, ten myk nie działa.

Edytowane przez NERVUS_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No raczej nic nie mogą zrobić, bo nawet jeśli dadzą kolejną łatkę, to my poprzez odłączenie gry od sieci i usunięcie wszystkich patchy mamy znowu dziurawą wersję 1.00. Myślę, że na ten moment relatywnie niewiele osób z tego korzysta/skorzysta, bo pewnie już jeździli tym Mercedesem(ja widzę, że też mam szczęście że wczoraj mnie nie podkusiło). :biggrin:

Ja jeździłem Mercedesem. Wystarczy nie mieć go jako wybranego i można sprzedać :-)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam nadzieję że będzie za free, tak jak kilka innych aut w GT5 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam nadzieję że będzie za free, tak jak kilka innych aut w GT5 ;)

No jeśli będzie za kredyty to po prostu sprzedam Mercedesa :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech... Wy :-D Zobaczycie, że jeszcze Kaz sprawi, że spłoną Wam konsole ;-)

Moją pokusę rozwiała wersja cyfrowa GT. Zwyczajnie, ten myk nie działa.

Działa, musisz usunąć gre i pobrać jeszcze raz bez łatki. Właśnie sprzedałem merca którego dostałem i nim jeździłem za 20mln. Kupuje 20 następnych usuwam grę i jutro kupie to co potrzebuje bez zgędnego męczenia singla czy kupowania wirtualnej kasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem ale ja wolę jednak przejść grę normalnie. Co to za przhjemność kupić co się chce i przechodzić wszystko bez stresu?

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaką fure byście kupili za 20 baniek gdybyście je mieli? ależ mnie kusi łatwa kasa, jest tyle wspaniałych klasyków w grze za tą cene właśnie.........

Nie wiem ale ja wolę jednak przejść grę normalnie. Co to za przhjemność kupić co się chce i przechodzić wszystko bez stresu?

przyjemność jak cholera wejść do salonu i zastanawiać się co za cacko by się chciało.. nie mam czasu grindować przez kilka godzin w kółko to samo żeby uzbierać 1/10 sumy na jedno fajne auto. w niczym to nie przeszkadza jeśli chodzi o feeling, kariere i tak katuje wg opisu który zrobiłem wcześniej wtym temacie. a mieć klasyki wyścigowe w garażu to przyjemność. za to właśnie lubie gt!

Edytowane przez graGITARA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwolę sobie opisać swoje wrażenia z gry.

Pograłem dzisiaj trochę i widać kilka ciekawych zmian względem poprzedniczki.
Fizyka to zupełnie inna bajka niż w GT5. Trudniej jest się wczuć, często wydaje się, że jadę szybko, a tak na prawdę samochód można cisnąć jeszcze bardziej. Generalnie jest sztywniej niż w GT Academy, i nie da rady już "wrzucić" samochód w zakręt jak w tym demku. Albo po prostu nie da się tego tak wyczuć jak w demie GT A. Generalnie wydaje się, że jest łatwiej niż w GT5. Nawet komfortowe opony przyzwoicie trzymają samochód na torze. Łatwiej też tym razem gra się bez ABSu, hamulce są łatwiejsze do kotrolowania. Trudniej z kolei jest kontrolować gaz, samochody z napędem na tył często uciekają spod kontroli co kończy się spinem. Co do fizyki ogumienia, to znacznie lepiej odczuwalny jest fakt jazdy na rozgrzanych lub nie oponach. Rozgrzane ogumienie zdecydowanie lepiej trzyma auto na drodze.

Gameplay nie wiele się zmienił. Kariera, generalnie jest podobna do tej z GT5, lekko zmieniono ją poprzez dodanie gwiazdek progresu, które odblokowują eventy, wydarzenia specjalne, cofee break, czy testy licencyjne - tym razem nie trzeba zdawać licencji, żeby się ścigać.

Co się bardziej zmieniło, to na pewno kasa jaką dostajemy za wyścigi. Jеst jej mniej,  i tuning auta w końcu kosztuje tyle ile powinien kosztować. Albo nowe fele do auta, które są teraz sporym wydatkiem, zupełnie jak w rzeczywistości cheesy.gif Finansami trzeba teraz rozważnie zarządzać. Pewnie dzieje się tak za sprawą dodania mikropłatności. Jeśli tak jest w FM5, to nie ma tragedii, a gra faktycznie zyskuje na realizmie. Inna sprawa, że po kilku wyscigach, 5?, i zdaniu 2 licencji mam w garażu już 6 aut, a kupiłem tylko 2 z nich. No ale widzę, że niektórym tutaj nadal jest zbyt ciężko z kasą i wolą sobie czitować... zobaczę jak będzie później.

Cieszy masa tras, jest duuużo nowości, ale mimo wszystko czuję się jakbym grał w GT5 z masą dodaktów, a nie w zupełnie nowy tytuł.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bedzie ciekawie z tym glitchem na 20 mln. wszedłem właśnie do sklepu GT a tam w opisie kredytów w grze do pobrania jest coś takiego:

"za pomocą kredytów możesz kupować nowe, zachwycające samochody, trasy i ZAWARTOŚĆ DO POBRANIA" 

czyżby za uzbierane w grze kredyty można było kupować DLC? może dlatego są tak dorgie bo kaz chciał nam zrobić niespodzianke i dlc dawać nie tylko za kase ale i za uzbierane mozolnie kredyty? tak sobie tylko myśle, późno już więc możliwe że logika mnie zawodzi.

gdyby jednak tak było, że za dodatki możemy płacić też kredytami zdobtymi w grze to czitowanie byłoby zwykłym już kradzieżą i totalnie nie fair. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że niektóre rzeczy już zauważyliście, ale napiszę to, co zauważyłem samemu grając.
- grafika - choć wielkiego skoku niema, to wystarczająco poprawiona, aby zauważyć różnicę na pierwszy rzut oka
- samochody standard mają światła krótkie/długie.
- w Photo Mode można robić zdjęcia autom standard, a nawet dwóm autom jednocześnie.
- model zniszczeń choć dalej nie jest zbytnio zaawansowany, to obić samochód można teraz zdecydowanie łatwiej. Po byle stuknięciu już są widoczne uszkodzenia
- posiadając kierownicę G25 przy zmianie skrzyni biegów na tą w pełni konfigurowalną, nie można już używać sprzęgła i działa tylko sekwencja/manetki, gdzie w GT5 można było sobie przełączać z poziomu kierownicy jak się chciało.
- na wielu trasach jadąc z widokiem z kokpitu gra ma zauważalnie niższy framerate, niż poprzedniczka, co jest spowodowane zapewne poprawioną grafiką.
- auta szybciej się brudzą po częstszym zjeżdżaniu z trasy na pobocza i dźwięk też w tym momencie jest ulepszony - słychać kamienie walące o nadkola.

Edytowane przez Aptekarz10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a reszta po staremu czyli nuda.

Nie wiem czego się spodziewałeś, bo od początku było wiadomo, że to będzie poprawione GT5.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie ten trick na 20 mln nie działa, a raczej nie mogę go wykonać, jako że u mnie w menu konsoli nie pokazuje tego patcha, mam tylko wzmiankę o upewnionych dodatkach. Szkoda, raz bym zrobił i kupił kilka interesujących aut :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, nie gadajcie, że jest aż tak tragicznie...Ja jestem dopiero na początku gry, ale nie chce mi się wierzyć, że przez całą karierę nie dostaniemy ani jednego Race Cara, lub klasyka...Albo że nie da rady zarobić kredytów aby kupic go w salonie... W GT5 też nie łatwo było zarobić 20mln żeby kupić bolid F1...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakieś dobre auta dostaniesz, ale z zarabianiem kasy jest marnie ... najwięcej kasy dostałem za złoto w wyzwaniu Goodwood ... jakieś 100.000 kr.

w GT5 była bardzo łatwo zarobić te 20 mln ... odpalało się zawody sezonowe na Autumn Ring dla B-spec i z premią logowania 200% po 7-8 minutach wpadało ponad 800.000 kr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi