Skocz do zawartości
pack

Destiny

Rekomendowane odpowiedzi

to podobno jest na całą markę i serię w przeciągu 10 lat, nie tylko na pierwszą część.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To i tak od... sporo ;P Do tej pory rekordzista byl chyba BF3 ze zdaje sie lacznym budzetem 150MLN (z czego wiekszosc poszla na marketing...), wiec pol miliarda na 3-4 gry ktore wyjda w ciagu tych 10 lat to naprawde konkretny wynik, widac ze nie zydza na czym gra tylko skorzysta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

...nadal piszesz o jednej części (BF3) a nie o całej serii Battlefield rozłożonej w czasie na 10 lat. 

Nie zmienia to faktu, że jest to dużo. Mam nadzieje że my jako zwykli gracze na tym tylko zyskamy i będzie to gra z sensownymi mikropłatnościami a nie "Pay 2 win".

Edytowane przez SephiroT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

...nadal piszesz o jednej części (BF3) a nie o całej serii Battlefield rozłożonej w czasie na 10 lat. 

wiec pol miliarda na 3-4 gry ktore wyjda w ciagu tych 10 lat to naprawde konkretny wynik

Na kazda odslone Destiny wyjdzie porownywalny naklad finansowy co na BF3, o to mi chodzilo, a cala serie BF mam gleboko w powazaniu, od pierwszego BFa to juz grube miliardy wpompowali ale jak pokazuje jakosc gier ta kasa idzie w bloto.

Edytowane przez Żywy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie nie ma co się dziwić kwocie jaką chcą przeznaczyć na Destiny. Prędzej czy później źródełko $$$ z produkcji Blizzarda, serii Call of Duty i Skylanders zacznie wysychać, a innych, mocnych franczyz w swoim portfolio nie mają...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To i tak od... sporo ;P Do tej pory rekordzista byl chyba BF3 ze zdaje sie lacznym budzetem 150MLN (z czego wiekszosc poszla na marketing...), wiec pol miliarda na 3-4 gry ktore wyjda w ciagu tych 10 lat to naprawde konkretny wynik, widac ze nie zydza na czym gra tylko skorzysta.

rekordzistą jest gtaV, z 265 mln $ http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=79905

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co by nie było Destiny wygląda zacnie i jak nie popsują to może być Hit(Ja osobiście biorę w ciemno ze względu że przypomina mi Halo)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Destiny Has Record Pre-Orders for New IP

During the conference call following Activision Blizzard’s earnings release where a net revenue of $1,111 million for Fiscal Year 2014 was announced, the publisher mentioned that it believes that Bungie’s upcoming Destiny is setting records for pre-orders of a new IP.

In addition to that, it was stated that Destiny will be showcased at E3 “with our great partner Sony,” which most probably means that we’ll see new gameplay during Sony Computer Entertainment’s press conference.

One of the analysts also asked during the conference call if Activision isn’t worried about launching in a rather crowded timeframe, with several strong franchises releasing at the same time, but the response was negative, as the publisher believe that Destiny is a “Breakthrough game” and has what it takes to find a meaningful audience.  Grand Theft Auto V was brought as an example of a great action game launched in a crowded window, but that still managed to achieve record-breaking sales.

Finally, the slides coming with the earnings release included the mention that the game’s beta will come in July, which is a little later than I hoped, but definitely soon enough to be excited. We already know that the beta will come first on PlayStation platforms, even if it’s not yet known how much of an headstart they’ll get.

http://www.dualshockers.com/2014/05/06/destiny-has-record-pre-orders-for-new-ip-breakthrough-game-showm-at-e3-with-great-partner-sony/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie są wymagania odnośnie bety ?

Preoder,fart czy wszyscy??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Jakie są wymagania odnośnie bety ?

Preoder,fart czy wszyscy??

Tylko preorder.

OK, dzięki za wyjaśnienie, szkoda tylko że nie napisałeś tego od razu że mas zw mailu ich oficjalne stanowisko. :biggrin:

Sprawa teraz jest jasna jak słońce. Mi nawet nie raczyli odpisać.

Napiszę na czerwono żeby było widoczne ;)

EURO NIE MA JUŻ KODÓW BETA

Amazon.com i Amazon.de wysyła automatycznie kody więc można zamówić, zrealizować kod i anulować pre-order.

Edytowane przez SephiroT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ojejku o jejku... będą cynowe zbroje ;0

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sobotę w Euro Warszawa Wileńska kupiłem pudełkowy preorder z kodem do bety w środku. Na półce widziałem jeszcze 2.

Preordery na PC/PS3 widziałem i innych salonach Euro a kod do bety nie jest chyba powiązany z platformą. Na pudełku i karce z kodem nie ma o tym ani słowa (poza naklejką na folii), Jak ktoś chce kod do bety a ma na zbyciu 30 zł prawdopodobnie może kupić dowolny pudełkowy preorder.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...do Euro trzeba najpierw dojechać (koszta benzyny czy biletu) bo przez internet kodów nie wysyłają, zapłacić 30zł za sam kod Beta w pudełku, jak można mieć go za darmo posiadając kartę płatniczą lub konto w banku (Amazon com lub de).

I masz rację, kod beta nie jest powiązany z platformą ... ale Destiny na PC nie ma ;) Jedynie PS i Xbox ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest tylko kod na beta testy :) bo przy zakupie u nich Destiny odejmują Ci te 30 zł od ceny pełnej gry :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem za co płaci się 30 zł w Euro.

Chodzi o sam fakt że kolega podaje rozwiązanie brania preorderu dla samego kodu niezależnie platformy.

W skrócie myślowym jeżeli bierzesz grę na platformę której nie masz a i tak jej nie zamówisz ...To płacisz za kod ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można też przyklejać sobie łatkę cwaniaka na zachodzie, a potem dziewic się ze nikt nas nie lubi, a eurowizje wygrywa baba z brodą, sry za offtop.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można też przyklejać sobie łatkę cwaniaka na zachodzie, a potem dziewic się ze nikt nas nie lubi, a eurowizje wygrywa baba z brodą, sry za offtop.

...ja docelowo miałem brać w Euro.

Pomysł z Amazonem nie jest "nasz".

Jest pełno tutoriali na Youtube jak to robić bynajmniej od polskojęzycznych użytkowników ;)

Sprawa dla mnie wygląda banalnie prosto.

Bungie zwaliło na maxa system preorderów ...Euro jeszcze bardziej licząc na szybką rodem z kraju kwitnącej cebuli sprzedaż "tylko u nas promocja tylko do końca Marca - bierzcie póki gorące, komu komu bo idę do domu"

...jeżeli mam ruszyć dupę do salonu Euro, wydać na paliwo/bilety, szukać czy łaskawie mają na półce pudełko z Destiny (robię często u nich zakupy i sprawdzanie stanów sklepowych przez internet mija się często z prawdą) i zapłacić 30zł za grę której wcale nie muszę po becie kupić...

...a z drugiej strony siedząc na tyłku kilkoma kliknięciami mogę mieć 2 kody beta nie wydając ani złotówki ... to niech mnie cały świat nazywa cwaniakiem. ;) Mam to gdzieś. 

Nikogo nie okradam, nikogo nie oszukuję. Bungie dało kody generowane automatycznie. Amazon ściaga pieniądze dopiero przy wysyłce produktu. Tak jest zrobiony system więc chyba Bungie i Amazon liczyli się z tym że sprytniejsi ludzie podłapią od razu temat.

Jeżeli gra po fazie beta się spodoba, to kupie w Euro bo i tak wychodzi taniej niż Amazon z przesyłką. Na grę nie jestem zdecydowany - chciałbym ale nie muszę mieć jej na day1, dla tego biorę udział w beta testach żeby sprawdzić grywalność, podjąć decyzję i po woli zbierać ekipę. 

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, preorder na amazon zrobiony, kod na bete odrazu wykorzystany, preorder anulowany, szacowany czas realizacji: 15 minut. ;) Dzieki za patent.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tego mega idiotyczny off-top... Powiązać jakiegoś pedała z tym, że ktoś sobie załatwia kod za darmochę na Amazonie... Nie wiem jakim tokiem myślenia się kierowałeś, ale wolę chyba nie wiedzieć.

Dopóki w tym kraju sprzedawcy będą myśleli, że nadal żyjemy w kraju odciętym od świata i mogą sobie wymyślać kolejne idiotyczne ceny i patenty, tak długo nie będę tutaj nic kupował.

Nie mam zamiaru wspierać rynku, który jedynce co chce to wyruchać mnie na sucho ;) Kupując za granicą przynajmniej mam wrażenie, że sklepy chcę się przypodobać klientowi i robią co mogą, żeby go pozyskać. Tutaj tak jakby nadal panuje przekonanie "nie podoba się, to idź do konkurencji, ale tam jest nie lepiej".

Nie kupiłem w tym kraju już gry od dobrych paru(nastu?) lat i dopóki coś się nie zmieni to nie mam zamiaru ;) Poza Amazonem są też inne sklepy, więc ich zrezygnowanie z darmowej wysyłki nie boli tak bardzo. Każdą grę jaką kupiłem, kupiłem nową w folii i za cenę przeważnie połowę tańszą od cen u nas. To samo z filmami, tam trylogia klasyka na BD kosztuje 10 funtów w promocji, a u nas nadal 300zł ^_^

Kod załatwiłem sobie z amerykańskiego Amazona, niemieckiego, a z angielskiego (tam gdzie mam normalny pre-order, na który będę czekać) mają kody wysyłać przed betą zaraz.

Bungie i tak bardzo szybko otworzy tą betę, bo te kody będą wszędzie latać. Chyba, że będą wspierać proceder handlu kodami, czyli przymykać na to oko...

Ale nie wiem jakim głąbem trzeba być, żeby zapłacić za kod, jak jest za darmo do wyrwania w przeciągu kilkunastu minut...masakra.

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Patricko, mylisz się. To właśnie Ty jesteś ten typowy Cwaniak i Cebulak ze swoim myśleniem. Przez ciebie Eurowizję wygrała baba z brodą :biggrin:

Edytowane przez SephiroT
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tego mega idiotyczny off-top... Powiązać jakiegoś pedała z tym, że ktoś sobie załatwia kod za darmochę na Amazonie... Nie wiem jakim tokiem myślenia się kierowałeś, ale wolę chyba nie wiedzieć.

Dopóki w tym kraju sprzedawcy będą myśleli, że nadal żyjemy w kraju odciętym od świata i mogą sobie wymyślać kolejne idiotyczne ceny i patenty, tak długo nie będę tutaj nic kupował.

Nie mam zamiaru wspierać rynku, który jedynce co chce to wyruchać mnie na sucho ;) Kupując za granicą przynajmniej mam wrażenie, że sklepy chcę się przypodobać klientowi i robią co mogą, żeby go pozyskać. Tutaj tak jakby nadal panuje przekonanie "nie podoba się, to idź do konkurencji, ale tam jest nie lepiej".

Nie kupiłem w tym kraju już gry od dobrych paru(nastu?) lat i dopóki coś się nie zmieni to nie mam zamiaru ;) Poza Amazonem są też inne sklepy, więc ich zrezygnowanie z darmowej wysyłki nie boli tak bardzo. Każdą grę jaką kupiłem, kupiłem nową w folii i za cenę przeważnie połowę tańszą od cen u nas. To samo z filmami, tam trylogia klasyka na BD kosztuje 10 funtów w promocji, a u nas nadal 300zł ^_^

Kod załatwiłem sobie z amerykańskiego Amazona, niemieckiego, a z angielskiego (tam gdzie mam normalny pre-order, na który będę czekać) mają kody wysyłać przed betą zaraz.

Bungie i tak bardzo szybko otworzy tą betę, bo te kody będą wszędzie latać. Chyba, że będą wspierać proceder handlu kodami, czyli przymykać na to oko...

Ale nie wiem jakim głąbem trzeba być, żeby zapłacić za kod, jak jest za darmo do wyrwania w przeciągu kilkunastu minut...masakra.

Po częsci masz rację i się z tym zgadzam, ale z drugiej strony to też trochę wina konsumentów - gdyby takie Euro czy tam inne Empiki rozdawało te kody za free, to znając naszą mentalność Alledrogo czy tam Tablica, byłyby zapełnione tymi kodami...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Kloose, ...ale kody nie są za darmo.

Kod powinieneś dostać do Pre-Ordera u oficjalnego dystrybutora.

Niestety Euro zrobiło "promocję czasową" i od kwietnia przy zamówieniach internetowych kodu nie dostaniesz pomimo że Euro jest oficjalnym dystrybutorem Destiny na Polskę i według tego co pisze na stronce Bungee powinni dawać kody Beta. ...innego sklepu nie ma. Albo Euro albo kombinuj w innym kraju. 

Chcę wziąć udział w Beta testach - widzę że w Euro kodów nie ma i robią w ogóle łaskę że je dawali, Amazon przez niedociągnięcia w procedurach dosłownie daje kody za darmo więc czemu nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi