Skocz do zawartości
pack

Destiny

Rekomendowane odpowiedzi

Ok, po wywiadzie z Angry Joe kilka rzeczy, które warto wymienić:

- Fireteam będzie składał się z maksymalnie 3 osób (troszkę szkoda, bo myślałem, że będzie 5 max)

- Modyfikowanie broni to przede wszystkim drzewko talentów, Bungie chyba unika stwierdzenia, że modyfikowanie = wymiana podzespołów. Rzeczywiście może być tak, że wyglądu zewnętrznego nie będziemy w stanie zmień. Pamiętajcie, że to są moje domysły tylko! Możliwe, że wraz z kolejnymi upgradami w drzewku, broń będzie ulegać zmianie.

- Bungie za to sporo mówi o modyfikowaniu swojej własnej postaci, czyli mnóstwo armorów, malowań, itd.

- Dodali również, że "customizacją zajmą się później", cokolwiek to znaczy

- Tworzenie guildi/klanów zostało potwierdzone,

- W dodatku Bungie dodało, że na ich stronie (Bungie.net) będzie możliwe formowanie grup, przeglądanie statystyk, przeglądanie ekwipunku, odwiedzonych miejsc,itd. (czyli wypasiony Battlelog od Bungie)

- Każda postać, którą będziemy przeglądać miała za sobą jakąś historię (np. czy dany gracz lubi coopa czy rywalizację),

- Bungie stara się, aby każdy dzień w Destiny był inny, głównie za sprawą zmieniającego się świata oraz ciągłych nowych misji dostarczanych wraz z nowym dniem,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy dostanę miejsce w forumowym klanie ? (pytam poważnie ! mam dziś urodziny a w urodziny się nie odmawia :spiteful:  )
Mogę dodać, iż jestem waleczny i nie zawaham się użyć mocy w sprawie obrony mych kompanów :biggrin:
A jako, że jestem górnikiem  :miner:  przydam się w lokacjach podziemnych :yes: ! :biggrin:

Edytowane przez Lightbringer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawa analiza tego co widzielismy do tej pory:

Edytowane przez m0rph

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, po wywiadzie z Angry Joe kilka rzeczy, które warto wymienić:

- Fireteam będzie składał się z maksymalnie 3 osób (troszkę szkoda, bo myślałem, że będzie 5 max)

- Modyfikowanie broni to przede wszystkim drzewko talentów, Bungie chyba unika stwierdzenia, że modyfikowanie = wymiana podzespołów. Rzeczywiście może być tak, że wyglądu zewnętrznego nie będziemy w stanie zmień. Pamiętajcie, że to są moje domysły tylko! Możliwe, że wraz z kolejnymi upgradami w drzewku, broń będzie ulegać zmianie.

- Bungie za to sporo mówi o modyfikowaniu swojej własnej postaci, czyli mnóstwo armorów, malowań, itd.

- Dodali również, że "customizacją zajmą się później", cokolwiek to znaczy

- Tworzenie guildi/klanów zostało potwierdzone,

- W dodatku Bungie dodało, że na ich stronie (Bungie.net) będzie możliwe formowanie grup, przeglądanie statystyk, przeglądanie ekwipunku, odwiedzonych miejsc,itd. (czyli wypasiony Battlelog od Bungie)

- Każda postać, którą będziemy przeglądać miała za sobą jakąś historię (np. czy dany gracz lubi coopa czy rywalizację),

- Bungie stara się, aby każdy dzień w Destiny był inny, głównie za sprawą zmieniającego się świata oraz ciągłych nowych misji dostarczanych wraz z nowym dniem,

Troche szkoda ze tylko 3, w takim razie najlepiej by bylo jakby w takim party byla kazda klasa. Dobrze natomiast ze potwierdzili gildie, to troche ulatwi wszystko jesli chodzi o ekipe etc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezbyt dobre info....mikrotransakcje rzeczywiście mogą się pojawić w grze :/

Mam nadzieję, że jeśli już chcą je wprowadzić to ograniczą się tylko i wyłącznie do jakiś pierdół nie mających wpływu na całokształt.

http://uk.gamespot.com/news/bungie-coy-on-real-money-options-for-destiny-6410609

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieję, że jeśli już chcą je wprowadzić to ograniczą się tylko i wyłącznie do jakiś pierdół nie mających wpływu na całokształt.

http://uk.gamespot.com/news/bungie-coy-on-real-money-options-for-destiny-6410609

Serwery kosztują a przy takim rozmachu tej produkcji, to nie ma się co dziwić, że chcą wprowadzić płatności...

Właśnie pytanie co wprowadzą i jak bardzo będzie to decydować o przewadze w walce...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogą ? :D naprawdę uważasz że w grze która niemało czerpie z MMO, działa głównie online i (przynajmniej póki co) ma nie mieć żadnych abonamentów mogą pojawić się DLC i mikropłatności ? :D 

eeee nie uważam tego za prawdopodobne :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli obierze to system LoL'a to nic się nie stanie :)
Myślę, że nie jest to gra FTP i raczej będzie to na zasadzie GW2, gdzie jest to prawidłowo rozwiązane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupa DLC, mikrotransakcji, tego można było się spodziewać po Activision, ale nie chciałem wywoływać wilka z lasu :/ Cóż, takie czasy i lepiej już nie będzie, wracam do herosów 3 ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche szkoda ze tylko 3, w takim razie najlepiej by bylo jakby w takim party byla kazda klasa.

Ja, Grim riper i ty idealnie.  :P

O mikro przebąkiwali już od samego początku. Tak długo jak będą na poziomie powiedzmy Guild wars 2 to mogą se być. Nawet nie będzie się tego zauważać. Ale czas pokaże. :whistling:  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Snajperka z gameplayu z E3 podobno zwie się "Duct Tape fixes Everything" :D

Bungie zapowiada, że nazwy broni maja być mega odjechane :)

Tutaj macie dowód, że to może być prawda :)

qt8lr36.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nad preorderem ps4 nie zastanawiałem się ani chwili ale co do pierwszej gry nie byłem już taki pewny. Po przeczytaniu tego tematu już wiem. Dzięki Patrico za nawrócenie na jedyną słuszną stronę mocy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle, że konsola wyjdzie raczej w listopadzie, a Destiny dopiero w 2014, a kiedy to też dokładnie nie wiadomo :)

Także będziesz musiał jeszcze wytrzymać i zakupić 1/2 tytuły na start i czekać na Destiny :)

Ja biorę Battlefielda 4, a nad drugą grą to pomyślę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na start będzie psn+ więc coś dla siebie znajdę do czasu wyjścia Destiny. A do tego czasu kupię drugi telewizor tak żeby mi żona nie marudziła, że jakiś serial leci :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa filmiki, na których możecie zobaczyć m.in.:

- Wywiad z Activision odnośnie tego jak widzi obie konsolę następnej generacji,

- Kilka słów o Destiny również jest.

- Bungie poszukuje ludzi do pracy nad strefami, gdzie będzie możliwa walka pomiędzy ludźmi,

- Również szuka osób, które zajmą się skonstruowaniem tego trybu w takim sposób, aby różnił się od innych gier,

- Dodatkowo kilka słów o AI, itd.

Na koniec bonus, czyli głosowanie GameSpotu na najlepszą grę E3:

http://www.gamespot.com/best-of-e3-2013/peoples-choice/index.html?page=2

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety Destiny przegrywa z Watch Dogs prawie dwukrotnie liczbą oddanych głosów na najlepsza grę E3 na Gamespot. Tak to jest jak ludzię patrzą na widowiskowość. Osobiście kupię obie. Program w Watch Dogs do czasu ukazania się Destiny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AusGamers przeprowadziło wywiad z Chrisem Butcherem, o to co można z tego wywiadu wynieść:

- Gra będzie starał się dobierać ludzi do wspólnej gry, tak aby rozgrywka była jak najpłynniejsza.

Co to oznacza w praktyce? Bungie stara się utworzyć matchmaking, aby najpierw dobierać graczy, którzy geograficznie są najbliżej nas.

Jak to wyjdzie już w samej grze to się dopiero okaże.

- Brak jakiegokolwiek menu na ekranie podczas dołączania do Publicznego Eventu,

- Publiczne Eventy można omijać, nie ma przymusu grania go,

- Niektóre eventy są czasowe, które będzie można zrobić tylko w danym okresie czasu,

- Kampania, którą gramy i to jak wpływamy na wydarzenia będzie miało również wpływ na całe otaczające nas środowisko,

- Jeśli chodzi o Public Eventy to również rzecz jest podobna,

- Nie da się wygrać/przegrać Publicznego Eventu, to co zrobimy podczas naszej walki po prostu zostaje,

- Bungie stara się zminimalizować wszelkie UI na ekranie, aby rozgrywka była jak najbardziej klimatyczna,

- Thunderlord, którego widzieliśmy na E3, ma tylko 1 drzewko talentów, inne bronie mogą mieć nawet do kilku ścieżek talentów!

- Pojazdy będą używany do podróżowania pomiędzy planetami oraz pomiędzy różnymi lokacjami,

- Będzie można używać pojazdów przeciwnika (hi-jacki?),

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nice - zobaczymy jak wyjdzie w praktyce ten matchmaking...

Ps. Google translator trochę zawodzi stylistycznie ;)

@down - wiem, że sam tłumaczysz - temu dałem ;) i oczywiście nie była to żadna złośliwość tekst z mojej strony...

Edytowane przez kloose

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie używam żadnego translatora, wszystko piszę na bazie tego co usłyszę.

Nawet nie znajdziesz tego nigdzie w takiej formie jak ja to piszę.

Jeśli są literówki to tylko i wyłącznie z mojej własnej winy :) Nie chce mi się ich poprawiać :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patricko nawet jak byś pisał bez polskich znaków i przedstawiał 50% liter to i tak byśmy Ci wybaczyli za taką ilość informacji.

A wracając do tematu to jeżeli dobrze rozumiem to dołączając do gry będą spore szanse że będę grał z Polakami. Nice :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi