Skocz do zawartości
TRaCeGuitar

Zero Escape Virtue's Last Reward

Rekomendowane odpowiedzi

Siema.

Grał już ktoś w nastepce legendarnej gry z NDS'a pod tytułem 999 ?.

Jest do kupienia na PSS i ciekawi mnie czy ktoś kto ma PSV połasił się na ten tytuł :)

A może dopiero macie to w planach ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz cos wiecej o tej pozycji, albo podlinkuj jakas recenzje video.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety ja nie umiem ciekawi i dobrze pisać, więc wklejam tekst z innego portalu xD

Wydana w 2009 roku w wersji na konsolę Nintendo DS przygodówka 999: Nine Hours, Nine Persons, Nine Doors okazała się sporą niespodzianką, zbierając oceny na poziomie 8-9/10. Na bazie tego sukcesu deweloperzy ze studia studia Chunsoft zdecydowali się stworzyć drugą grę z serii, tym razem przeznaczoną na bardziej wydajne platformy sprzętowe – Nintendo 3DS i PlayStation Vita.

Pod względem fabularnym Zero Escape: Virtue's Last Reward nie jest bezpośrednią kontynuacją 999: Nine Hours, Nine Persons, Nine Doors. W grze pojawiają się jednak postaci znane z wcześniejszej odsłony cyklu.

Oryginalny japoński tytuł - Kyokugen Dasshutsu ADV Zennin Shibou Desu tłumaczyć można jako Ekstremalna Ucieczka: Dobrzy ludzie umierają, co odzwierciedla założenia rozgrywki. Gracz kieruje poczynaniami Sigmy, niesfornego studenta, słynącego z niewybrednych żartów. Główny bohater zostaje porwany i budzi się w opuszczonym magazynie. Wkrótce dowiaduje się, że razem z ósemką innych osób bierze udział w dziwacznej grze zwanej Nonary Game: Ambidex Version. Rządzi się ona specyficznymi zasadami, nad których przestrzeganiem czuwa wirtualny królik - Zero 3. Zadaniem grających jest zdobycie minimum 9 punktów bungle, co umożliwia wydostanie się z budynku. Jeżeli jednak ich liczba spadnie do zera, uczestnikowi wstrzyknięta zostanie śmiertelna trucizna.

Rozgrywka łączy zagadki logiczne z wyborami moralnymi. Gracz decyduje bowiem o tym, czy jego bohater będzie współpracować z wybraną postacią, czy też zdradzi ją. Jeżeli obie strony postawią na współpracę w nagrodę otrzymają punkt bungle. Jeśli jednak któryś z partnerów zdradzi, otrzyma większą liczbę punktów bungle, podczas gdy zdradzonemu zostaną one odjęte. Obopólna zdrada nie skutkuje żadnymi konsekwencjami. Podejmowane w ten sposób decyzje wpływają na dalszy przebieg fabuły, która może mieć kilka różnych zakończeń.

W porównaniu z wcześniejszą odsłoną serii, deweloperzy zdecydowali się na bardziej złożoną oprawę audio-wizualną, w tym chociażby trójwymiarowe modele postaci. Warto dodać, że za stronę artystyczną Zero Escape: Virtue's Last Reward odpowiada Kinu Nishimura, rysowniczka i projektantka gier, od ponad 20 lat związana z firmą Capcom.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od 10 kwietnia w PS Plus. Przydałoby się więcej przygodówek na Vitę :happy:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeszedłem grę i nie żałuję wydanych 140zł...najlepsza gra Visual Novel zaraz po 999.

Gierka daje naprawdę dużo godzin genialnej zabawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z kumplem już ostrzymy sobie ząbki na ten tytuł. Mamy zamiar razem przechodzić i zobaczyć czy podejmiemy te same wybory i gdzie nas zaprowadzą.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szansa że w ogóle dobijecie do zakończenia jest strasznie mała ;D jak zaczniecie grać to zobaczycie o co mi chodzi xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To fakt platyna jest bardzo łatwa i przyjemna...jedynie trochę czasu zjada...i polecam grać od samego początku na poziomie hard.

Poziom Easy/Normal od poziomu Hard różni się tylko tym że nasi bohaterowie nie podpowiadają nam wprost co zrobić jak za długo nie ruszamy z miejsca...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest zajebiście. Utknąłem w windzie po 5 minutach.

Potraktuję tę grę jako wyzwanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma że boli ;D wiecie tam wsio jest uzasadnione i logiczne ;D dlatego szykujcie się na zagadki typu rozlej coś na podłogę i to wsiąknie między płytki, po czym jak zgasisz światło to na podłodze pokaże się znak z tego czegoś co się rozlało który musisz spisać i wpisać w komputer ale żeby komputer chodził to trzeba mu podłączyć zasilanie, ale zasilanie jest zamknięte w skrzyni z kluczykiem a żeby zdobyć kluczyk trzeba ułożyć szyfr ze znaków który żeby zdobyć trzeba odpowiednio monitory wyłączać i włączać a żeby to zrobić trzeba nacisnąć guzik i wpisać kod dostępu a żeby mieć kod dostepu trzeba znaleźć w ciemnym pokoju świecący napis... takie przykładowe które ma pokazać wam że jednak ta gra może rzucać wam wyzwanie ;D

Uprzedzam że to co napisałem nie jest żadnym rozwiązaniem żadnej zagadki w grze XD taki tylko przykład podałem XD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja widzialem ale jak to zmienic bo nie da sie klikac, jak klikam to cos pika ale nie zmienia

Edytowane przez medium12

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W mordę, tyle razy stukałem w tym miejscu w ekran że prawie dziurę zrobiłem. W życiu bym nie pomyślał o smyrnięciu dół/góra.

Edytowane przez malpka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W mordę, tyle razy stukałem w tym miejscu w ekran że prawie dziurę zrobiłem. W życiu bym nie pomyślał o smyrnięciu dół/góra.

moglbys powiedziec dokladnie jak to zrobiles bo jestem w windzie przesowam caly czas wciskam easy i proboje zmienic na hard i tylko slysze pikanie a nic sie nie dzieje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Specjalnie włączyłem od nowa. I u mnie jest Easy nie da się przestawić. Może raz trzeba przejść grę czy coś ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi