Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Z tym Lightbarem to przesadzają ludzie że się im niby odbija w tv...... nie wierze że grając macie pada lightbarem równolegle do ekranu  tv. łokcie oparte na kolanach lub podłokietnikach a pad pochylony do przodu i światło prędzej na panele niż na tv daje. co do poboru energii to jest bardzo mały więc nie rozumiem tych narzekań.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie światło nie jest pod kątem 90 stopni tylko pochylone tak by padało na podłogę. Mi grając po nocach w ciemnym pokoju w niczym nie przeszkadza paląca się dioda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ktos pisal ze robili testy dualshocka 4 bez lightbara i z - bez 24h z 7h , ktos moglby zarzucic odpowiednim linkiem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niby testy były, ale też, jakoś nie chce mi się wierzyć, że lampka LED pożera tyle energii. 
Ale z tego co ostatnio czytałem, to można baterię z DS3(?) do DS4 włożyć i bateryjka będzie nam dłużej trzymać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jakim cudem bateria w DS4 starcza na o wiele mniej, skoro LED nie pozera tak duzo?

Szczerze,to nie znam sie na bateriach, ale chyba nie wsadzili do DS4 gorszej baterii od tej z DS3, tym bardziej ze jest lightbar ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czytalem wczoraj na ktoryms z forow ze typek wsadzil akumulator z nawigacji garmina 2000mAh do ds4 i przykladowo grajac w knacka czas gry wydluzyl sie z 9 do 16 godzin, a czas ladowania z 2,4 do 4 godzin.

Akumulatorek: link

Kabelek ktory trzeba przelutowac: link

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym Lightbarem to przesadzają ludzie że się im niby odbija w tv...... nie wierze że grając macie pada lightbarem równolegle do ekranu  tv. łokcie oparte na kolanach lub podłokietnikach a pad pochylony do przodu i światło prędzej na panele niż na tv daje. co do poboru energii to jest bardzo mały więc nie rozumiem tych narzekań.....

a ja nie rozumiem jak mozesz poddawac w watpliwosc to, ze ktos ma ten problem... ja przykladowo czasem siedze tak, ze mi sie wlasnie odbija lightbar w ekranie i przy sesjach wieczorno/nocnych jest to cos co przeszkadza, zmusza do kombinowania z trzymaniem pada

stad, moim zdaniem, bezwzglednie powinna byc opcja wylaczania lighbarow z menu ds4 i koniec kropka... rozumiem fukcje uzytkowe, ktore sony przewidzialo dla lightbaru, ale powinni tez zrozumiec uzytkownikow chcacych go wylaczyc (czy to z powodu odbijania sie w ekranach, czy z powodu oszczednosci baterii - nawet gdyby to mialo byc 15 min grania wiecej - chodzi o sam fakt)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi ds4 zasłania obraz stad moim zdaniem powinni bezwzględnie z niego zrezygnowac i dać sterowanie glosem i gestami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Nath_147 trzeba było kupić Xbox One i wracajcie do normalnej dyskusji a nie odgryzania się

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://twitter.com/yosp/status/423218552548503553

...ale przecież Yoshida napisał na twitterze że nie będzie opcji wyłączenia i dyskusja na temat komu i w czym się odbija jest bez sensu.

Wiadomo każdy sobie trzyma jak lubi, ale przy "standardowym trzymaniu nic się nie odbija czy to stojąc, czy to siedząc czy leżąc wywalonym na kanapie. 

Jak komuś przeszkadza światełko i nie zamierza go używać to proponuję użyć izolacji lub przynajmniej "żółtych karteczek" albo pogodzić się z tym że ono tam jest.

...a co do baterii, to pomyślcie trochę. Pad ma gniazdo MicroUSB. Większość Smartfonów też ma gniazda MicroUSB. Co za problem kupić sobie jakiegoś PowerPack'a ??

...albo długi  kabel MicroUSB czy chociażby użyć ładowarki do telefonu żeby go podładować podczas grania?

"Nie myśl o problemie - myśl o rozwiązaniu". ...ale my wolimy malkontencić.

Nie żebym się z wami nie zgadzał czy coś, bo fajnie by było mieć opcje wyłączenia światełka i lepszą baterię, ale czy musimy płakać w kółko nad czymś na co nie mamy kompletnie wpływu? 

Edytowane przez SephiroT
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja nie rozumiem jak mozesz poddawac w watpliwosc to, ze ktos ma ten problem... ja przykladowo czasem siedze tak, ze mi sie wlasnie odbija lightbar w ekranie i przy sesjach wieczorno/nocnych jest to cos co przeszkadza, zmusza do kombinowania z trzymaniem pada

stad, moim zdaniem, bezwzglednie powinna byc opcja wylaczania lighbarow z menu ds4 i koniec kropka... rozumiem fukcje uzytkowe, ktore sony przewidzialo dla lightbaru, ale powinni tez zrozumiec uzytkownikow chcacych go wylaczyc (czy to z powodu odbijania sie w ekranach, czy z powodu oszczednosci baterii - nawet gdyby to mialo byc 15 min grania wiecej - chodzi o sam fakt)

i co z tego że masz ten problem jak my na niego nie jesteśmy w stanie nic poradzić. jak Ci napiszę zaklej sobie światełko czymś albo zmień pozycję czy TV to z kolei ty będziesz kpił ze mnie że to nie jest rozwiązanie. światełka się nie da wyłączyć i kropka. ale zapomnij o tym że każdy kogo to irytuje będzie tu się wyżalał. pożal się dziewczynie albo koledze z podwórka jak tego potrzebujesz. nas to nie obchodzi. nic to nie wnosi do tematu i nikomu to nic nie pomoże w niczym. a to co powinno być ale nie jest już zostało przewałkowane wielokrotnie.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwestie baterii mozna zalatwic jeszcze inwazyjnie - na własną odpowiedzialność, po sieci krąży kilka informacji ze koles podmienił baterie z ds4 na ta stosowana w ds3 (ponoc złącze jest to samo, roznia sie tylko pojemnością i wymiarami (ta od ds3 jest mniejsza)) i wydłużył dzialanie pada prawie dwukrotnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przetańcie gwiazdorzyć z tym lightbarem... Jeżeli aż tak wam on przeszkadza proponuje zakleić jakąś taśmą ;)

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ktoś napisze jakaś głupotę to go ignorujcie. Jak widzę po każdym glupim poście dziesięciu szydercow, pouczaczy z których każdy pisze w zasadzie to samo to mnie krew zalewa. Zosstawcie trochę pracy moderatorem i nie zasmiecajcie forum.

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pad wysłany kurierem w czwartek, w piątek Pram go odebrał. Do środy zero informacji na stronie. W Środę dopiero gdy do nich zadzwoniłem, to powiedzieli, że mam jeszcze mailowo dosłać zdjęcie z numerem seryjnym konsoli. Od wczoraj status, że czeka na naprawę. Odnoszę wrażenie, że przy troche wiekszej woli i lepszym kontakcie ze strony serwisu wymieniony pad byłby już u mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pad wysłany kurierem w czwartek, w piątek Pram go odebrał. Do środy zero informacji na stronie. W Środę dopiero gdy do nich zadzwoniłem, to powiedzieli, że mam jeszcze mailowo dosłać zdjęcie z numerem seryjnym konsoli. Od wczoraj status, że czeka na naprawę. Odnoszę wrażenie, że przy troche wiekszej woli i lepszym kontakcie ze strony serwisu wymieniony pad byłby już u mnie.

a ja odnoszę wrażenie że jakbyś potrafił czytać ze zrozumieniem i wykonał wszystkie polecenia z maila którego od nich dostałeś to byś wysłał zdjęcie z numerem seryjnym konsoli od razu z padem a nie siedział tydzień na dupie i się zastanawiał czemu się twoim padem jeszcze nie zajęli. do kogo i o co ty masz pretensje człowieku??? że jedyny oficjalny serwis Playstation który i tak ma co robić, zobaczył że twoje zgłoszenie jest niekompletne i nie zatelefonował do Ciebie że sorry ale zapomniałeś fotki dołączyć o której zostałeś poinformowany w mailu instruktarzowym??? ile ty masz lat??

ponadto, nie jest to forum serwisu PRAM, nie jest to temat "bo mi się pad zepsuł i na niego czekam" ani nie jest to temat "dałem dupy ale obwinię kogoś innego" więc GÓWNO NAS TO OBCHODZI!!!!

• Like 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem w tym, że nie dostałem od nich ŻADNEGO maila, a wysyłając pada kierowałem się "Procedurą_wysyłki".

Proponuje przeczytać wcześniejsze posty to przekonasz się, że wiele osób jest zainteresowanych procedurą gwarancyjną.

BTW. Gratuluję kultury.

Edytowane przez lukeroux

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli wypełniłeś formularz zgłoszeniowy na stronie to dostałeś najpierw jednego maila że dziękują za zgłoszenie, a potem drugiego z instrukcjami. jeśli wysłałeś pada do PRAMu bez zgłoszenia naprawy na stronie to nie wiem na co ty liczyłeś...

nie pisz już.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza tym na stronce PRAMu nie ma "naprawa Pada" tylko "naprawa konsoli".

Jeżeli nie ma tego czego potrzebuję, a a chce wysłać przedmiot który może zginąć, to chyba logiczne jest że dzwonię do PRAMU i się dowiaduję co mam zrobić żeby zostało to odpowiednio przyjęte i przeprocesowane.

...chyba nie trzeba pracować na ServiceDesku żeby się domyśleć takich rzeczy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli wypełniłeś formularz zgłoszeniowy na stronie to dostałeś najpierw jednego maila że dziękują za zgłoszenie, a potem drugiego z instrukcjami. jeśli wysłałeś pada do PRAMu bez zgłoszenia naprawy na stronie to nie wiem na co ty liczyłeś...

nie pisz już.

Przecież oni sami na stronie sugerują, że można wysłać im pada bez wypełniania formularza i ja też tak zrobiłem, wysyłając pada wczoraj. Z drugiej strony po co im zdjęcie konsoli, jeżeli ktoś wysyła pada zakupionego osobno, a nie razem z konsolą?

PS. Może ktoś wkleić tego maila instruktażowego, który dostał po wysłaniu formularza?

Edytowane przez dreamtox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież oni sami na stronie sugerują, że można wysłać im pada bez wypełniania formularza i ja też tak zrobiłem, wysyłając pada wczoraj. Z drugiej strony po co im zdjęcie konsoli, jeżeli ktoś wysyła pada zakupionego osobno, a nie razem z konsolą?

PS. Może ktoś wkleić tego maila instruktażowego, który dostał po wysłaniu formularza?

Jak kupiles samego pada to ok. Jesli kupiles pada z konsola to chyba musza jakos zweryfikowac czy to ten sam pad. Rownie dobrze moglbys kupic uszkodzonego bez gwarancji i sobie go naprawic. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież oni sami na stronie sugerują, że można wysłać im pada bez wypełniania formularza i ja też tak zrobiłem, wysyłając pada wczoraj.

gdzie? pokaż mi gdzie sugerują że można wysłać im PADA bez wypełniania formularza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi