Patricko 8082 Napisano 7 Czerwiec 2016 Pierwsza część też nie była dla wszystkich, trzeba lubić ten feeling miasta i akrobacje. W tej grze wszystko polega bardziej na szukaniu jak najszybszych ścieżek do celu. Nie wiem czego ludzie się spodziewali. Co prawda w betę nie grałem, ale Mirrors Edge to nie jest produkcja dla wszystkich. Co mnie martwi to to, że porzucą projekt bo im sie hajs nie będzie zgadzać, ale liczę że znajdzie sie na tyle chętnych, żeby kontynuowali serię. Dla mnie ME to jedna z nalepszych gier poprzedniej generacji. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danielski_82 572 Napisano 7 Czerwiec 2016 No poczytałem kilka recek i faktycznie specyficzne oczekiwania mają niektórzy np co do story które generalnie mnie średnio interesuję , beta mi sie podobała więc wezmę w weekend aż takiego rozczarowania jak z Homefront czy Tmnt chyba nie będzie ... ... Ostatnimi latami trochę mnie ten "metacriticowy" rak dopadł :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 9 Czerwiec 2016 (edytowane) Parę screenów z gry: Ogólnie jest całkiem przyjemnie. Na plus: design lokacji, ścieżka dźwiękowa, parkour (sporo lepszy niż w jedynce) i przerywniki filmowe. I fajnie, że udało się utrzymać klimat pierwszej części. Na minus: niestety grafa - nawet po screenach widać, że rozdzielczość nie bardzo, zdarzają się też często problemy z LOD, no i na zewnątrz klatki lubią spadać, tak samo jak przy większej zadymie. O ile postacie w przerywnikach są świetnie wymodelowane, tak podczas gry lepiej na NPC nie patrzeć Walka niestety jest dalej tak niedorobiona jak w jedynce, chociaż dodano całkiem ładne animacje kończące... Ale samo śmiganie po dachach jest zajebiste Edytowane 9 Czerwiec 2016 przez kloose Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 10 Czerwiec 2016 Sympatyczne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 13 Czerwiec 2016 (edytowane) Jeszcze parę screenów. Design jest naprawdę kapitalny - zwłaszcza w dalszej części gry Ps. Ktoś jeszcze ogrywa tą gre? Edytowane 13 Czerwiec 2016 przez kloose Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 13 Czerwiec 2016 Poczekamy aż będzie za 80zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danielski_82 572 Napisano 13 Czerwiec 2016 (edytowane) Ja już mam ale przez natłok piłki nie mam kiedy odpalić , ale screeny wygladają spoko z lekkim nastwieniem negatywnym na pewno powoli przerezam zwłaszcza że nic teraz nie wychodzi edit: podoba mi się to samo co w becie , genialna muzyczka plus neony te sprawy , gra na pewno nie dla każdego bo grafa i miasto surowe jakby apple robiło heh . Skakanie świetne choć uproszczone , chce się grać spoko Edytowane 14 Czerwiec 2016 przez Danielski_82 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PS4-wioskaGuy 14 Napisano 2 Sierpień 2016 Czy wam też gra lekko rwie? po 1.02 patchu ciut mniej ale i tak są przycięcia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 2 Sierpień 2016 Zdarzały mi się lekkie przycinki i spadki klatek... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 26 Marzec 2017 Jakiś czas temu skończyłem nowego Mirrora i przydałoby się napisać co nieco o nim... Przede wszystkim nasuwa się pierwsze pytanie, czy jest to gra lepsza od pierwszej części? Niby to jest reboot, ale wiadomo o czym mowa. No i wg mnie właśnie nie... Z pierwszą częścią bawiłem się doskonale, pomimo że była bardzo krótka to sprawiała wrażenie bardzo dopracowanej (jak na produkty EA). Wiadomo, że swoje zrobiła również duża oryginalność tytułu jak na tamte czasy, ale co jest nie tak z najnowszą odsłoną? Uważam, że najbardziej nowej części zaszkodziła moda na sandboxy... Wg mnie sandbox kompletnie nie pasuje do struktury ME. Zdecydowanie bardziej wolałem układ z pierwszej części, gdzie mamy osobne misje i time triale na danej trasie, ale mamy i tak swobodę w dobiegnięciu do celu. Człowiek skupiał się na dotarciu do celu za wszelką cenę i nic go nie rozpraszało... Tutaj mamy multum słabych misji pobocznych, a przede wszystkim kilka rodzajów (sic!) nic nie wartych znajdziek... Szukając ich miałem dosłownie dość i bardzo mnie to męczyło. Owszem, w pierwszej części też były znajdźki, ale raptem jeden rodzaj i nie w takiej ilości... Do tego wszystkiego dochodzi jeszcze drzewko rozwoju naszej bohaterki, tak zbędna rzecz, że chyba same devy łapały się za głowe... Nie dość, że zaczynamy już z połową drzewka odkrytą to podstawowe ruchy są zablokowane i trzeba klepać ten XP, żeby je odblokować. Tak zbędnego drzewka umiejętności jeszcze nie widziałem w żadnej grze. Jeśli już jesteśmy przy wadach, to warto jeszcze wspomnieć o problemach z prawidłowym wykrywaniem naszych ruchów... Z tym też był duży problem i często moja postać robiła zupełnie coś innego niż chciałem. Albo łapała się bocznych ścianek, albo zeskakiwała przy krawędzi na sam dół (oczywiście zgon), itd. Nie było to aż tak często, jednak te kilka razy w kluczowych momentach mocno dało mi się we znaki. Jednak czy pomimo tych wad gra jest warta zakupu? Zdecydowanie tak! Chociażby dla samego klimatu tego miasta. Tak samo jak w jedynce, tutaj znów można się w nim zakochać. Dystopijna wizja miasta wypada po prostu wspaniale. Jasne barwy przeplatane jaskrawymi kolorami, świetne wnętrza budynków, a wisienką na torcie jest bodajże ostatnia lokacja z tymi willami, coś pięknego! No i jeszcze ten soundtrack... Oj palce lizać! Jeśli po zagraniu w grę szukasz utworów w necie, to wiesz, że to coś naprawdę dobrego. Ścieżka dźwiękowa robi robotę! Także tak jak mówię, jest to gra warta ogrania dla samego klimatu i genialnej ścieżki, ale robienie 100% i wykonywanie wszystkich misji + znajdziek to męcząca sprawa... Gdyby chociaż były one jakoś ciekawie zaprojektowane, albo miały wpływ na naszą postać, ale nie, to są najzwyklejsze w świecie znajdźki, które po prostu odhaczasz. Kupiłem za 60zł i nie żałuję, ale jakbym dał 250zł w dniu premiery to mocno bym sobie pluł w brodę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 26 Marzec 2017 No dzięki stary za spostrzeżenia ;0 Bedzie grane z GOLDA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wroblos 42 Napisano 26 Marzec 2017 Wiecie co jest największym problemem Mirrors Edge Catalyst ? Hype i reklama którą wytworzyło EA. Bo Pierwsza część Mirrors Edge fakt, zebrała dobre recenzje, wcześniej nie było podobnej gry, ale popularna stała się z czasem i grubo po premierze. A po Mirrors Edge Catalyst ludzie w zasadzie nie wiedzieli czego oczekiwać, chociaż takie właśnie gry mają swój określony target i nie każdemu się podobają. Zauważyliście że w tym roku było dosyć dużo ciekawych gier ale właśnie utopionych tym Hype Train ? Jeżeli ktoś chce kupić to polecam czekać na przecenę, akurat Mirrors Edge należy do takich gier które są i będą często przeceniane w PS Store Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 26 Marzec 2017 (edytowane) Godzinę temu, Wroblos napisał: Jeżeli ktoś chce kupić to polecam czekać na przecenę, akurat Mirrors Edge należy do takich gier które są i będą często przeceniane w PS Store Weź nie buracz... Sonoklapy ahhhh... A na XboxOne mam z EA Access, ale co ja mogę wiedzieć przecież to słaba usługa... (dlatego nie mam jej SONY) EDIT: A serio Panowie dzięki tym wszystkim spostrzeżeniom odpalę ME Catalyst... Edytowane 26 Marzec 2017 przez DigitalMan_PL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wroblos 42 Napisano 26 Marzec 2017 9 minut temu, DigitalMan_PL napisał: Weź nie buracz... Sonoklapy ahhhh... A na XboxOne mam z EA Access, ale co ja mogę wiedzieć przecież to słaba usługa... (dlatego nie mam jej SONY) Trollowanie trollowaniem ale akurat EA Access i Origin Access na PC to fajne usługi i do tego tanie. Wiesz, kwestia po prostu na jakiej konsoli kto gra, tyle. SONY jej nie ma bo EA to dalej prostytutka Microsoftu i jeszcze długo się to nie zmieni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 26 Marzec 2017 Teraz, Wroblos napisał: Trollowanie trollowaniem ale akurat EA Access i Origin Access na PC to fajne usługi i do tego tanie. Wiesz, kwestia po prostu na jakiej konsoli kto gra, tyle. SONY jej nie ma bo EA to dalej prostytutka Microsoftu i jeszcze długo się to nie zmieni. A wiesz, że gdy EA Access debiutowało na XboxOne to Sony oficjalnie stwierdziło ,że chce dostarczać graczom najwyższej jakości usługi dlatego nie chce EAA (bo so słaba usługa) SIC!! Serio... Żenada co?? Chyba ich dupka piekła, że EA dogadało się z M$... A fakt Nie ważne kto na czym gra, wojna konsol/fanboje bez sensu, liczy się fun z grania... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wroblos 42 Napisano 26 Marzec 2017 9 minut temu, DigitalMan_PL napisał: A wiesz, że gdy EA Access debiutowało na XboxOne to Sony oficjalnie stwierdziło ,że chce dostarczać graczom najwyższej jakości usługi dlatego nie chce EAA (bo so słaba usługa) SIC!! Serio... Żenada co?? Chyba ich dupka piekła, że EA dogadało się z M$... A fakt Nie ważne kto na czym gra, wojna konsol/fanboje bez sensu, liczy się fun z grania... Ja mam obydwie i nie żałuje. Bo tu chodzi głównie o hajsy i umowy, pewnie Microsoft zastrzegł usługi od EA na wyłączność. Sony niby promuje swoje PS NOW które jest dostępne raptem w kilku krajach mieszczących się na palcach jednej ręki. Co tu mówić, i jedna i druga platforma ma swoje zalety. Liczy się tak jak mówiłeś Fun z gry. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 26 Marzec 2017 Teraz, Wroblos napisał: Ja mam obydwie i nie żałuje. Bo tu chodzi głównie o hajsy i umowy, pewnie Microsoft zastrzegł usługi od EA na wyłączność. Sony niby promuje swoje PS NOW które jest dostępne raptem w kilku krajach mieszczących się na palcach jednej ręki. Co tu mówić, i jedna i druga platforma ma swoje zalety. Liczy się tak jak mówiłeś Fun z gry. Pewnie nie wiesz Ja jak i spora część to nie Sonoklapy Mamy więcej konsol... Ja też mam XboxOne i PS4 + inne (Wii itp.) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wroblos 42 Napisano 26 Marzec 2017 Wiem, ale Sonoklapy są wszędzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach