Quii 5 Napisano 27 Maj 2012 gałki ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Khazar 21 Napisano 27 Maj 2012 A co to za różnica...jak chcesz się bawić w jakiś tam realizm, to jak samochód ma łopatki w realu to z przycisków za kółkiem, jak ma jakąś inną to gałka. A ja sam osobiście w szybkich samochodach jadąc na czas albo walcząc o pozycję używam przycisków z tyłu bo łatwiej mi się skoncentrować. I to też nie zawsze...więc chyba takie pytanie nie miało większego sensu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bandyta14 6 Napisano 5 Czerwiec 2012 Witam, miał ktoś z was posiadający kierownice DFGT jakieś problemy z nią, ponieważ jakiś tydzień temu prawdopodobnie moja kiera uległa jakiejś awarii - ja stawiam na jeden z silniczków odpowiadających za sprężanie zwrotne (Force Feedback). Pewnego dnia gdy zasiadłem przed moją DFGT i włączyłem jakiś wyścig poczułem odrazu że na zakrętach nie stawia mi już takiego oporu jak wcześniej (przed awarią na zakrętach musiałem trzymać kiere obydwoma rękami, teraz jednym palcem ją utrzymam), nawet przy kalibrowaniu kierownicy potrafie ją zatrzymać jednym palcem co wcześniej było to niemożliwe, sprężanie nadal jest ale o wiele słabsze jak wcześniej. W ustawieniach w GT5 dałem siłę FF na maksa i dalej to samo. Strach mnie obleciał bo kierownice mam niecały miesiąc, może wie ktoś co może być tego przyczyną? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NERVUS_PL 1528 Napisano 6 Czerwiec 2012 Nikt nie jest wróżką i przez forum raczej Ci nie napisze co jest przyczyną. Jeśli kierownicę masz od niedawna i faktycznie pojawiła się duża różnica w pracy FF, to nie trzeba się bać, tylko reklamować towar (gwarancja). Inaczej jeśli kupiłeś używaną, bez gwarancji. Ale to jest ryzyko jakie się podejmuje płacąc mniej, za sprzęt używany. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bandyta14 6 Napisano 7 Czerwiec 2012 NERVUS, już nie chodzi mi oto aby ktoś wyczarował mi pomysł jak to naprawić, lecz chodzi mi oto jak zapobiegać przed takimi zdarzeniami na przyszłość, bo na gwarancję i tak czy siak oddam (dobrze że się odnalazł paragon), lepiej zapobiegać jak leczyć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dontbang 0 Napisano 12 Czerwiec 2012 Zastanawiam się nad kupnem PS3+G27 do GT5. Jednak zmartwił mnie brak możliwości skonfigurowania klawiszy, czy to zostało już naprawione ? Można ustawić przycisk ręcznego, wycieraczek, świateł ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sejfo 30 Napisano 12 Czerwiec 2012 Tak, moża skonfigurować klawisze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xus 0 Napisano 13 Czerwiec 2012 mam taki zestaw i klawisze na kierownicy ustawilem wszystkie jak chcialem pod siebie. Wiec nie wiem skad info ze sie nie da Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dontbang 0 Napisano 15 Czerwiec 2012 A czy grając na dwóch na podzielonym ekranie jest opcja gry z kamerą w kokpicie ? ( zza kierownicy ) ponieważ gra na kierownicy na innej kamerze jest raczej niezbyt fajna, a na trybie dwóch graczy mi zależy :> A w forzie nie da rady.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Khazar 21 Napisano 18 Czerwiec 2012 Nie da się. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pedrolot0 0 Napisano 23 Czerwiec 2012 Mam małe pytanko. Czy kierownica Thrustmaster F430 jest kompatybilna z GT5. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bandyta14 6 Napisano 23 Czerwiec 2012 z tego co wyczytałem z zagranicznego forum to ta kierownica jest kompatybilna z GT5, na YT jest filmik na którym jest pokazane jak kolo nagina w GT5 na tej że kierownicy więc myślę że nie powinno być problemu a co to... pedrolot przerzuca się na kierownicę :thumbsup: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pedrolot0 0 Napisano 23 Czerwiec 2012 He He dzięki za odpowiedź bandzior Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luxterr 0 Napisano 28 Czerwiec 2012 Polecacie jakas kierownice do 300zl? nie chce placic 500, 600 bo wiem, ze za pare miesiecy przestane jej uzywac, a obecnie gra na padzie mnie nie zadowala :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos_83 4001 Napisano 28 Czerwiec 2012 (edytowane) Najrozsądniej dołożyć do Driving Force GT, ewentualnie kupić używkę jak nie chcesz wydawać na nową. Z tego co widzę ceny spadły za 370 zł można kupić w przyzwoitym sklepie. Dla tych paru zł nie ma co kombinować. Z DFGT na 100% będziesz zadowolony. Edytowane 28 Czerwiec 2012 przez pablos_83 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bandyta14 6 Napisano 29 Czerwiec 2012 szukam opinii na temat stojaka pod kierownicę wheel stand pro v2 pod DFGT? bo zastanawiam się w przyszłości to cuś sprawić sobie i interesuje mnie jak się sprawuje w praktyce ten stojak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 29 Czerwiec 2012 szukam opinii na temat stojaka pod kierownicę wheel stand pro v2 pod DFGT? bo zastanawiam się w przyszłości to cuś sprawić sobie i interesuje mnie jak się sprawuje w praktyce ten stojak Najlepszy stojak :) Lepszego nie znajdziesz. Mały, wygodny, stabilny jak cholera, można złożyć i schować bez żadnego problemu. Ja miałem okazje kupić jak jeszcze były po 190zł, teraz widzę cwaniaki podniosły cenę o 100zł... Ale wg mnie i tak warto. Naprawdę zakup warty rozpatrzenia, a jeśli grasz sporo na kole, to stojak to "must have". :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matbaxter 1 Napisano 29 Czerwiec 2012 Bierz bez namysłu bo ja też sobie sprawiłem, wiem że droga ale zgadzam się z Patrickem i oczywiście mam też DFGT. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bandyta14 6 Napisano 30 Czerwiec 2012 dzięki za odpowiedź, no bo granie na zwykłym biurku już mnie dręczy bo mam długie nogi i zabawa czasami zmienia się we frustrację, tak więc czekam na przypływ funduszy i lota do media expert bo widziałem tam ostatnio ten stojak za 299zł, gdzieś widziałem pewien "kokpit" za 1000zł i powiem że bardzo ciekawie to wygląda ale cena też nie mała i trochę miejsca zajmuje zwłaszcza że złożyć sie tego w miarę szybki sposób nie da Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Virus_LG 0 Napisano 6 Lipiec 2012 Witam dziś kupiłem kierownice DFGT jak ją najlepiej ustawić pod GT5? cała mi lata na boki i trudno mi nad nią zapanować. Z góry dziękuję za odpowiedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos_83 4001 Napisano 6 Lipiec 2012 Tak ma latać. Wszystko jest ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bandyta14 6 Napisano 6 Lipiec 2012 możesz zmniejszyć siłę FF w ustawieniach kierownicy (domyślna jest chyba 5/10) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yamanatoroczci 0 Napisano 8 Lipiec 2012 Jestem od tygodnia posiadaczem g27 i powiem wam że jest masakryczna różnica. Na początku trochę trudniej się przyzwyczaić ale po tygodniu grania już daje rade. Licencje te które nie mogłem zrobić na złoto już poprawiam. Ale wyzwanie vettela to ja nie wiem jak zrobic jakie polecacie ustawienia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ultratronic 0 Napisano 8 Lipiec 2012 Jestem od tygodnia posiadaczem g27 i powiem wam że jest masakryczna różnica. Na początku trochę trudniej się przyzwyczaić ale po tygodniu grania już daje rade. Licencje te które nie mogłem zrobić na złoto już poprawiam. Ale wyzwanie vettela to ja nie wiem jak zrobic jakie polecacie ustawienia. Tez mam G27 i powiem Ci że szkoda mi jej uzywac do jazdy redbulem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 9 Lipiec 2012 Żeby zrobić vettela, trzeba wytrwałości. Mi wszystkie trzy wyzwania zabrały około 16-20 godzin gry. (z czego Monze zrobiłem w 1h) Zrobiłem przy uzyciu DFGT, na padzie sobie tego nie wyobrażam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach