Skocz do zawartości
ONE

Kierownica do PS3

Rekomendowane odpowiedzi

Sam nie dawno zakupiłem WSP V2 i jestem zadowolony możesz brać śmiało, a o samym WS też nic nie słyszałem. Najtańsza oferta (sklepowa) za WSP do DFGT to http://www.3kropki.pl/p/4/0/1/wheel_stand_pro_v2_stojak_pod_kierownice_logitech_thrustmaster.php. Z przesyłką niecałe 310 zł, o dyszkę taniej niż na stronie producenta. A sklep mogę polecić bo stąd zakupiłem stojak i kierownicę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

item.mobileweb.ebay.co.uk/viewitem

Edytowane przez s0-Vicky

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest WSP :) To jest po prostu jakiś inny stand i tyle. Nie wygląda na zły, ale wolałbym dopłacić i brać nasze rodzime WSP.

Wysyłają na cały świat kurierem, także bez obaw. Nie wiem nawet czy wysyłka nie jest już w cenie produktu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha. No wlasnie zainteresowala mnie cena, wysylka tez jest z Anglii takze bardzo atrakcyjnie to wyglada.

A co do ceny, to jest wieksza, poza tym chca + £10 za wysylke.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już musisz sobie sam zdecydować:)

Z jednej strony produkt pewny, ale droższy, z drugiej tak naprawdę nie wiadomo co :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozejrze sie w tym temacie ;)

Wybor dokonany, dzieki Patricko!

Edytowane przez s0-Vicky

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam dokonałem zakupu kierownicy thrustmaster force feedback racing wheel jednak po podłączeniu jej do konsoli PS3 pojawia się komunikat "Zostało podłączone nieznane urządzenie USB" kierownica w żaden sposób nie reaguje. Próbowałem różnych kombinacji między portami USB, oraz odłączeniu pada. Czy jest w ogóle szansa aby ta kierownica działała pod PS3.

Za pomoc dzięki z góry. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj chwila grozy - po zakupie w piątek Super Slima podłączyłem sobie kierę na stojaczku i oczywiście się musiałem zahaczyć o kabel USB łączący DF Pro z czarną - wyrwałem kabel z portu. Na szczęście chyba nic się nie stało (chyba - podłączyłem jeszcze potem pada i się ładnie ładował). Zdarza Wam się to? Zimny pot mnie oblał, bo bez usb to ciężko by było heh - ale na serio jeżdżący muszą zwracać uwagę na okablowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najprawdopodobniej jutro dostane swoje GT5, mam Logitech Driving Force GT i jedno pytanie z tym zwiazane. Czy wszystkie przyciski znajduja tam swoje zastosowanie? Chodzi mi glownie o ten "przycisk" GT i czerwone pokretlo-ma to jakies zastosowanie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pablos_83: a bylbys tak mily i po krotce napisal mi jakie? Wiem ze dowiem sie tego jutro ale chcialbym wiedziec wczesniej..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokrętłem zmieniasz siłę trakcji. 0-10 skala

Przycisk GT to nie pamiętam, możliwe że tylko się świeci :) ale jakiś czas nie grałem i głowy nie dam.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie siłę trakcji , tylko kontroli trakcji jak już , a to jest różnica .

Te przyciski służą do poruszania się po takim podręcznym menu podczas jazdy , otwierasz sobie okienko i możesz ustawiać abs , tcs , rozkład momentu w przypadku 4x4 , rozkład siły hamowania i jeszcze jakiś jeden wspomagacz . Całkiem przydatne .

Przyciski są zaprojektowane pod to menu , ale oczywiście możesz ustawić jak chcesz .

Chodzi o + , - , pokrętło i enter bodajże .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Enter" na kierownicy powinien sie wciskac? Bo moj ma chyba z tym problem..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak ten enter, dookoła którego jest czerwone pokrętło powinien się nacisnąć, raz że nim potwierdzasz, a dwa że nim wywołujesz w ogóle to podręczne menu podczas jazdy.

Przycisk na środku ze świecącym GT to klakson...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście mam DFP , na DFGT grałem parę razy , ale na logikę to tak , powinien się wciskać .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj wciska sie tak jakby delikatnie. Nie jest to takie efektywne wcisniecie z odskokiem przycisku, ale zobacze to dokladnie jutro. Jak nie bedzie dzialal to czeka mnie drobna rozbiorka kierownicy.. Powinien sie wciskac tak jak X, O, itd?

Edytowane przez s0-Vicky

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba bardziej tak jak + , - . Kierownica nowa , na gwarancji ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety.. uzywana, ale oprocz tego przycisku wszystko sprawuje sie jak nalezy. :(

Edytowane przez s0-Vicky

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ustaw sobie wywoływanie tego menu pod innym przyciskiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ostatecznosci tak zrobie, ale poki co nie ma co jej skazywac od razu na stracenie-moze bedzie dzialal, ew. kwestia szybkiego rozkrecenia kierownicy i zamieszania z tym przyciskiem. Zobacze jak dostane GT5-dzisiaj wieczorem, najpozniej jutro. Do tego czasu zyje w nie pewnosci ;)

btw, X ma jakies zastosowanie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

X-em potwierdzasz wszystko w grze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Glupie pytanie! :P Dobra, koniec gdybania! Bedzie gra to zobacze wtedy co da sie zrobic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Wszystkich :)

Krótko i na temat :P

Mam budżet koło 1000 zł, który chcę przeznaczyć na kierownicę. Problem mój polega na tym czy brać G27, czy... no właśnie. I tutaj pytanie do tych największych wyjadaczy w tym temacie :D Przy tej cenie+ można się bawić w kupno kółka firmy Fanatec z tego co wyczytałem wcześniej, zamawiając z zagranicy ?

A może szarpnąć się i kupić Thrustmastera T500 Rs ? Kiedyś chyba wyczytałem tutaj opinie kolesia, który przerobił parę kierownic z górnej półki i stwierdził, że nie widzi cena/jakość T500 rs w porównaniu do bezkonkurencyjnego jego zdaniem Fanateca.

Thrustmastera dostanę w Polsce, z Fanateciem trudno. Czy może jest ktoś kto sprowadza zabawki tej firmy ? Chociaż w necie nie widzę takich rzeczy. Problematyczne jest zamówienie sprzętu ze strony producenta ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi