Clics 3 Napisano 14 Sierpień 2012 Dzięki wielkie kolego ! Problem w tym że na necie 1mb to około doby ściągania tych aktualizcacji... Haha, nie ważne : D tak czy inaczej dziękówa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NPK_PACMAN 9 Napisano 17 Sierpień 2012 W opcjach kierownicy w GT5 jest podział ma 3 tryby kierowania Amator - Profesionalny - i Symulacja ... powie mi ktoś w skrócie czy są jakieś istotne różnice? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 20 Sierpień 2012 Witam. Mam DFGT z Wheel Stand Pro v2. Czy ten stojak pasuje pod G27? Przyszedł czas na zmianę kierownicy i nie chciałbym żeby koszta za bardzo wzrosły :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erwines 95 Napisano 20 Sierpień 2012 Witam. Mam DFGT z Wheel Stand Pro v2. Czy ten stojak pasuje pod G27? Przyszedł czas na zmianę kierownicy i nie chciałbym żeby koszta za bardzo wzrosły :) Stojak Wheel Stand Pro V2 jest kompatybilny z następującymi kierownicami: LOGITECH: Logitech Driving Force Logitech Driving Force Pro Logitech Driving Force GT Logitech Driving Force EX Logitech Driving Force FXTHRUSTMASTER: Thrustmaster Ferrari F430 Force Feedback Thrustamater Ferrari Experience GT długo nie trzeba było szukać :) źródło http://allegro.pl/stojak-wheel-stand-pro-v2-logitech-dfp-dfgt-ex-i2462431405.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NPK_PACMAN 9 Napisano 20 Sierpień 2012 W skrócie koledze chodzi głównie o to, że twój stojak ma inaczej rozstawione dziurki w 'blacie' niż te w stojaki dedykowane do g27 + ewentualnie może ci brakować ospowiedniej dodatkowej przedłużki "blatu" żeby zamontować shifter. zobacz na youtube, tam wszystko będzie ładnie pokazane. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 20 Sierpień 2012 Trudno, najwyżej sprzedam cały zestaw. W sumie kiedyś myślałem o fotelu ze stojakiem, więc czeka mnie poważna rozmowa z narzeczoną :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fuczak 43 Napisano 20 Sierpień 2012 długo nie trzeba było szukać :) źródło http://allegro.pl/st...2462431405.html na zdjęciu w aukcji do stojaka jest przymocowany g25, lol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 21 Sierpień 2012 Wysłałem meila z zapytaniem do WSP o 'upgrade' stojaka. Za 70zł (wysyłka wliczona) wysyłają wszystkie potrzebne elementy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miro0412 4 Napisano 25 Sierpień 2012 Mam pytanie, czy da się kupić jakąś kierownicę do 100zł działającą dobrze w Grand Turismo 5 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz M 37 Napisano 25 Sierpień 2012 Niestety nie,rozejrzyj się za Logitech DFGT obecnie najlepsza kierownica do GT5 za rozsądną cenę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miro0412 4 Napisano 26 Sierpień 2012 Fajna kierownica ale niestety troszkę droga. Na razie zastanawiam się nad kierownicą Tracer Zonda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOWI 165 Napisano 26 Sierpień 2012 Nawet nie zastanawiaj sie nad takimi wynalazkami. Poczytaj w tym temacie jakie kierownice ludzie polecaja. Niestety ale zeby cieszyc sie z jazdy na kierownicy trzeba troche wiecej niz 100 zl, no chyba ze jakas uzywana kierownice dorwiesz. Ogolnie to poszukaj logitechow i trustmasterow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miro0412 4 Napisano 26 Sierpień 2012 Ta kiera kosztuję 170zł ale jeszcze po szukam innych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maxiu 55 Napisano 30 Sierpień 2012 (edytowane) Mam zamiar kupić Gran Turismo 5 i akurat znalazłem kierownice w domu. Model Apollo RW2009. Podejdzie pod Gran Turismo? W ogóle pod PS3? Obraca się o 90o. Edytowane 30 Sierpień 2012 przez Maxiu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
INO1 101 Napisano 31 Sierpień 2012 Opinie użytkowników tego modelu: http://cokupic.pl/produkt/Apollo-RW-2009 A moim zdaniem to ten "sprzęt" może zadziałać ale nie na 100% - może tylko będzie można polatać po menu jak to w większości kierownic do 100 PLN. W dodatku w kilku sklepach ta sama kierownica jest kompatybilna tylko z PC i PS2 a w innych nawet z PS3. Ale patrząc na ten temat http://forum.pcformat.pl/Kierownica-Apollo-RW-2009-PC-PS3-PS2-t to powinna działać z PS3 ale czy z GT5 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maxiu 55 Napisano 31 Sierpień 2012 Aha. W sumie to na kierownicy mi nie zależy tylko chciałem się spytać czy zadziałałaby. Ale spróbuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 4 Wrzesień 2012 Jak współpracuje sprzęgło i ręczna skrzynia w G27 w połączeniu z GT5? Mam teraz DFGT na dniach będę brał G27 i zastanawiam się czy i jak (jeśli w ogóle) te elementy działają. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz M 37 Napisano 4 Wrzesień 2012 Shifter działa normalnie ale trzeba się przyzwyczaić,sprzęgło działa raczej 0/1. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 6 Wrzesień 2012 (edytowane) Kupiłem G27 nie miałem czasu pograć za dużo, ale objechałem porządnie jedną trasę. Pierwsze zdziwienie, kierownica jest BARDZO cicha w porównaniu do DFGT, aż moja dziewczyna się ucieszyła, bo mówi, że w nocy nie będzie nic słychać. Druga sprawa sprzęgło i skrzynia biegów, na początku nie mogłem ruszyć, głupie przyzwyczajenie, ale nie pomyślałem, że warto wcisnąć sprzęgło przy starcie :P Jazda ze sprzęgłem i ręczną skrzynią daje masę frajdy i niesamowitą satysfakcję, dziewczyna jak siadła nie chciała zejść bo tak jej się spodobało. Jakość wykonania na bardzo wysokim poziomie, skóra na kierownicy, metalowe pedały, czuję że mam przed sobą porządny sprzęt, a nie zabawkę. Jak objeżdżę porządnie kierownicę to skrobnę jeszcze słowo lub dwa. Edytowane 6 Wrzesień 2012 przez shemaforash Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andreios 10 Napisano 8 Wrzesień 2012 GT5 mam ograne na 82% padem inne tytuły również). Wczoraj stałem się (szczęśliwym?) posiadaczem pierwszy raz nowiutkiej kierownicy DFGT. Myślałem, że pójdzie się przestawić bardzo łatwo, ale pierwsze wyścigi to normalnie śmiech na sali, nic mi nie wychodziło. Trzeba się przyzwyczaić do kierowania, ale idzie mi coraz lepiej. Nie wiem czy tak musi być bo nigdy nie grałem na żadnej kierownicy i nie wim jak to powiedzieć, ale czasami słychać tak jakby jakiś tryb przeskakiwał, przy szybkich ruchach kierą i taki dźwięk jakby klekot. Jeszcze pytanko. Na razie ustawiłem tak w opcjach: Symulacja, wspomaganie wyłączone, FF wg upodobania (mam 4). Może być? I jeszcze ustawienia na czerwonym kółku. Jak macie ustawione? Używacie to w ogóle w wyścigach? TCS na ile to ustawić i co to w ogóle daje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 8 Wrzesień 2012 Dźwiękami się nie przejmuj są całkiem normalne. FF mam sam ustawiony na 7, ale pobaw się z ustawieniami i zobacz który najbardziej Ci odpowiada. TCS to kontrola trakcji, poczytaj jak to działa ale polecam ustawić na 0. W skrócie jak system wykrywa poślizg na jakimś kole zwalnia jego prędkość, mniejsza szansa na poślizg, ale też czasy będą gorsze. Najlepiej nauczyć się jeździć tak żeby w poślizgi nie wpadać dlatego TCS na 0. Nie martw się też o umiejętności, jak się przesiadłem na DFGT z pada była masakra. Przesiadka z DFGT na G27 też nie była bezbolesna. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andreios 10 Napisano 9 Wrzesień 2012 @shemaforash Dzięki wielkie za wyjaśnienie:) Najbardziej martwi mnie to, że czasami przy mocnym (długim), szybkim skręcie kierownicą słychać tak jakby jakiś tryb przeskakiwał. Nie wiem czy to jest normalne, czy zareklamować? Wspomaganie kierownicy polecacie, żeby było wyłączone, źle się z tym jeździ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
charger 3 Napisano 10 Wrzesień 2012 (edytowane) Te "strzelanie i stukanie" w środku kierownicy jest normalne. Nic z tym nie zrobisz. Ja kupiłem używaną DFGT też mnie to irytowało (nawet wysłalem do serwisu), filmiki z działania mojej kiery (sprzed wysłania do serwisu) zamieściłem na zagranicznych forach i niby wszystko jest ok. Nie dawno zakupiłem xboxa z Forza 4, a dziś dostałem oficjalną kiere do xboxa i tam FF jest słabszy ale wszystko chodzi cicho nie ma tych dziwnych trzasków. Widocznie taka irytująca specyfika DFGT. Edytowane 10 Wrzesień 2012 przez charger Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andreios 10 Napisano 11 Wrzesień 2012 Najbardziej "strzela i stuka czy też tryb przeskakuje" jak się jeździ na szutrze, na asfalcie tak mocno tego nie słychać, tylko przy mocnych skrętach. Muszę wypróbować przy innych wyścigach, będzie to samo? Trzeba będzie się chyba przyzwyczaić:/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
charger 3 Napisano 12 Wrzesień 2012 Szuter sobie odpuść, to jest wada tej kierownicy, przez te stukanie praktycznie nie da się jeździć po sutrze. Podobnie jest gdy ktoś w Ciebie uderzy przy skręcaniu lub jak najedziesz na krawędzie / wyboje). Być może kwestia wibracji jest źle rozwiązana. Trzeba się do tego przyzwyczaić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach