Skocz do zawartości
monobloss

PlayStation Plus (Czytaj Pierwszy Post)

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 27.07.2013 o 16:47, wiiilin napisał:

Jednak może wypadałoby zmienić krążącą po forum opinię, iż to na co się załapiemy w ramach Plusa będzie dla nas dostępne zawsze, pod warunkiem aktywności usługi, żeby później nie było niepotrzebnych pretensji i nerwów.  ;)

Może jednak nie wypadałoby. A dwóch różnych konsultantów, z którymi się skontaktujesz, powie ci zupełnie co innego.

Problemy z grami, które nie aktualizują daty wygaśnięcia po odnowieniu subskrypcji, są problemami konkretnych gier i ich licencji, a nie jakąś ogólną zasadą czy ryzykiem. Zawartość powinna wracać i niemal zawsze tak jest, ale w razie czego Sony zabezpiecza się, nie dając na to gwarancji i nie pomagając, gdy któraś z gier faktycznie wygaśnie na stałe. Dziesiątki potwierdzonych przypadków w necie, ludzie kupowali PS+ po roku przerwy i wszystko wracało bez problemu.

Poza tym, to działa w obie strony - są przypadki gier, które nie wygasały wcale, mimo że subskrypcja wygasła.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze wrocic, a moze nie wrocic.. mi nie uzwglednili reklamacji gdy zniknal mi velocity i go stracilem..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 27.07.2013 o 10:43, zdun napisał:

pytanie czysto techniczne, zadane czysto z ciekawości... kiedy czlowiek kupi zdrapke za 59 zl lub 199 do plusa i wpisze kod to czy moze pobrać sobie cos innego aniżeli plus na 3mc czy na rok?? zadane gdyż często jest zdrapkowy deficyt i problem z dostaniem doladowan czysto funduszowych (zdrapka za 100 zl) a po akcji z wlamaniem na konta predzej zaczne sluchac disco polo zagrywajac sie w fife niz dac dane swojej karty..

A to problem założyć kartę prepaid w BZ WBK ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 27.07.2013 o 18:50, bartekking napisał:

To pewne że Mafia 2 nie będzie po polsku ?

Tak. Jak chcesz to możesz już ściągnąć trial 60min, wykorzystać go do środy, a w środę będziesz mógł już grać bez dodatkowego ściągania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siriondel, wychodzę z założenia, iż lepiej na zimne dmuchać, niż się gorącym sparzyć. I nie chodzi o samo licencjonowanie, tylko o to czy wróci download list po przerwie. A retorykę w stylu, że coś może działać w obie strony to można o kant d... potłuc. Istnieje szansa, że gry mogą zniknąć i tyle. Wolę o tym wiedzieć niż nie, nawet jak realnie ma to bardzo rzadko miejsce. W sumie na raka też tylko jakiś odsetek ludzi może zachorować, po co więc o tym mówić. Nie ogarniam takiego podejścia.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czesc,potrzebuje szybkiej odp. chce akt 30 dni free,zakladam karte prepaid wbk.musze cos miec na koncie zeby sciagnac??????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 28.07.2013 o 13:50, Draug napisał:

czesc,potrzebuje szybkiej odp. chce akt 30 dni free,zakladam karte prepaid wbk.musze cos miec na koncie zeby sciagnac??????

Ja bym w tym pośpiechu zadbał choć troszkę o składnię i spójność bo po tym co czytam to wychodzi "Kali być dobra murzyna"...

Z tego co się orientuję  to on chyba pobiera 50 gr w celu weryfikacji i je oddaje zaraz (tak mi powiedziała pani konsultantka z Playstation Polska gdy kiedyś dzwoniłem do nich, gdyż miałem problem z zakupem czegoś tam)...

Edytowane przez DigitalMan_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra nieistotne. Gry będą na zawsze, konsola nigdy yloda nie dostanie i wszyscy będą żyć długo i szczęśliwie. A ja idę panikować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej. Założyłem sobie konto na PSN, dostałem kod od Sony z facebooka na trial PS+, lecz przy próbie wpisania pokazuje się, że kod został już zużyty. Zrobiłem drugie konto i dostałem taki sam kod... Wie ktoś jak z tym sobie poradzić lub ma ktoś może niepotrzebny kod?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwna sprawa. Przypisywales karte do tych kont? Bo chyba wiadomo ze jest to obowiazkowe przy kodzie na 30 dni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 29.07.2013 o 06:57, janekcyjanek napisał:

Hej. Założyłem sobie konto na PSN, dostałem kod od Sony z facebooka na trial PS+, lecz przy próbie wpisania pokazuje się, że kod został już zużyty. Zrobiłem drugie konto i dostałem taki sam kod... Wie ktoś jak z tym sobie poradzić lub ma ktoś może niepotrzebny kod?

Pisz do nich - powinni wymienic na poprawny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karty jeszcze nie przypisywałem, z tego co czytałem w razie czego powinien pojawić się odpowiedni komunikat przy wpisywaniu poprawnego kodu.

Edit. Już nie ważne, dostałem nowy kod.

Edytowane przez janekcyjanek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu już każdy pisze co innego więc sam niewiem jak to jest powiedzcie mi ... Jak teraz kupię sobie PS+ na 90dni to te gry są to mogę ściągnąć do 2 sierpnia jeszcze tak ?? i jak już mi się skończy ta subskrycja 90 dniowa to wtedy te gry znikają czy jak to jest ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrz pierwszy post. Ale co tam: zalapiesz sie na gry lipcowe, dopoki masz wazny abonament mozesz korzystac z gier z Plusa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 29.07.2013 o 13:03, Eskimos47 napisał:

Tu już każdy pisze co innego więc sam niewiem jak to jest powiedzcie mi ... Jak teraz kupię sobie PS+ na 90dni to te gry są to mogę ściągnąć do 2 sierpnia jeszcze tak ?? i jak już mi się skończy ta subskrycja 90 dniowa to wtedy te gry znikają czy jak to jest ??

Mozesz sciagac to co jest dostepne w danym okresie. Jesli za 89 dni pojawi sie nowa gra to tez mozesz ja zassac, ale wszystko zassane w ciagu tych 90 dni bedzie dzialac do dnia 90. Jesli pozniej nie odnowisz to kaplica, przestana dzialac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem właśnie w Saturnie w CH Magnolia we Wrcławiu i roczny PS Plus jest w cenie 149,90 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 30.07.2013 o 10:08, spajrek napisał:

Jestem właśnie w Saturnie w CH Magnolia we Wrcławiu i roczny PS Plus jest w cenie 149,90 zł

Bardzo dobra cena, warto kupić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Czy ktoś z was kupował kod na plusa na stronie typu keye.pl? Zastanawiam się czy to bezpieczne i po jakim czasie dostałbym kod.  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupowalem doladowanie konta PSN na ktoryms z tych portali (mogly to nawet byc wlasnie keye) i bylo ok. Poczytaj opinie o konkretnym portalu w sieci, na duzych i znanych raczej nie bedziesz mial zadnych problemow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W max 15 minut kod otrzymujesz. Ostatnio u nich kupowałem i nie ma do czego się przyczepić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jeżeli korzystałem z trzymiesięcznego Plusa to mogę teraz skorzystać z kody na PS+ na 30 dni, który dostępny jest w CDA? Będzie działać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie. Kod na 30 dniowego ps+ można użyć tylko jak się wcześniej nie miało plusa.

Edytowane przez Kisiel-PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 30.07.2013 o 11:29, Ritzel napisał:

Witam. Czy ktoś z was kupował kod na plusa na stronie typu keye.pl? Zastanawiam się czy to bezpieczne i po jakim czasie dostałbym kod.  :)

Keye polecam :) Działa, hula i w ogóle git!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 30.07.2013 o 10:59, GrzeluKNZ napisał:

Bardzo dobra cena, warto kupić.

I dlatego kupiłem, bo obecna subskrypcja skończyłaby się 6 września, a tak skończy się dopiero w 2014 roku :biggrin: . Taniej ciężko byłoby znaleźć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.