Skocz do zawartości
pablos_83

Football Manager 2014

Rekomendowane odpowiedzi

czyli kupujac jeden z dodatkow automatycznie wpada trophy?  :shok:

ja niedawno z fartem sprzedalem za 80zl..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Czas najwyższy sprzedać tego Managera, póki jest coś wart. Co prawda nie jest to słaba gra, ale trzeba mieć mnóstwo czasu, żeby zaliczyć choćby jeden sezon. Lepiej poświęcić go na inne gry.

Edytowane przez _Matheo_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wersję PC dostałem w prezencie na premierze i nie odpaliłem

Dobra gra na studenckie czasy i 3 miesiące wakacji 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opłaca się brać ? Warto ? Czy lepiej na pc sobie odpalić i grać ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Promocja za 31 zł.

Kusi ale kupka wstydu na Vitę ogromna.

Były jakieś patche które cokolwiek poprawiły czy tak zostawili wersję 1.00?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z perspektywy czasu chyba nawet tych trzech dych nie jest warta. Ja byłem głupi i kupiłem w dzień premiery za 159 zł, a po kilku tygodniach żałowałem. Jeśli nie masz masy czasu na osiągnięcie jakichś rozsądnych wyników w tej grze, nie kupuj. Nie pamiętam czy coś tam istotnego jakiś patch zmienił, bo dość szybko pogoniłem grę do skupu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 24.12.2014 o 12:44, _Matheo_ napisał:

Z perspektywy czasu chyba nawet tych trzech dych nie jest warta. Ja byłem głupi i kupiłem w dzień premiery za 159 zł, a po kilku tygodniach żałowałem. Jeśli nie masz masy czasu na osiągnięcie jakichś rozsądnych wyników w tej grze, nie kupuj. Nie pamiętam czy coś tam istotnego jakiś patch zmienił, bo dość szybko pogoniłem grę do skupu.

No właśnie ta cena już jest tak niska, że niższa już nie będzie.

I ta cena sprawia, że ja również myślę nad zakupem, może kolega napisze jakieś za i przeciw kupna, będę wdzięczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 25.12.2014 o 17:03, szuldi82 napisał:

No właśnie ta cena już jest tak niska, że niższa już nie będzie.

I ta cena sprawia, że ja również myślę nad zakupem, może kolega napisze jakieś za i przeciw kupna, będę wdzięczny.

Spieszę z odpowiedzią.

Za kupnem przemawia fakt, że jeśli ktoś jest miłośnikiem FMów z Peceta, to będzie się tu czuł jak ryba w wodzie. Sam interfejs jest dobrze wykonany i nawet posiadanie dużych paluchów nie przeszkadza zbytnio w użytkowaniu. Niestety kwiatki wychodzą w trakcie gry. Otóż przed każdym meczem gra robi sejwa, który początkowo trwa jakieś 30-60 sekund, by pod koniec sezonu dojść do astronomicznych 3-5 minut. Każdorazowe czekanie na rozpoczęcie meczu bardziej frustruje niż bawi, bo tylko niepotrzebnie wydłuża czas gry. Sam sejw zajmuje ponad 100 mb (początkowo), więc kopiowanie go do chmury również traci sens z racji czasu. Poza tym taka ilość danych może być problemem dla osób z małymi kartami pamięci do Vity. Co do kwestii taktycznych, to odniosłem wrażenie, że nijak nie przekładają się na zachowanie piłkarzy na boisku. Np jeśli nasz obserwator stwierdzi w raporcie przedmeczowym, że taki Kevin Gameiro jest bardzo groźny i trzeba będzie na niego uważać, to choćby przydzielić mu do krycia stu obrońców, to i tak bezproblemowo jebnie nam hattricka (co najmniej). Czego bym nie ustawił w poleceniach taktycznych, nie ma przełożenia na przebieg meczu. Piłkarze głupieją zarówno w obronie, jak i w ataku. Trening jest maksymalnie okrojony, więc praktycznie niczego nie możemy poprawić w grze naszych podopiecznych. No i na koniec najważniejsze... Jeśli chcemy osiągnąć jakieś rozsądne wyniki w tej grze (choćby rozegrać jeden pełny sezon), to chyba prędzej nam broda urośnie, niż tego dokonamy.

Oczywiście nie twierdzę, że gra jest do dupy. Nic z tych rzeczy. Ale jeśli ktoś nie ma nieograniczonych pokładów czasu, lepiej niech pogra w inne gry.

Edytowane przez _Matheo_
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jak, brał ktoś ostatnio? 30 zeta to żaden pieniądz, ale długie loadingi przekreślają dla mnie tę pozycję. Na trybie 3D mi nie zależy, więc już chyba skuszę się na starszą wersję z psp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 29.12.2014 o 12:16, kovacs napisał:

I jak, brał ktoś ostatnio? 30 zeta to żaden pieniądz, ale długie loadingi przekreślają dla mnie tę pozycję. Na trybie 3D mi nie zależy, więc już chyba skuszę się na starszą wersję z psp.

Kolega który kilka postów wyżej opisał po krótce tego fm-a napisał mi wiadomość prywatną odpowiadając na kilka moich pytań.

Największy zarzut to save/loading.

Napisał, że gra robi save przed każdym meczem, na początku trwa to od 30 do 60 sekund gdzie pod koniec sezonu dochodzi nawet od 3-5 minut.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem o tym. Plus brak natychmiastowych wyników meczów, co również jest dla mnie niezrozumiałe. Nic, myślałem że może jednak jakiś maniak się skusił i spojrzał na FM-a przez różowe okulary. Nic, jak zatęsknię za futbolem, to wezmę starszą i prostszą symulację z psp bez ww. mankamentów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 29.12.2014 o 13:02, szuldi82 napisał:

Kolega który kilka postów wyżej opisał po krótce tego fm-a napisał mi wiadomość prywatną odpowiadając na kilka moich pytań.

Największy zarzut to save/loading.

Napisał, że gra robi save przed każdym meczem, na początku trwa to od 30 do 60 sekund gdzie pod koniec sezonu dochodzi nawet od 3-5 minut.

Przecież autosave można sobie wyłączyć lub ustawić na okres np. co miesięczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piszesz na bank o vitowej wersji, czy PC-towej? Bo ten zarzut z save'owaniem przewinął się przez większość recek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi wam o wersję na Vitę to ekskuza ale nie doczytałem ;)

Mowie o PC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 29.12.2014 o 12:16, kovacs napisał:

A ta starsza wersja na psp to konkretnie jaki tytuł bo widziałem kilka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie jeszcze parę miechów temu widziałem Handheld Football Managera, chyba 2013 (nawet było promo na niego, więc się nad nim zastanawiałem). Pewnie był bez trybu 3D, ale mnie to wystarczy. Teraz sprawdzałem i są jedynie stare Championship Managery 2006 i 2007, których wolałbym nie ruszać, bo to już nie te CM-y co kiedyś.

Pewnie łobuzy z SI zdjęły FM na psp w momencie wypuszczenia tej wersji, aby podnieść sprzedaż. Trzeba by było zapodać pytanie na blogu sony, czy jeszcze wrzucą tamtego handhelda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi