Skocz do zawartości
ketchup22

Słaba grafika gta5/the last of us

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Od zawsze byłem fanem pc uważałem ze ps3 jest dla mnie zbędna itp. Ale przyszedł moment w którym zdecydowałem się kupić nowe ps3. Głównym powodem było gta 5, the last of us oraz niskie ceny ps3 (600zł).
A więc mam mały problem z grafiką, a mianowicie gdy gram np. w gta 5 grafika wygląda jak gra na niskich detalach na pc. Oczywiście nie jestem upośledzony i ustawiłem rozdzielczość ekranu na 720p, próbowałem tez 1080
ale to i tak nie miało sensu bo gta 5 obsługuje tylko 720p. mój telewizor to LG 32LW4500 (32 cale) telewizor był kupiony w zeszłym roku za 2200zł więc to nie jest raczej niska półka za tą cene miałem 40 calowe.
Wracając do tematu tak oczywiście używam kabla hdmi. Który musiałem dokupić sam ponieważ z ps3 nie było hdmi.... a więc co robiłem by sobie pomóc... = resetowałem konsole, podpinałem hdmi do innych gniazd w tv, robiłem formatowanie dysku, buszowałem w opcjach ps3 i zmieniałem co się da ale efekt był ten sam... podam przykład abyście mogli mniej więcej wiedzieć o co chodzi... w gta 5 jest mini mapka który kieruje cię do misji lub gdzie ustawisz gps... ta mapka kieruje cie poprzez zółty pasek który np. na youtube wygląda w miare dobrze jest wygładzony itp. u mnie ten pasek jest nieco poszarpany tak jakby ktoś miał trochę wypite i rysował prostą linie.... oczywiście nie chodzi o ta mape tylko w całej grze grafika jest nieco poszarpana :biggrin:
szczerze jestem już tym zmęczony i nie mam więcej pomysłów. Może jest wśród was jakiś pół bóg i mi pomoże...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porównywałeś z filmikami na youtube to co jest u ciebie?

Może po prostu ta gra tak wygląda, pamiętaj że PS3 to 7 letni sprzęt i jest daleko w tyle za PC.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisal ze cos tam porownywal :) Ja bym przystawal przy teorii poprzednika, ludzie, ktorzy graja na pc-tach za 5 tys, przerzucajac sie na konsole dostaja szoku, ze jak mozna grac z tak slaba grafika i w takiej liczbie fps :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi tam poza brakiem antyaliasingu niczego nie brakuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ło stary gta V jak na minimalnych?? Nawet wersji pc nie ma a ten już porównanie strzelił. xd. GTA V wygląda lepiej niż minimalne na pc... R* potrafił robić gry na ps3.

(od czasu rdr) a nie co poniektórzy robią port gry na kolanie a potem jest niski framerate itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze to już sam nie wiem. Grafika jest po prostu słaba... myślę że kevcio ma racje. Chyba za długo grałem na dobrym PC. I tak już próbowałem wszystkiego. Także tak chyba musi być... Tak czy siak gta 5 jest świetną grą tak samo jak "the last of us" polecam Ireneusz Kuroń.
Tak przy okazji wwseba97 chodziło mi o byle jaką ówczesną grę :D Moim zdaniem dużo jej brakuje jeżeli chodzi o grafikę. Dla mnie wygląda jak gra z 2008 roku... :( na dniach sprawdzę jak wygląda GTA u znajomego wtedy się okaże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Last of us ma bardzo dobrą grafikę, okazyjnie brak wygładzania mi się trafiał w oczy ale tak to nie zauważyłem. Wyjątek stanowią samochody które wg mnie ND zrobiło po prostu brzydko. GTA 5 znam niestety tylko z YT i screenów i faktycznie nie ma wygładzania jednak jakoś nie odrzucało mnie to i nie sprawiało że oglądając grę myślałem tylko "ale słaba tekstura". 

Może też, po prostu mam gdzieś grafikę i ma być dla mnie gameplay dobry i historia bo grafika i tak się zestarzeje. Historia nigdy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktoś się teraz przesiada z dobrego pieca na konsolę której bebechy znane były w 2005 to jest to normalne że widzi słabą grafikę, niektóre gry ps3 wyświetla w pseudo 720. Co się dziwić , więcej ramu ma mój obecny telefon ;). Sam widzisz że za 6 stów to może byś kartę grafiki do kompa kupił. Musisz przywyknąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 23.09.2013 o 06:36, okoni napisał:

Jak ktoś się teraz przesiada z dobrego pieca na konsolę której bebechy znane były w 2005 to jest to normalne że widzi słabą grafikę, niektóre gry ps3 wyświetla w pseudo 720. Co się dziwić , więcej ramu ma mój obecny telefon ;). Sam widzisz że za 6 stów to może byś kartę grafiki do kompa kupił. Musisz przywyknąć.

Tworcy the last of us jakos potrafili zrobic dobra gre na starym silniku, a R zwyczajnie sie nie chcialo i tyle. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.