TRaCeGuitar 1141 Napisano 9 Październik 2013 he Wolf Among Us to przygodówka autorstwa studia Telltale Games, znanego z epizodycznych produkcji takich jak Sam and Max, Wallace and Gromit, Tales of Monkey Island, Back to the Future, Jurassic Park oraz The Walking Dead. Gra bazuje na licencji wielokrotnie nagradzanej serii komiksowej Fables stworzonej przez scenarzystę Billa Willinghama. Bohaterami są istoty z baśni, które uciekły z magicznej krainy po tym jak została ona najechana przez armie Adwersarza. Azyl znalazły w naszym świecie i teraz żyją wśród zwykłych śmiertelników, ukrywając przed nimi swoją prawdziwą naturę. Podczas przygody spotkamy wiele postaci znanych z komiksu, takich jak Zły Wilk czy Królewna Śnieżka, która pełni rolę burmistrza sekretnej dzielnicy Nowego Jorku, znanej jako Baśniogród (W czasie wydarzeń z gry rolę burmistrza pełni Ichabod Crane, bohater opowiadania o Jeźdźcu bez Głowy). The Wolf Among Us to klasyczna gra przygodowa. Zabawa polega więc głównie na zwiedzaniu lokacji, prowadzeniu rozmów, zbieraniu przedmiotów i wskazówek oraz rozwiązywaniu zagadek. Gra podzielona została na kilka samodzielnych epizodów. Każdy z nich można rozegrać bez znajomości pozostałych, choć ukończenie całej serii we właściwej kolejności daje znacznie większą satysfakcję. Do premiery juz coraz blizej :) nie wiem jak wy ale ja jestem zaciekawiony co tym razem TTG nam zaserwuje ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petanorech 27 Napisano 9 Październik 2013 Wiem, że może niezbyt zgodnie z tematem, ale jestem ciekawy czy z okazji premiery 'The Wolf Among Us' będzie jakaś przecena gier Telltale. Od dłuższego czasu ostrze sobie zęby na Sam & Max i Back To The Future :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 9 Październik 2013 Nic nie zapowiadali niestety wiec nie wiadomo...ja liczę że będzie znowu do kupienia SP na cały sezon za jakąś mniejszą cenę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JibrilPL 53 Napisano 12 Październik 2013 Właśnie skończyłem grać w pierwszy epizod na PeCecie. Jest to zarazem gra podobna do The Walking Dead i kompletnie inna. Sterowanie jest dokładnie to samo co w TWD, ale gra ma kompletnie inny klimat i nie tworzy atmosfery zagrożenia. Pierwszy epizod, jest według mnie, za krótki, albo przynajmniej sprawia takie wrażenie. Wydaję mi się, że w TWD, pierwszy epizod był znacznie dłuższy. Nie zmienia to jednak faktu, że gra się bardzo przyjemnie. Fabuła jest poważna, a zakończenie to cliffhanger najlepszego rodzaju. Chociaż ofiara na końcu jest niekanoniczna zważając na to co się dzieje później w komiksach. Spekuluję, że to tak naprawdę nie Śnieżka, ale inna głowa, na której użyto magii, by wyglądała jak głowa Śnieżki. Dla kogoś kto czytał komiksy i zna świat Baśni, powinien w tą grę zagrać. Dla innych, którzy nie wiedzą czy to kupić, niech spróbują dema (jeżeli będzie), albo niech poczekają na drugi epizod i posłuchają opinii, które wtedy się pojawią. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos_83 4001 Napisano 14 Październik 2013 demo będzie we wtorek w US Store Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JibrilPL 53 Napisano 14 Październik 2013 demo będzie we wtorek w US Store Jak tylko pojawi się season pass u nas, to biorę na 100%, fajnie by było gdyby była jakaś zniżka dla plusowiczów. Przy okazji wyczytałem, że gra będzie uznawana za kanon w uniwersum Baśni, więc wiemy na pewno, kto nie będzie mordercą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stey 60 Napisano 15 Październik 2013 Wiadomo ile ta gra będzie w ogóle kosztowała w pojedynczym epizodzie, a ile season pass? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos_83 4001 Napisano 15 Październik 2013 przyjmując że ceny będą jak w xboxie pojedynczy odcinek 19zł season pass 59zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
crix15 62 Napisano 15 Październik 2013 Mogliby zrobić tak jak z TWD. 1 epizod za darmo, a jak kogoś zachęci to Season Pass kupi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos_83 4001 Napisano 15 Październik 2013 w TWD pierwszy epizod nie był od razu za darmo też najpierw było samo demo, tu pewnie za kilka miechów 1 ep będzie za free Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzmiwtrzcinie 317 Napisano 15 Październik 2013 (edytowane) W sumie produkcją zacząłem się interesować od wczoraj, po obejrzeniu gameplayu na tvgry, dziś pobrałem grę na pc, i wciągneło mnie od pierwszych minut, bardzo ciekawe uniwersum, trochę przypomina mi taki stary film z królikiem buggsem, do tego wyczuwalny klimat noir i ciekawe barwy, jest bardzo dobrze ogółem. Ogólnie to jestem kupiony, season pass będzie mój, najgorsze będzie tylko znów te oczekiwanie na kolejny epizod :) Edytowane 15 Październik 2013 przez brzmiwtrzcinie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos_83 4001 Napisano 16 Październik 2013 są już ceny z PL Store 79zł cały sezon, pojedynczy epizod 19zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 16 Październik 2013 SP już kupiony...teraz tylko grać *_* FABLES HERE I COME ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Starh 230 Napisano 21 Październik 2013 (edytowane) Właśnie skończyłem 1 epizod - MEGA! Kto nie grał, niech kupuję, bo warto wspierać takich devów! Według mnie (porównując 1 epizod wilka do TWD), wilk wygrywa! Ktoś wie, co ile bd wychodzić epizody? Edytowane 21 Październik 2013 przez Starh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarDy 1684 Napisano 21 Październik 2013 Też ogralem pierwszy epizod i mam podobne odczucia. Wstyd przyznać ale nie znałem wczesniej uniwersum wykreowanego w ,,Baśniach'', kupilem EP 1 z ciekawości i wiem, że kupie i pozostałe. Ciekawa fabuła i świat, fajna grafika i rewelacyjny podkład muzyczny. Zakończenie pierwszej części miażdży - czegoś takiego się nie spodziewalem. Czekam na kolejne epizody i mam nadzieję, że nie będzie takich poslizgow jak przy TWD. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ONE 698 Napisano 22 Październik 2013 Są polskie napisy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarDy 1684 Napisano 22 Październik 2013 Nie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos_83 4001 Napisano 24 Październik 2013 Gra będzie wydana PS Vita http://blog.eu.playstation.com/2013/10/24/watch-out-for-the-wolf-among-us-on-ps-vita-this-autumn/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pack 698 Napisano 29 Październik 2013 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
razik 10 Napisano 22 Listopad 2013 Z komiksem nie miałem styczności. Wahałem się przed zakupem myśląc że ze Śnieżek i Czerwonych Kapturków już wyrosłem. Shrek też średnio mi pasował... A tu zaskoczenie. Fabularnie pierwszy odcinek miażdzy. Super nakreślone postacie. Czarny kryminał pełną gębą - jak na razie zostawia w tyle "La Noire". Szkoda tylko, że taki krótki ten pierwszy epizod. Chcę więcej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pack 698 Napisano 4 Luty 2014 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ayakashi 92 Napisano 5 Luty 2014 Tyle czekania na epizod, który, co prawda, jest bardzo fajny, ale niesamowicie krótki... Około 2 godzin i po sprawie, liczyłem na coś dłuższego. :/ Co nie zmienia faktu, że nie nużył nawet na chwilę, Telltale trzyma poziom. Sam odcinek skojarzył mi się trochę z... Drugim epizodem The Walking Dead. :P Myślę, że niebezpodstawnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JibrilPL 53 Napisano 5 Luty 2014 (edytowane) Gram na PeCecie i jestem strasznie zawiedziony. TellTale Games nie potrafiło w przeciągu trzech miesięcy od wypuszczenia pierwszego epizodu, poprawić najbardziej irytującego buga w grze - braku zapisu postępów w grze, jeżeli nazwa folderu, gdzie gra ma się zapisywać posiada nie angielskie znaki. Serio! Jeżeli masz zainstalowanego Windowsa w polskiej wersji językowej gra nie zapisze twoich postępów! A najlepsze jest to, że support na oficjalnym forum, radzi po prostu zmienić nazwy folderów gdzie mają zapisywać się savy, tak by zawierały tylko angielskie znaki. No, rzesz! Nie po to płacę ciężką kasę, za coś co trudno nazwać grą, a bardziej interaktywną opowieścią, żeby mi teraz jeszcze mówili, że mam zmieniać nazwy folderów, bo ichni programiści są zbyt głupi by naprawić ten błąd! Żadnej gry od TaleTale już nie kupię. Edytowane 7 Luty 2014 przez DaraS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adams1001 100 Napisano 7 Luty 2014 Ograłem właśnie pierwszy epizod na Xboksie - bardzo mi się podobał i mam ochotę na więcej, ale mam pytanie do posiadaczy wersji PS3. Czy na czarnulce gra też się tak strasznie ścina podczas sekwencji QTE? Czasem ciężko z tego powodu zaliczyć scenkę. Grając w The Walking Dead na PS3 też miałem ten problem, ale wtedy myślałem że to wina architektury naszej konsoli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzmiwtrzcinie 317 Napisano 9 Kwiecień 2014 Na głównej wypatrzyłem, że będzie promocja na Season Pass, 29zł(!), nic tylko brać. Teraz tylko upolować promocję na 2 sezon WD. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach