SephiroT 5981 Napisano 4 Styczeń 2014 Jak już wcześniej pisałem, konto US i UK oprócz polskiego bardzo się przydają. ;) Niestety większość aplikacji streamujących ma ograniczenie po IP (poza UK czy poza US nie wysyłają sygnału). Amazon US już sprzedaje kody do PSN. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zyga101 497 Napisano 4 Styczeń 2014 Orientujsz się może czy na koncie UK są jakieś apki odnośnie futbolu lub np sky sports ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neuro 1526 Napisano 4 Styczeń 2014 Chłopaki jak ogarnąć te polecenia głosowe? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vasyndrom 56 Napisano 4 Styczeń 2014 Orientujsz się może czy na koncie UK są jakieś apki odnośnie futbolu lub np sky sports ?? W tej chwili jedyne apki odnosnie futbolu a raczej ogolnie sportu to BBC Sports Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 4 Styczeń 2014 ...i do tego ma blokadę na IP, więc poza UK nie obejrzysz chyba że przepuścisz sobie ruch PS4 prze zjakiś tunelik :P Jak coś to zacząłem porównania dysków. Można się dopisywać: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ag6gyjva7uZddFpaOGYwU0hHOVROTjNzeXo3SG5Bc2c&usp=sharing 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pabliq 3 Napisano 4 Styczeń 2014 Chłopaki jak ogarnąć te polecenia głosowe? Jest komunikat, żeby zacząć komendy głosowe powiedz "log in". Ale jakoś nie chce mi to za bardzo działać.... za to jak na padzie na wcisnę R2 to mogę już wydawać komendy, podając tytuł gry np. battlefield, wyszukuje mi bf`a i mówię start i gra rusza... ale komendy pojawiają się dopiero po naciśnięciu R2 a chyba po to są komendy głosowe, żeby bez pada ruszyły... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Winter 23 Napisano 4 Styczeń 2014 Do komend głosowych trzeba posiadać kamerkę, czy wystarczy sama konsola i pad? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pabliq 3 Napisano 4 Styczeń 2014 (edytowane) Może być pad... ale musisz mieć podpiętego hs`a i włączony mikrofon... no i wracam do mojego poprzedniego posta... na co ci wybieranie głosowe jak trzymasz pada w ręku :)... chyba, że biblioteka gier będzie tak olbrzymia, że lepiej będzie wywołać głosowo dany tytuł... Edytowane 4 Styczeń 2014 przez Pabliq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vasyndrom 56 Napisano 4 Styczeń 2014 Jest komunikat, żeby zacząć komendy głosowe powiedz "log in". Ale jakoś nie chce mi to za bardzo działać.... za to jak na padzie na wcisnę R2 to mogę już wydawać komendy, podając tytuł gry np. battlefield, wyszukuje mi bf`a i mówię start i gra rusza... ale komendy pojawiają się dopiero po naciśnięciu R2 a chyba po to są komendy głosowe, żeby bez pada ruszyły... A wystarczylo przeczytac instrujcje obslugi ewentualnie FAQ na stronce playstation i wszystko by bylo wiadomo. Kazda komende glosowa zaczynasz od slowa "Playstation" wtedy pad i wciskanie R2 nie jest potrzebne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pabliq 3 Napisano 4 Styczeń 2014 A wystarczylo przeczytac instrujcje obslugi ewentualnie FAQ na stronce playstation i wszystko by bylo wiadomo. Kazda komende glosowa zaczynasz od slowa "Playstation" wtedy pad i wciskanie R2 nie jest potrzebne. Wiesz jak jest.... instrukcja to już ostateczność :) 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ONE 698 Napisano 4 Styczeń 2014 Zapowiada się jakaś gruba zapowiedz na CES, plotki mówią, że Sony zapowie swoje Oculust Rif dla PS4. http://n4g.com/news/1429482/both-sonys-ces-press-conference-and-kaz-hirais-keynote-will-be-livestreamed-heres-how-to-watch http://www.sony-latin.com/corporate/SOLA/ces Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scooby-Doo 138 Napisano 4 Styczeń 2014 (edytowane) Miał ktoś z was problem z synchronizacją trofeów na PS4? (Błąd NP-32157-8)Z tego co póki co gdzieś tam wyszukałem w sieci problem jest szerzej znany ale rozwiązania które podają ludzie jak sobie z tym poradzić nie są chyba do końca poprawne, dlatego pytam bo może ktoś wie jak sobie z tym skutecznie poradzić ;)Edit: No proszę, jedno z rozwiązań zadziałało. Jeżeli zdobędziemy kolejny trofik w grze i przejdziemy od razu do powiadomień i na niego klikniemy to trofea się zsynchronizują (w moim przypadku było to kilka trofików których nie mogłem zsynchronizować) Wcześniej cały czas wywalało błąd nawet po database rebuild. To rozwiązanie nie jest jednak doskonałe jeśli komuś nie trofea nie chcą się zsynchronizować po zdobyciu platyny. Edytowane 4 Styczeń 2014 przez Scooby-Doo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Winter 23 Napisano 5 Styczeń 2014 Może być pad... ale musisz mieć podpiętego hs`a i włączony mikrofon... no i wracam do mojego poprzedniego posta... na co ci wybieranie głosowe jak trzymasz pada w ręku :)... chyba, że biblioteka gier będzie tak olbrzymia, że lepiej będzie wywołać głosowo dany tytuł... Na przykład może się to przydać do wyszukiwania filmu z dysku. O ile oczywiście kiedyś taką możliwość wprowadzą :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klaxxon 33 Napisano 5 Styczeń 2014 Pytanie do posiadaczy Ps4, Czy konsola odtwarza pliki mkv i pliki powyżej 4GB? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kakaroto 3892 Napisano 5 Styczeń 2014 Nie Przynajmniej na tym etapie, nowy firmware moze cos zmienic 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzaplpl 0 Napisano 5 Styczeń 2014 Posiadam dwie konsole ps4 moge miec te same gry na drugiej konsoli ??? i grac online równocześnie obie konsole posiadaja ps+ czy na forum nie przyda sie taki temat ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 5 Styczeń 2014 Posiadam dwie konsole ps4 moge miec te same gry na drugiej konsoli ??? i grac online równocześnie obie konsole posiadaja ps+ czy na forum nie przyda sie taki temat ?? Nie przyda się, bo w 1 poście masz odpowiedź. FAQ. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzaplpl 0 Napisano 5 Styczeń 2014 Czytalem troszke na ten temat ale nie znalazlem odpowiedzi , chodzi mi oto czy na drugiej konsoli bedzie sie dalo grac w tym samym momencie online czy nie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kisiel-PL 492 Napisano 5 Styczeń 2014 (edytowane) Kiedyś rozmowa była o ustawieniach TV, o ile mnie pamięć nie myli to coś o RGB. Co tam się szukało i ustawiało, aby był lepszy obraz? Edytowane 5 Styczeń 2014 przez Kisiel-PL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 5 Styczeń 2014 Nie przyda się, bo w 1 poście masz odpowiedź. FAQ. Kolejny się prosi o bana? ...a może napiszmy jak współdzielić konto i podlinkujmy bo dzieciaki nas zamęczą. Czytalem troszke na ten temat ale nie znalazlem odpowiedzi , chodzi mi oto czy na drugiej konsoli bedzie sie dalo grac w tym samym momencie online czy nie ? Jak w postawówce: Dane: Konto A Konto B Konsola A Konsola B Szukane: Jak ustawić żeby obie konsole kożystały z danych obu kont? Rozwiązanie: Właściciel konta A i konsoli A ustawia na niej konto A jako normalne. Konto B na konsoli A ustawia jako podstawowe. Właściciel konsoli B ustawia konto B jako normalne. Konto A ustawia jako podstawowe. Zalety: - Właściciele obu konsoli o kont mogą na wzajem używać danych ze swoich kont Wady: - właściciel Konsoli i konta A jak i włąściciel konta i konsoli B nie mogą udostępniać zawartości swojego własnego konta na włąsnej konsoli chyba że ktoś nie dzieli sobie kont na wzajem tylko używa tak zwanego slota - brak automatycznej kopii zapasowej save w Plusie - potrzebny stały dostęp do internetu - licencje na każdą grę są sprawdzane co gdozinę Kiedyś rozmowa była o ustawieniach TV, o ile mnie pamięć nie myli to coś o RGB. Co tam się szukało i ustawiało, aby był lepszy obraz? Ustawienia > Dźwięk i ekran > Ustawienia wyścia wideo Zakres RGB: Pełny Zakres Y Pb/Cb Pr/Cr: Pełny 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
s0-Vicky 312 Napisano 5 Styczeń 2014 Panowie, czy do poprawnego dzialania tego samego konta na PSN potrzebny jest wolny slot/dezaktywacja? Kupowalem kilka gier z kolega na pol, takze do konta sa juz przypisane dwie konsole. Nie bedzie z tym problemu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 5 Styczeń 2014 Przeczytaj post nad twoim, ale ze zrozumieniem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
s0-Vicky 312 Napisano 5 Styczeń 2014 (edytowane) Ale nie mam fizycznie wplywu na to co druga osoba zrobi z moim kontem na swojej konsoli 500km ode mnie! Kiedys kupilismy gre we dwoch, wylogowalismy sie i zmienilismy hasla. Grac dalej mozemy, ale konto juz niestety zostalo do Niej przypisane. I sprawa jest pomiedzy PS3-PS3-PS4, takze na obu PS3 zmienic funkcji konta niestety nie bede mogl. Edytowane 5 Styczeń 2014 przez s0-Vicky Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 5 Styczeń 2014 (edytowane) Temat wałkowany po stokroć. Jedno konto może być aktywowane na: - 2x PS3 - 1x PS4 (podstawowe) - nieskończona ilość PS4 jako konto normalne (1 konsola na raz) - 3x Vita (chory pomysł ale Sony na to wpadło - kto ma VItę ten wie o co chodzi). Poza tym zawsze możesz zrobić zdalny reset wszystkich urządzeń na których konto jest aktywne (raz na pół roku) przez panel zarządzania kontem SEN. Jeżeli zmieniłeś hasło to tak możesz odzyskać slota ;) P.S. (Offtop) "Charcoal Kebab House" na Bury Old Road (zaraz za Cheetham Hill Road) jeszcze się trzyma? Uwielbiałem tam jadać. Edytowane 5 Styczeń 2014 przez SephiroT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
s0-Vicky 312 Napisano 5 Styczeń 2014 Dzieki wielkie za łopatologiczne wyjaśnienie sprawy, wątpliwości rozwiane! (Offtop) Niestety to nie moj rejon-druga strona miasta! ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach