PLasgoogle 469 Napisano 5 Styczeń 2014 (edytowane) Tak mam na myśli router,bo ten modem który dostałem od usługodawcy po awarii ostatniego jest strasznie słaby tzn.nadaje słaby sygnał Wi-Fi.Chciałbym wspomóc modem poprzez zakup routera. Edytowane 5 Styczeń 2014 przez PLasgoogle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emtek 134 Napisano 5 Styczeń 2014 (edytowane) Tak mam na myśli router,bo ten modem który dostałem od usługodawcy po awarii ostatniego jest strasznie słaby tzn.nadaje słaby sygnał Wi-Fi.Chciałbym wspomóc modem poprzez zakup routera. Poczytaj sobie opinie ludzi: http://www.ceneo.pl/;szukaj-router Ja mam Netia Spot od około 2 lat i nie miałem z nim nigdy żadnego problemu ; ) Sorry za offtop. Edytowane 5 Styczeń 2014 przez emtek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adasiulko 140 Napisano 5 Styczeń 2014 Linksys to najlepszy wybór. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kufir 22 Napisano 5 Styczeń 2014 Podczas gry gdy wcisniemy panel dotykowy na padzie laczymy sie z battlelogiem. Tam pokazuje nam kilka statystyk itp. Jednak jak przeglądać te statystyki albo jak ustawić aby pokazywał nam to co nas interesuje a nie rzeczy ktore są nam zupełnie nie przydatne ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
YouTookMyCookie 41 Napisano 5 Styczeń 2014 Tak mam na myśli router,bo ten modem który dostałem od usługodawcy po awarii ostatniego jest strasznie słaby tzn.nadaje słaby sygnał Wi-Fi.Chciałbym wspomóc modem poprzez zakup routera. http://www.chip.pl/ranking/akcesoria/routery-wifi-n 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rufusss_PL 0 Napisano 6 Styczeń 2014 Tysiące graczy zadaje sobie to pytanie i pewnie długo jeszcze nikt na nie nie odpowie konkretnie...,czekać,czekać... To nie jest wina Twojego neta-mam podobnie i wielu kolegów też. Więc czego jest to wina serverów czy może problem z konsolą? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unki 1394 Napisano 6 Styczeń 2014 Więc czego jest to wina serverów czy może problem z konsolą? Moim zdaniem serwerów-zagraj w innym trybie-DM,unicestwienie,dominacja-tam tych problemów nie uświadczysz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rufusss_PL 0 Napisano 6 Styczeń 2014 Moim zdaniem serwerów-zagraj w innym trybie-DM,unicestwienie,dominacja-tam tych problemów nie uświadczysz. masz racje lecz trochę mnie to irytuje że muszę rezygnować z czegoś, jeśli płaciłem za produkt + premium powinienem mieć 100% satysfakcji, cieszyłem się że będę mógł pograć w trybie na 64 graczy bez żadnych spadków animacji i innych problemów a tu masz... ehh co za czasy:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wh00per 7 Napisano 6 Styczeń 2014 Ja mam pytanie nooba. Czasem w trybie Rush nie moge sie odrodzic, o co kaman? Dopiero jak mi sie pojawi ktos w druzynie to moge, a czemu w bazie nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Twinskillers 87 Napisano 7 Styczeń 2014 (edytowane) Wczoraj dwa razy miałem błąd CE-34878-0 i zniszczyło mi save z kampanii oraz zrestartowało ustawienia gry. Edytowane 8 Styczeń 2014 przez Twinskillers 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
okoni 8791 Napisano 7 Styczeń 2014 (edytowane) Ja mam pytanie nooba. Czasem w trybie Rush nie moge sie odrodzic, o co kaman? Dopiero jak mi sie pojawi ktos w druzynie to moge, a czemu w bazie nie? musisz nacisnąć (słabo pamiętam) albo R3 albo L3, prawdopodobnie masz włączone respienie na towarzyszu , musisz zmienić na respienie na fladze. edit: oczywiście , nacisnąć R3 lub L3 nie podczas grania , a po śmierci, wtedy kiedy na ekranie całym ekranie masz mini mapę. Edytowane 7 Styczeń 2014 przez okoni 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valchall 141 Napisano 7 Styczeń 2014 Panowie a propo lagów czy ktoś spotkał się z tym bugiem: U mnie na Conquest 64 graczy po prostu nie idzie grać latadłami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dkrecik 122 Napisano 7 Styczeń 2014 A bo to raz. Najbardziej na mapach: Lagi na Mekongu, Hajnan, Golmud Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kakaroto 3892 Napisano 7 Styczeń 2014 Jak mam cos takiego to zmieniam wtedy mape Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unki 1394 Napisano 7 Styczeń 2014 Panowie a propo lagów czy ktoś spotkał się z tym bugiem: U mnie na Conquest 64 graczy po prostu nie idzie grać latadłami. Norma,nie tylko latadłami,pojazdy mają to samo. Czy statystyki na BL są powalone,czy ja tylko mam problemy: wygrane-przegrane-zero i komunikat( Aby dołączyć do tego rankingu, musisz spełniać następujące wymagania: rozegrane rundy – 30) zabici z c4-3 sztuki podczas gdy wywaliłem w powietrze 10x tylu :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Naruto_Uzumaki 93 Napisano 7 Styczeń 2014 U mnie cacy, lagi jak są, to takie nie odczuwalne, albo kogoś trudno zabić, czasem mi fraga nie policzy. Ale teleportów jakichkolwiek brak. BL też bez problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rufusss_PL 0 Napisano 7 Styczeń 2014 (edytowane) Norma,nie tylko latadłami,pojazdy mają to samo. Czy statystyki na BL są powalone,czy ja tylko mam problemy: wygrane-przegrane-zero i komunikat( Aby dołączyć do tego rankingu, musisz spełniać następujące wymagania: rozegrane rundy – 30) zabici z c4-3 sztuki podczas gdy wywaliłem w powietrze 10x tylu :blink: u mnie to samo...dziś połączyłem router kablem aby sprawdzić czy winę za to ponosi wifi, moja predkość netu to teraz od 24 - 30 Mb/s pobieranie od 4,7 do 6 Mb/s przesyłanie i co dziwne znów na dużych mapach oczywiście przy dużej ilości graczy bo przy małej nie mam problemów są takie cofnięcie jak i przy pojazdach naziemnych tak i przy latających czasem biegnąc(nie zawsze)...dziwni mnie to że u niektórych jest ok. Czyżby jakiś rdzeń procka nie domagał...dziś grałem również w najnowszego Coda i przy jednej z map Castle czy coś takiego też miałem na niej przycięcia, utratę płynności kiedy wychodziłem na duże przestrzenie, na innych mapach nie miałem problemu wszystko chodzi płynnie...wniosek więc że na dużych przestrzeniach zaczynają się problemy i przy dużej ilości graczy. Edytowane 7 Styczeń 2014 przez rufusss_PL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m0rph 3307 Napisano 7 Styczeń 2014 Czyżby jakiś rdzeń procka nie domagał.... Powiedz, że żartujesz 8| 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rufusss_PL 0 Napisano 7 Styczeń 2014 Powiedz, że żartujesz 8| powiem jak mi powiesz dlaczego tak się dzieje ok? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m0rph 3307 Napisano 7 Styczeń 2014 Bo Ci jakiś rdzeń APU nie domaga... :D laga masz i tyle, następuje kompensacja i widzisz "efekt matrixa" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rufusss_PL 0 Napisano 7 Styczeń 2014 Bo Ci jakiś rdzeń APU nie domaga... laga masz i tyle, następuje kompensacja i widzisz "efekt matrixa" dziś połączyłem router kablem aby sprawdzić czy winę za to ponosi wifi, moja predkość netu to teraz od 24 - 30 Mb/s pobieranie od 4,7 do 6 Mb/s przesyłanie więc jaką prędkość muszę mieć neta aby nie mieć "LAGA" hehh:)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m0rph 3307 Napisano 7 Styczeń 2014 Poważnie myślisz, że prędkość pobierania ma z tym coś wspólnego?? To podpowiem - to się dokładnie nazywa - Lag Compensating Code po stronie serwera :) I możesz mieć 100Mb/s - ale do serwa w jakimś Sztokholmie Twoje pakiety biegną przez ch wie jakie wioski i dochodzą z o wiele większym opóźnieniem niż dajmy na to Larsa z Oslo - przy 64 graczach i dużych mapach to właśnie kompensacja odpowiada za taki efekt, a nie ee jeden z rdzeni proca. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 7 Styczeń 2014 Ciekawe kiedy do ludzi dotrze, że prędkość nie ma nic do grania... Najpierw zmierz sobie ping i czy tracisz jakieś pakiety na stronie pingtest.net. Do tego warto się dowiedzieć jakie masz tłumienie na łączu, czy jest duże obciążenie, itd. Możesz mieć nawet i 100mbs łącze i może Ci lagować, a gościowi na 2mbs będzie chodzić idealnie. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rufusss_PL 0 Napisano 8 Styczeń 2014 (edytowane) to rozumiem że dwaj koledzy wyżej, takiego problemu nie mają bo bardzo ładnie mi wytłumaczyli kwestię netu i procesora za co Im b. dziękuję oczywiście :yes: zmierzyłem ping 16-18ms było napisane pod testem: Bardzo dobrze! Połączenie powinno działać dobrze dla każdej aplikacji internetowej. Niektóre gry online nie mogą działać optymalnie. I co teraz zrobić?:) Edytowane 8 Styczeń 2014 przez rufusss_PL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m0rph 3307 Napisano 8 Styczeń 2014 (edytowane) Wejdź na battleloga z pc - tam masz rzeczywiste pingi do ich serwerów i nie będzie to "naście" sek jak do jakiegoś pobliskiego serwera. Rozwiązanie o tyle proste, co skuteczne - widzisz "cofkę" to zmieniasz serwer - i tyle :) Edytowane 8 Styczeń 2014 przez m0rph 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach