Skocz do zawartości
crash5

Battlefield 4

Rekomendowane odpowiedzi

Tak mam na myśli router,bo ten modem który dostałem od usługodawcy po awarii ostatniego jest strasznie słaby tzn.nadaje słaby sygnał Wi-Fi.Chciałbym wspomóc modem poprzez zakup routera.

Edytowane przez PLasgoogle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak mam na myśli router,bo ten modem który dostałem od usługodawcy po awarii ostatniego jest strasznie słaby tzn.nadaje słaby sygnał Wi-Fi.Chciałbym wspomóc modem poprzez zakup routera.

Poczytaj sobie opinie ludzi:

http://www.ceneo.pl/;szukaj-router

Ja mam Netia Spot od około 2 lat i nie miałem z nim nigdy żadnego problemu ; ) 

Sorry za offtop. 

Edytowane przez emtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Linksys to najlepszy wybór.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podczas gry gdy wcisniemy panel dotykowy na padzie laczymy sie z battlelogiem. Tam pokazuje nam kilka statystyk itp. Jednak jak przeglądać te statystyki albo jak ustawić aby pokazywał nam to co nas interesuje a nie rzeczy ktore są nam zupełnie nie przydatne ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tysiące graczy zadaje sobie to pytanie i pewnie długo jeszcze nikt na nie nie odpowie konkretnie...,czekać,czekać...

To nie jest wina Twojego neta-mam podobnie i wielu kolegów też.

Więc czego jest to wina serverów czy może problem z konsolą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc czego jest to wina serverów czy może problem z konsolą?

Moim zdaniem serwerów-zagraj w innym trybie-DM,unicestwienie,dominacja-tam tych problemów nie uświadczysz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem serwerów-zagraj w innym trybie-DM,unicestwienie,dominacja-tam tych problemów nie uświadczysz.

masz racje lecz trochę mnie to irytuje że muszę rezygnować z czegoś, jeśli płaciłem za produkt + premium powinienem mieć 100% satysfakcji, cieszyłem się że będę mógł pograć w trybie na 64 graczy bez żadnych spadków animacji i innych problemów a tu masz... ehh co za czasy:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam pytanie nooba. Czasem w trybie Rush nie moge sie odrodzic, o co kaman? Dopiero jak mi sie pojawi ktos w druzynie to moge, a czemu w bazie nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj dwa razy miałem błąd CE-34878-0 i zniszczyło mi  save z kampanii oraz zrestartowało ustawienia gry.

Edytowane przez Twinskillers
  • Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam pytanie nooba. Czasem w trybie Rush nie moge sie odrodzic, o co kaman? Dopiero jak mi sie pojawi ktos w druzynie to moge, a czemu w bazie nie?

musisz nacisnąć (słabo pamiętam) albo R3 albo L3, prawdopodobnie masz włączone respienie na towarzyszu , musisz zmienić na respienie na fladze.

edit: oczywiście , nacisnąć R3 lub L3 nie podczas grania , a po śmierci, wtedy kiedy na ekranie całym ekranie masz mini mapę.

Edytowane przez okoni
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie a propo lagów czy ktoś spotkał się z tym bugiem: 

U mnie na Conquest 64 graczy po prostu nie idzie grać latadłami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A bo to raz. Najbardziej na mapach: Lagi na Mekongu, Hajnan, Golmud

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie a propo lagów czy ktoś spotkał się z tym bugiem: 

U mnie na Conquest 64 graczy po prostu nie idzie grać latadłami.

Norma,nie tylko latadłami,pojazdy mają to samo.

Czy statystyki na BL są powalone,czy ja tylko mam problemy:

wygrane-przegrane-zero i komunikat( Aby dołączyć do tego rankingu, musisz spełniać następujące wymagania: rozegrane rundy – 30)

zabici z c4-3 sztuki podczas gdy wywaliłem w powietrze 10x tylu :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie cacy, lagi jak są, to takie nie odczuwalne, albo kogoś trudno zabić, czasem mi fraga nie policzy. Ale teleportów jakichkolwiek brak. BL też bez problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Norma,nie tylko latadłami,pojazdy mają to samo.

Czy statystyki na BL są powalone,czy ja tylko mam problemy:

wygrane-przegrane-zero i komunikat( Aby dołączyć do tego rankingu, musisz spełniać następujące wymagania: rozegrane rundy – 30)

zabici z c4-3 sztuki podczas gdy wywaliłem w powietrze 10x tylu :blink:

u mnie to samo...dziś połączyłem router kablem aby sprawdzić czy winę za to ponosi wifi, moja predkość netu to teraz od 24 - 30 Mb/s pobieranie od 4,7 do 6 Mb/s przesyłanie i co dziwne znów na dużych mapach oczywiście przy dużej ilości graczy bo przy małej nie mam problemów są takie cofnięcie jak i przy pojazdach naziemnych tak i przy latających czasem biegnąc(nie zawsze)...dziwni mnie to że u niektórych jest ok. Czyżby jakiś rdzeń procka nie domagał...dziś grałem również w najnowszego Coda i przy jednej z map Castle czy coś takiego też miałem na niej przycięcia, utratę płynności kiedy wychodziłem na duże przestrzenie, na innych mapach nie miałem problemu wszystko chodzi płynnie...wniosek więc że na dużych przestrzeniach zaczynają się problemy i przy dużej ilości graczy.

Edytowane przez rufusss_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyżby jakiś rdzeń procka nie domagał....

Powiedz, że żartujesz 8|

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo Ci jakiś rdzeń APU nie domaga... :D

laga masz i tyle, następuje kompensacja i widzisz "efekt matrixa"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo Ci jakiś rdzeń APU nie domaga... :biggrin:

laga masz i tyle, następuje kompensacja i widzisz "efekt matrixa"

dziś połączyłem router kablem aby sprawdzić czy winę za to ponosi wifi, moja predkość netu to teraz od 24 - 30 Mb/s pobieranie od 4,7 do 6 Mb/s przesyłanie

więc jaką prędkość muszę mieć neta aby nie mieć "LAGA" hehh:)? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poważnie myślisz, że prędkość pobierania ma z tym coś wspólnego?? To podpowiem - to się dokładnie nazywa - Lag Compensating Code po stronie serwera :) I możesz mieć 100Mb/s - ale do serwa w jakimś Sztokholmie Twoje pakiety biegną przez ch wie jakie wioski i dochodzą z o wiele większym opóźnieniem niż dajmy na to Larsa z Oslo - przy 64 graczach i dużych mapach to właśnie kompensacja odpowiada za taki efekt, a nie ee jeden z rdzeni proca.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe kiedy do ludzi dotrze, że prędkość nie ma nic do grania...

Najpierw zmierz sobie ping i czy tracisz jakieś pakiety na stronie pingtest.net. Do tego warto się dowiedzieć jakie masz tłumienie na łączu, czy jest duże obciążenie, itd.

Możesz mieć nawet i 100mbs łącze i może Ci lagować, a gościowi na 2mbs będzie chodzić idealnie.

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to rozumiem że dwaj koledzy wyżej, takiego problemu nie mają bo bardzo ładnie mi wytłumaczyli kwestię netu i procesora za co Im b. dziękuję oczywiście :yes:  zmierzyłem ping 16-18ms było napisane pod testem: Bardzo dobrze! Połączenie powinno działać dobrze dla każdej aplikacji internetowej. Niektóre gry online nie mogą działać optymalnie. I co teraz zrobić?:)

Edytowane przez rufusss_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wejdź na battleloga z pc - tam masz rzeczywiste pingi do ich serwerów i nie będzie to "naście" sek jak do jakiegoś pobliskiego serwera. Rozwiązanie o tyle proste, co skuteczne - widzisz "cofkę" to zmieniasz serwer - i tyle :)

Edytowane przez m0rph
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi