Skocz do zawartości
Patricko

Głośniki/słuchawki/itd. pod PS4

Rekomendowane odpowiedzi

Geniusy doszły już wczoraj, ale dopiero dzisiaj zabrałem się za podłączenie. No i jestem.. mega zadowolony :) Grają dużo głośniej i jest naprawdę czyściutki dźwięk. Pozytywnie mnie zaskoczyły te głośniczki.

Wielkie dzięki Miro kloose :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 17.08.2015 o 08:23, keczu78 napisał:
Warte są 89 złotych polskich ;)

Jak potrzebujesz ich tylko do rozmów i mogą być na jedno ucho, to bierz. Ale nie w takiej cenie - na necie można je znaleźć za mniej PLN'ów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypomniałem sobie że mam Słuchawki Plantronics GameCom 367 (http://www.benchmark.pl/mini-recenzje/Plantronics_GameCom_367_-_sluchawki_od_graczy_dla_graczy-2130.html) które kiedyś używałem na PC. Podłączyłem jedną końcówkę do TV i drugą chciałem do pada. Niestety po podłączeni zanikał całkowicie głos i w imprezie pokazała się przekreślona ikona mikrofonu. Można coś z tym zrobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupić przejściówkę z 2x jack żeński na 1x jack męski 4-pin, i wpiąć ją do pada...

https://pl.hama.com/001154940000/hama-adapter-s-uchawkowy-hq-do-sony-ps4 albo http://allegro.pl/kabel-adapter-2-x-mini-jack-3-5-mm-audio-4-pin-i5072380378.html

Edytowane przez kloose

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, przez pada poleci chat i dźwięki z gry. To co Ty chciałeś zrobić nie mogło zadziałać, bo rozkład pinów (w gniazdku pada i wtyczce od mikrofonu) się nie pokrywa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wow 215 stron w temacie to nie ma szans na przeczytanie. Po tym jak ograłem sobie BO3 naszło mnie,że headset to przydatna rzecz - myślałem,że pasują tylko dedykowane Sony PS4 ale radzicie sobie inaczej widzę :) Czyli wystarczy,że do pada podłączę zwykłe słuchawki i tyle ? A sam mikrofon da radę ? Gram sobie na kinie domowym i szkoda mi trochę tracić efekty - wziąłbym wtedy tylko mikrofon czy tam słuchawkę z mikrofonem do jednego ucha (jak bluetooth) i byłoby po sprawie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 24.08.2015 o 13:46, dawidos160 napisał:

Wow 215 stron w temacie to nie ma szans na przeczytanie. Po tym jak ograłem sobie BO3 naszło mnie,że headset to przydatna rzecz - myślałem,że pasują tylko dedykowane Sony PS4 ale radzicie sobie inaczej widzę :) Czyli wystarczy,że do pada podłączę zwykłe słuchawki i tyle ? A sam mikrofon da radę ? Gram sobie na kinie domowym i szkoda mi trochę tracić efekty - wziąłbym wtedy tylko mikrofon czy tam słuchawkę z mikrofonem do jednego ucha (jak bluetooth) i byłoby po sprawie ?

Podłączysz zwykłe słuchawki stereo i tyle - usłyszysz dźwięki z gry. W zestawie z PS4 dostałeś słuchawkę z mikrofonem na jedno ucho - do czatowania wystarczy...

A jak chcesz podpiąć sam mikrofon do pada (a dźwięki z gier i rozmowy słyszeć przez kino), to i tak musisz to zrobić poprzez tą przejściówkę z powyższych linków...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 24.08.2015 o 13:51, kloose napisał:

Podłączysz zwykłe słuchawki stereo i tyle - usłyszysz dźwięki z gry. W zestawie z PS4 dostałeś słuchawkę z mikrofonem na jedno ucho - do czatowania wystarczy...

A jak chcesz podpiąć sam mikrofon do pada (a dźwięki z gier i rozmowy słyszeć przez kino), to i tak musisz to zrobić poprzez tą przejściówkę z powyższych linków...

Nieaktualne,się znalazła słuchawka,więc mam wsio co mi potrzeba - dzięki.

Edytowane przez dawidos160

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej hej, przekopałem kilka stron tego tematu, ponieważ zastanawiam się nad słuchawkami do mojej PS4 (mam słabe głośniki podłączone do TV więc słuchawki mają być docelowym wyjściem dzwięku w PS4).

Chciałbym otrzymać najlepszą jakość dźwięku do maks 360 zł. W grę niestety nie wchodzi allegro a jedynie sklepy gdzie moge zakupić kartę podarunkową (np. Media Markt, Saturn, Euro RTV AGD... ponieważ karty muszę brać na kilka różnych faktur vat).

Z headsetów bezprzewodowych stawiam na Sony Gold i Turtle Beach Ear Force Stealth 400.

Jednak zastanawiam się czy Sony Gold bije na głowe TB tym swoim 7.1? Czy to wgl możliwe do otrzymania przy słuchawkach za taką cenę? TB za to da się ponoć sparować z telefonem (po kablu) co jest dla mnie pewną zaletą (chociaż w 90% będę używał ich pod konsolą to czasem dobrze sobie odpalić głośno muzę na słuchawkach).

Ewentualnie zastanawiam się nad zwykłym mikrofonem oraz bardzo dobrymi słuchawkami np. Superlux'a całość podpięte pod ten przejściówkę polecaną przez Kloose i wtedy celować w coś przewodowego podłączonego do pada.

Jakieś propozycje?

Edytowane przez OsamaBombLaden87

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Goldy też "sparujesz" z telefonem - mają gniazdko jack i odpowiedni kabelek na wyposażeniu. Jak nie przeszkadza Ci krótki czas pracy na baterii, to weź właśnie Goldy - dostaniesz emulowany dźwięk przestrzeny (w wypadku TB masz Stereo) i możliwość wgrywania własnych presetów...

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 22.06.2015 o 09:47, guliWKS napisał:

Oficjalnie zraziłem się do Goldów. Delikatnie zdejmowałem je z głowy, wręcz powiedziałbym, że na nie chuchałem i dmuchałem, a te postanowiły sobie pęknąć :sad:

http://i59.tinypic.com/2ch5kdv.jpg

Sądzicie, że warto reklamować, czy dać sobie spokój bo powiedzą, że z winy użytkownika? 

Nie powinno się siebie cytować, ale jestem w szoku. Sony przysłało mi nowe Goldy, aż boję się dotykać, żeby znowu nie pękły ;) 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprzednie wersje słuchawek (Pulse Elite) były dużo mocniejsze, po 16 miesiącach używania prawie codziennie pojawiły się pierwsze pęknięcia.

Mimo wszystko słuchawki za 300-400 zł powinny być dużo bardziej wytrzymałe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie.

Mam zamiar w najbliższym czasie zakupić jakiś dobry headset do PS4.

Ogólnie zależy mi na tym by były całkowicie bezprzewodowe.

W grę wchodzą Sony Stereo Headset 2.0,Sony Wireless Headset 7.1(PS3),Thurtle Beach Ear Force 400.

Chciałbym żeby ktoś mi doradzil w kupnie.

Co do Thurtle Beach słyszałem że do czatu głosowego będę musiał podpisać kablem słuchawki do kontrolera.

Nie wiem czy to prawda.

Interesuje mnie dobry bas,czas bateria i żywotność samych słuchawek.

Proszę o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do TB, to źle słyszałeś - tylko starsze modele (PX4, PX5, i kilka innych) trzeba było spinać kabelkiem z padem. Nowszych już nie trzeba. Najdłużej na baterii działają TB 400 i te byłyby najlepszym wyborem. Żywotność nie jest ani lepsza ani gorsza niż u Sony...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

#Kloose#

Czyli dobrze rozumiem?

W TB do prowadzenia czatu podczas grania nie muszę podpinac słuchawek pod pada?

I ogólnie chce mieć cały dźwięk na słuchawkach (czat-impreze oraz dźwięk konsoli oraz gry jednocześnie).

Szkoda tylko że nie mają VS 5.1 czy 7.1

A są może jakieś inne w pelni bezprzewodowe headsety nad którymi się warto zastanowić?

Mogę wydać jakieś 350 zł.

I znalazłem takie Soniacze o których pisałem w swoim pierwszym poście.

Co myślicie o nich?

http://allegro.pl/sony-official-wireless-stereo-headset-ps3-ps4-i5619578819.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze rozumiesz. Nie musisz słuchawek spinać z padem aby mieć czat. Do 350zł nie masz wielu możliwości, oprócz TB400 masz jeszcze Goldy od Sony, które mają VSS (dźwięk przestrzenny), ale bateria jest bardzo słaba. No i lubią pękać...

Ps. Nie bierz sprzętu od tej firmy z linka - handlują rzeczami ze zwrotów, ekspozycji, naprawianymi i odnawianymi. Słowem, loteria ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 31.08.2015 o 10:56, kloose napisał:

Dobrze rozumiesz. Nie musisz słuchawek spinać z padem aby mieć czat. Do 350zł nie masz wielu możliwości, oprócz TB400 masz jeszcze Goldy od Sony, które mają VSS (dźwięk przestrzenny), ale bateria jest bardzo słaba. No i lubią pękać...

Ps. Nie bierz sprzętu od tej firmy z linka - handlują rzeczami ze zwrotów, ekspozycji, naprawianymi i odnawianymi. Słowem, loteria ;)

Tak myślałem o tej aukcji.

Ale dostałem zdjęcia w wysokiej rozdzielczości tych słuchawek z allegro.

Szczerze powiem ze wyglądają jak nowe tak naprawdę.

Mogę podesłać jak coś.

Podobają mi się one i mają 7.1.

Ale ok.

Uswiadomiles mnie w tym temacie.

Coś już wiem

Ale interesują mnie jeszcze jakieś inne headsety w pełni bezprzewodowe bez jakiś podpinek pod pada

I najlepiej z 7.1 Czy 5.1

Chciałbym trochę się dowiedzieć o dostępnych modelach.

Przepraszam za te proste pytania ale w temacie słuchawek do grania jestem zielony.

A nie chce się nadziac na coś co może być miernota.

A jednak ponad 300zł piechotą nie chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Pulse Elity 7.1 i mam też zwykłe słuchawki Stereo no i chociażbym bardzo chciał słyszeć różnicę to nie mogę :)

Nie brałbym w ogóle tego że są 7.1 bo to jest wirtualne 7.1, a nie że słuchawki mają po kilka głośników na ucho.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisze Tobie #dongoral44 , ponieważ jak widziałeś (albo nie) zadałem bardzo podobne pytanie kilka dni temu. Obecnie w weekend testowałem oba te modele w Media Markt (co i Tobie polecam, zwłaszcza, że jesteś z dużego miasta). Testowałem oba modele w sklepie podpięte pod PS4 z grą COD AW.

TB bardziej przylegają do ucha, nie są "uwierające", mają lepsze basy (sprawdzałem podpinając do telefonu), ważą trochę mniej co będzie czuć przy długim graniu.

Goldy mają 7.1 co czuć w CODzie, ale i tak nie wiesz dokładnie gdzie słuchać przeciwnika (ok, możesz powiedzieć, że z tyłu od lewej, albo z przodu od prawej, ale to samo ogarniesz na tych TB), nie jestem audiofilem (może audiofile znajdą istotną różnicę- poczytaj trochę ten temat, albo chociaż 2 strony ostatnie...). Na Goldach słabiej moim zdaniem słychać odgłosy wystrzelanych pocisków w COD'zie. Nie wiem jak to określić ale powiem "mniej realistycznie", a trochę strzelam z prawdziwej broni. Goldy są jakieś takie sztywne i uwierają mnie na czubku głowy.

Podsumowanie: mam taki sam problem jak Ty (z tym, że ja muszę jeszcze brać te słuchawki za tzw. bony upominkowe więc mam ograniczone możliwości), też chcę kupić takie słuchawki i wybieram się do Media Markt po TB 400 za 299zł.

PS. dla osób posiadających kartę Benefit np. Multisport i planujących zakup tych słuchawek- na stronie Benefit są karty upominkowe o wartości 100zł za cenę 94 zł z darmową dostawą do firmy więc można jeszcze trochę przyoszczędzić na tych słuchawkach :)

Edytowane przez OsamaBombLaden87

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co myślicie o Turtle Beach P500???

Warte swojej ceny???

Znalazłem za jakieś 480 z przesyłką.

Czy one też są całkowicie bezprzewodowe łącznie z czatem???

Niby tak,najlepiej jest sobie przymierzyć słuchawki,puścić jakąś piosenkę czy też zagrać w jakieś demo w sklepie tylko nie wszędzie sklep na takie coś pójdzie.

I znając moje szczęście to u mnie to nie wyjdzie ale zapytać mogę.

Nie lubię czegoś kupować w ciemno :-(

Pulse Elitę są piękne ale i sporo kosztują.

Jest na allegro jedna sztuka i podobno nowa.

Jakieś 520 zł z przesyłką.

A co do 7.1 to wiem ze to jest wirtualne ale napewno są lepsze odczucia niż zwykle stereo.

Kurcze chciałbym żeby zakup był przemyślany i żebym nie żałował.

Czaje się na takie słuchawki już od dawna.

Sam już nie wiem.

A co myślicie o tych TB P500?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat TB 500P wałkowany był już dużo razy.

Słuchawki wielofunkcyjne, całkowicie bezprzewodowe z PS4, mozliwość jednoczesnego podłączenia PC, PS4 oraz komórki (po kabelku).

Niestety jakość wykonania jest kiepska, wyglądają jak zabawka z odpustu, dla mnie brzydkie. Niestety po pół roku pękają tak samo jak Sony Wireless Gold.

Nie miałem sam, chwile się bawiłem w MM oraz opieram się na wypowiedziach Sephirota oraz innych użytkowników.

Do tej pory jedyne dobre i wytrzymałe słuchawki o takich możliwościach to są Steelseries H niestety kosztujące 800+ zł. (Poczytaj co Sephirot tutaj o nich pisał).
Sam pewnie się na nie skuszę ponieważ nie widzę innej porządnej opcji dla PS4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja Ci podpowiem z własnego doświadczenia. Miałem Goldy przez ponad rok. Ale naczytalem się jakie to TB500 są mega i kupiłem a Goldy poszły do kolegi z tego forum w stanie idealnym (pytał się czy ich w ogóle używałem;)

TB500 nie przypadły mi do gustu (przez beczkowaty dźwięk przestrzenny i kabel do tyłu konsoli z przedniego USB.

Kupiłem znów Goldy i jest ok za te cenę.

Więc wg mnie Goldy są lepsze i wykonane ok bo z dwoma parami nic się nie dzialo

Edytowane przez Rambo8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi