Skocz do zawartości
pablos_83

Pro Evolution Soccer 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Gra z Com a online w moim przypadku to dwie różne gry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macie jakis dobry sposob na wygranie 6 meczy z rzedu w myclub na poziomie najwyzszym?

Przede wszystkim TS na wysokim poziomie.

Druga sprawa to powtarzalność.

Graj, graj i graj. Po czasie nauczysz się pewnych schematów.

Najważniejsze to pilnować się w obronie.

Kolejna sprawa to konstruowanie ofensywnych akcji właśnie od obrońców. Ja środkowym rozgrywam klepkę z pomocnikiem i ten obrońca się podłącza do napadu.

Wtedy CPU trochę głupieje. Środkiem zdecydowanie bardziej skutecznie mi się wchodzi w obronę przeciwnika.

Po strzeleniu bramki jeśli jest dobry czas, to warto pograć na czas między obrońcami i bramkarzem.

A w najprostszych słowach: musisz być PEWIEN, że każde podanie dojdzie do oczekującego na piłkę.

Granie na pałę nic nie da.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie:) kupiłem kiedyś pes15 z tym kluczem do gracza roku w myClub. Później grę sprzedałem, ale savy zostawilem. Teraz znów do niej wróciłem i znów dostałem kod na piłkarza z drużyny roku, ale po wprowadzeniu go nic się nie dzieje. Czy to dlatego że juz kiedyś dostalem zawodnika z tej drużyny roku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie:) kupiłem kiedyś pes15 z tym kluczem do gracza roku w myClub. Później grę sprzedałem, ale savy zostawilem. Teraz znów do niej wróciłem i znów dostałem kod na piłkarza z drużyny roku, ale po wprowadzeniu go nic się nie dzieje. Czy to dlatego że juz kiedyś dostalem zawodnika z tej drużyny roku?

Chyba tak to będzie zapewne przypisane do twojego konta. Zużyjesz na swojej ps4 jeden kod i system to już widzi i nici z innego. Ja np dostałem kod od jednego gracza który go nie zużył wpisałem go i również nic wyskoczyło mi że zawartość ściągnęło wchodzę w myClub a tam nic Także raczej wszystko u ciebie ok.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Adick ok, a co to ts? Wiesz zwykłymi graczami troche jest ciezko.. Sprawdzałem na vs com turniej na np sprint ale cos nie moge rozegrać meczy. A trofeum badz najlepszy w looby? Co to jest?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Adick ok, a co to ts? Wiesz zwykłymi graczami troche jest ciezko.. Sprawdzałem na vs com turniej na np sprint ale cos nie moge rozegrać meczy. A trofeum badz najlepszy w looby? Co to jest?

Ts to team spirit, czyli na ile Twoi gracze ogarniaja taktykę trenera. W lobby to chodzi o zakładkę team play lobby, tak to się chyba nazywa jak pamiętam. Gra się w tym trybie jednym zawodnikiem i musisz zostać mvp meczu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja do dnia dzisiejszego mam problem z dlugim czasem nawiazywania polaczenia. Na streamach widzialem, ze u innych smiga pes ok :/ ktos mial podobnie i znalazl skuteczne rozwiazanie w ustawieniach routera?

Jaki net?? ile Mb??  Jaki Ping??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde TS cos mi nie działa chyba mam za niska kondycje zawodników z tego co pisze i co teraz ??!

AA i powiedz mi gdzie grac mecze z com aby wbić 6 wygranych.

Edytowane przez Jacek ps4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby wbić 6 wygranych z kompem w myClub na superstar, musisz grać mecze towarzyskie z com. Zaczyna się od najniższego poziomu gdzie w 6 meczach masz zdobyć minimum 10 pkt i tak z kolejnym poziomem awansujesz wyżej aż do superstar. Ja się zatrzymałem na top player i wyżej coś mi nie chce wskoczyć i albo mam tu jakiegoś buga albo jest jak ktoś kiedyś tu pisał, że wówczas trzeba zagrać 6 serii po 6 meczy i w każdej zdobyć po 10 pkt. Meczu z kompem na top playerze jeszcze nie przegrałem więc może kiedyś mi to wskoczy na superstar a potem sześć zwycięstw i pucharek wpadnie.

Na TS nie ma wpływ kondycja zawodników, muszą oni pasować do taktyki Twojego trenera i grać zazwyczaj na swojej pozycji. Czasem się zdarza, że piłkarz który nie pasuje do taktyki wraz z kolejnymi wygranymi meczami zaczyna się powiedzmy "wpasowywać" i TS zaczyna rosnąć. Wymaga to sporo czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Który z trybów gry Wam się podoba najbardziej i dlaczego? :) jestem nowy w pesie i nie wiem od czego zacząć, może master league?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny jest tryb MyClub. Budujesz drużynę zaczynając randomowym składem kolesie po 50-60 ovr i z czasem za wygrane mecze offline i online (dywizje, turnieje, pojedyńcze eventy, rozgrywki co tydzień aktualizowane) zdobywasz punkty i monety, za które kupujesz trenerów i losujesz zawodników, wypozyczasz (co dziesięć meczy musisz przedłużać kontrakty) i co najfajniejsze lub najgorsze dla nie których, nie licz na to, że odrazu trafi się jakiś Messi ale CR7. Każda drużyna inna, inne ustawienia, budowanie ducha drużyny tak zwany Team Spirit, który jest ważnym czynnikiem decydującym o zgraniu i tym samym łatwości w budowaniu akcji ofensywnych jak i skutecznej obronie. Nie jest to doskonały tryb ale mnie wykręcił na dobre prawie od premiery. I nadal będę w niego pogrywał ale aż do premiery '16 z nadzieją na ulepszony tryb MyClub.

Edytowane przez 84siwy84
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedy sie zmieni poziom z com? Gram wygrywam i dalej mam regular poziom..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Następna porcja bramek mojego autorstwa. Część praktycznie identyczna, ale nic im nie brakuje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy da się w jakiś sposób wyłączyć formy grając z kolegą online?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Następna porcja bramek mojego autorstwa. Część praktycznie identyczna, ale nic im nie brakuje ;)

Te wolne z daleka to wrzutki kółkiem bo nigdy nie spotkało mnie to aby bramkarz przy strzale kwadratem z tak daleka puścił taką piłkę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez gram gram i nic komp stoi na 2 gwiazdkach a przeciez ciagle wygrywam..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, to nie wrzutki tylko uderzenie knucklem.

Aaa to sie zgadza że bramkarz tak głupieje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11t0mc2.jpg

Poszedłem na łatwiznę.

Wypożyczyłem na 10 meczy Ronaldo, Ibrahimovica i Robbena.

Ronaldo na lewej, Robben na prawej stronie.

Piłka do nich na skrzydło, slalom między obrońcami, strzał na długi słupek.

Bezstresowo wpadało, tylko kilkadziesiąt tysięcy GP trzeba odłożyć na wypożyczenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak mam 40000 ale jak nie pykne po wypożyczeniu? To dopiero bedzie masakra..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z koksami powinieneś dać radę.

Robben, Ronaldo, Ibra... wystarczy wyczyścić sobie kilka metrów przed szesnastką i huknąć przy słupku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok powiedz mi tylko jedno. Od czego zalezy wzrost poziomu? Na raZie mam profesional. Wszystkich leje, 6 meczy a i tak ciagle prof. Od czego to zalezy? Jakieś to losowe czy co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze ja już nie pamiętam w jakich okolicznościach mi wpadł najwyższy poziom.

Gdzieś kiedyś doczytałem, że trzeba 6 serii po 6 zwycięstw z rzędu [lub 36 zwycięstw] na Professional, ale nie sprawdzałem tego.

Ja cały czas twierdziłem, że trzeba tylko 10 meczy z rzędu wygrac, ale pamiętam, że na najwyższy wskoczyło mi po rozegraniu kolejnego 9 meczu...

Poprostu graj i wygrywaj - wkońcu wskoczy najwyższy poziom.

Ja ogólnie mam sporo rozegranych tych meczy VS COM. Ale nareszcie po zdobyciu tego pucharka mogę odpuścić.

Teraz jeszcze man of the match w lobby i będzie z górki do platyny :)

Nie wiem czy przypadkiem najwyższy nie wpada też dopiero po uzyskaniu odpowiedniego TS [bo na najwyższym losowało mi tylko przeciwnika >90TS], ale to tylko spekulacja.

KTOŚ chętny na zrobienie man of match w lobby?

Edytowane przez adick007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś próbował grając w PESa słuchać muzy przez Spotify? Działa normalnie czy też wam zacina?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałem, jest ok, nic nie tnie.
Grając online próbowałem.

edit:

Udało mi się zdobyć wszystkie pucharki online.

Teraz odpuszczam myClub i wezmę się za sielankowe granie Master League, bo celuję w platynę.

Jakaś podpowiedź jak poprowadzić karierę, żeby zbytnio czasu na to nie tracić?

Powracam do grania offline jak za dawnych czasów :P

Szybkie partyjki jak mnie Bloodborne zanadto zirytuje :)

Edytowane przez adick007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi