Skocz do zawartości
Sycho Sid

Pomoc przy wyborze smartfona

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. W sobotę dostaje od orange telefon samsung galaxy s3 mini i zastanawiam sie czy go nie sprzedać dołożyć 200-300 zł i kupić jakiś lepszy nowy telefon jak myślicie? A jeżeli mam sprzedać to jaki telefon polecacie do 800zł z androidem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup zwyklego s3 sa o niebo lepsze niz mini a 3ka nadal jest calkiem zywotnym i dobrym telefonem do tej kwoty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Motorola Moto G

Do 800 a nawet do 700zl jest to najlepiej wykonany telefon z bardzo dobrymi bebechami, z najnowszym androidem i sporym wsparciem nieofcjalnym. W dodatku kupisz nowy z gwarancja. Zwyczajnie bije na glowe inne telefony w tej cenie.

Edytowane przez Gemtin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup S3 tylko nie ściągaj oprogramowanie 4.3. Taki szajs wydali, że szkoda gadać. Telefon muli i bateria słabo trzyma :( 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale patrzyłem dziś na tą motorole moto G i chyba ją kupie z tego co widze parametry super najnowszy android do tego czysty więc raczej innego wyboru nie widze do tej ceny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup S3 tylko nie ściągaj oprogramowanie 4.3. Taki szajs wydali, że szkoda gadać. Telefon muli i bateria słabo trzyma :(

U mnie po wgraniu softu 4.3 lepiej śmiga niż na 4.2. Bateria też lepiej wygląda.

Co do telefonu to S3 dobry wybór. Nie wiem tylko czy zamieścisz się w kwocie 800pln.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiście moje zdanie nie będzie zdaniem fachowca , ale mogę śmiało polecić ci s3. jest to mój firmowy telefon , mało o niego dbam, czasem upadnie, czasem deszcz czy śnieg go zmoczy, ale działa. bez problemów ze stabilnością systemu. nie łapie muła , w miarę szybko reaguje na polecenia.

nie polecam za to ( jak je nazywam, pseudo smarfonów). prywatnie posiadam xperię j , a kobitka nokię 610. imo są to telefony udające smarfony, tanie zabawki które na krótką metę może i fajne , ale podczas dłuższego użytkowania potrafią wk##wić. ciągłe zwiechy, samoczynne wychodzenie z aplikacji, totalne blokownie- trzeba wyłączyć baterię bo nie reagują na klawisze i dotyk. mógłbym wyliczać jeszcze dłuższą chwilę. ogólnie same problemy.

jeśli chcesz korzystać z telefonu i się nim nie denerwować lepiej dorzucić te 3 stówki i kupić coś dobrego. więc jeszcze raz powtarzam ( zresztą jak przedmówcy) że s3 będzie dobrym wyborem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zależy na co patrzysz przy wyborze telefonu, zastanów się i poszukaj smartfona który oferuje najwięcej tego czego chcesz przy najlepszej cenie. Także jeżeli szukasz absolutnie najlepszego stosunku parametrów do ceny, to Moto G ogólnie zgniata całą konkurencję jeszcze przed startem. Ja jednak w życiu bym się nie zdecydował ze względu na żałosny rozmiar pamięci (brak slotu na kartę SD, przy wersji 8 GB zostaje tylko 5,5 GB dla użytkownika, jak dopłacisz do wersji 16 GB, to masz niecałe 12), jakość ekranu i niemal najbardziej obrzydliwy design w historii (tylko szajsungi są brzydsze, w ogóle syfiaste szajsungi omijaj, chyba że bardzo dobry Galaxy S2). Kwestia podejścia.

Jesteś absolutnie pewien, że nie dasz rady wykręcić dodatkowej stówki? IMO jesteś za blisko progu cenowego używanego Nexusa 4, by się nie zastanowić. Dokładasz tylko stówkę, a przeskakujesz o dwie klasy do góry. Pamięci też mało, ale poza tym to jest rewelacyjny sprzęt + tak samo ma czystego Androida, czyli wiadomo, najlepsza opcja. No a jak nie, to Moto G Cię nie zawiedzie. No i nówka na gwarancji, to nie używka (choć też na gwarancji :P)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi przede wszystkim chodzi o to żeby telefon miał dużo pamięci dobre parametry nie wieszał sie i  w miare dobry aparat. Jeżeli kupił bym motorole G to tylko w wersji 16GB a skoro mówisz że do użytku zostaje 12GB to po co mi więcej. Filmów nie oglądam na telefonie muzyki nie słucham jedynie jakieś gry i programy z google play. Teraz mam w telefonie 8GB pamięci a wolnego miejsca mam ponad 4GB jeżeli chodzi o jego wygląd rzecz gustu mi tam akurat nie przeszkadza. I przede wszystkim chcę nowy telefon nie lubie kupować używanych nawet na gwarancji. A jakieś inne propozycje oprócz tych trzech?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dorzucisz stówkę lub dobrze poszukasz to w tej cenie dostaniesz xperie S, 32gb pamięci, ma dobre podzespoły więc nie będzie się wieszał i z odpalaniem gier bardziej wymagających też nie będziesz miał problemów, aparat też robi dosyć dobre zdjęcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Inne propozycje? Może HTC One X? Flagowy telefon HTC 2012 roku, miałem go długi czas - w mojej opinii HTC robi najlepsze smartfony i co (dla mnie) najważniejsze - najpiękniejsze pod względem wyglądu i najlepiej wykonane jakościowo, jakie tylko mogą być. HTC podupadło finansowo jakiś czas temu i naprawdę stara się, żeby robić telefony warte uwagi, w przeciwieństwie do Samsunga, który popłynął na fali popularności i po znakomitym S2 zrobił byle jakie S3 i S4, bo i tak wszyscy kupią. Nowiutki One X wg Allegro kosztuje teraz od 699 zł w górę, także mieścisz się w granicy budżetu. Ja sprzedałem swój kilka miesięcy temu za 940 złotych.

Telefon ma przepiękny ekran HD, czterordzeniowy procesor, także wydajnościowo w grach da radę, ma bardzo dobry (jak na smartfony oczywiście) aparat 8 Mpx, 16 lub 32 GB wewnętrznej pamięci, jest śliczny i bardzo wytrzymały dzięki jednoczęściowej obudowie. Jakość wykonania jest pierwszoligowa, telefon zrobiony z poliwęglanu i upadł mi dziesiątki razy, a na obudowie czy ekranie ani jednej skazy nigdy nie się nie dopatrzyłem. Ma nakładkę na Androida HTC Sense 5, która jest drugą najlepszą rzeczą po czystym Androidzie. Minusem może jest mniejsza bateria, ale osobiście nie zauważyłem, by telefon trzymał krócej niż inne (jaka by bateria nie była, każdy smartfon trzyma tyle samo w sumie, do 2 dni maksimum, chyba że albo nazywa się Xperia Z1, albo się go prawie nie używa, albo jest to jakiś chińczyk czy inne budżetowe badziewie, bo te to wszystkie mają duże baterie i gówniane podzespoły).

Także polecam.

Edytowane przez Siriondel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten HTC też może być ciekawy ale nie wiem czemu dużo telefonów HTC na allegro jest sprowadzanych z zagranicy a nie chce mi sie czekać na wysyłkę 15 czy 20 dni 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam Ci stronę aliexpress.com - nie daj się tylko nabrać, Patrz tylko na sprzedawców z wieloma pozytywami i przesyłkę kurierską bierz DHL. Jest dużo dobrych smartfonów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wszystkim za pomoc będę musiał wybrać któryś z tych telefonów i myślę że bedzie to ta motorola moto G

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również polecam HOX-a :) Mam, używam,grywam - świetny smartfon! :) Jak kiedyś będę go zmieniał (nie nastąpi to szybko ;) ) to tylko HTC ;) Wybór i tak należy do Ciebie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lol, nie ma lepszych miejsc w internecie na pytania o smartfony o forum o playstation :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Forum choć mocno skoncentrowane na konsolach marki sony oraz na grach posiada także dział offtop gdzie można poruszyć temat od sportu , po telefon. Jeśli znalazłeś w regulaminie punkt w którym ten temat łamie jego zasady możesz zgłosić to do administracji .

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic nie będę zgłaszał, po prostu mnie to bawi. Jak dostanę zapalenia ucha środkowego to chyba nie wskoczę na PS3trophies.org z problemem. Ale ok, EOT :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zeroPSS jak nie masz nic do powiedzienia w tym temacie to nic nie pisz. Haobao pisząc HOX-a który telefon masz na myśli?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie chodziło mu o HTC One X :) Ja ci mogę polecić ten telefon używałem go (tylko przez chwile) i s3 także mogę. S3 akurat (w salonie T-mobile) zamulał nawet przy przełaczeniach się pulpitów. Ale sprawdzałem też s3 mojego kumpla i wszystko szybko chodziło. Obydwa chodziły bardzo szybko (HOX jak i S3) 

Ja osobiście sugerowałem się (cenami operatorów) i wziąłem na umowę Samsung galaxy core (wziąłem ten, ponieważ za s3 mini chcieli 300 zł więcej). Nie zacina się, chodzi jak należy, jest tani.  Więc tego ci polecam jeżeli byś się sugerował ceną ;)

Edytowane przez krzys94

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zeroPSS jak nie masz nic do powiedzienia w tym temacie to nic nie pisz. Haobao pisząc HOX-a który telefon masz na myśli?

HTC One X :) kombajn jakich mało ;) Ta motorola nawet nie ma do niego startu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam wszystkich. Jestem na etapie wybierania telefonu i mam kilka pytań, z racji tego, że od dłuższego czasu nie jestem w temacie. Poszukuje smartfona w okolicach 1000zł, nie chciałbym płacić więcej niż 1200. Na początku pojawia się pierwszy dylemat, gdyż nie jestem zdecydowany czy lepszy będzie android czy windows phone. Jak sprawdza się ten windows? Jest jakiś ciekawy wybór aplikacji na nim, głównie tych darmowych? Zakładam, że pod tym względem znacznie lepszy będzie android, ale nie ukrywam, że zacinający się android potrafi denerwować. 

Jeśli chodzi o sam telefon to zależy mi aby miał on jak najmocniejsze bebechy, tak żeby był stosunkowo przyszłościowy. Aktualnie mam 3 letniego Galaxy S i do dziś jest on stosunkowo przyzwoity. Właśnie tak samo chciałbym kupić teraz, tak żeby ten telefon posłużył mi 2 - 3 lata. Chciałbym żeby był on w miare świeżym modelem, tak żebym mógł liczyć na wsparcie od strony producentów (aktualizacje itp). Dodatkowo zależy mi na dobrej jakości odtwarzania muzyki, gdyż praktycznie codziennie z tej funkcji korzystam. Poza tym to wiadomo, w miarę dobry aparat, możliwie jak najlepsza bateria wyświetlacz etc. Głównie jednak zależy mi właśnie na tym co ma w środku, żeby wszystko na nim działało płynnie i na dobrej jakości dźwięku. W grę wchodzi tylko nowy model, nie biorę pod uwagę używanego telefonu.

Proszę o jakieś sensowne propozycje w tym przedziale cenowym 1000 - 1200zł, jakiś króciutki opis jak sprawuje się ten windows phone.

W miarę możliwości prosze o sensowne argumenty, a nie tylko "mam i polecam" :P

Jeśli mogę podczepić to mam jeszcze pytanko odnośnie tego mojego Galaxy S. Ile taki 3 letni I9000 jest teraz warty? Stan wizualny taki mocno średni, ekran raczej w dobrym stanie, ale ta srebrna obwódka dookoła wyświetlacza dość mocno mi się porysowała.

Pozdrawiam seredcznie 
Edytowane przez Selo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic mi nie zostaje jak polecić Ci Sony Xperie SP ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Windows Phone to bardzo dobry system, ale trochę jednak odbiega. Używam wp 7.8 i na razie daje jeszcze rade, z wp8 nie będzie większego problemu, sporo już aplikacji, jednak ja bym wybrał Xperie Z, możliwe że już jest w tej cenie, ew. dozbieraj ze 100 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi