Skocz do zawartości
GT Sunday Cup

GT Sunday Cup - Droga Do F1

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli już trza coś zmieniać z oponami to dajmy te, które są bazowe dla tego auta, czyli WT. Niedługo się okaże, że Maluchami będziemy jeździć na WM bo ktoś na jednym z treningów stracił przyczepność na zakręcie i poleciał w piach. To jest sport motorowy, wyścigi samochodowe a nie zabawa plastikowymi samochodami na radio i baterie. Na tym to polega, że walka jest nie tylko z przeciwnikiem, ale również (a może i przede wszystkim) z maszyną, którą trzeba umieć ujarzmić. Chcecie wyłącznie rywalizacji z przeciwnikiem to jest jeszcze Need For Speed i Crash Team Racing.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
  W dniu 12.05.2014 o 08:12, KOWI napisał:

Decyzja juz zapadla, zmieniamy lacze na WT oraz WŚ.

Zeby rozwiazac problem elmijo mozemy po prostu wylaczyc w opcjach pokoju obowiazkowa zmiane opon.

Zmiane sprawdzimy w razie co czy zmiana nastapila. Tylko wtedy trzeba by startowac na szybszych oponach...

Sprawdz Elmijo czy reinstalka cos da, a obowiazkowy pit wylaczy sie z ustawien pokoju.

W dniu 12.05.2014 o 09:31, sharent napisał:

Jak wystartujemy na szybszych to moje rozwiązanie obejścia buga można wyrzucić do kosza i wracamy do punktu wyjścia.

Kowi ma rację, wyłączając przymusową zmiane opon obejdziemy problem kary 100s ale menu PITu już połowicznie.

Wystarczy, że HOST przed odpaleniem wyścigu sprawdzi czy wszyscy weszli na tor z WT.

Po PIT zakładamy WŚ i po sprawie..

Z drugiej strony ELMIJO nadal będzie poszkodowany bo nie będzie mógł zmienić na inne/lepsze (nie widzi menu) no chyba, że GT6 z automatu je przydzieli jako sugerowany komplet co ma miejsce w mokrych wyścigach i tych ze stałą porą i pogodą (GT6 zakłada wtedy najlepsze dostępne)

W przypadku gdy tego jednak nie zrobi można się pokusić o wyliczenie różnicy czasowej na oby kompletach i odejmować właśnie tyle za każde okr. od czasu końcowego.

Oczywiście jeżeli ELMIJO sam nie dojdzie o co loto i jakimś cudem problem zniknie...

Edytowane przez INO1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RHOLEK rób tabelke mi nic nie daje który dojechałem, przez cały wyścig jechałem na SŚ + tankowanie do pełna = kilka pozycji w dół!

Jutro ponownie zainstaluje GT6 jeśli to nic nie zmieni więcej nie jade!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tym tankowaniem do pełna to ja bym się tak nie martwił. I tak najważniejszy w tej kwestii jest ostatni PIT, na którym już do pełna nie zalewa tylko sugeruje konkretną ilość litrów. Jednak możliwość dolania kilku litrów by nie zaszkodziła bo zawsze po drodze do mety można zaliczyć kuwetę i stracić trochę wachy na wygrzebywanie. W takim przypadku ostatnie 100m 80km/h.

Strategia z paliwem jest przydatna ale tylko w wyścigach na wzór Nascar kiedy liczą się każde sekundy aby zdążyć załapać się za peletonem bo z draftem auto spala 1/3 mniej wachy i nie zdziera tak opon.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 12.05.2014 o 16:46, ELMIJO77 napisał:

RHOLEK rób tabelke mi nic nie daje który dojechałem, przez cały wyścig jechałem na SŚ + tankowanie do pełna = kilka pozycji w dół!

Jutro ponownie zainstaluje GT6 jeśli to nic nie zmieni więcej nie jade!

Elmijo nie wydziwiaj, walczyłeś należy Ci się miejsce na którym skończyłeś. Jeszcze jakbyś je zdobył na lepszych oponach, ale zrobiłeś to na gorszych. Proszę o podanie miejsca :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Również jestem za sprawiedliwym wynikiem końcowym, dla tych osób które nie mogą zmienić opon i chyba nikt nie ma wątpliwości że w tym przypadku Elmijo z pewnością byłby kilka oczek wyżej.. Mnie też gra doprowadza do nerwicy powoli, od kilku wyścigów było wszystko ok a teraz nie widać pokoju, errorowi wiesza się konsola jako stałemu gospodarzowi a mi? Daje dołącz a wyskakuje że nie spełniono wymagań wyścigu i na torze widze jedynie jedną osobę ( siebie) a jest 14 :P restart pokoju i 0 problemów.

.. poza Martą której chyba gałeczka od drążka zmiany biegów wpadła pod fotel pasażera ... sorry za nie obecność w jajku ale naprawde jak dla mnie za późno zaczęliśmy jak na niedzielę :)

Edytowane przez drops

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Wczorajsze wyniki:

DSCN2173j_enwwnqx.jpgDSCN2175j_enwwnqs.jpg

Oraz zaległy FOTO REPORTAŻ z NIESPODZIEWANKI.

PS: Niestety zostałem zmuszony podmienić muze!

Edytowane przez ELMIJO77

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok Elmijo skoro się upierasz łobuzie to masz tabelkę:

tabela_event4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prośba do wszystkich aktualnie jeżdżących w lidze o podanie aktualnych barw auta na ten sezon w celu aktualizacji 1-szego posta.

Obecnie kilka osób pozmieniało co nieco więc trzeba to poprawić...

Wiadomości proszę wysyłać na PW coby tematu nie zaśmiecać :yes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GT6 zainstalowane na nowo, niestety to czy będe widział panel do zmiany opon dowiem się dopiero w niedzielnym wyścigu, bo tylko wtedy go nie widziałem!

Podczas treningów i innych wyścigów zawsze działał!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli rozchodzi się i ustawienia pokoju. W GTbN od kilku wyścigów bez żadnych problemów jeździmy w 16-tu na takim settingu:

1) Stały gospodarz z połączeniem NAT1 i szybkim łączem(najlepiej modem bezpośrednio po kabelku do konsoli).

2) Jakość wyścigu ustawiona na ''bardzo wysoka''!.

3) HS wyłączony

4) Wszyscy uczestnicy muszą mieć wszystkich innych w znajomkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli wg twoich wyliczen ja odpadam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez odpadam, NAT 1 nie jestem w stanie uzyskac :) nawet pomimo szczerych checi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Nat 1 powinien być kiedy konsole podepnie się bezpośrednio pod modem. W sumie tylko wtedy :)

Jeszcze są jakieś czary mary z ppoe (czy jakoś tak) ale to tego trzeba mieć Netie czy inna Neostrade.

Edytowane przez mataman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Elmijo czy jak ty zakładasz pokój to taki sam masz problem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
  W dniu 13.05.2014 o 08:44, ELMIJO77 napisał:

GT6 zainstalowane na nowo, niestety to czy będe widział panel do zmiany opon dowiem się dopiero w niedzielnym wyścigu, bo tylko wtedy go nie widziałem!

Podczas treningów i innych wyścigów zawsze działał!

Zawsze możemy sprawdzić na tygodniu, tylko odpowiednio wcześnie żebym do roboty zdążył na 22:00

Ustawi się 50 okr. i do PITu na testy :whistling:

No chyba, że to się dzieje powyżej określonej liczby zawodników albo przy obecności konkretnego zawodnika.

Z tego co pamiętam kiedyś ten PIT jednak zadziałał. Sprawdź na powtórkach kogo wtedy nie było - może to coś wyjaśni....

W dniu 13.05.2014 o 08:47, mataman napisał:

Jeżeli rozchodzi się i ustawienia pokoju. W GTbN od kilku wyścigów bez żadnych problemów jeździmy w 16-tu na takim settingu:

1) Stały gospodarz z połączeniem NAT1 i szybkim łączem(najlepiej modem bezpośrednio po kabelku do konsoli).

2) Jakość wyścigu ustawiona na ''bardzo wysoka''!.

3) HS wyłączony

4) Wszyscy uczestnicy muszą mieć wszystkich innych w znajomkach.

Ad.1 To mam od początku przez PPPoE

Ad.2 Jeździliśmy tak pierwszy sezon i były niesamowite lagi ale nie wykluczone, że powodował je kierowca, który z nami już nie jeździ...

Warto przetestować w niedzielę - Oba następne wyścigi będę obecny

Ad.3 Dobra opcja... tylko kto uczciwie go wyłączy ? :pardon:

Ad.4 Pisałem już o tym wcześniej i w odpowiedzi wyszło, że od czasów GT5 nic to nie daje...

Edytowane przez INO1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ad. 3 Chodzi o całkowite wyłączenie chatu głosowego :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie w niedzielę 20:45 stawiam pokój bez chatu.... error się ucieszy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle że jazda bez rozmów errora z rogalem czy młodym to już nie będzie to samo :D

Myślę że nie jest tak źle, najważniejsze że ostatnio wszyscy się widzą wzajemnie, lagi też nie są jakieś uciążliwe, czasami mi tylko sharent skoczy na chwilę poza tor i wróci przed maskę, tak jak ostatnio na pierwszym kółku :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym widzeniem to zależy też od hosta bo tak jak pisałem wcześniej na hoscie Elmijo widziałem tylko siebie i działy się cuda a u errora różnie to bywa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie.... nie wiem czy wytrzymam 1h z zamkniętą gębą... w dodatku error wykorzysta sytuację ... i będzie mi non stop pod pachę wjeżdżał bez ostrzeżenia :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 13.05.2014 o 13:31, drops napisał:

Z tym widzeniem to zależy też od hosta bo tak jak pisałem wcześniej na hoscie Elmijo widziałem tylko siebie i działy się cuda a u errora różnie to bywa :)

Host swoją drogą. Najważniejsze są Twoje ustawienia, czyli konsola w dmz routera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sluchajcie... jesli chcecie wylaczyc HS to ja wysiadam z tego pociagu... raz tak jechalem jak mialem male dziecko w domu i powiem wam ze dramat bo gadaniem czesto rozladowuja swoje napiecie... Pozatym bez HS takie Perelki jak "kot na jaja" by wogole nie powstaly... Tak wiec no nie jestem za tym zeby HS byl wylaczony... 

Tak pozatym tak czytam i czytam i dumam sobie... Podniesc poziom chcecie ino po co?? To do tej pory tak latwo bylo?? Osoby ktore tu sie scigaja i jakis poziom chca wiekszy prezentowac pewnie smigaja tez i w innych seriach...  Ja nie chce podnosic poziomu bo nie mam na to czasu..

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
  W dniu 13.05.2014 o 18:27, Sir Siekier napisał:

Pozatym bez HS takie Perelki jak "kot na jaja" by wogole nie powstaly...

Cyca w to nie mieszaj Fenomenalny Feromonie :P

Chociaż z drugiej strony jakbyś sobie przyłożył tam 14,5kg to byś jeszcze dostawał rentę inwalidzką na tej swojej wysepce... zapewne mało tam nie płacą za zwichniętego pindola :P

HS ON..... i ni ma to tamto :yes:

Edytowane przez INO1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.