schranz 488 Napisano 19 Styczeń 2015 Są pierwsze recki, oceny w granicach 8 sugerują że capcom dał radę i port jest dobry a gra wiadomo, klasyk . Trofea dodają pikanterii i dla fana RE który przeszedł tą grę kilka(naście) razy będą nowym wyzwaniem . 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cuki 53 Napisano 20 Styczeń 2015 Wogole trofki bardzo fajnie wypadaja, jedynie te bez save i ponizej 3 godzin mi srednio pasuje, wiadomo bez save'a konsola moze sie zawiesic, prad wylaczyc, do tego jest kilka momentow gdzie mozemy wylapac instant-killa jak kulka lub stracic leb od huntera. Odziwo do wszystkich sa juz poradniki na you-tube :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anarom 1 309 Napisano 20 Styczeń 2015 (edytowane) Pamiętam że drugiego Residenta przeleciałem w około dwóch godzin, mimo że maniakalnym japońcem nie jestem. Także po dokładnym obadaniu wszystkich lokacji i na najniższym poziomie, chyba nie będzie tak źle. No i przy okazji, można od razu załatwić trofeum za brak zapisu :). Edit--- Mam, gram i jest świetnie. Próbowałem sobie włączyć oryginalne sterowanie i od razu wróciłem do nowej opcji. Jak ja mogłem się tak kiedyś katować :) Edytowane 20 Styczeń 2015 przez anarom 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DOMIN@TOR_88 187 Napisano 20 Styczeń 2015 https://store.sonyentertainmentnetwork.com/#!/pl-pl/gry/resident-evil/cid=EP0102-CUSA01067_00-BHR0000001112360 Cena też niczego sobie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
schranz 488 Napisano 20 Styczeń 2015 84 zł tak sobie, kupując zdrapkę 20$ gra kosztuje 68zł biorąc bonem 10zł z alle przez tel 58 zł. Kupując na 2 29zł i to jest dobra cena na premierę :) Rano odpaliłem konsolę i patrzę a tam 250 osób stramuje RE :) Widać że jest zainteresowanie, sama gra na streamach wygląda tak sobie ale to pewnie kwestia jakości streamu . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
schranz 488 Napisano 20 Styczeń 2015 Cała branża poszła w złą stronę ..... Revelations mi się podobało, ale robiąc 2 powinni się bardziej przyłożyć do wersji na ps4 . 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flahu 38 Napisano 20 Styczeń 2015 (edytowane) dobra pogralem juz chwile , jedyne co mnie zirytowalo to brak checkpointow , po smierci zaczynamy gre od ostatniego zapisu druga sprawa da sie w ogole jakos robic unik przed zombiakami ktory staje nam na drodze i proboje nas zlapac ? i trzecia w ogole amunicja nie jest widoczna tzn nie swieci sie , prawdziwy survival nie to co wszystkie residenty od 4 w górę Edytowane 20 Styczeń 2015 przez flahu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anarom 1 309 Napisano 20 Styczeń 2015 Brak checkpointów w tej grze to świetna sprawa. Dzięki temu skacze bardziej adrenalinaka. Nie ma to jak stara dobra szkoła :). Ludzie się przyzwyczaili do automatycznych zapisów co minutę i teraz będą narzekać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzmiwtrzcinie 317 Napisano 20 Styczeń 2015 Capcom jak zwykle ponosi fantazja z tymi cenami, podrasowali nieco 13 letni port z GC, dodali wspracie dla trofeów, i 84zł?! Ja nie kupię, bo nawet im się tych cholernych animacji otwieranych drzwi nie chciało usunąć/przyspieszyć. Tracę w nich kompletne wiarę, jeszcze te RE: V 2 podzielone na odcinki, ciekawe co jeszcze wymyślą z tą serią... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KoRnick90 258 Napisano 20 Styczeń 2015 brzmiwtrzcinieW dużej mierze się z Tobą zgadzam. Jednak z drugiej strony trzymam kciuki, że ta gra się dobrze sprzeda, bo może wreszcie krawaty z Capcom'u zobaczą czym był i czym dalej powinien być prawdziwy Resident Evil. :) Możliwe, że dzięki ankiecie przeznaczonej na graczy, zdecydowali się wydać RE w starych klimatach. Szkoda tylko, że mowa tu o kotlecie, a nie o prawdziwie nowej części. Niech się sprzeda, to może seria choć trochę wróci do korzeni. :) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cuki 53 Napisano 20 Styczeń 2015 O unikach zapomnij, nie ma tu butowania zombiaków, skakania itp. itd. :-D Jedyne co dodali w Remaek-u względem oryginału z PSX to bronie defensywne, czyli jak zombiak nas łapie postać wpycha mu w ryj granat, wciska sztylet w oczodół albo pieści paralizatorem :-D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KoRnick90 258 Napisano 20 Styczeń 2015 (edytowane) To już było w tej wersji na Gamecube. Nie porównujmy tej gry do tej z PSX, bo to wbrew pozorom dwa różne tytuły i różnic jest dużo więcej. :) Wedle tego co czytałem w necie, samych zmian gameplay'u w stosunku do wersji na Gamecube podobno jest bardzo mało, ale to dalej stary, dobry Resident Evil. Edytowane 20 Styczeń 2015 przez KoRnick90 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cuki 53 Napisano 20 Styczeń 2015 Wtf, skąd się te 21 gb przy ściąganiu wzięło ?? O.o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flahu 38 Napisano 20 Styczeń 2015 ciekawe jest to ze wersja na ps4 3.1gb , ziomkowi udostepnilem slot zeby na ps3 sobie pogral i ponad 7gb warzy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anarom 1 309 Napisano 20 Styczeń 2015 Ja bawię się świetnie. Grafika jest ok, no i klimacik budowany dźwiękiem ryje beret. Przypominają się stare czasy :sweat: Do tego świetny zestaw trofeów. Uważam że gra wyceniona jest bardzo dobrze. Nie wyobrażam sobie żeby kosztowała około pięć dych. Za tyle to jakieś śmieszne indyki chodzą. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vulcan_Genom 255 Napisano 20 Styczeń 2015 84 zł tak sobie, kupując zdrapkę 20$ gra kosztuje 68zł biorąc bonem 10zł z alle przez tel 58 zł. Kupując na 2 29zł i to jest dobra cena na premierę :) Rano odpaliłem konsolę i patrzę a tam 250 osób stramuje RE :) Widać że jest zainteresowanie, sama gra na streamach wygląda tak sobie ale to pewnie kwestia jakości streamu . No tu chyba dawno kursu dolara nie sprawdzałeś :) Ja akurat miałem jeszcze 40dolców w portfelu kupionych 20$ po 3,36zł, a 20$ tak jak mówisz wziąłem na allegro za 69,99zł - 20zł kupon, to wtedy się opłacało bardziej niż na amazonie. Ale niestety dolar już 3,74zł, czyli wychodzi prawie 75zł. I to przy założeniu jak masz kartę walutową w dolarach do zakupów na amazonie, bo płacąc kartą złotówkową masz przy i tak już wysokim kursie, dodatkowo bandyckie przewalutowanie dochodzące do 16gr na jednostkę (tak było w listopadzie jak na szybko brałem coś dla znajomego kartą złotówkową). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anarom 1 309 Napisano 20 Styczeń 2015 Aha mam jeszcze pytanie ta ankieta to jest wybór poziomu trudności, bo dałem pierwsze i widzę, że ciężko jest ? Jednak tak proponuje zacząć od początku bo wybrałem teraz trzecią opcje żeby sprawdzić i jest dużo łatwiej. Druga opcja to normal level. Też gram na hard i gorąco polecam ten tryb :). Trochę lawirowania między przeciwnikami i jakoś poleci ;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lijon 74 Napisano 20 Styczeń 2015 Kupiłem karte 20$ do sklepu US, wchodzę kupić gre i nie mogę :( Gra jest na sklepie ale nie ma ceny, nie ma przycisku "Buy", nie ma opcji "Add to cart". WTF ?!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOMARZYSKO 767 Napisano 20 Styczeń 2015 Ale hard jest zablokowany na początku, dostępne poziomy to normal, easy i very easy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cuki 53 Napisano 20 Styczeń 2015 Polecam także grę z klasycznym sterowaniem, postać wprawdzie jest mniej mobilna ale animacja postaci z nowym trybem sterowania jest...dziwna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Oldboy72 16 Napisano 20 Styczeń 2015 84 zł !!! Miazga... Chociaż mam sentyment do RE to uważam,że jednak za drogo. 50 zł będzie ok,poczekam aż stanieje :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anarom 1 309 Napisano 20 Styczeń 2015 Ale hard jest zablokowany na początku, dostępne poziomy to normal, easy i very easy :) A myślałem że jestem tak dobry ;). Po co kombinują, nazwy poziomów powinny być bardziej czytelne. Żeby odblokować hard, trzeba przejść grę na normalu?. Czy może wystarczy przejść na jakimkolwiek poziomie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOMARZYSKO 767 Napisano 20 Styczeń 2015 (edytowane) Tak, trzeba zaliczyć normal, wtedy odblokuje się Hard, oraz przy kolejnych zaliczeniach jakiś Real Survival mode i Invisible Enemy mode. Podobno trzeba grę iść 7 razy na platyne :D Edytowane 20 Styczeń 2015 przez KOMARZYSKO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flahu 38 Napisano 20 Styczeń 2015 poziom trudnosci i inna platforma niz moja ma jakis w ogole wplyw na fabule? bo czasami posilkuje sie youtubem gram w wersje na ps4 koles na youtubie ps3 i juz dwa itemy byly w calkiem innym miejscu niz u mnie oraz nie mialem dwoch przerywnikow filmowych a jestem dokladnie na tym samym etapie gry Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anarom 1 309 Napisano 20 Styczeń 2015 Podobno trzeba grę iść 7 razy na platyne Mimo że gra świetna i jestem fanem serii, aż siedem razy nie zniese. Chyba ich trochę popieldoliło :wacko:. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach