Skocz do zawartości
pablos_83

Call of Duty Black Ops III - Lagi

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi o Shadows of Evil? Pełno tego na YT ;-)

Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli kabel hdmi też robi różnicę?

Taki za 10zl a taki za 80zł? Ile to może mieć różnicy w ms?

Czyli wychodzi na to że monitor z matrycą 1ms, moze być "gorszy" od takiego co ma nawet 5ms?

Edytowane przez cykor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie będę sprawdzał przed meczami ping i jak będzie za wysoki to będę szukał nowego serwera. Mam nadzieję, że pomoże bo naprawdę fajnie mi się strzela w tego Cod-a i chciałbym pograć w niego trochę dłużej. Dzięki za podpowiedzi :)

Od tego trzeba zacząć, aby sprawdzić jaki ping mamy od dostawcy internetu, bo jak tu jest lipa to możemy sobie darować dalsze dywagacje.

Wtedy żadne serwery z małym pingiem nam nie pomogą i tpd. 

Czyli kabel hdmi też robi różnicę?

Taki za 10zl a taki za 80zł? Ile to może mieć różnicy w ms?

Czyli wychodzi na to że monitor z matrycą 1ms, moze być "gorszy" od takiego co ma nawet 5ms?

Największą różnicę robi w twoim portfelu i spokoju psychicznego.

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja akurat jestem z tych oszczędnych i zawsze brałem najtańszy. Aktualnie używam tego dołączonego do ps4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I git. Lepszego nie trzeba.

Ja za 5 dych kupiłem kabel kilka lat temu do PS3 i służy mi do dzisiaj. Za większą kwotę nie dostanie się lepszej jakości obrazu albo niższego laga, ale kabel który posłuży dłużej. Co jak co, ale kable HDMI to się lubią psuć. Pamiętam jak kiedyś chciałem kupić złoty kabel w sznurze w zajebistym czerwonym pudełku i z certyfikatem z Hollywood. Później o nim poczytałem w necie, to okazał się syf jaki mało. Jak był jakiś ranking kabli, to był prawie na samym końcu. Więc kupiłem ten co był na pierwszym miejscu.

Kiedyś wystarczył kabel High-Speed który miał wszystkie bajery w sobie. Podobno te oznaczenia 1.3, 1.4 i inne, to zwykła bzdura marketingu.

Edytowane przez Wszebor
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od tego trzeba zacząć, aby sprawdzić jaki ping mamy od dostawcy internetu, bo jak tu jest lipa to możemy sobie darować dalsze dywagacje.

Wtedy żadne serwery z małym pingiem nam nie pomogą i tpd. 

Największą różnicę robi w twoim portfelu i spokoju psychicznego.

Gram w każdego Coda od MW1 pierwszy raz mam takie problemy, więc dostawcy internetu bym o to nie obwiniał bo od lat ten sam. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gram w każdego Coda od MW1 pierwszy raz mam takie problemy, więc dostawcy internetu bym o to nie obwiniał bo od lat ten sam.

Nie chodziło mi konkretnie o twój przypadek, post mi tylko posłużył, żeby zacząć po kolei eliminować przyczynę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i mamy zapowiedź nowego CODa

385c7d854b30565edb9156491ee612cd.jpg

Edytowane przez Rambo8
  • Like 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak odnośnie powyższego tematu dot. Input Laga i sposobów jego zwalczania. 

Mam wrażenie jakby ktoś po prostu chciał podszlifować skilla... nie robiąc nic, a szukając winnego w kablu HDMI czy innych rzeczach. Wiem doskonale, że jest różnica gry na TV, monitorze. Zamiast szukania winnego w kablach, przysiednijcie do gry i przyzwyczajcie się do tego co macie i będzie po problemie. 

Mnie po prostu jak nie idzie to się rozdzieram do TV, daje sobie spokój z grą, albo po prostu zmieniam Lobby - kto ze mną gra to wie jak to wygląda.

Mam nadzieję, że moja wypowiedź nie wzburzy innych  :whistling:  :pardon:

Edytowane przez One™
  • Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem w ostatniej misji w kampanii, gra się przyjemnie. Długa fabuła, mam już z ponad 10h spokojnie (przez migrację hostów musiałem przechodzić misje po parę razy) Szybko wyszukuje ludzi. Grałem tez trochę w trym realistyczny z randomami i powiem, że jest na prawdę ciężko. Przejście misji to u każdego ponad 100 deadów... Ogrywam również multi, z braku czasu dopiero 28lvl, i czekam aż odblokuję reapera :). Ogólnie polecam, trochę bardziej mi leży od AW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak odnośnie powyższego tematu dot. Input Laga i sposobów jego zwalczania. 

Mam wrażenie jakby ktoś po prostu chciał podszlifować skilla... nie robiąc nic, a szukając winnego w kablu HDMI czy innych rzeczach. Wiem doskonale, że jest różnica gry na TV, monitorze. Zamiast szukania winnego w kablach, przysiednijcie do gry i przyzwyczajcie się do tego co macie i będzie po problemie. 

Mnie po prostu jak nie idzie to się rozdzieram do TV, daje sobie spokój z grą, albo po prostu zmieniam Lobby - kto ze mną gra to wie jak to wygląda.

Mam nadzieję, że moja wypowiedź nie wzburzy innych  :whistling:  :pardon:

Wiesz w sumie jak bym mial inputlaga 60ms do tego ping kolejne tyle albo wiecej to staralbym sie eliminowac przyczyny bo wyjscie z meczu nic nie da.. Na szczescie z tego co czytam to moj tv ma 16ms a net kolo 10 dlatego nie jest zle... Tylko skilla brak haha

Edytowane przez bany1987

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie rozgrzebuję tematu input laga, bo w sumie jedyny jaki zawsze brałem pod uwagę to ten matrycy, na to że kabel HDMI może mieć laga to już nie wpadłem, no cóż :)

Co do gry to dzisiaj rozegrałem kilkanaście meczy sam, i no grało się cudnie. Włączyłem sobie TDMI i nie ubliżająć nikogo, widać różnicę między chociażby taką likwidacją potwierdzoną.

OD poczaku grałęm LP (Likiwdację potwierdzoną) bo więcej punktów, i łatwiej wbić scorestreaki. Od tygodnia przeskakiwałem z LP na TDM i na TDM widac wyraźnie że grają słabsi gracze. proste, ktoś kupuję grę, odpala TDM i gra. Sam tak kiedyś robiłem. 

Pograłem tez hardcore, i nie wiem jak było kiedyś, bo szczerze mówiąc nie interesowała mnie ta forma gry, i wydaje mi się że ekran jest strasznie okrojony. Nawet nie widzę na pierwszy rzut oka kto przegrywa, kto wygrywa, scorestreaków. oczywiście najlepszy scorestreak na HC to UAV w kółko :) Podsumowując, jak ktoś twierdzi że bronie są słabe i gra mu się kiepsko to niech idzie na HC. Normalnie aż ciężko się przestawić potem na Normala. 

kolejna kwestia, to pierwszy COD od czasów bo1 gdzie niestety musze powiedzieć kumplowi: Sorry ale gramy osobno bo razem mam lagi (kumpel 800km dalej, jakby co)

nie wiem co zrobili, ale na ps3, mogliśmy grać sobie razem i nie było problemów,na ps4 z ghostem to samo, z AW idzie, na bo3 już problem. :)

Pozatym gra jest fajna, ale nawet jak ktoś nie ma chęci to mu nie przyniesie satysfakcji. Trzeba mieć chęci i nastawienie a gra się superancko :)

Edytowane przez cykor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kabel HDMI nie ma laga tylko TV.

Ciekaw jestem czy dzisiaj w nocy będzie się tak dobrze grało jak wczoraj ;-)

Edytowane przez Wszebor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z meczu na mecz jest lepiej, jednak pingi mnie trochę martwią ponieważ mam neta 30 a pingi w grze 60. Nat mam ograniczony jednak nie moge odblokować bo mam pipeprzonego funboxa z Orange (neostrada), jakieś porady?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z meczu na mecz jest lepiej, jednak pingi mnie trochę martwią ponieważ mam neta 30 a pingi w grze 60. Nat mam ograniczony jednak nie moge odblokować bo mam pipeprzonego funboxa z Orange (neostrada), jakieś porady?

Ja ma 80/40 (Neo Fiber) i NAT otwarty i ping 50/60 to najlepszy jaki osiągam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 50Mb/s download, 25Mb/s upload, NAT otwarte i mam pingi 16ms w grze. Jak mam 33-50, to narzekam, że wysokie :-P

Edytowane przez Wszebor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wpływ na ping mają tylko 2 rzeczy:

1. połączenie WAN
2. ruch, który generuje nam konsola/PC
ew. odległość (trasa) wysyłka/odbiór pakietów

Router tu nic nie ma do gadania, no chyba że jakiś wariat ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, wbijam w ten temat by przeczytać o grze. Z ostatnich kilku stron na palcach jednej ręki mogę zliczyć posty które nie są na temat pingów, input lagów i jakie kto ma łącze. Wrrrrrr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś z aktywnych w tym temacie jest początkującym graczem i chce pograć na luzie? Gram zazwyczaj po 17 do 19 w tygodniu. Psn: Senzu90

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, wbijam w ten temat by przeczytać o grze. Z ostatnich kilku stron na palcach jednej ręki mogę zliczyć posty które nie są na temat pingów, input lagów i jakie kto ma łącze. Wrrrrrr...

To nieodłączny elementy każdej dyskusji o CoDach czy innych grach nastawionych na multi ;)

A co do gry to jest zajebista, dobrze się gra, multi bardzo dobrze zbalansowane, mało rzeczy OP, a nawet jeśli to Treyarch szybko wydaje hotfixy. 

W kampanie grałem chwilę, przeszedłem pierwszą misję i cóż, to samo co zawsze, jednemu się podoba, drugiemu nie. Dla mnie jest całkiem spoko, dynamicznie, aczkolwiek czy mi się wydaje czy trochę zmiejszyli poziom trudności w singlu? 

Edytowane przez szymuR93

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie ten Cod jest strasznie wybredny jeżeli chodzi o neta i ogólnie połączenie.

Jak w bfie nigdy nie mam problemu z lagami to tutaj często ping mi skacze i muszę zmieniać lobby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem COD BOIII w foli, w pudelku płytka i tylko karteczka z napisem "Karnet Sezonowy"  . Myślałem , że będzie jakiś kod, który trzeba będzie wklepać gdzieś .

Mogę ściągnąć jakieś mapy za darmo czy tam w ramach nowej gry?

Ja się nie znam, na tych COD'ach w ogolę nie grałem kiedyś kilka razy na PS3 w BOII do czasu jak ktoś wyskoczył z botami i to mnie zniechęciło. Ogólnie ostatnie te serie COD Ci twórcy maja niezła wyobraźnie te skakanie i te bronie czuje się jak w bajce taka bajkowa gra:), ja osobiście wole bardzo przyziemne rzeczywiste klimaty właśnie takie jakie są w serii BF

Edytowane przez ps_3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W kampanie grałem chwilę, przeszedłem pierwszą misję i cóż, to samo co zawsze, jednemu się podoba, drugiemu nie. Dla mnie jest całkiem spoko, dynamicznie, aczkolwiek czy mi się wydaje czy trochę zmiejszyli poziom trudności w singlu? 

Nie wiem jak na niższych poziomach trudności, ale na "realistycznym" wcale łatwo nie jest ;) Więc możesz podwyższyć, jak potrzebujesz wyzwań. Chyba, że już na nim grasz i nadal to za mało, wtedy chylę czoła przed twoim skillem :D Ja na razie zagrałem tak samo jedną misję i myślałem, że pad zaraz poleci przez okno :D

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi