Perez 30 Napisano 24 Lipiec 2015 PSX Extreme #216 Sierpniowy numer dostępny od 29.07 (środa) Prenumerata - wysyłka 26.07 (niedziela) To już pewne na 101%, więc ogłaszamy oficjalnie: w sobotę 12 września br. w Warszawie organizujemy imprezę z okazji 18. urodzin PSX Extreme! Czas leci błyskawicznie, dużymi krokami zmierzamy w „dorosłość” i za kilka tygodni minie 18 lat od momentu, gdy pamiętny pierwszy numer ujrzał światło dzienne. To niewątpliwie okazja do świętowania i chcielibyśmy, abyście w tym wyjątkowym dniu byli z nami. Czy możecie nazywać to „kolejnym Extreme Party”? Ależ proszę bardzo. Czy powinniście tam być? Obowiązkowo! Zapraszamy wszystkich naszych czytelników i fanów, starych i nowych, wiernych i mniej – każdego, kto kocha gry wideo i chce z nami oraz swoim hobby przyjemnie spędzić czas w gronie takich samych zapaleńców. Aktualnie dopinamy kilka kwestii i dogrywamy detale – przewidujemy wiele atrakcji, stanowiska do grania, pokazy przedpremierowe, klimaty retro, konkursy, gadżety i inne bajery. Zanotujcie sobie w kalendarzu datę 12 września i bądźcie z nami. Więcej konkretów wkrótce – na PPE.pl, na naszym profilu na FB oraz w kolejnym numerze magazynu. Tegoroczne targi E3 faktycznie były wyjątkowe. Mam nadzieję, że odczuliście to, czytając naszą relację w poprzednim numerze. Nie wspominałbym o nich ponownie, gdyby nie zabawny (jak dla kogo) fakt, że trzech z pięciu naszych felietonistów postanowiło w tym numerze wyrazić swoje odczucia odnośnie faktu, że Square Enix robi remake Final Fantasy VII. Dla Waszego dobra zmuszony byłem zareagować, bo co za dużo, to sami wiecie. Swoją drogą, nie przypominam sobie, żeby jakiś remake wywołał tyle pozytywnych emocji ostatnio. Skoro mowa o E3 – mój Wstępniak z zeszłego miesiąca wywołał małą burzę na Fejsie, gdy Roger opublikował fragmenty na swoim profilu. Naczytałem się, jak to niesłusznie i niesprawiedliwie wbijam szpilki kolegom po fachu, a przy okazji dowiedziałem się paru ciekawych rzeczy. Np. że wiele redakcji nie lata na E3, bo nie ma kasy (a nam przecież spada z nieba, a sprzedaż PE konkuruje z Faktem) i że zwiastuny gier wyglądają w Warszawie tak samo, jak w Los Angeles (bo oglądanie i opisywanie trailerów jest przecież głównym zajęciem na E3). A poza tym i tak więcej roboty podczas E3 jest w Warszawie niż w L.A. (uwaga kompletnie chybiona w kontekście mojego tekstu – może chodziło o pracujących przy drugiej nitce metra?). Ale wystarczy sarkazmu – przecież wszyscy i tak jedziemy na tym samym wózku. Made in Poland. [Grzegorz 'Butcher' Drabik] PROSIMY NIE PODAWAĆ OCEN GIER ZRECENZOWANYCH W TYM NUMERZE! TEMAT NUMERUProgramiści – czarodzieje gier wideo CO NOWEGOADR1FTCupheadDragon Quest Heroes: The World Tree's Woe and the Blight BelowFast Racing NeoKingdom Come: DeliveranceSea of ThievesSOMAThe Technomancer Vampyr We Happy FewWhat Remains of Edith FinchWorld of Final FantasyXenoblade Chronicles X PLAYTESTYDevil’s ThirdMario Tennis: Ultra SmashSkylanders SuperChargers SmiteUncharted: Kolekcja Nathana Drake’aUntil DawnWorld of Tanks RECENZJEDevil May Cry 4: Special EditionF1 2015Final Fantasy XIV: HeavenswardGod of War III RemasteredGodzillaJ-Stars Victory VS+ NETWORKMassive ChalicePlanetSide 2PodróżRocket LeagueTales From The Borderlands – Ep. 3Zaginięcie Ethana CarteraZen Pinball 2/Pinball FX2 – Marvel's Ant-Man Pinball POCKETDr. Mario: Miracle CureXeodrifter HARDKORKonsolowa historia GodzilliZgrentgen – Pudełko czy cyfra?Filmowy flirt gierŚwiat oczami kompozytorówGra muzykaWirtualny przyjacielStyliści branżyKartoteka – Satoru IwataUnplugged – Do boju! RETROTrzeba znaćCzytelniaPegasus zone – Goal 3 Kult plastiku – Aura InteractorKącik kulturalny – „Strażnik Teksasu”Moje retro – Marcin MomotMade in Poland – RobboHistoria gier wideo w Polsce (cz. VIII)Comix Zone – „Osiedle Swoboda”RetroskładankiTo było grane – Star Fox Martwa strefa – Interplay Ent. cz. 2 20 lat Segi Saturn FELIETONYZ dziennika gracza [Dżujo]Fabularna tawerna [Zax]Od gracza dla graczy [Mazzi]New Game Plus [Mielu]Z uKosa [Koso]Savepoint [Michał Walkiewicz]Okiem maniaka [butcher] STAŁE RUBRYKICo nowego Ohayo NipponTestHyde ParkDream ExtremeCo ja gram?!GraczpospolitaRegion FilmowyListy PROSIMY NIE PODAWAĆ OCEN GIER ZRECENZOWANYCH W TYM NUMERZE! PRENUMERATA zostanie wysłana w niedzielę, 26.07. W przypadku jakichkolwiek kłopotów z dostawą, opóźnień lub innych problemów - prosimy o maile na prenumerata@psxextreme.pl. Informacje o prenumeracie dostępne są również tutaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adick007 872 Napisano 27 Lipiec 2015 W numerze #191 okładka podobna, także z WoT. Widać gra ma silną pozycje :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perez 30 Napisano 29 Lipiec 2015 Nowy numer od dzisiaj w sprzedaży. Do nabycia w stacjonarnych punktach z prasą, a także poprzez nasz sklepik w formie papierowej i formacie PDF (http://www.ppe.pl/sklep-70-psx_extreme_216.html) oraz na platformach e-Kiosk (http://www.e-kiosk.pl/numer,89951,psx_extreme) i eGazety.pl (http://www.egazety.pl/advertigo/e-wydanie-psx-extreme.html). Przyjemnej lektury! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sithman 3250 Napisano 29 Lipiec 2015 Nie mogę się doczekać kolejnej części "Historia gier wideo w Polsce". Świetny cykl, aż się łezka w oku kręci podczas czytania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 29 Lipiec 2015 Skoro teraz był Saturn, to w przyszłym miesiącu liczę Dreamcasta :) Jedna z najlepszych konsoli w historii, która powstała w najmniej dogodnym czasie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sithman 3250 Napisano 1 Sierpień 2015 (edytowane) Perez raz już nie zrozumiałeś mojej ironii (w lutym!), to napiszę wprost: wywalcie tego Walkiewicza, bo się czytać tego nie da! Na filmwebie wystarczająco się kompromitował (używam czasu przeszłego, bo nie zaglądam tam m.in. przez jego pseudo-filozoficzne wywody i nie wiem czy nadal pisze). Wiem, że od kilku lat nie pisze on u Was o filmach, ale (o zgrozo) pozwoliliście mu pisać o grach. I co to zmieniło? Facet nad interpretuje sam siebie siląc się na słownictwo, a z tekstu z numeru na numer nie wynosi się nic. Próbowałem już różnych metod, np. zostawiając sobie jego wypociny na sam koniec lektury, ale tak też się nie da. Człowiek jest tak skonstruowany, że zapamiętuje najbardziej to co ostatnie, więc wpływa to na odbiór całego numeru Waszego pisma. Weź daj Zaxowi kasę za Walkiewicza, bo chłopak pisze tak, że można łyżkami jeść jego felietony, a dostaje tylko 1 stronę, albo niech sobie Hiv więcej listów "wybączy". Nawet z tego ostatniego czytelnik wyniesie więcej niż z tych felietonów o niczym ze słownictwem podnoszącym chyba tylko ego autora. p.s. dzisiaj zacząłem odwrotnie - czyli właśnie od felietonu "Mroczny Rycerz powstaje" i stąd ten post. I nie - nie dotrwałem do końca, ani mi nie pomogło w "odosobnieniu". Wręcz dostałem zatwardzenia po 1/3 tekstu. Edytowane 1 Sierpień 2015 przez Sithman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kentucky 266 Napisano 6 Sierpień 2015 Ja tam lubię felietony Walkiewicza, moim zdaniem obok Zaxa i Butchera ma najlepsze felietony. Mnie jego punkt widzenia na gry wcale nie przeszkadza (ciekawie pisał o Bloodborne i Soulsach). Za to irytuje mnie strasznie Mielu i jego wywody - gdy czytam jego tekst, odnoszę wrażenie, że nie do końca przekazał to co miał przekazać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perez 30 Napisano 21 Sierpień 2015 Tak że, ekhm, widzicie staramy się godzić różne preferencje :). Np. bardzo wiele osób ceni felietony Miela, ale jak wiać są i tacy, którym nie pasują. Gyby budować magazyn w oparciu o "TO MI SIĘ NIE PODOBA", to może by zostało z 5 stron, bo tak to by było "a tego nie lubię", "a ten źle pisze" itd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach