beardo0 236 Napisano 29 Grudzień 2015 (edytowane) The Legend of Zelda: Skyward Sword to przygodowa gra akcji, będąca drugą odsłoną cyklu The Legend of Zelda wydaną na konsolę Nintendo Wii. Projektantem gry jest Shigeru Miyamoto, największa osobistość koncernu Nintendo. W Skyward Sword gracz wciela się w Linka, pochodzącego z niezwykłego miejsca znanego jako Skyloft. Jest to kraina, którą współtworzy grupa wysepek lewitujących ponad ziemią. Link, dorastający w spokoju i trudniący się standardowymi zajęciami, odkrywa pewnego dnia tytułowy miecz – potężną broń z zaklętą w jej wnętrzu, uduchowioną postacią. Okazuje się, że poniżej Skyloft istnieje kraina zawładnięta przez siły zła, czekająca na swojego wybawcę. Dzięki mocy Skyward Sword oraz jego licznym radom, wyjaśniającym bohaterowi zawiłości życia, Link wyrusza w niezwykłą wędrówkę po obu krainach, próbując dociec co doprowadziło do ich podziału. W The Legend of Zelda: Skyward Sword Link walczy z przeciwnikami przy pomocy kilku broni oraz specjalnych akcesoriów. Znalazł się wśród nich słynny miecz z tarczą, łuk, proca, bomby, żuk wykorzystywany w celach szpiegowskich, a także specjalny bicz, przy pomocy którego gracz rozwiązuje niektóre zagadki logiczne. Jedną z głównych cech gry jest rozbudowany system sterowania, skonstruowany od podstaw z myślą o obsłudze Wiimote’a z przystawką MotionPlus oraz Nunchuka. Wrażenie robi również oprawa graficzna utrzymana w zdecydowanie weselszych stylu, aniżeli w przypadku mrocznego Twilight Princess. [Zelda wiki] Edytowane 29 Grudzień 2015 przez beardo0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wili23 258 Napisano 29 Grudzień 2015 Trochę od tej grafiki oczy bolą :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 29 Grudzień 2015 Nie przesadzaj ;D Ta gra akurat się pięknie zestarzała z powodu stylu graficznego. Mam zamiar kupić w styczniu razem z kontrolerami dodatkowymi i ogrywać na WiiU ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wili23 258 Napisano 29 Grudzień 2015 Dzięki takim srceena wyleczyło mnie skutecznie z 3dsa i wiiu :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beardo0 236 Napisano 29 Grudzień 2015 Screeny wyglądają ładnie w porównaniu z 480p na tv :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malpka 931 Napisano 29 Grudzień 2015 Okropnie żałuję że z powodów finansowych, po dwóch tygodniach od zakupu, musiałem opchnąć Wii. Miałem ogromnego smaka na Mariany i Zeldy. Może jeszcze kiedyś się szarpnę i kupię ponownie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grabeq 1138 Napisano 31 Grudzień 2015 Dzięki takim srceena wyleczyło mnie skutecznie z 3dsa i wiiu Taa...lepiej ogrywać nędzną bibliotekę w 1080p niż znakomitą w 480p... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach