Strife 1353 Napisano 14 Luty 2016 Premiera w EU 22.04.2016r. Po samych ostatnio action jRPG'ach gameplay zapowiada się interesująco, walka bardzo przypomina Eternal Sonatę, co o tym sądzicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
schranz 488 Napisano 17 Luty 2016 Zajebiście mi się podoba ten system walki w ES też był świetny . No zaczyna coś się dziać, wygląda na to że będzie w co pograć w 2016 . 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 4 Kwiecień 2016 Jakby ktoś miał jakieś namiary na dobrą cenę tego tytułu to bym prosił o jakiś cynk. (jak na razie najniższa to 219zł, a że za 2 tyg spadam odwiedzić staruszków to sprawdzę 3 inne sklepy) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 23 Kwiecień 2016 No i dupa zbita, premierę przesunęli na 29 lipca :down: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 15 Maj 2016 Panowie, kojarzy ktoś czy Ultima ma na stanie ten tytuł? Bo niby premiera za dwa miechy a u nich napisane że mają w ofercie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darkman 49 Napisano 16 Maj 2016 Hmm jest "Do koszyka" więc albo już mają (co dziwne jeśli faktyczni jeszcze 2 miesiące) albo błąd na stronie - zamów i zobacz co się stanie ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 18 Maj 2016 a to bardzo dziękuję za podpowiedź, Widzę, że premiera została przesunięta z kwietnia. Zmieniłam już na stronie.Pozdrawiam, Takie coś mi odesłali jak ich uświadomiłem :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 8 Lipiec 2017 (edytowane) Jako że są wyprzedaże japońszczyzny to się skusiłem, bo w rozsądnej cenie w pudle nie było. Jako że jestem "ekspert" od takich gier od razu włączyłem harda, jak mi pięknie spuszczali wpierdol na każdym kroku Więc ok szmata ze mnie, jadę na normalu i system walki to zajebisty majstersztyk, ta gra to jest piękna turóweczka z atakami ala mighty power rangers. ( cholernie systemowo to podobne do FF X, po małym namyśle bliżej temu do Eternal Sonaty) Graficznie to ps3, ale qrwa jakie to jest wesołe i kolorowe ( taka gra po Nier'ze to jak wdepnięcie w tęczowe gówno jednorożca ). Główny bohater to taka lejba i kawał gnoja że fajnie się słucha jego tekstów, po za tym wszystkie rozmowy są fajnie animowane przez obrazeczki, co cieszy oko. Na razie powoli się rozkręcam, ale coś czuję że ta gra mi sprawi sporo radochy jak na lekki tytulik w przerwach od czegoś poważniejszego. Edytowane 9 Lipiec 2017 przez Strife Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 9 Lipiec 2017 (edytowane) Panicze powiedźcie więcej coś o tym co? Jestem ignorantem jeżeli chodzi o jRPG, ale Persona 5 otworzyła mi oczy BTW: Tak o grze mówi sam PS STORE (ale ktoś tam ćpie jak wieprz...) UWAGA: "Kluczowe cechy1. W ciągu trzech kondygnacji grać, przyjaciele stają się wrogami, wrogowie stają się przyjaciółmi, i na podstawie swoich wyborów, wiele zakończeń mogą zostać odblokowane!2. Dostosuj broni poprzez połączenie ich z wróżek i zmienić statystyk lochy przez Światową kształtowania. Nawet transformacji z 'Fairize' umiejętności i stają się silniejsze w walce!3. Z maksymalnie sześciu członków partii na polu bitwy w czasie, można grać w swoje ulubione szermierzy!4. Gra w Easy, Normal lub Hard Mode oraz przełączanie trudności do własnych styl gry!" Edytowane 9 Lipiec 2017 przez DigitalMan_PL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 9 Lipiec 2017 Pogram więcej to coś napisze , bo na razie liznąłem początek, ale naprawdę zapowiada się nieźle o ile przełkniesz grafikę, bo P5 to to nie jest. Zacznę jak pozbieram się po Automacie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 10 Lipiec 2017 8 godzin temu, Strife napisał: Pogram więcej to coś napisze , bo na razie liznąłem początek, ale naprawdę zapowiada się nieźle o ile przełkniesz grafikę, bo P5 to to nie jest. Zacznę jak pozbieram się po Automacie. A kilka słów o samej grze, w sensie o mechanice? Walka turowa si? (coś a la FFVII), otwarty świat? (eksploracja, zbieractwo itp. ?), crafting? , ekwipunek? (różne bronie mające różne staty czy raczej coś innego?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 10 Lipiec 2017 Świat przedstawia się tak że mamy miasto wypadowe i krok po kroku odkrywamy nowe miejsca na mapie, poprzez odpowiednie questy lub sub questy, najeżdżamy kursorem na lokację włazimy do niej i eksplorujemy. Walce najbliżej do Eternal Sonaty, a w przypadku Finali to do FF X, jest turowa, mamy określony zasięg broni i możemy podejść do przeciwnika i zaatakować, użyć magii, walnąć specjala i zamienić się po odpowienio naładowanym pasku w power rangersa, obrona itp też występują. Atakami zwykłymi możemy wyprowadzać combosy po odpowiednim odblokowaniu umiętności z nimi związanych, i sami je sobie ustalamy w menusach, można odblokować cholernie dużo kombinacji np: walisz pierwszy podstawowy cios ( zawsze jest taki sam, reszte ustawiasz jak Ci się podoba) drugi wybija przeciwnika w powietrze, a trzeci w powietrzu sprowadza go z ładnym pierdolnięciem na ziemię. ( potem można to kontynuowac, ale jeszcze nie mam tego odblokowanego ) Broń każda postać posiada jedną w której znajduje się wróżka ( główne staty i umiejętności broni), ale wróżek jest w chuj i trochę, można je znajdować lub dostawać za questy i odpowiednio przydzielać do broni żeby się łączyły z podstawową w ten sposób odblokowujemy nowe umiejętności lub inne przydatne duperele) po za tym broń podczas niektórych ataków zmienia się w inną np topór dzidę czy spluwę, w zależności od ataku i wróżki jaką władowaliśmy jako suport. Statystyki broni, magii, umiejętności, dosłownie wszystkiego podnosimy sami wydając na nie punkty wp zdobywane w walkach, idą jak krew z nosa i grinding w tej grze to będzie przejeb na maksa. W drużynie podczas walki możemy mieć 6 postaci, walki są zajebiście szybkie i tak jest to turówka, ale naprawdę FFX to przy tym ślimak, poczatku gry obrażenia idą w tysiącach więc podejrzewam że później będzie to w milionach , takie zajebiscie przekoloryzowane combo że power rangers się chowają. Eksploracja miast sprowadza się do wybrania ikonki ze sklepem lub barem lub innym przybytkiem i gadaniu z postaciami. Gra jest najprościej rzecz ujmując jrpgiem z lat 90 tych z grafą z ps3 która jest na ps4 contentu jest w cholerę i jak ktoś lubi, a myślę że wszyscy to jest pełno cyców które każdego zadowolą 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 10 Lipiec 2017 2 godziny temu, Strife napisał: Świat przedstawia się tak że mamy miasto wypadowe i krok po kroku odkrywamy nowe miejsca na mapie, poprzez odpowiednie questy lub sub questy, najeżdżamy kursorem na lokację włazimy do niej i eksplorujemy. Walce najbliżej do Eternal Sonaty, a w przypadku Finali to do FF X, jest turowa, mamy określony zasięg broni i możemy podejść do przeciwnika i zaatakować, użyć magii, walnąć specjala i zamienić się po odpowienio naładowanym pasku w power rangersa, obrona itp też występują. W drużynie podczas walki możemy mieć 6 postaci, walki są zajebiście szybkie i tak jest to turówka, ale naprawdę FFX to przy tym ślimak... To pytano o eksplorację mam najeżdżasz na daną lokację i przenosi Ciebie do niej i wtedy mamy taki mini open world mini sandbox tak? (w każdej lokacji?) A co do walki kojarzę tylko tą z FFVII więc nie mam pojęcia jak było w FFX Ale skoro turówka to wyśmienicie Pomyślę muszę nad tym A tymczasem Persona 5 dalej idzie w ruch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 11 Lipiec 2017 (edytowane) Mapa świata Miasto Dungeon Walka Gadki między postaciami Bonus Tak to się przedstawia w łopatologicznym skrócie. Edytowane 18 Kwiecień 2018 przez Strife 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 12 Lipiec 2017 O 11.07.2017 o 13:26, Strife napisał: Walka Tak to się przedstawia w łopatologicznym skrócie. A z walką to jest jak? widzisz wroga, zachodzisz mu drogę i wchodzisz "na mapkę starcia" czy tak z dupy znikąd pojawiają się Random Encounters? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 12 Lipiec 2017 Widać ich na mapie, możesz ich omijać możesz ich ciachnąć wtedy masz first attack, a jak Cię zajdą od rufy to jest ambush. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 12 Lipiec 2017 25 minut temu, Strife napisał: Widać ich na mapie, możesz ich omijać możesz ich ciachnąć wtedy masz first attack, a jak Cię zajdą od rufy to jest ambush. No to mechanika MNIE się podoba kurcze chyba się skuszę na dniach Choć na razie i tak Personę męczę (gram tylko wieczorami, jak na razie 45h nabite) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach