mike1422 20 Napisano 6 Wrzesień 2016 Ja powiem tak: Gra byłaby kozakiem gdyby nie dwie rzeczy: 1. Przez te zwiechy,sciny spadki fpsów gra po prostu odpycha po jakimś czasie 2. Ja rozumiem, że BF to nie symulator wojny czy "szczelania" ale to ile trzeba czasem w typa władować żeby padł to poezja. Wydaje mi się, że w BF 4 było to lepiej zbalansowane. Co do czołgów...czołg jest po to żeby miażdżyć piechotę i inne tego typu jednostki - to chyba jest jasne. Natomiast w becie wg mnie jest za mało możliwości rozwalenia czołgu. Ten śmieszny granat na czołg zadaje mu śmieszne obrażenia. Nie wiem jak jest z miną bo nie podkładałem:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bany® 907 Napisano 6 Wrzesień 2016 nie wiem o co chodzi z tymi spadkami fpsow, gram codziennie o roznych porach BO MAM URLOP i niczego takiego nie uswiadczylem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mandi 121 Napisano 6 Wrzesień 2016 2 godziny temu, One™ napisał: Może nie żadne cuda, ale #sniper #op Po pierwszym ubiciu mnie raczej, długo sobie byś nie postrzelał z tego miejsca ... snajper jak zasiedzi się w miejscu to bardzo łatwy cel. Ale muszę przyznać niezła seryjka deadów 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mike1422 20 Napisano 6 Wrzesień 2016 (edytowane) 5 minut temu, bany1987 napisał: nie wiem o co chodzi z tymi spadkami fpsow, gram codziennie o roznych porach BO MAM URLOP i niczego takiego nie uswiadczylem Panie to o co tu kurrrr chodzi? Ja zawsze jak włączę conquest to zawsze przy punktach C, D i chybe E (tam gdzie jest najwięcej budynków) to zawsze jak tam wbiegnę albo jak są wybuchy to mam przycinki takie, że wycelować czasem to porażka. Z czego to w mordę wynika? Przecież nie z internetu bo net mam ok. Edytowane 6 Wrzesień 2016 przez mike1422 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bany® 907 Napisano 6 Wrzesień 2016 nie mam pojecia, ja mam np problem tego typu ze znajomi dolaczaja do gry minute wczesniej a ja jeszcze mam odliczanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mike1422 20 Napisano 6 Wrzesień 2016 Może to być kwestia TV? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bany® 907 Napisano 6 Wrzesień 2016 watpie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wszebor 610 Napisano 6 Wrzesień 2016 Pół minutowy input lag ;-) Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mike1422 20 Napisano 6 Wrzesień 2016 nie jest, już sprawdziłem na wszelki wypadek:) ale dziwi mnie to. Od paru osób słyszałem, że mają to identycznie i zarówno od paru osób słyszałem, że nie mają żadnych spadków fpsów czy przycinek. A zawszę łączę się na serwer w Europie. Dziwne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One™ 525 Napisano 6 Wrzesień 2016 Mnie hulo jak znalazł Sent from my m2 using Tapatalk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mike1422 20 Napisano 6 Wrzesień 2016 no nostępny....a mi nie chu chu... Nie wiem czemu tak jest. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkibaPL 1851 Napisano 6 Wrzesień 2016 Mike nagraj jak to wyglada bo nie wyobrazam sobie jak moze przycinac ze nie da rady celowac/strzelac. Rozumiem ze ludzie sa uczuleni na spadki fps ale bez przesady. Przeinstalowales gre? konsola to nie pc ze przyczyn jest 10 : P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mike1422 20 Napisano 6 Wrzesień 2016 nagram przy najbliższej okazji. Nie instalowałem jeszcze raz. Ale spróbuję Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkibaPL 1851 Napisano 6 Wrzesień 2016 najpierw nagraj jesli nie chcesz sciagac tych 6 gb na marne czy ile ich tam bylo i powiemy czy to norma czy faktycznie cos jest nie tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cykor 129 Napisano 6 Wrzesień 2016 Może twój dysk jest padniętyalbo GPU ci pada w konsoli? Ja ani razu nie miałem takiego dropa żeby aż się nie dało celować Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mike1422 20 Napisano 6 Wrzesień 2016 (edytowane) Może przesadzam, że nie da się celować ale na pewno czuć różnicę jak np jestem przy punkcie F na mapie i celuje to wtedy wszystko płynnie chodzi. Przejdę pod punkt C i przy celowaniu czuje, że jest takie mini klatkowanie czy nie wiem jak to nazwać. Ale czuje różnicę. Ale nagrałem się w R6 i tam jest wszystko płynnie i może trochę przesadzam z tym, że nie da się celować, ale niewątpliwie momentami spadek animacji mam odczuwalny. W żadnej grze wcześniej tak nie miałem. Edytowane 6 Wrzesień 2016 przez mike1422 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkibaPL 1851 Napisano 6 Wrzesień 2016 (edytowane) 28 minut temu, mike1422 napisał: może trochę przesadzam z tym, że nie da się celować, ale niewątpliwie momentami spadek animacji mam odczuwalny. A gral Pan wczesniej w innego bfa? poniewaz z powaznego "takie sciny ze nie da sie celowac" schodzimy do poziomu "niewatpliwie momentalnalnie spadek animacji odczuwalny". Dlatego sadze ze ten typ tak ma i to jest po prostu battlefield - rozpierducha pod flagami w trybie conquest. Z gory heli za winklem czolg i widzisz ze biegnie w twoja strone 3 zolnierzy. Gdy to wszystko sie kumuluje i stoimy blisko lub centrum akcji czolg wystrzelil i rozwalil sciane, piechury rzucily granaty, helka za plecami zrobila nawrot i strzela w nas z rakiet. W takich akcjach gra ma prawo lekko chrupnac i urwac wiecej tych fpsow. Bo takie rzeczy ujrzymy tylko w Battlefield Pamietam jak w momencie gdy helka przepolowila sie o slup gra mi chrupnela... i to tak pozytywnie ze caly czas nie zapominam jak to epicko wygladalo ^^ prosze sie nie smiac z jakosci materialu i tego ze nagrywam telewizor aparatem... takie czasy byly a caly material zebrany w 1 wieczor jakies 2-3 godziny gry. Pare miesiecy temu odpalilem bf4 na ps3 i oo matko... w porownaniu do tego co jest teraz i do tego ze gry ledwo trzymaly 30 klatek tam to sie dopiero dzialo gdy bylismy w centrum akcji. To dopiero bylo scinki... Takze czekam nadal na tego filma o ile golym okiem mozna cos zobaczyc Edytowane 6 Wrzesień 2016 przez SkibaPL 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JacaC8 38 Napisano 6 Wrzesień 2016 Może przesadzam, że nie da się celować ale na pewno czuć różnicę jak np jestem przy punkcie F na mapie i celuje to wtedy wszystko płynnie chodzi. Przejdę pod punkt C i przy celowaniu czuje, że jest takie mini klatkowanie czy nie wiem jak to nazwać. Ale czuje różnicę. Ale nagrałem się w R6 i tam jest wszystko płynnie i może trochę przesadzam z tym, że nie da się celować, ale niewątpliwie momentami spadek animacji mam odczuwalny. W żadnej grze wcześniej tak nie miałem. Spadki są na pewno. Każdy odczuwa je inaczej. Jeśli rzeczywiście są to ostre ścinki to powinno widać na nagraniu w 30 kl/s. Inna sprawa, to w R6 przejście do menu Share zajmuje nieraz kilkanaście sekund. A w BF1 gdzie wiele więcej się dzieje, nie ma takich problemów z zapisywaniem powtórek. Co do samej gry, polubiłem Attack Plane. W końcu ktoś musi ogarniać ataki powietrzne ;-) Szkoda tylko, że ręczne działo p. pancerne jest mocniejsze od działa na samolocie które zabiera po 20HP. Powinny wystarczyć 3 strzały na czołg ciężki, a nie dzisiaj zrobiłem 4 rundy nad pojazdem przeciw lotniczym, 4 celne trafienia po ok. 20HP I w końcu sam zostałem zniszczony. Naprawianie od środka też czyni czołgi OP i powinna ta funkcja zostać oddana klasie wsparcia. Z kolei w samolotach zostawiłbym jak jest, z wyjątkiem zmiejszenia efektywności do 15HP na jedną naprawę. Dużo jest niezaliczanych trafień i zaliczane te niecelne. Na lądzie zbytnio tego nie widać, natomiast na tym dziale p. pancernym często bliskie trafienie w inny samolot, nie jest rejestrowane, ale też te niecelne nie raz "wchodzą". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mike1422 20 Napisano 6 Wrzesień 2016 (edytowane) 57 minut temu, SkibaPL napisał: A gral Pan wczesniej w innego bfa? poniewaz z powaznego "takie sciny ze nie da sie celowac" schodzimy do poziomu "niewatpliwie momentalnalnie spadek animacji odczuwalny". Dlatego sadze ze ten typ tak ma i to jest po prostu battlefield - rozpierducha pod flagami w trybie conquest. Z gory heli za winklem czolg i widzisz ze biegnie w twoja strone 3 zolnierzy. Gdy to wszystko sie kumuluje i stoimy blisko lub centrum akcji czolg wystrzelil i rozwalil sciane, piechury rzucily granaty, helka za plecami zrobila nawrot i strzela w nas z rakiet. W takich akcjach gra ma prawo lekko chrupnac i urwac wiecej tych fpsow. Bo takie rzeczy ujrzymy tylko w Battlefield Pamietam jak w momencie gdy helka przepolowila sie o slup gra mi chrupnela... i to tak pozytywnie ze caly czas nie zapominam jak to epicko wygladalo ^^ prosze sie nie smiac z jakosci materialu i tego ze nagrywam telewizor aparatem... takie czasy byly a caly material zebrany w 1 wieczor jakies 2-3 godziny gry. Pare miesiecy temu odpalilem bf4 na ps3 i oo matko... w porownaniu do tego co jest teraz i do tego ze gry ledwo trzymaly 30 klatek tam to sie dopiero dzialo gdy bylismy w centrum akcji. To dopiero bylo scinki... Takze czekam nadal na tego filma o ile golym okiem mozna cos zobaczyc Może i tak, ale w BF4 nie miałem takiego odczucia nawet jak wieża w Chinach się waliła, też były czołgi, granaty i piechota. Ale może i faktycznie ten typ tak ma. Jak zdążę to coś nagram i wrzucę, ale wątpie żeby na nagraniu było to widoczne gołym okiem. W każdym razie dzięki za odpowiedzi. To wygląda jakbyś to Ty zwolnił tempo przy obróbce filmiku. Nie mów że tak miałeś w grze? BF3 na PS3 to dawne czasy, ale nie pamiętam żebym miał takie "kwiatki" BTW. Moim zdaniem spaprana jest optymalizacja. Nawet po zgonie jak wychodzi do mapy i wyboru klasy i chcę wyjść do menu to też się przycina i przełączanie pomiędzy poszczególnymi opcjami tnie jak cholera, reaguje mocno z opóźnieniem. ściągam jeszcze raz, za 10 min się dowiem czy to była ta kwestia Edytowane 6 Wrzesień 2016 przez mike1422 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Banan91PL 287 Napisano 6 Wrzesień 2016 Ja tez często mam dropy ale myślę że to optymalizacja niestety bo w innych grach tak nie mam. Co do czołgów to ten miał dziś gorszy dzień no i 2500 punktów wpadło dzięki tej akcji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darkowal710 9 Napisano 6 Wrzesień 2016 Myślę że na Neo będzie płynniej bo rdzenie są mocniejsze i gpu 2 x mocniejsze co podwoi do 60fpsów i nie powinno tnieć. Przekonam po premierze tej konsoli. ( Wysłane z satelity Falcon 9 ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mike1422 20 Napisano 6 Wrzesień 2016 (edytowane) Przecież ta nowa konsola to żart i policzek w twarz dla całego narodu... to se kurrr sprawdziłem, konserwacja PSN... Edytowane 6 Wrzesień 2016 przez mike1422 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darkowal710 9 Napisano 6 Wrzesień 2016 Po nowym roku i tak zmienisz zdanie. ( Wysłane z satelity Falcon 9 ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mike1422 20 Napisano 6 Wrzesień 2016 (edytowane) 4 minuty temu, darkowal710 napisał: Po nowym roku i tak zmienisz zdanie. ( Wysłane z satelity Falcon 9 ) Nie zmienię bo jej nie kupię. Nie będę bez sensu teraz wydawał kasy żeby za rok czy dwa kupić PS5 czy coś podobnego bo technika znów pójdzie do przodu. A Sony i tak wydębi kasę od ludzi za Neo i nową konsolę po niej, która pewnie pojawi się szybciej niż wszyscy myślą. Zróbmy takie PS 4.5 ludzie i tak to kupią, a za rok zrobimy PS5 i ludzie też kupią:) a może jeszcze po drodze będzie PS 4.8...kto wie... Edytowane 6 Wrzesień 2016 przez mike1422 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darkowal710 9 Napisano 6 Wrzesień 2016 Sprzedaj i nie żałuj. Neo wystarcza na całe życie będzie stałe 60fps o tym przekonał wiele razy Sony z wydawcami gier. 4K zostaw na inny plan. ( Wysłane z satelity Falcon 9 ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach