lackoPL 0 Napisano 9 Marzec 2017 Witam, po zaktualizowaniu ps4 do wersji 4.5 podpiąłem dysk zewnętrzny firmy ADATA model HD710 ( https://www.x-kom.pl/p/122467-dysk-zewnetrzny-przenosny-adata-1tb-hd710-25-czarny-usb-30.html ) i gdy przechodzę do formatowania wyskakuje mi błąd: Z tego co się dowiedziałem dysk spełnia wymienione warunki więc nie wiem w czym problem.... Błagam o pomoc bo opcja z zewnętrznym dyskiem dla mojej marnej wewnętrznej 500 jest zbawienna..:D Z góry dzięki za pomoc:) pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 9 Marzec 2017 Jak dysk jest nowy sformatuj go na PC, niektóre dyski mają partycję i jakiś oprogramowanie zainstalowane i PS4 głupieje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whiteHussar 10 Napisano 9 Marzec 2017 Miałem podobny problem . Format na PC załatwia sprawę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darenty 1 Napisano 12 Marzec 2017 (edytowane) Ale bardzo szybko problem powraca:) Wystarczy ze konsola przejdzie w stan czuwania i dysk na nowo jest nie rozpoznawalny:( Edytowane 12 Marzec 2017 przez darenty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sndwwa 1 Napisano 13 Marzec 2017 ja dorzucę swoje 3 grosze jak by komuś wywalało hdd podczas podłączenia poprzez usb 3.0 , niektóre dyski z tego co widzę nie są przystosowane do tak szybkiej transmisji danych i konsola je wywala , przynajmniej ja do boxa 3.0 włożyłem dysk 400gb , niby ok ale podczas przenoszenia danych pierwszy babol dysk rozłączył się , po odpaleniu ps4 wszystko działało ale problem po około 5 min pojawiał się podobnie , dysk całkowicie sprawny ponieważ po chwili wkurzyłem się zrobiłem na nim backup po 2.0 i wszystko było ok , widać faktycznie niektóre dyski mogą nie współpracować poprawnie lub wina leży tu pos tronie kontrolera dysku. Test był na Boksie Unitec i dysku Toshiba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gidyja 12 Napisano 13 Marzec 2017 U mnie podłączyłem tego Segeta http://www.ceneo.pl/37588133 i zero problemów wszystko śmiga jak należy, w końcu problem z brakiem miejsca rozwiązany. wytapane z mojej S_piątki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 13 Marzec 2017 27 minut temu, Gidyja napisał: U mnie podłączyłem tego Segeta http://www.ceneo.pl/37588133 i zero problemów wszystko śmiga jak należy, w końcu problem z brakiem miejsca rozwiązany. wytapane z mojej S_piątki Seagate (a wlasciwie samsung ktory sprzedal odzial dyskow seagatetowi) Expansion dziala dobrze z konsola, ja wrzucilem 2TB jako wewnetrzny, zewnetrzne tez dzialaja. Z tego co pamietam to PS nie lubilo sie z dyskami WD A montowane fabrycznie sa Hitachi. Milego uzytkowania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bysku-1 0 Napisano 13 Marzec 2017 Też mam dysk ADATA 650 1TB i dział normalnie. Wysłane z mojego SM-N915FY przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Romanesku 0 Napisano 18 Marzec 2017 Ja też mam problem z dyskiem WD usb 3.0 również nie mogę go używać jako pamięć. Nie pomaga format pod Windows. Pozdrowienia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 18 Marzec 2017 27 minut temu, Romanesku napisał: Ja też mam problem z dyskiem WD usb 3.0 również nie mogę go używać jako pamięć. Nie pomaga format pod Windows. Pozdrowienia Więc jeżeli macie problem z dyskiem (zdjęcie w 1 poście, ja tak miałem) to: Zamiast podpinać do PC, to podepnijta pod konsolę i gdy wyskoczy ten komunikat zignorujcie go wejdzie w USTAWIENIA, w zakładkę PAMIĘCI MASOWEJ i tam będzie opcja FORMATOWANIA (nawet jak wyskakiwał ten komunikat jak zrobicie taki format samemu z poziomu konsoli to dysk śmiga)... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Romanesku 0 Napisano 18 Marzec 2017 W zakładce pamięci masowej nie widać dysku zewnętrznego Pozdrowienia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 18 Marzec 2017 Teraz, Romanesku napisał: W zakładce pamięci masowej nie widać dysku zewnętrznego Pozdrowienia Kup inny dysk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Romanesku 0 Napisano 18 Marzec 2017 Tyle to i ja wiem Pozdrowienia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szymon Wasil 0 Napisano 19 Marzec 2017 Witam, Mam dysk ADATA HV620 niby ma 3.00 usb i 1 TB, niestety przy próbie formatowania z poziomu konsoli wyświetla mi komunikat jak innym powyżej. Dysk sformatowany wcześniej na pc na format exfat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
servisco2 26 Napisano 19 Marzec 2017 Spróbujcie jeszcze tak: dać w window's zarządzanie komputerem - zarządzanie dyskami wybrać dysk USB i usunąć wolumin (dysk zostanie cały zaznaczony kolorem czarnym jako nieprzydzielone) i teraz podłączyć dysk do konsoli i na niej sformatować. Wysłane z mojego SM-N930F przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szymon Wasil 0 Napisano 20 Marzec 2017 Niestety nie pomogło... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
asteilon 4 Napisano 24 Marzec 2017 Dysk powinien być widoczny nie w zakładce pamięci masowej, ale w: Ustawienia -> Urządzenia -> Urządzenia pamięci masowej USB. Format w tym miejscu powinien zadziałać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gidyja 12 Napisano 27 Marzec 2017 Mam pytanie, w opcjach oszczędzania energi zasilanie portów USB mam ustawione na 3 godziny czy ma to jakiś wpływ na zasilanie dysku czy dotyczy tylko ładowania pada bo dwa razy miałem że dysk został źle odłączony po uruchomieniu konsoli z trybu spoczynku. wytapane z mojej S_piątki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szymon Wasil 0 Napisano 27 Marzec 2017 Mi dalej nie działa dysk. Dysk nie jest widoczny jako rozszerzona pamięć masowa a jedynie jako pamięć masowa USB. Mogę zapisywać zrzuty, filmiki ale nie aplikacje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mandi 121 Napisano 30 Marzec 2017 Chciałbym dokupić dysk zewnętrzny 1GB powinienien wystarczyć ale czytając ten wątek obowiam się podobnych problemów co panowie tutaj. Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gidyja 12 Napisano 31 Marzec 2017 Kup dysk który jest wspierany i nie będzie kłopotów, ja polecam Seagate wytapane z mojej S_piątki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mandi 121 Napisano 8 Kwiecień 2017 A listę mogę prosić do wglądu jakie dyski współpracują? Dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Twinskillers 87 Napisano 8 Kwiecień 2017 Ja kupiłem Verbatim 1.75 TB i działa bez problemu. Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wesoly_kowal 7 Napisano 9 Kwiecień 2017 Także mam problem z dyskiem WD. W poprzedniej konsoli służył mi jako dysk wewnętrzny. Teraz kupiłem PROsiaka i chciałem dołożyć to 1TB jako dodatków miejsce, kupiłem odpowiedni case 3.0 i nie da rady... Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach