ulik10 40 Napisano 15 Lipiec 2018 Witam, czy ktoś łączy się konsolą z internetem przez ten router? Mianowicie mam z nim straszne problemy. Przez ostatnie pół roku mieszkałem na stancji gdzie łączyłem się przez to urządzenie, nie mogłem się połączyć z siecią, musiałem stworzyć sieć gościnną i na szczęście tym sposobem wszystko śmigało. Teraz po przeprowadzce znowu w mieszkaniu mam ten nieszczęsny router. Konsola znowu nie chce się połączyć do normalnej sieci, a co gorsze, za każdym razem gdy odpalam konsolę muszę tworzyć sieć gościnną od nowa bo z nią też nie chce się połączyć. Kablem niestety nie podłącze. Miał ktoś podobny problem? Wszystkie inne urządzenia, telefony, laptopy, telewizor, łączą się bez problemu. Konsola z innymi routerami również, nawet przez hotspota w telefonie działa bez problemu. Tylko ten router..... Aaa no i próbowałem połączyć się do sieci drugą konsolą PS4, po dwóch dniach zaczęło się psuć, dokładnie tak jak w mojej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malpka 931 Napisano 16 Lipiec 2018 W dniu 15.07.2018 o 18:39, ulik10 napisał: Witam, czy ktoś łączy się konsolą z internetem przez ten router? Mianowicie mam z nim straszne problemy. Przez ostatnie pół roku mieszkałem na stancji gdzie łączyłem się przez to urządzenie, nie mogłem się połączyć z siecią, musiałem stworzyć sieć gościnną i na szczęście tym sposobem wszystko śmigało. Teraz po przeprowadzce znowu w mieszkaniu mam ten nieszczęsny router. Konsola znowu nie chce się połączyć do normalnej sieci, a co gorsze, za każdym razem gdy odpalam konsolę muszę tworzyć sieć gościnną od nowa bo z nią też nie chce się połączyć. Kablem niestety nie podłącze. Miał ktoś podobny problem? Wszystkie inne urządzenia, telefony, laptopy, telewizor, łączą się bez problemu. Konsola z innymi routerami również, nawet przez hotspota w telefonie działa bez problemu. Tylko ten router..... Aaa no i próbowałem połączyć się do sieci drugą konsolą PS4, po dwóch dniach zaczęło się psuć, dokładnie tak jak w mojej. Osobiście mam Vectrę, którą sobie chwalę ale od chwili gdy do ich routera podłączyłem swój. Tobie też tak radzę. Ten od UPC ustaw jako bridge i podepnij swój. Powinno śmigać jak ta lala. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malyksg86 226 Napisano 16 Lipiec 2018 Ja mam tego connect boxa i i odpukać, u mnie nie ma żadnych problemów.Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzyzak86 107 Napisano 16 Lipiec 2018 Protokół masz IPv6 czy IPv4? Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malyksg86 226 Napisano 16 Lipiec 2018 Hehe ze mnie żaden informatyk i się w to nie zagłębiałem, przyszli z UPC zamontować tego boxa i tyle, działa po kablu, działa po wifi. Teraz nie ma mnie w domu więc nie mam jak sprawdzić tych ustawień.Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzyzak86 107 Napisano 16 Lipiec 2018 Jak bedziesz mial mozliwosc to sprawdz w ustawieniach. Jak bedzie IPv6 (a podejrzewam ze tak) zadzwon do upc dzialu technicznego i powiedz ze maja ci zmienic na IPv4. I wlacz UPnP w ustawieniach. Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malyksg86 226 Napisano 16 Lipiec 2018 W dniu 16.07.2018 o 18:31, krzyzak86 napisał: Jak bedziesz mial mozliwosc to sprawdz w ustawieniach. Jak bedzie IPv6 (a podejrzewam ze tak) zadzwon do upc dzialu technicznego i powiedz ze maja ci zmienic na IPv4. I wlacz UPnP w ustawieniach. Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka Po co miałbym cokolwiek zmieniać skoro u mnie wszystko działa?Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzyzak86 107 Napisano 16 Lipiec 2018 To bylo do autora tematu:PWysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ulik10 40 Napisano 17 Lipiec 2018 Dzięki za odpowiedź, dzisiaj poszperam w ustawieniach, mam nadzieję że to to. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 18 Lipiec 2018 UPC teraz z automatu włącza IP v6.Trzeba dzwonić o wyłączenie.Puszczają wtedy po sieci inny firmware do routera. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach