Bartek_Red 667 Napisano 8 Czerwiec 2019 Szczerze mówiąc, po cichu liczyłem na taką wiadomość, jednak z biegiem lat, powoli traciłem nadzieję. A tu cyk i jest. Mega sprawa, zwłaszcza dla takich osób jak ja, które nie zdążyły zapoznać się z tym tytułem na PS3. Premiera na jesieni 2019. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 8 Czerwiec 2019 Świetna gra, ograłem z przyjemnością. Na end game jest mega fajna metoda. Łapiemy smoka pokemona i grają za nas.Dwojeczka u mnie czeka na półce, nawet season pass zakupiony. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adick007 872 Napisano 12 Czerwiec 2019 Dwójkę tydzień temu splatynowałem i nastąpiła pustka i kryzys gracza, bo żadna gra mnie teraz nie potrafi przykuć na dłużej.Aż zamówiłem Dragon Quest XI, może pomoże. Jedynka też splatynowana na PS3, ale obowiązkowo wrócę i znowu wycisne wszystkie soki.Ah te polowanie na TokoToko 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kentucky 266 Napisano 17 Lipiec 2019 Nie miałem okazji sprawdzić "dwójkę" jak bardzo ona jest podobna do jedynki? A potwierdzam przedmówców - gra świetna. Wzruszająca, prawdziwy spektakl barw i emocji. Nawet na ps3 wyglądała cudownie. Kto nie zagrał na ps3 niech zakasa rękawy na remaster - deal życia. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adick007 872 Napisano 17 Lipiec 2019 34 minuty temu, Kentucky napisał: Nie miałem okazji sprawdzić "dwójkę" jak bardzo ona jest podobna do jedynki? Jest dosyć podobna w odbiorze, ale jest kilka znaczących różnic. System walki się zmienił. Nie wydajemy komend, a biegamy po polu bitwy i tłuczemy przeciwników normalnymi i specjalnymi (kulki many) atakami. W jedynce werbowaliśmy przeciwników i wystawialiśmy ich do walki u naszego boku, takie pokemony. W dwójce tego nie ma. Są za to ekipy małych stworków, które spotykamy w trakcie gry i werbujemy do ekipy. Tak jak ze stworkami w jedynce, tak i tutaj karmimy ich przysmakami, aby podwyższyć im statystyki. W trakcie walki pomagają nam na kilka sposobów. Czy walka w czasie rzeczywistym jest lepsza niż ATB z jedynki? rzecz gustu. Mi się podobały oba rozwiązania. Kolejną zmianą, a raczej nowością jest walka taktyczna - Skirmich. Chociaż taktyki tu zbyt wiele nie jest. Levelujemy armię (co trwa bardzo szybko) i toczymy potyczki. Gdyby nie te fabularne i konieczność zaliczenia wszystkich starć do platyny, to bym to całkiem olał. Taki zapychacz, który jest banalny i nie daje zbyt wiele emocji. Dużym dodatkiem do rozgrywki jest budowa i rozbudowa królestwa. werbujemy mieszkańców, budujemy nowe "fabryki", które dają nam bonusy, czary etc. Jest to rozwiązane na tej samej zasadzie co w MGS V The Phantom Pain, serio Na zasadzie: potrzebuję czar X - więc muszę wybudować kaplicę drugiego poziomu. Ale aby ją wybudować potrzebuję konkretną postać, którą zwerbuję w danej misji pobocznej. I jeszcze tą postać muszę podlevelować do poziomu Master, etc. Bardzo fajny, wciągający aspekt. Fabuła tak jak w pierwszej części infantylna i miałka :) Misje poboczne tak jak w jedynce - Fedex, DPD, DHL. Walki z potworami, przynieś pozamiataj. Świat piękny. Wiele osób narzekało, ale mnie gra zachwyciła. Polecam. Platyna wpadła po około 110 godzinach. A teraz czekam na remaster jedyneczki. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach