Skocz do zawartości
Emir

Pro Evolution Soccer 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko takie pytanie jeszcze

Czy żeby wszystko działało to muszę wgrać tylko tę wersje Option File 2.01, czy te wcześniejsze też??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I czy muszę skasować Edit Data i System Settings

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co zrobić żeby np. Van Bommela Z Bayernu monachium powołać do reprezentacji Holandi. Z tych drużyn dodłożonych niektórych można powołać ale większości nie, czy da się coś z tym zrobić ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie do osób które grały w PESa 2008 i PES 2009,a mianowicie czy warto jest płacić znacznie więcej za nowszego? Wiele sie zmieniło?? Oprócz składów hehe.

Edytowane przez kierensky

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
mam pytanie do osób które grały w PESa 2008 i PES 2009,a mianowicie czy warto jest płacić znacznie więcej za nowszego? Wiele sie zmieniło?? Oprócz składów hehe.

absolutnie warto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
absolutnie warto

A czy mógłbyś mi tak pokrótce powiedzieć co sprawia że jest znacznie lepsza wersja 09? Chodzi tu bardziej o grafe czy o jakieś nowinki umieszczone w 09 ?? Bo Różnica w cenie jest spora ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A czy mógłbyś mi tak pokrótce powiedzieć co sprawia że jest znacznie lepsza wersja 09? Chodzi tu bardziej o grafe czy o jakieś nowinki umieszczone w 09 ?? Bo Różnica w cenie jest spora ..

Wyglada lepiej, gra sie lepiej, online jest lepszy, masa bledow poprawiona i w ogole jest aktualnie. Beckham takie wolne kreci ze nie polecam mnie faulowac 25 metrow od bramki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Beckham takie wolne kreci ze nie polecam mnie faulowac 25 metrow od bramki smile.gif

nie pozostaje mi nic innego jak sie z tym zgodzic ; ]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
nie pozostaje mi nic innego jak sie z tym zgodzic ; ]]

:D :D :D

Dzis wieczorem upewnie sie ze czesc nienawisci do Kaki przejdzie na Beckhama :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest przede wszystkim PLYNNIE.

powtorki nie powoduja bolu glowy od pokazu slajdow.

online dziala tak, jak powinien.

kilka usprawnien w gameplayu.

PES2009 jest tym, czym POWINIEN byc PES2008. PES2008 to byl najgorszy PES w historii tej serii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pes 2009 jest swietny, ale nie zgodze sie z tym poprawionym online, do fify daaaleko. Akurat gameplay pes ma genialny, ale ja przy necie 6mega mam okropne lagi nawet z rodakami :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
mam pytanie do osób które grały w PESa 2008 i PES 2009,a mianowicie czy warto jest płacić znacznie więcej za nowszego?

tak, bo stary to crap. Ale później trzeba sobie zadać pytanie, czy jest sens płacić za PES2009, jak jest FIFA09...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
pes 2009 jest swietny, ale nie zgodze sie z tym poprawionym online, do fify daaaleko. Akurat gameplay pes ma genialny, ale ja przy necie 6mega mam okropne lagi nawet z rodakami :)

widac, ze nie grales w PES2008 przez neta ;-)

tam KAZDY mecz byl agrywalny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam problem... Otóż ściągnąłem ''patch'' do PESA 2009 stąd: http://www.pesgaming.com/showthread.php?t=64749 , który z resztą był tutaj na tym forum i w tym temacie wrzucany bodajże na 36 stronie... A więc mój problem jest taki, że gra a nie chce mi czytać tego, w ogóle nie uznaje tego save'a z tego patcha... Gdy robie w grze w ustawieniach Load Game to wcale nie ma tego save'a, który skopiowałem z pen'a na dysk konsoli w save data.. Co mam robić aby to działało? Jakim cudem Wam działa a mi nie? Pragnę nadmienić, że wszystko mam poprawnie skopiowane tylko problem w tym co napisałem wyżej...

Prosze o pomoc. Dziękuje... :confused:

Edytowane przez Blooregard

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wyglada lepiej, gra sie lepiej, online jest lepszy, masa bledow poprawiona i w ogole jest aktualnie. Beckham takie wolne kreci ze nie polecam mnie faulowac 25 metrow od bramki :)

Posłuchałem rady i wyskrobałem na PESa 09 i musze powiedzieć że faktycznie warto było.. Choć jeszcze nie przypomniałem sobie jak sie gra na padzie bo ostatnio tylko na kompie na klawiaturze ciupałem,ale to tylko zwiększa mój głód doskonalania umiejętności :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Własnie kupilem sobie play station 3 i gierke pro evolution soccer 2009. Chcialem zagrac w nia przez internet jednak nie potrafie. Wytlumaczy mi ktos krok po kroku co robic aby zagrac w ta gierke w sieci. Jestem z tego kompletnie zielony. Z gory dziekuje za odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam. Własnie kupilem sobie play station 3 i gierke pro evolution soccer 2009. Chcialem zagrac w nia przez internet jednak nie potrafie. Wytlumaczy mi ktos krok po kroku co robic aby zagrac w ta gierke w sieci. Jestem z tego kompletnie zielony. Z gory dziekuje za odpowiedzi

RTFM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam jestem tu nowy .mam problem z grą pes2009 a mianowicie znikną mi dżwięk np gwizdka sędziego czy hymnu ligi mistrzów przed rozpoczęciem meczu a także przy wyborze w top menu prosił bym o pomoc w tej sprawie z góry dziękuje zaznaczam że wcześniej wszystko działało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam!

prosze o info czy da sie jakos ustawic gre by podczas grania LM pucharu itp mozna bylo sie wlaczyc do gry w miejsce komputera (niestety nie potrafie tego zmienic jak by sie nie dalo) prooba dokonana w menu gry wyswietla sie plansza z padami i tego pada od komputera nie mozna przeniesc na jego strone mozemy byc posrodku lub po naszej stronie, nie da nim sie grac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój pierwszy Winning Eleven na PS3. Uważam, zę jest bardzo dobrą, acz nie pozbawioną błędó, grą. Wiem, zę ludziska rzucili się na tę grę z widłąmi po dorwaniu się do Fifki, ale jako posiadacz obu gier powiem z ręką na sercu, ze FIFA nie dorówna PESowi chyba nigdy. Wynika to z podejścia do tematu. EA tworzy zręcznościówę opartą na kiwkach w któej piłkarzykiem można robić wszystko, nie jest t istotne jak dobry w istocie jest, ale tylko do momentu wrzutek i strzałów, ponieważ tutaj wszystko zależy od "komputera". Większość akcji wygląda identycznie, nie wykona sie wrzutki innej niż zaplanowana, choćby nie wiem co. Czy z asystą na makasa, czy na "pełnej ręce", komputer zawsze wykonuje te same zagrania, nie baczy nawet na pasek siły podanie. W PESie kontroluje się piłkę, piłkarz może zagranie spieprzyć, ale spróbuje zrobić, to co mu sie nakazuje. W Fifie jest ładna otoczka (choć tylko z pozoru- zwróćcie uwagę na murawę w normalnej rozgrywce{wygląda jak gumolit, a korki nawet w nią się nie zagłębiają}; drzewa na tle nieba są ewidentnie przyklejone i się odcinają; ekrany na stadionie pokazują dokładnie obraz z ekranu gry, z radarem i przyległościami, na tablicy wyniki się zmieniają, piłka wybita na out, w stronę gracza siedzącego przed TV, nagle znika; niektóre stadiony mają normalne siatki od których piłka odbija się jak od betonu; no i na koniec, brak obsady ławki rezerwowych i celebracje po zdobyciu pucharu {banda łebków skacze w miejscu na pustej murawie bez nagrody w łapie i medalu na piersi-BIEDA}- wiem, ze się czepiam, ale skoro ta gra jest taka przepiękna wizualnie, to czemu są tak poważne braki...) i kiwki, choć naciągane, bo w rzeczywistoći nie każdy grajek jest Ronaldinho... Aczkowliek niestety PEsowski online śmierdzi. Lagi to jedno, ale ustawiony na sztywno poziom begginer w meczach psuje zabawę, bo bramkarze na tym poziomie są do luftu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mój pierwszy Winning Eleven na PS3. Uważam, zę jest bardzo dobrą, acz nie pozbawioną błędó, grą. Wiem, zę ludziska rzucili się na tę grę z widłąmi po dorwaniu się do Fifki, ale jako posiadacz obu gier powiem z ręką na sercu, ze FIFA nie dorówna PESowi chyba nigdy. Wynika to z podejścia do tematu. EA tworzy zręcznościówę opartą na kiwkach w któej piłkarzykiem można robić wszystko, nie jest t istotne jak dobry w istocie jest, ale tylko do momentu wrzutek i strzałów, ponieważ tutaj wszystko zależy od "komputera". Większość akcji wygląda identycznie, nie wykona sie wrzutki innej niż zaplanowana, choćby nie wiem co. Czy z asystą na makasa, czy na "pełnej ręce", komputer zawsze wykonuje te same zagrania, nie baczy nawet na pasek siły podanie. W PESie kontroluje się piłkę, piłkarz może zagranie spieprzyć, ale spróbuje zrobić, to co mu sie nakazuje. W Fifie jest ładna otoczka (choć tylko z pozoru- zwróćcie uwagę na murawę w normalnej rozgrywce{wygląda jak gumolit, a korki nawet w nią się nie zagłębiają}; drzewa na tle nieba są ewidentnie przyklejone i się odcinają; ekrany na stadionie pokazują dokładnie obraz z ekranu gry, z radarem i przyległościami, na tablicy wyniki się zmieniają, piłka wybita na out, w stronę gracza siedzącego przed TV, nagle znika; niektóre stadiony mają normalne siatki od których piłka odbija się jak od betonu; no i na koniec, brak obsady ławki rezerwowych i celebracje po zdobyciu pucharu {banda łebków skacze w miejscu na pustej murawie bez nagrody w łapie i medalu na piersi-BIEDA}- wiem, ze się czepiam, ale skoro ta gra jest taka przepiękna wizualnie, to czemu są tak poważne braki...) i kiwki, choć naciągane, bo w rzeczywistoći nie każdy grajek jest Ronaldinho... Aczkowliek niestety PEsowski online śmierdzi. Lagi to jedno, ale ustawiony na sztywno poziom begginer w meczach psuje zabawę, bo bramkarze na tym poziomie są do luftu...

no jezeli ty grasz w FIFE 09 z komputerem to zycze ci powodzenia lol ta gra jest typowo skierowana w strone online i tam dopiero sie zaczynaja smaczki nawet nie mam na mysli gry rankingowych natomiast gre klubowa to jest ten tryb ktory miazdzy pesa w ziemie jezeli masz zgrana ekipe to naprawde o innych grach mozesz zapomniec teraz jestem na etapie naprawy konsoli natomiast musz sie przyznac ze caly czas mysle o clubs to jest jak narkotyk :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
no jezeli ty grasz w FIFE 09 z komputerem to zycze ci powodzenia lol ta gra jest typowo skierowana w strone online i tam dopiero sie zaczynaja smaczki nawet nie mam na mysli gry rankingowych natomiast gre klubowa to jest ten tryb ktory miazdzy pesa w ziemie jezeli masz zgrana ekipe to naprawde o innych grach mozesz zapomniec teraz jestem na etapie naprawy konsoli natomiast musz sie przyznac ze caly czas mysle o clubs to jest jak narkotyk :biggrin:

Wybacz, ale się nie zgadzam. Tegoroczna FIFkę uznano za tytuł lepszy od PESa, co jest bzdurą. Ponieważ argumenty pt. "realizm rozgrywki/ świetna otoczka/ SYMULACJA (ciekawe w którym momencie? Moze kiedy Nevil kręci piłą jak jakiś Ronaldinho...)/ itp." nie są zgodne z prawdą. Jeśli ta gra taka piękna, to dlaczego występują takie sprawy, o któryh napisałem? Jeśli taki z niej symulator, to dlaczego tak wygląda rozgrywka? NIE Fifka to stara dobra zręcznościówka z ładną grafą, ale symulator z niej żaden. Żeby nie było mam obie gry i nad obiema siedzą pi razy oko tyle samo czasu, ale przy Fifie trzyma mnie tylko i wyłącznie tryb sieciowy (single jest marny i znudził mi sie), nie dlatego, że jest taki super, a dlatego, ze nie ma takich lagów jak w grze KONAMI. BTW co za róznica czy z człowiekiem czy z kompem sie pogrywa. W rozgrywce z innym graczem i tak sama gra funkcjonuje identycznie. Dodtosowywanie sie do przeciwnika to sprawa wymuszona koniecznością rozgryzienia jego taktyki i to nie jest zasługa EA SPORTS, a przeciwnika z którym się potykasz. Posadź kumpla na kanapie przy PESie i będzie ten sam mechanizm z tym drobiazgiem, że będzie gra w symulację piłki nożnej. Nie będzie asysty, jeśli nie umiesz grać to nie wygrasz, to nie FIFka w której po 15 minutach każdy, powtarzam każdy, kto grał w jakąkolwiek piłkę na konsoli będzie dawał radę.

Obie gry w moim rankingu mają 8+, ale jedna jest symulacją dla tych, którzy chcą sami grać w piłkę, a druga fajną, miejscami casualową, zręcznościówką z poprawnie działającą rozgrywką sieciową (ale tryb 10-10 to kpina i żart).

Co do klubó, to sie z Tobą w pełni zgadzam. ;)

Co do trybów zostań gwiazdą/ zawodowcem, to PES zjada na śniadanie Fifkę imho. Powód jest prosty. W Fifie po 5 meczach rozwijasz grajka do poziomu jaki prezentuje kopacz z PeSa po kilku sezonach. To jest moze i nużące, ale nie dla fana piłki kopanej. To jest symulacja. W FIFCe zostajesz kapitanem bardzo szybko, a tam możesz nim nigdy nie zostać. Strzel bramkę i przekonaj trenera do siebie to motto gry w PESowym trybie dla jednego gracza, ale jest małe "ale"- masz na to np. 15minut meczu, bo tylko tyle da I trener. Musisz być kozakiem, zeby coś móc zrobić takim leszczykiem i nie ma przebacz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KopaczK

to jest twoje zdanie ok ja nie musze sie z tym zgadzac ty uwazasz za symulacje gry w wirtualna pilke pesa gra w ktorej pilkarze poruszaja sie w 4 kierunki caly czas z ta sama animacja pes przegrywa na next genie i to jest fakt fifa idzie do przodu a pes stoi w miejscu no ale konami zapowiedzialo w najnowszej odslonie przebudowe silnika gry zobaczymy co z tego wyniknie oby na dobre bo zawsze bylem fanem kopanki od konami ale to co zrobili z tym tytulem to tragedia ciezko bedzie mnie zmusic do ponownego =grania w pesa ale zobaczymy. Wracajac do tematu CPU vs Human i w tym znowu sie z toba nie zgodze jest to duza roznica jezeli grasz z kumplem ktory jest w miare na poziomie i prezentuje jakies tam umiejetnosci natomiast komputer nigdy nie bedzie czlowiekiem czesto gra schematycznie itd i jeszcze kwestia klubu CLUBS nie mialem na mysli offline mam to w dupie zagraj online z ludzmi w klubowe meczyki to jest dopiero symulacja nie bede sie chwalil ze gram w 2 klubach z 1 ligi i w jednym z 3 moze masz takie zdanie o fifie poniewaz dostajesz w dupe w sieci w rankingowych i jestes taki slaby ze nie chca cie w zadnym klubie wnioskujac z twojej odpowiedzi na moj post nie wiesz co to w ogole jest lol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi