Skocz do zawartości
Emir

Pro Evolution Soccer 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Można prosic linka z najnowszym patchem do pes 2009.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Można prosic linka z najnowszym patchem do pes 2009.

jak wyjdzie jakis nowy patch to ps3 sama go sciagnie, ewentualnie w settings'ach w pes'ie powinno byc download

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.

Edytowane przez Bejnar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bóg kazał się dzielic.

Zalecal tez uzywac mozgu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja z innej beczki pytanie : czy PES09 obsługuje 1080p?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam PES'a od ubiegłej niedzieli, przeczytałem cały temat o PES'ie 2009 i znalazłem odpowiedź na na pewny problem, który troszkę mi przeszkadza ale nie mogę znaleźć tego w ustawieniach gry, dlatego proszę o pomoc. Wiem że to nie ten dział ale chciałem zadać pytanie w tym wątku bo było to już tu poruszone. Problem polega na tym, że przełącza mi zawodników z automatu np. broniąc dobiegam do przeciwnika i bach zmieniło mi zawodnika na innego, który jest dalej, lub gonię za piłką już ja mam i bach zmieniło mi zawodnika na innego. TheMichal i ćwir pisali że trzeba coś zmienić w ustawieniach player settings z auto na semi-auto, tylko że nie wiem gdzie, czy może mi ktoś pomóc i podpowiedzieć gdzie w grze to zmienić, da to ustawić się na stałe czy tylko przed każdym meczem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam, mam PES'a od ubiegłej niedzieli, przeczytałem cały temat o PES'ie 2009 i znalazłem odpowiedź na na pewny problem, który troszkę mi przeszkadza ale nie mogę znaleźć tego w ustawieniach gry, dlatego proszę o pomoc. Wiem że to nie ten dział ale chciałem zadać pytanie w tym wątku bo było to już tu poruszone. Problem polega na tym, że przełącza mi zawodników z automatu np. broniąc dobiegam do przeciwnika i bach zmieniło mi zawodnika na innego, który jest dalej, lub gonię za piłką już ja mam i bach zmieniło mi zawodnika na innego. TheMichal i ćwir pisali że trzeba coś zmienić w ustawieniach player settings z auto na semi-auto, tylko że nie wiem gdzie, czy może mi ktoś pomóc i podpowiedzieć gdzie w grze to zmienić, da to ustawić się na stałe czy tylko przed każdym meczem.

W player settings (ekran z padami tam gdzie wybierasz strone ktora grasz) wciskasz kwadrat i w pierwszym z lewej wybierasz semi-auto. To znaczy ze Ci sam zmieni kursor na zawodnika do ktorego podajesz ale poza tym sam wszystko zmieniasz. Bo jak dasz manual to podajac do kogos musisz tez zmienic sam kursor na odbierajacego.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, gdyż to mój pierwszy post na tym forum (które jednak poczytuję od dłuższego czasu). Mam do was pytanie, a przyznam, nie chciało mi się czytać ponad 50stronicowego tematu.

Nie mam dostępu do sieci w swojej konsoli (to potrwa jeszcze miesiąc, dwa), a niedawno dorwałem pes09 - gdzie (jeśli wogólę) mogę pobrać z internetu patche do tej gry? I ew rozmaite aktualizacje?

Planowałem zrzucić sobie to na pena i z niego wgrać do konsoli (tego też nigdy nie robiłem, gdyż ps3 mam od miesiąca, dlatego tu też prosiłbym o pomoc) . Z góry dzięki za konstruktywne odpowiedzi.

Edytowane przez Rotting

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, gdyż to mój pierwszy post na tym forum (które jednak poczytuję od dłuższego czasu). Mam do was pytanie, a przyznam, nie chciało mi się czytać ponad 50stronicowego tematu.

Nie mam dostępu do sieci w swojej konsoli (to potrwa jeszcze miesiąc, dwa), a niedawno dorwałem pes09 - gdzie (jeśli wogólę) mogę pobrać z internetu patche do tej gry? I ew rozmaite aktualizacje?

Planowałem zrzucić sobie to na pena i z niego wgrać do konsoli (tego też nigdy nie robiłem, gdyż ps3 mam od miesiąca, dlatego tu też prosiłbym o pomoc) . Z góry dzięki za konstruktywne odpowiedzi.

Witam!

Przeczytaj strony 35,36,37 tego tematu a wszystkiego się dowiesz :)

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, wszystko wydaje się jasne poza jednym drobiazgiem

http://www.pesgaming.com/showthread.php?t=64749 powinienem pobrać wszystkie wersje Von Option File (czyli od 1.01 do 2.02) czy też tylko ostatni? Pytam bo nie wiem czy kolejne aktualizacje zawierają poprzednie. Z góry dzieki :)

Pobierasz tylko to:

http://rapidshare.com/files/223253577/Von_Option_File_2.03.rar

miłego kopiowania życzę :)

efekt jest warty wysiłku

pozdro

Edytowane przez LSD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze jedno pytanie odn muzyki - ktoś wcześniej napisał, że słucha swoich kawałków, zamiast kiepskiej pes-owej playlisty. Może mi ktoś wyjaśnić jak to zrobić? Też chętnie wolałbym usłyszeć swoje utwory. :)

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ustawieniach masz edycję "playlist`y". Możesz też podkładać własne odgłosy z trybun i przyśpiewki kibiców.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spodziewamy się takiego? Nieoficjalny pewnie się pojawi, ale na oficjalny raczej nie liczę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spodziewamy się takiego? Nieoficjalny pewnie się pojawi, ale na oficjalny raczej nie liczę.

jakos w listopadzie czy grudniu wyszedl patch aktualizujacy transfery (berbatow w man utd itp). nie jestem tylko pewien czy wyszedl patch z w marcu z zimowym okienkiem transferowym (jakos nie kojarzę zadnego spektakularnego transferu) . teraz tez by mogli cos takiego zrobic

Edytowane przez kakaroto-songo1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Pojawił sie nowy option file wersja 2.04.

http://www.pesgaming.com/showthread.php?t=64749

Wszystko na forum jest wyjaśnione.

Jak ktoś kopiował i instalował wcześniej to wie co i jak.

Jednak czytając końcowe wpisy z forum koleś z tym ostatnim patchem troche sie nie przyłożył i chyba nie ma wszystkich transferów.

Wygląda na to, że ekipa która to robi czeka już na PES2010 :)

Ja osobiście tak samo choć poprzednie option file instalowałem to tego mi się nie chce już

Sprawdzone :P wszystkie ważniejsze transfery przeprowadzone do 3 września są uwzględnione. Dodatkowo dodali nowe stroje.

Nie uaktualniono jednak listy beniaminków i spadkowiczów. Wiec trzeba grać takimi zespołami we wszystkich ligach jak w zeszłym sezonie

pozdro

Edytowane przez LSD
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest nowy strój MU? Jak wygląda, jest fachowo zrobiony, czy jakaś popierdółka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma niestety :confused:

tylko to co w opisie option file :

Added new kits for Arsenal (away), Aston Villa (away), Blackburn Rovers, Bolton Wanderers, Chelsea (away and GK) Everton, Fulham (home) Hull City, Manchester City, Newcastle United, Portsmouth, Tottenham Hotspur, West Ham United, West Brom (Home) Wigan Athletic and Valencia

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale są to stroje zrobione na poziomie, czy takie jakie każdy może w edytorze zrobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie dotyczące gry w sieci. Czy jest możliwość ustawienia gry lub konsoli, żeby nie łączyć się z userami, którzy mają wolne łącza internetowe? Często zdarza mi się, że gra skacze jak diabli i trzeba ją dograć do końca żeby nie dostać walkowera. Jest jakieś rozwiązanie tego problemu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem, to niestety nie ma. Multi w tej części jest bardzo kapryśny. Czasem gra się ok, ale niejednokrotnie musisz sie katować i męczyć z teleportami...

Mam pytanko do grających w tryb BAL. Jak można zdobyć gwiazdki (skuteczny strzelec, dobry asystent, itp.)? Gdzieś w temacie o PESie2010 padło hasło, że trzeba kilka meczy pod rząd strzelić bramkę, albo coś w ten deseń. Jak to wygląda? Ma ktoś listę wymaganych zabiegów/zadań do wykonania?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludziska widzę, że wszyscy tną już w PES 2010 a ja dopiero co zaczynam swoją przygodę z tą serią z wersją z 2009 r ;) No nic, kupiłem używaną konsolę z tą gierką między innymi i powiedziałem sobie, że muszę trochę w nią pociąć zanim kupię 2010.

Mam kilka pytań, które nasunęły mi się po paru dniach grania on-line.

1. Czy jest możliwość wybrania samemu gracza, z którym się chce zagrać? Nie chcę, żeby konsola sama mnie łączyła z przypadkowymi userami, którzy mają wolny net i psują cała zabawę teleportami podczas potyczki.

2. Cholernie ciężko jest mi strzelić gola sam na sam, albo piłkarze pudłują albo bramkarze wyciągają moje strzały. Mam anglojęzyczną wersję i wyczytałem w książeczce, że bardziej precyzyjny strzał wychodzi wciskając R2 na samym końcu. Używacie tego klawisza? Mi często się zdarza, że zawodnik wtedy markuje strzał jednak piłkę ma cały czas przy nodze.

3. Czy używacie czasami prawej gałki, czy służy ona tylko jako dodatek do pada i ewentualnego podania po ziemi?

4. Jak jest ze zwodami i przyciskiem R2? Bardzo rzadko udaje mi się zrobić jakiś zwód. Czasami wyjdzie mi wypuszczenie piłki na parę metrów (pikseli w zasadzie ;) ) przed siebie, ale i tak robię to na tzw. pałę.

5. I ostatnie pytanko ;) jak łatwiej według Was jest odebrać piłkę przeciwnikowi, X czy [] ?

Z góry dzięki za odpowiedzi na moje pytania. Przyznam, że zajęło mi dzisiaj cały dzień przeczytanie wszystkich 54 stron tego tematu, ale na pewno się opłaciło. Nie doczytałem się tylko na kwestie zawarte w moich pytaniach ;) I tak na szybko jeszcze bo nie odwiedzałem wątku z PES 2010, lepszy jest od 2009? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi