Skocz do zawartości
Michaelius

Wyprzedaze na model 40gb ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Z racji , ze zaczely pojawiac sie modele 80 gb w sklepach (jako preordery) proponuje bysmy powymieniali sie informacjami gdzie mozna tanio nabyc stare 40.

W Warszawie na razie znalazlem najtaniej po 1340 w Wirtusiu, ktos moze wie po ile ps3 chodza w MM czy saturnie itp ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzine temu bylem w MM w lodzi w galerii lodzkiej dokladniej. Sonka kosztowala tam 1449zl a opcja z singstar 1649 ;o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z wyprzedażami sprzedawcy poczekają do wyjścia nowej wersji. Przecież nie każdy się orientuje, że wyjdzie 80tka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uprzejmie donoszę, że zgodnie z najnowszą "gazetką" sieci ElectroWorld, którą dołączono do piątkowego wydania Gzaety Wyborczej, od dnia 25.08.2008 r. konsola Sony Playstation 3 40 GB będzie oferowana aż do wyczerpania zapasów w cenie 1290 zł z VAT

Ponadto byłem w zeszłym tygodniu w gdańskim sklepie sieci Saturn i tam oferują w promocji za 1500 zł za VAT PS3 40 GB z grą Buzz wersją w pełni spolszczona z 4 Buzerami .

Jeżeli chodzi o sieć Media Markt, to potwierdzam wyżej zamieszczoną informację, iż póki co oferują PS 40 GB za 1449 zł z VAT , a na ich stronie nadal nie ukazała się najnowsza gazetka promocyjna. Może w poniedziałek 25.08.2008 r. się obudzą, jak im szpiedzy doniosą o wyprzedaży PS3 40 GB w ElectroWorld po 1290 zł.

Jeżeli chodzi o sklepy internetowe, to najtańsza oferta na porównywarce cen Ceneo.pl wynosi aktualnie 1339 zł.

Przez ostatnie dwa tygodnie sondowałem oferty PS3 na allegro i zauważyłem że pojawiły się pre ordery nowych modeli PS3 80 GB z Dualshock 3 za ok. 1449 zł, a nowiutkie modele PS3 40 GB można wyrwać za 1277 zł. Ruch jest jakby przytłumiony i wiele aukcji kończy się fiaskiem i bez żadnej oferty dla sprzedawcy. Warto wtedy podzwonić, ponegocjować i grzecznie wytłumaczyć sprzedawcy że jego konsola PS3 40 GB z racji rychłej premiery nowego zestawu z większym dyskiem i Dualshockiem 3 jest warta o kilka stówek mniej

Ja kupuję jutro na allegro za 1400 zł trzymiesięczną konsolę PS3 z 40 GB z 2 padami sixaxis oraz 3 grami: GT5 Prologue, Drake's Uncharted oraz Need for Speed Street Racer (paragon z sklepu Saturn, gwarancja do czerwca przyszłego roku).

Uważam że warto skorzystać z tego zamieszania i z oferty nowego PS3 40 GB za 1290 zł albo za ok. 1000 zł na allegro z gwarancją, bo za już ok. 100 zł można sobie dokupić i w prosty sposób wymienić dysk w konsoli na 80 GB lub wiele więcej, a Dualshocka 3 dokupić za kilkadziesiąt złotych drożej niż drugi pad sixaxis (jeżeli już tak komuś koniecznie zależy na wibracjach w padzie).

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlaśnie taki jest plan bo jak mamy dopłacać te 150 zeta do nowej 80 to za tyle to tego DS3 mozna kupić bez problemu

Hmm w poniedzialek chyba podjade do electro w takim razie. W sumie w duzej sieci bedzie latwiej zalatwiac sprawe z drugim rokiem gwarancji jakby cos sie popsulo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Ciekawe , pozostaje mi tylko czekac az MM ruszy z swoja promocja, bo niestety nigdzie, w moim rejonie lepszej sieci nie ma. Ten DUALSHOCK3 po za wibracjami oferuje cos wiecej i czy nowa 80` tka, moze byc mniej awaryjna/usterkowa niz 40`? Podobno nowa 80` ma rowniez nowy procesor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DS3 nie oferuje nic poza wibracjami i dodatkowymi gramami (jest cieższy od sixa ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie przepadam za sieciami typu MM, Electro albo Saturn za ich aroganckie traktowanie klientów i wysokie ceny, ale z drugiej strony zakup sprzętu A/V jest tam opłacalny z uwagi na większe szanse wyegzekwowania praw wynikających z ustawy konsumenckiej (Sony daje tylko 12 m-cy gwarancji na PS3, ale ustawa konsumencka obarcza pomimo tego sprzedawcę 2 letnią odpowiedzialnością za zgodność towaru z umową czyli tzw. rękojmią).

Sklepik internetowy albo sprzedawca na allegro może się szybko zwinąć i wtedy zostanie tylko 12 m-cy gwarancji Sony. Duże sieci czyli MM, Saturn czy Electro raczej się nie zwiną i gwarantują nam możliwość wyegzekwowania (czasem z problemami i pyskówkami, ale jednak ostatecznie i tak wygramy) 2 letniej rękojmi za zgodność towaru z umową.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Uprzejmie donoszę, że zgodnie z najnowszą "gazetką" sieci ElectroWorld, którą dołączono do piątkowego wydania Gzaety Wyborczej, od dnia 25.08.2008 r. konsola Sony Playstation 3 40 GB będzie oferowana aż do wyczerpania zapasów w cenie 1290 zł z VAT

Ponadto byłem w zeszłym tygodniu w gdańskim sklepie sieci Saturn i tam oferują w promocji za 1500 zł za VAT PS3 40 GB z grą Buzz wersją w pełni spolszczona z 4 Buzerami .

Jeżeli chodzi o sieć Media Markt, to potwierdzam wyżej zamieszczoną informację, iż póki co oferują PS 40 GB za 1449 zł z VAT , a na ich stronie nadal nie ukazała się najnowsza gazetka promocyjna. Może w poniedziałek 25.08.2008 r. się obudzą, jak im szpiedzy doniosą o wyprzedaży PS3 40 GB w ElectroWorld po 1290 zł.

Jeżeli chodzi o sklepy internetowe, to najtańsza oferta na porównywarce cen Ceneo.pl wynosi aktualnie 1339 zł.

Przez ostatnie dwa tygodnie sondowałem oferty PS3 na allegro i zauważyłem że pojawiły się pre ordery nowych modeli PS3 80 GB z Dualshock 3 za ok. 1449 zł, a nowiutkie modele PS3 40 GB można wyrwać za 1277 zł. Ruch jest jakby przytłumiony i wiele aukcji kończy się fiaskiem i bez żadnej oferty dla sprzedawcy. Warto wtedy podzwonić, ponegocjować i grzecznie wytłumaczyć sprzedawcy że jego konsola PS3 40 GB z racji rychłej premiery nowego zestawu z większym dyskiem i Dualshockiem 3 jest warta o kilka stówek mniej

Ja kupuję jutro na allegro za 1400 zł trzymiesięczną konsolę PS3 z 40 GB z 2 padami sixaxis oraz 3 grami: GT5 Prologue, Drake's Uncharted oraz Need for Speed Street Racer (paragon z sklepu Saturn, gwarancja do czerwca przyszłego roku).

Uważam że warto skorzystać z tego zamieszania i z oferty nowego PS3 40 GB za 1290 zł albo za ok. 1000 zł na allegro z gwarancją, bo za już ok. 100 zł można sobie dokupić i w prosty sposób wymienić dysk w konsoli na 80 GB lub wiele więcej, a Dualshocka 3 dokupić za kilkadziesiąt złotych drożej niż drugi pad sixaxis (jeżeli już tak komuś koniecznie zależy na wibracjach w padzie).

Pozdrawiam.

Mam dla ciebie propozycje. W tym tyg bede sprzedawal PS3 z dwoma padami i z grami: motorstorm, uncharted, jericho i fifa 08. Moge ja panu sprzedac za 1300zl. Konsola byla malo uzywana. Jest to wersja 40gb

Co do tematu:

Nie lubie kupowac w sklepach typu MM, bo jest tam o wiele drozej, lecz jest wygodnej i i tak przewaznie tam kupuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja niby tez nie lubie molochow , ale czasem mozna znalezc towar w porownywalnej cenie co w netowych sklepach , a mozliwosc obejrzenie przed zakupem , zwrotow i pewnosc znalezienie gwaranta tez cos sa warte.

BTW jak bralem swoja ps3 to proponowali ubezpieczenie ac i wydluzenie gwarancji za 149 zeta na dwa lata (czyli de facto samo ubezpieczenie) , ale o wiele ciekawsze bylo wydluzenie gwary i ubezpieczenia na okres 3 lat za 169 zeta (ktos sie o ubezpieczanie na forum ostatnio pytal).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
BTW jak bralem swoja ps3 to proponowali ubezpieczenie ac i wydluzenie gwarancji za 149 zeta na dwa lata (czyli de facto samo ubezpieczenie)

To dopiero coś. Sklep pronował ci dodatkowy rok swojej gwarancji? Fajnie, że za 149 zł sprzedają coś, co za darmo zapewnia ci kodeks cywilny

(mowa oczywiście o 2 letniej rękojmi, niezależnej od gwarancji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie opłaca się brać teraz 40GB. Lepiej zaczekać na 80GB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najnowsze wieści cenowe co PS3 40GB to : gazetka z MM (dziś dostałem)i tam soniak będzie dostępny od 29.08 w cenie 1099 zł !!! A to już jest prawdziwa okazja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Najnowsze wieści cenowe co PS3 40GB to : gazetka z MM (dziś dostałem)i tam soniak będzie dostępny od 29.08 w cenie 1099 zł !!! A to już jest prawdziwa okazja

a jestes skad ?

Ja mialem dzis konsole kupic ale nie wypalilo. Mozliwe ze kupie jutro ale jak pojawi sie gazetka ze od 29 ma byc za 1099 to poczekam juz do piatku. Bo 400zl piechota nie chodzi. To sa 3 gry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
To dopiero coś. Sklep pronował ci dodatkowy rok swojej gwarancji? Fajnie, że za 149 zł sprzedają coś, co za darmo zapewnia ci kodeks cywilny

(mowa oczywiście o 2 letniej rękojmi, niezależnej od gwarancji)

Właśnie nie do końca bo dodatkowe ubezpieczenie działa np jak zalejesz konsole albo jak ci spadnie i sie popsuje a gwarancja od sony już nie obejmuje usterek spowodowanych przez ciebie. Do tego przysługuje ci jedna wymiana na nową konsole czyli jak coś sie stanie możesz powiedzieć ze nie chcesz jej naprawiać tylko chcesz nowa. Wiec czasem to 160zl może sie szybko zwrócić bo będziesz robić jakąś imprezę czy coś ktoś ci zwali z pułki ps3 i sie rozwali a wtedy będziesz żałował że nie wydałeś 160zl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Właśnie nie do końca bo dodatkowe ubezpieczenie działa np jak zalejesz konsole albo jak ci spadnie i sie popsuje a gwarancja od sony już nie obejmuje usterek spowodowanych przez ciebie. Do tego przysługuje ci jedna wymiana na nową konsole czyli jak coś sie stanie możesz powiedzieć ze nie chcesz jej naprawiać tylko chcesz nowa. Wiec czasem to 160zl może sie szybko zwrócić bo będziesz robić jakąś imprezę czy coś ktoś ci zwali z pułki ps3 i sie rozwali a wtedy będziesz żałował że nie wydałeś 160zl.

No, chyba, że tak. Zwracam honor (tylko nie wiem komu, Tobie, czy sklepowi )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej! Czy to prawda że w Mediamarcie zgodnie znajnowszą gazetką PS3 od 29.08.2008 r. będzie po 1099 zł?

Na razie wstrzymałem się z zakupem używanego PS3 na gwarancji z 2 sixaxis oraz 3 grami za 1400 zł.

Czy ktoś może potwierdzić tą promocję w Mediamarkcie????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Hej! Czy to prawda że w Mediamarcie zgodnie znajnowszą gazetką PS3 od 29.08.2008 r. będzie po 1099 zł?

Na razie wstrzymałem się z zakupem używanego PS3 na gwarancji z 2 sixaxis oraz 3 grami za 1400 zł.

Czy ktoś może potwierdzić tą promocję w Mediamarkcie????

a gdzie masz tą gazetkę ? Ja na ich stronie znalazłem tylko od 22.08, od 29.08 już nie. Ale jeśli masz ją z wiarygodnego źródła, to czemu nie miałaby być to prawda - pojawia się 80GB to pozbywają się zapasów, normalna rzecz. W innych sklepach też pewnie pojawią się takie promocje - w końcu to ostatnia szansa, aby "opchnąć" klientom 40GB..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam tej gazetki, ale przecież kilka postów wyżej joe_27 napisał że ma taką gazetkę w której PS3 os 29.08. jest za 1099 zł! Czy ktoś jest w stanie to potwierdzić?!?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja moge to potwierdzic, co prawda nie ma gazetki online ale do domu juz dostalem, tanszy jest rowniez xbox, premium z hdmi bodajze 750zl. PS3 ma stac 1199. Zawsze te 200zl taniej. Ja mialem kupic dzis ale nie wypalilo i musze czekac do przyszlego wtorku wiec jesli da rade to kupie ta tansza, jesli nie to juz kupie 80gb. Mi to rybka, wazne zeby miec ps3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

750zł za Xa... taniocha

Jak bym miał teraz 1000zł to bez wahania bym poleciał po tą konsolę!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat taniocha za miesiac arcade ma byc po 200$, x360 60 po 300 i elite za 400.

Wiec 20 po 750 chyba sie nie oplaci brac jak sie komus bardzo nie spieszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
750zł za Xa... taniocha

Jak bym miał teraz 1000zł to bez wahania bym poleciał po tą konsolę!

Co to za dziwny komentarz? ;/ Niewazne, czy ta promocja za 1099 PLN`kow, obwiazuje we wszystkich MM`ach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Co to za dziwny komentarz? ;/ Niewazne, czy ta promocja za 1099 PLN`kow, obwiazuje we wszystkich MM`ach?

Normalny. No chyba nie jesteśmy jakąś odosobnioną społecznością na tym forum co nie może mieć 2 konsol

Bardzo dobrze, że ceny konsol spadają. Będzie ich z czasem więcej w naszym rodzimym kraju, co da lepsze podejście do Naszego kraju w oczach producentów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi