MAGpl 1 Napisano 30 Sierpień 2008 Niestety ale Życie z Playstation zostało znowu opóźnione, "papierkowa robota" jest najwidoczniej sprawcą. Noam Rimon ze SCEA, w próbie, by złagodzić sytację, przypomina nam o kilku znakomitcyh cechach Życia z Playstation, takie jak: czytanie wiadomości, sprawdzanie pogody- słuchając muzyki i najlepsze z wszystkiego- Folding@home będzie pracował w tle, kiedy będziesz używać tego małego rozszerzenia. Aplikacja będzie darmowa,niestety ale musimy uzbroić się w cierpliowść i poczekać jeszcze trochę dłużej,kiedy?...Narazie nie wiadomo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
D4Ru73K 15 Napisano 30 Sierpień 2008 Niestety ale Życie z Playstation zostało znowu opóźnione znowu Life with Playstation? zapytałbym co to jest, ale żyjemy w czasach google... przyznam szczerze, że pierwszy raz słysze o tym, więc musiałem sprawdzić. Sprawdziłem i jedyne co nasuwa mi się na myśl, to pytanie, czy Sony nie ma już własnych pomysłów? Przeciez to kopiuj - wklej pomysł Nintendo. Jeden z głównych kanałów informacyjnych na WII, szok... XBL 1.5 roku temu udostępnił usługę sprzedaży filmów HD przez neta, Sony leci z pomysłem za nim. Nintendo zaprezentował kulę ziemską i sposób prezentowania wiadomości, Sony lezie za nim. Nie macie własnych pomysłów? halo? IMO kula ziemska to ładny render, ale usługa taka dostepna raczej dla ludzi lubiących wodotryski. Lepiej niech się wezmą za gry i naciskanie producentów, bo po to głównie ludzie kupuje konsolę. Gry, filmy i internet i osobiście moje potrzeby chyba się kończą co do PS3, jeśli konsola ma zaoferować więcej z siebie, to nie mówię, że to złe, ale niech to będą konkrety, a nie pierdoły. Ostatnio pół firmy Sony skupia się na duperelach, zamiast np. na dotrzymywaniu konkretnych obietnic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubawolfram 0 Napisano 30 Sierpień 2008 Jak dla mnie jest to bardzo przydatne Bo niektorzy uwazaja swoja czarnulke za cale zycie, spedzajac przy niej 5 godzin dziennie. Konsole kiedys sluzyly tylko i wylacznie do gier. A teraz takie PS3 z mozliwoscia dostepu do internetu, sluchania muzyki odtwarzacz BD, na dniach PlayTV... wiec dlaczego takie Life with PS mialoby nie pasowac? Jak dla mnie bardzo przydatna rzecz. PS. Nie chce sie z nikim wyklocac o to, ja tylko dziele sie swoim zdaniem na ten temat Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amra Lew 17 Napisano 30 Sierpień 2008 Jak dla mnie jest to bardzo ciekawa opcja i zamiast marudzić,że Sony kopiuje pomysły od innych to cieszcie się,że nie wpadło na pomysł skopiowanie RODA o M$:)))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
D4Ru73K 15 Napisano 30 Sierpień 2008 Jak dla mnie jest to bardzo przydatne [...] A teraz takie PS3 z mozliwoscia dostepu do internetu, sluchania muzyki odtwarzacz BD, na dniach PlayTV... wiec dlaczego takie Life with PS mialoby nie pasowac? [...] Oczywiście nie zaprzeczam i nie twierdze, że jest to zbędny bajer, jednak chcę tylko podkreśli, że nie jest to pomysł Sony, a jedynie rzecz żywcem wyciągnięta z Nintendo Wii! Kiedy PS2 pojawiło się na rynku, internet nie był tak popularny i szybki jak dziś, szczególnie w Naszym kraju. Net, muzyka, filmy to oczywiście standard w dzisiejszym świecie i byle jaka kieszonkowa zabawka, posiada takie funkcje. Co do PlayTV jesteś kolejną osobą, którą muszę rozczarować, ta zabawka jest całkowicie nieprzydatna w Polsce. PlayTV będzie opierał się na DVB-T, co w Polsce standardem stanie w 2015 roku haha. Aktualnie DVB-T działa w kilku miastach w fazie testowej. Ilość miast i kanałów można spokojnie policzyć na palcach jednej ręki. Jeśli nie mieszkasz we wsi pod Poznaniem lub w budynku Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie, to niestety omija Cię przyjemność oglądania TVP1, TVP2 czy Polsat. Taki właśnie ma sens kupowanie PlayTV, mieszkając w Polsce... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hivonzooo 42 Napisano 30 Sierpień 2008 D4Ru73K, nie marudź, jak kopiować to od najlepszych No i co źle ?? Nikt ci nie każe z tego korzystać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAGpl 1 Napisano 31 Sierpień 2008 Ja widzęć to zupełnie inaczej,dlatego posłużę się przykładem: Pan B ma możliwośż zakupu samochodu,ma do wyboru dwa modele w podobnych cenach,ale z pewnymi różnicami. Otóż,pierwszy samochód jest pozbawiony wszelkich udogodnień typu,radio CD, TV+DVD, 6-cio głosnikowe nagłośnienie(zamiast tego 2głośniki) i jeszcze kilku elementów.Ma jednak alufelgi i lakier metalic. Natomiast drugi,posiada wszystkie te dodatki prócze tego drugiego i jak piszę cena jest na podobnym poziomie...Więc jaki będzie wybór podczas zakupu? Wiadomo że sprzeda się to co ma więcej bajerów do zaoferowania. Choć znajdzie się i taki,co wybierze drugą opcję. Dlatego to odbiorca musi mieć prawo wyboru,mamy na rynku trzy konsole i każdy w jakiś sposób stara się przyciągnąć klienta.Choćby takimi bajerami. Taki Pan Kowalski po przyjściu do sklepu RTV,widząć włączony akurat ten programik z pogodą,być może na tyle się tym zaciekawi,że zacznie wypytywać o więcej szczegółów. Co jeszcze ma do zaoferowania ten sprzęt? a jest tego wiele...Głównym czynnikiem stawiającym go w pierwszym rzędzie dla przeciętnego Kowalskiego jest napewno Blu-Ray.Zaś programiki tego typu mogą tylko spotęgować przydatnośc tego sprzętu osobom patrzącym na ten sprzęt z nieco inaczej.Nie widzą w niej całego tego ppotencjału słurzącego graniu,tylko coś co ma pozwolić im się zrelaksować oglądając film,czy sprawdzić sobie pogodę,jak i poszeprać po internecie. Dlatego takiemu Panu Kowalskiemu nie będzie w głównej mierze zależało na grach,tylko na całej tej reszcie. Nie możemy być egoistami i myśleć tylko o sobie,graczach. Czyż tak nie jest? Nie inaczej myśli Sony,dlatego stawia na gadżety i w pewnym sensie innowacje. Nie wiem jak Wy,ale mi to nie przeszkadza. Bo takiego ciągłego narzekania na brak gier-które i tak się pojawią,mam już dosyć W samym październiku wychodzi tyle ciekawych tytułów a tu ciągle-ach-och.Poza tym nie samymi grami człowiek żyje, ja od kiedy mam PS3 to stale powiększam swoją kolekcję filmów na BD. Muzyka z konsoli przygrywa częściej niż jest włączona jakakolwiek gra.Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pickles 0 Napisano 31 Sierpień 2008 @D4Ru73K: zachowujesz się tak, jakby to tylko Sony ściągało od innych, a M$ i Nintendo mieli tylko i wyłącznie własne, oryginalne pomysły... A Life with PlayStation zapowiada się ciekawie, na pewno sprawdzę, jak to się prezentuje w rzeczywistości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ONE 698 Napisano 31 Sierpień 2008 Edytowałem nazwę tematu. Teraz możecie traktować ten topic jako oficjalny temat Life with PlayStation. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Allu 4 Napisano 1 Wrzesień 2008 Napiszę jedynie - Podoba mi się. Przyda się. Czekam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michaelius 0 Napisano 1 Wrzesień 2008 Kolejne popierdolki na ktore Sony traci czas i pieniadze , zamiast dac cos uzytecznego np. instalowanie calych gier na dysk w celu przyspieszenia odczytu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Makus 1 Napisano 1 Wrzesień 2008 Kolejne popierdolki na ktore Sony traci czas i pieniadze , zamiast dac cos uzytecznego np. instalowanie calych gier na dysk w celu przyspieszenia odczytu. O takie cos to mozesz prosic developera, nie sony. Bo w koncu to developer moze dac Ci mozliwosc instalacji czesciowej, albo calosciowej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fbaran 0 Napisano 1 Wrzesień 2008 A ja tam uwazam, ze to moze byc ciekawe i ze sony robi dobrze, wprowadzajac takie ciekawe urozmaicenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alepasztet 0 Napisano 1 Wrzesień 2008 instalowanie calych gier na dysk w celu przyspieszenia odczytu. lol Kolejne popierdolki na ktore Sony traci czas i pieniadze , zamiast dac cos uzytecznego Nie wiem czy to zauwazasz, ale to jest wlasnie uzyteczna rzecz dla wielu ludzi. Pogoda, poczta, newsy w jednym miejscu to duze udogodnienie dla osob, ktore korzystaja z sieci za posrednictwem PS3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAGpl 1 Napisano 17 Wrzesień 2008 Niektórzy gracze zamieszkujący USA mieli dzisiaj sporo szczęścia włączając swoją konsolę.Otóż część z nich po uruchomieniu aplikacji Folding Home,została poproszona o zaktualizowanie programu.Co dziwniejsze w tym,że został on zaktualizowany do Life with Playstation Jak widać na tym zdjęciu,LwP waży tylko 126MB źródło/source Niestety moje próby skończyły się fiaskiem.Nie jestem tym wybranym:P Być może komuś z Was udało się pobrać tę aktualizację? Na pocieszenie najnowszy materiał prosto z Life with Palystation: http://playstationlifestyle.net/2008/09/17...ystation-video/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saincik 1 Napisano 17 Wrzesień 2008 dawno nie uzywalem, wlaczylem dzis, najpierw sciagnal sie jakis ficzer, potem aktualizacja, lecz nadal jest to folding a nie Life.. chyba nie dane nam jest pobawic sie nowa aplikacja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przem_2010 1 Napisano 17 Wrzesień 2008 Jak zwykle usługa będzie najpierw dostępna w USA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAGpl 1 Napisano 17 Wrzesień 2008 Nowe info: Wygląda na to,że Sony mogło przypadkowo pozwolić Życiu Z Playstation prześlizgnąć się do opinii publicznej. Jednak nie na długo,już teraz usługa jest znowu niedostępna. Chociaż kilku Amerykanów zdołało połorzyć swoje ręce na niej, Sony powiedziało Eurogamer'owi: "testując aplikację, Życie z Playstation było dostępne do pobierania chwilowo, przez pomyłkę." Bez wątpienia pozostaje to,że już wkrótce poznamy jej datę premiery, co jest dobre, ponieważ ogólnoświatowa pogoda i usługa wiadomości były opóźniane wiele razy od lipca. źródło/source Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ONE 698 Napisano 18 Wrzesień 2008 http://www.ps3site.pl/live-with-playstation/ już dostępne dla wszystkich Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
covalt 0 Napisano 18 Wrzesień 2008 Dla mnie to zupełnie nie przydatne, ale fajnie że jest - zawsze bajer więcej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAGpl 1 Napisano 18 Wrzesień 2008 Ktoś mnie chyba uprzedził z informacjami:P Trochę mi się przysnęło dzisiaj:] Wkońcu się doczekaliśmy pogodynki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MrX 0 Napisano 18 Wrzesień 2008 Dla niektorych przydatne dla innych nie, nie moga dogodzic kazdemu ale najwazniejsze ze caly czas cos nowego wprowadzaja, wymyslaja a nie zatrzymali sie w miejscu jak co niektore firmy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fazzik 0 Napisano 18 Wrzesień 2008 Zainstalowałem dzisiaj ten program - no i w sumie to bieda. Brak prognozy na Polskę... a na dodatek wcieło pasek postępu foldingu . Wierzę w Was chłopaki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kirex 0 Napisano 18 Wrzesień 2008 Ta pogodynka to w sumie do niczego nie jest potrzebna. Co innego, gdyby można było wybrać sobie miasto i pogoda byłaby wyświetlana gdzieś pod zegrakiem, a tak komu będzie chciało sie odapalać aplikację aby zobaczyć jaka jest teraz temperatura ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MTU 4 Napisano 18 Wrzesień 2008 A Ja jestem najprościej rzecz ujmując wkur**ny, pobieram LwPS już czwarty raz z rzędu,i za każdym razem pojawia mi sie "An error occurred during the downloading operation. (80710723)" Wiec jak nie urok, to sraczka. edit// za piątym razem poszło ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach