Skocz do zawartości
Emir

Resident Evil 5

Rekomendowane odpowiedzi

no to Tomek pośmigamy razem tylko pytanko (jestem dość nerwowy )i pytanie brzmi-czy rozdział 5.3 to z jedną panią

Jill to co ma na klacie trzeba było rozwalic

zrobione jest jak tak to po przypomnieniu sobie sterowania pójdzie nam w 3h całość :biggrin: mój psn to borsuk1908

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozdział 5.3 masakra :confused: ale przeszedłem na PRO już ...

Kto nie dotarł to wtajemniczę odrobinę nie psując zabawy, walczymy z przeciwnikiem, mamy do wykonania kilkanaście QTE i każdy błąd to od razu śmierć + zaczynanie od nowa ... nerwy miałem w strzępach ale po 1,5h się udało przejść na PRO ... :biggrin:

Mam do zrobienia 3.3, cały 4.x, 5.x i 6.x za wyjątkiem 5.3 (ten zaliczyłem pomagając komuś innemu :thumbsup: hoplita1980)

Postawiłem sobie za cel przejście za pierwszym razem na Pro i mam sporę szanse :) Z komputerem to jednak raczej niemożliwe :confused:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a przypadkiem nie jest tak ze PRO oblokowuje sie dopiero po przejściu na poziomie HARD? :whistling:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a przypadkiem nie jest tak ze PRO oblokowuje sie dopiero po przejściu na poziomie HARD? :whistling:

Jeśli grasz online co-op to wystarczy żeby 1 osoba miała zaliczony hard wtedy ta osoba zaprasza drugą (która nawet może nie mieć ani jednej planszy zrobionej nawet na easy) i razem śmigają na PRO :whistling:

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukuje osób obecnie zainteresowanych graniem na PRO ... gram pierwsze podejście i od razu na Profesional ... Nie ma lekko bo nie mam bajerów typu Bazooka, nielimitowanej amunicji i innych udogodnień. Przechodzenie tego z komputerem jest mało przyjemne z uwagi na niski poziom rozgarnięcia i śmierć zazwyczaj w najmniej oczekiwanym momencie :confused:

Osoby zainteresowane wspólnym graniem prośba o invite'a na PSN z dopiskiem RE5, ewentualnie dopisanie się pod postem a wtedy ja wyślę zaproszenie ...

Mam HS czyli pełna komunikacja on-line zapewniona :thumbsup:

Jak nikogo nie znajdziesz to w ten weekend mogę Ci pomóc, oczywiście poza wieczorami bo wtedy mam inne zajęcia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za wyjątkiem 5.3 (ten zaliczyłem pomagając komuś innemu :thumbsup: hoplita1980)

Ale warto było się męczyć, dzięki Tobie wpadła mi za RE5 platynka :D

Na razie mnie nie ma w domu, ale będę w weekend to mam nadzieję pogramy jeszcze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ktoś mi morze powiedzieć jak zabić Weskera bo już nie mam żadnego pomysłu a męczę się z nim już parę ładnych godzin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ktoś mi morze powiedzieć jak zabić Weskera bo już nie mam żadnego pomysłu a męczę się z nim już parę ładnych godzin

Najprościej będzie jak znajdziesz sobie filmik na YouTube, obejrzysz i wtedy skopiesz dupsko Weskerowi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najprościej będzie jak znajdziesz sobie filmik na YouTube, obejrzysz i wtedy skopiesz dupsko Weskerowi.

no tak. dzięki

youtube czyni cuda xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:no: Można to obejść, wystarczy wejść w wyszukiwanie gier on-line wybrać chapter np: 1.1 i poziom gry bez znaczenia. Dołączyć do gry w trybie Profesional i zaliczyć rozdział. Od tej pory możesz już sobie przechodzić fabułę na PRO, przechodząc po kolei wszystkie chaptery. Możesz normalnie wyjść z gry a potem wrócić do swojej rozgrywki przez CONTINUE lub CHAPTER SELECT. Potwierdzam, osobiście tak właśnie zrobiłem i udało się bez problemu :thumbsup: w sobotę zaliczyłem 6.3 i wpadły wszystkie 4 trofea za wszystkie 4 poziomy trudności :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin:

BTW Osobiście miałem sporo trudnych momentów na PRO bez udziwnień typu Unlimited Ammo czy Unlimited Bazooka, pomimo że kilka rozdziałów zaliczałem z innymi graczami i miałem spore wsparcie to jednak większość rozdziałów przechodziłem sam. Uważam że Re5 Pro to jedna z trudniejszych rozgrywek jaką udało mi się zaliczyć na PS3 ... :confused:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie gra jest trudna jezeli zaczniemy od poziomu PRO (dzieki sztuczce powyzej :P). Mimo ze mam na koncie jakies 130h przegrane to b. czesto robie run'a bez zadnych nieograniczonych magnumow czy innych rakietnic bo w wtedy jest poprostu swietna zabawa i czuc ta adrenaline :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa jakże cenne pytania:

- jak do cholery włączyć unlimited ammo? Mam upgrade'owane na maksimum 3 bronie (snajperkę, shotgun'a i jeden automat), wykupiłem w zakładce special features opcję infinity do każdej z nich, włączam przy uruchamianiu rozgrywki infinity na YES a mimo to nie mam nieskończonej amunicji ... co jeszcze mam zrobić?

- w grze zbieramy odznaki, skarby i figurki, skąd i jak te trzecie zebrać?

Dzięki z góry za pomoc :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Musisz mieć na maxa ulepszoną do której chcesz mieć nieskończone ammo

2. Jak ją ulepszysz to wykup do niej nieskończoną amunicje w menu dodatków (tam gdzie

kostiumy i figurki)

3. Włącz nieskończone ammo w opcjach

4. Przy włączeniu gry wybierz "tak" w opcji nieskończona amunicja.

A figurki to się dostaję za daną rzeczi się je wykupuje za kaskę (z tego co pamiętam)

w special settings się to ustawia - tam gdzie masz wybór stroju i filtry

Figurki:

They're ACTION Figures! (30 GS) Wykup wszystkie figurki. Znajdują się one w Bonus Features. Większość z nich odblokuje się po przejściu kolejnych rozdziałów oraz za zebranie 30 emblematów BSAA. Trzeba je wykupić za pomocą Exchange Points, które zdobywasz za kończenie poziomów.

Edytowane przez 1908borsuk
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tylko dodam ze nie bedziesz miec nieskonczonej amunicji jezeli DOLACZYSZ do kogos kto ma ta opcje wylaczona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się czy dużo ludzi w to jeszcze gra. Zastanawiam się nad zakupieniem wersji Gold ale chciałbym zacząć zabawe od początku oglądając wszystkie filmiki i nie spiesząc się jakby mnie ktoś gonił. pamietam że jak miałem podstawową wersje przy której spędziłem z 100 godzin to dopóki nie trafiłem na kilku polaków to grałęm z młotkami którzy potrafili się rozłączyć w połowie rozdziału bez powodu. nie mam headseta ale chetnie pogram jeśli ktoś miałby ochote zacząć od początku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, wszystko już wiem, ostatnie pytanie dotyczące dwóch pucharów:

Who do you trust? - Daje Shevie przedmioty, leczę ją i dziękuje za wszystko co od niej dostaje :) przeszedłem już praktycznie dwuktronie, a mimo to nadal nie zaliczyło tego trofika. Jakiś sposób?

Maksymalny upgrade broni (nie pamiętam nazwy) - czytałem o glitchu z rotten egg, kto zna temat to mi odpowie - nie będe tu referatu tworzył. Pytanie czy on jest też do zrobienia na PS3? Filmiki z YT to wyłącznie X'boxowe poradniki ... próbowałem to zrobić jednak drugi player po dołączeniu do gry nie ma możliwości odrębnego save'owania stanu gry, wogóle to wykorzystuje moje zebrane przedmioty (na filmiku ma własne odrębne inventory) i ma zablokowaną opcję BUY, prośba od zorientowanych w temacie o podpowiedź ... Dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do "Who do you trust? " - ja zrobiłem to w ten sposób, że botowi dałem tylko ziółka i medykamenty, sam zająłem się walką.

Przy nokaucie wciskałem O - żeby partner mnie wyleczył, po kilkunastu takich akcjach trofeum wpadło.

Jeśli chodzi o maxowanie broni to znam tego glitcha, ale nie miałem za bardzo z kim tego wypróbować, zrobię to trofeum normalnie (jak tylko reanimują mi konsolę...) - wystarczy na maxa męczyć rozdział 5.2 (tam gdzie jest masa Lickersów z których wypada skarb wart 2,5 tys. ) - zrobienie tego fragmentu zajmuje kilka minut, potem sejw, wychodzimy, sprzedajemy skarby i jedziemy od nowa.

BTW Gdzie i (a bardziej) jaką bronią najlepiej zrobić "Lead Aspirin"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lead Aspirin najlepiej shotgunem w chapterze 3.2. Na samym początku biegniemy po tych drewnianych podestach na pierwszą miejscówkę gdzie trzeba oddać skok, przeskakujemy na jedną stronę czekamy aż wszyscy wrogowie zrobią to samo (na początku są po obu stronach) robimy powrót na pierwszą stronę i celujemy dość wysoko, w momencie skoku przeciwników (zazwyczaj kilku naraz) oddajemy strzał - za 1szym podejściem udało mi się kogoś trafić w głowę :thumbsup: Easy

Co do glitcha z jajkiem o którym pisałem to robi się go samemu tylko jest niezbędny drugi Pad ... ale nie wiem czy to działa na PS3? ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 1-3 dni przyjdzie do mnie RE5 Gold Edition z Ultimy. Ktos chetny na przejscie gry na PRO(wiem ze na poczatku tego niema wiec chce z kims zagrac co ten tryb odblokowal) lub online Versus, Merceneries itd ????

Pisac:

GG: 2957469

PSN: Leito_PL

Edytowane przez Leito_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pewne pytanie dotyczące RE5 w kontekście gry w 2 osoby (split screen). Jeżeli chce z kimś pograć na 2 pady to jak wygląda sprawa z ekwipunkiem? Czy ta 2ga osoba może korzystać z moich zasobów (upgrade'owane bronie + nieskończona amunicja) czy trzeba jakoś specjalnie przechodzić gre by to zrobić? Swego czasu jak grałam na Xbox'ie to 1 profil (na którym cały czas grałam i sporo upgrade'owanych broni) miał wszysto normalnie, lecz 2gi profil (trzeba było się logować) był kompletnie pusty jeżeli chodzi o ekwipunek i ogólne zaopatrzenie. Mam nadzieje, że toś zrozumie o co mi chodzi i wyjaśni co i jak z graniem na split screen na PS3 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pewne pytanie dotyczące RE5 w kontekście gry w 2 osoby (split screen). Jeżeli chce z kimś pograć na 2 pady to jak wygląda sprawa z ekwipunkiem? Czy ta 2ga osoba może korzystać z moich zasobów (upgrade'owane bronie + nieskończona amunicja) czy trzeba jakoś specjalnie przechodzić gre by to zrobić? Swego czasu jak grałam na Xbox'ie to 1 profil (na którym cały czas grałam i sporo upgrade'owanych broni) miał wszysto normalnie, lecz 2gi profil (trzeba było się logować) był kompletnie pusty jeżeli chodzi o ekwipunek i ogólne zaopatrzenie. Mam nadzieje, że toś zrozumie o co mi chodzi i wyjaśni co i jak z graniem na split screen na PS3 :)

no kumam o co chodzi

jak miałeś tak na x box to na ps będzie tak samo chyba :whistling:

a co za problem włączyć gre i sprawdzic :whistling:

Edytowane przez erwines

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktos chetny na Online, dodatki, normalna historie to pisac -

Leito_PL z dopiskiem RE5 czy cos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam takie pytanie :)

Czy jak będę grał ze znajomym co ma 100% gry a ja 0%, to będę mógł grać z nim na PRO i z jego broniami?

Jeśli tak to zasejwuje mi bronię i chaptery tak by wpadły mi za nie trofea? Nie mam już siły od nowa all przechodzić a chciałbym mieć własną platynę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi