Skocz do zawartości
Emir

Batman Arkham Asylum

Rekomendowane odpowiedzi

no dokladnie. na gameplayach widzialem jakeis paralizatory, noze i... duze liczby przeciwnikow :P no i sa jeszcze nowe skille do odblokowania poprzez XP

No są 3 typy standardowych przeciwników. Zwykli (+Ci z metalowymi pałkami, bejzbolami itp.), z nożami (ich najpierw trzeba oślepić peleryną, potem nawalać, zwykłe ciost na nich nie działają, nie można counterować), i goście z elektrycznymi pałkami (tych za to trzeba przeskoczyć i walić im w plery, countery także nie działają). To nie jest spojler, goście pojawiają się w ciągu 1/5 gry. Potem jest miazga, ale o tym nie mówię :D

Za Expa można kupić ulepszenia do gadżetów (np rzucanie 3 batarangami na raz), a także nowe comba, jak np. rzut gościem po 8-ciosowym combie.

Edytowane przez Reven

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@c00kie i @SDRaid

ej to sluchajcie, zamkniemy forum dla tych co maja inny poglad na coponiekore gry niz wy, co wy na to? dajcie spokoj i dajcie innym wyrazic opinie. nie jestescie jedyni na tym forum jak i na swiecie.

Edytowane przez afwi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieję, że jakaś EK dla mnie zostanie :D Ale jakoś nie planuję w najbliższym czasie, ale może uda się dorwać nówkę, chociaż szanse niewielkie. EK zawsze szybko schodzą, a po za tym jest ich niewiele. Ale zacna jest, nie powiem. I Jocker też mnie korci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@c00kie i @SDRaid

ej to sluchajcie, zamkniemy forum dla tych co maja inny poglad na coponiekore gry niz wy, co wy na to? dajcie spokoj i dajcie innym wyrazic opinie. nie jestescie jedyni na tym forum jak i na swiecie.

o przepraszam cie bardzo. czy ja mu bronie wyrazac poglady? zreszta sam stwierdzil ze tego nie rozumie... a poza tym skoro facio pisze jakies rzeczy (bo zagral w demo) ktore dla kogos co wogole zainteresowal sie gra i wie ze to bzdury to wybacz, ale nalezy mu sie.

Edytowane przez c00kiemonstah

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o przepraszam cie bardzo. czy ja mu bronie wyrazac poglady? zreszta sam stwierdzil ze tego nie rozumie... a poza tym skoro facio pisze jakies rzeczy (bo zagral w demo) ktore dla kogos co wogole zainteresowal sie gra i wie ze to bzdury to wybacz, ale nalezy mu sie.

Dokładnie, jak mam mnie wkurzać, to niech lepiej nei wyraża swojego zdania.

Z resztą sam stanąłem po jego stronie, ale zaraz przekreśliłem swoje słowa, jak zobaczyłem, że jeszcze dyskutuje. Bla bla bla...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do ceny - można zakładać że w granicach 200 zł. U mnie są po około tyle nowe tytuły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze "strachem na wróble" są niezłe motywy.

Spoiler nie zdradza fabuły, jedynie pokazuje o co cho.

Batman ma schizy

Edytowane przez Reven

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

reven ci co by byli zaznajomieni z kotorem to by nie przekrecili xD hihihi

W KotORze był Revan :)

Reven jest od Revenge (z ang. zemsta).

Powiem, że obawiałem się, że gra może z czasem być monotonna. Ale myliłem się. Mimo, że poruszamy się po więzieniu miejscówki są bardzo zróżnocowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszedłem na chwilkę na forum X-boxowców, co by poczytać opinie, na temat gierki. Nie znalazłem negatywnej, a co mnie jeszcze bardziej ucieszyło wygląda na to, że gra będzie dość długa ! Ludzie pisali, że po 4 godzinach ciągłego grania 19% gry !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszedłem na chwilkę na forum X-boxowców, co by poczytać opinie, na temat gierki. Nie znalazłem negatywnej, a co mnie jeszcze bardziej ucieszyło wygląda na to, że gra będzie dość długa ! Ludzie pisali, że po 4 godzinach ciągłego grania 19% gry !

To jak w GTA. Do procentów wliczają się też "challange roomy" i znajdźki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę że nie robi na Was wrażenia, że topik jest ostatnio regularnie czyszczony z wypowiedzi co najmniej spamujacych i nadających się jedynie na prywatną rozmowę w programach typu GG. Cała strona dywagacji kiedy kto i gdzie kupi sobie grę. Ludzie! Nikogo to nie interesuje. Kolejne posty tego typu nagrodzę stosownym ostrzeżeniem lub czasowym banem na pisanie postów!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W KotORze był Revan :)

Reven jest od Revenge (z ang. zemsta).

Powiem, że obawiałem się, że gra może z czasem być monotonna. Ale myliłem się. Mimo, że poruszamy się po więzieniu miejscówki są bardzo zróżnocowane.

woot! my bad. ale racja. ehhh ile to juz czasu od kotora mi uplynelo :P hihi i tak wiem jak jest zemsta po anglijskiemu :P tez mam nadzieje ze monotonnosci nie bedzie.

EDIT LINK tak zwany quick look :) polecam. poczatek gry. troche tego co w demie. potem cos innego. i w dodatku taki 'normalny' komentarz :P

Edytowane przez c00kiemonstah

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę że nie robi na Was wrażenia, że topik jest ostatnio regularnie czyszczony z wypowiedzi co najmniej spamujacych i nadających się jedynie na prywatną rozmowę w programach typu GG. Cała strona dywagacji kiedy kto i gdzie kupi sobie grę. Ludzie! Nikogo to nie interesuje. Kolejne posty tego typu nagrodzę stosownym ostrzeżeniem lub czasowym banem na pisanie postów!

Jeżeli usuwasz, to powinieneś o tym powiadomić lub jeżeli uznasz to za stosowne, ukarać warnem. Ale co to za głupi pomysł, żeby kasować i potem człowiek nei wie, czy aby na pewno pisał poprzednio w tym topicu etc.

Zaś co do gry: Eksploracja po szpitalu psychiatrycznym będzie całkowicie swobodna, czy będą jakieś ograniczenia?

No i czy jeżeli wybijemy w danym sektorze kilku łobuzów, to będzie on ''czysty'', czy pojawią się kolejni a'la czarnuchy (brak rasizmu, po prostu lepiej brzmi ^^) w wioskach w Far Cry 2?

Edytowane przez qgar
to komentarz od killa: Nie wiesz czy coś pisałeś czy nie? Miałem dać 15 warnów? Uff, dobrze, że to nie ty moderujesz to Forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od 3 stron poświęconych temu tematowi, czytam tylko o tym co się w grze robi, da zrobić lub zrobiło. Dobrze, że arab szybko reagował ze 'Spoiler Warnami' bo najadłbym się historii nim zdążyłbym odpakować grę, a tę jak więm dostanę 28.08.09! "Cieszy" mnie zatem fakt, że już są tacy co grają, ale czy muszą przekładać tutaj 'swoje boje'? Poczekajcie na oficjalną premierę, co by się mogli wszyscy zainteresowani na równi włączyć do rozmowy... Od teraz przestaję wchodzić w ten temat. See You next week. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SouL zgadzam się w 100%. Gry jeszcze nie mam, a przez te spojlery będę znać wszystkie plansze na pamięć :angry: Ma ktoś info dokładne ile gra będzie kosztować ? Jeżeli w dniu premiery ok. 150 zł to kupuje. Jeżeli nie, to może mój piecyk ją pociągnie :)

Edytowane przez CritiCalz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to, że GTA jes sandboxem jest spojlerem ?? Albo, że nie ma się od razu 3 wysp ?? Nie sądzę, więc nie rozumiem dlaczego mój post został skasowany. Jakaś niekonsekwencja ze strony modów.

EDIT: Chyba, że sugerujecie się CritiCalz`em, który pisze, że coś jest spojlerem tylko po to żeby nabić sobie posty. Tu jest rzeczowa rozmowa.

A rozmowy o cencach miało nie być. Jak powiedział kill, kogo to obchodzi.

Tak więc po przejściu gry można swobodnie chodzić po Arkham i szukać znajdziek, na drodze nie stanie nam żaden przeciwnik. Nie wszystkie budynki są odrazu odblokowane, żeby dostać się do niektórych trzeba specjalnych zdoloności (a la Prince of Persia).

Edytowane przez Reven

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Reven

Kolego - nie wszyscy grali w piraty tak jak ty. Ewidentnie opisujesz tutaj plansze itd, a niektórzy chcą po prostu pograć i sami wszystko odkryć. I nie bulwersuj się tak. Złość piękności szkodzi :) I nie chcę ciągnąć dyskusji. To był mój ostatni post związany z Tobą. Boje się Killa :ninja:

Ale zobacz gościu, że Ty nawet nie czytasz topicu, tylko napierdzielasz posty. Przecież kill (którego się tak boisz), wyraźnie powiedział, że rozmawiamy o GRZE, a nie o tym, gdzie masz ją zamiar kupić. Kogo to obchodzi. I tak jak mówiłem, nie będę Ci się tłumaczył.

Kurczę, chciałbym Wam dać radę, ale nie wiem jak to zrobić, żeby nie spoilnąć. Może będzie to nieumiejętne, więc daje w spoiler, CritiCalz, masz tego nie czytać.

Przed wejściem do budynku z finalnym boss`em, zróbcie oddzielnego save`a (grając na hardzie), bo będziecie musieli grę 2 razy przechodzić. Chodzi oczywiście o trofea.

Edytowane przez Reven

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reven, serio wez juz przestan pisac w Spoilerach. odezwij sie jak bedzie premiera/po premierze gry. nawet jak umieszczasz to w spoiler tagach i tak kazdy czyta, nawet Ci co nie maja gry bo tak dziala ludzka ciekawosc. nie mozesz sie powstrzymac, czy tez musisz posty nabijac jak Ci ktorych negujesz?

ja wiem ze nic zlego na mysli nie masz piszac te posty, ale po co wszczynac offtopic'i w ten sposob :( nikt z toba do piatku i tak nie moze podystkutowac bo wiekszosc gry jeszcze nie ma i miec nie bedzie do piatku bo graja na legalu.

Edytowane przez afwi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat to co teraz napisał uważam za cenną wskazówkę, która pomoże uniknąć wielu nerwów... wg. mnie można spojrzeć ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na prośbę wielu normalnych użytkowników temat zostaje otwarty. Prosiłby jednak o stosowanie tagów spoiler w przypadku zdradzania fabuły (choć sam uważam to za dziecinadę, ale jednak liczy się zdanie ogółu).

I nie piszcie postów, w których chwalicie się w jakim sklepie kupiliście i za ile bo to naprawdę nikogo to nie interesuje! Skasuję taki post więc szkoda zachodu.

Pozdrawiam, miłego dnia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK ja gre juz mam od wczoraj i jestem narazie bardzo zadowolony : D Graficznie wyglada bardzo fajnie, no i wcale nie jest taka latwa - a przynajmniej nie na hardzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra jest wypasiona. Na Hard daje troche w kość:D

Cieszą takie detale jak TV na ścianach, które oglądane z boku robią się jasne i nic nie widać:D Strój Batmana się niszczy i to widać potem w grze:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi