Skocz do zawartości
Emir

Batman Arkham Asylum

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie ukończyłem grę na Normalu :) Grało się bardzo fajnie i przyjemnie. Napewno teraz łatwiej pójdzie Hardzik. Grafika superowa, a klimat poprostu zabija :)

P.S. Czy istnieje jakiś prosty sposób na odnalezienie tych Joker's teeth'ów?

Edytowane przez szymuR93

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nom juz sobie sprawdzilem... czyzby jakies male przemycenie physxa? dziwne, ani rozbijajacych sie szyb, oprocz takedownow nie zauwazylem w singlu, stolow tym bardziej (osobna kwestia ze zawsze lamia sie tak samo nei wazne czy rzucimy kogos na niego czy po prostu uderzymy Oo). jednak konsolowa wersja jest niestety uposledzona wzgledem komputerowej. coz... zycie...

szyby byly jeszcze przed patchem. dalo sie je zniszczyc. wiec tak jakby ten physx jakis tam byl tyle ze okrojony ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P.S. Czy istnieje jakiś prosty sposób na odnalezienie tych Joker's teeth'ów?

Ząbki spokojnie do znaleznienia podczas gry, o ile oczywiście eksplorujesz teren dokładnie. Do 100% riddles okazało się że muszę dozbierać 3 szczęki - szybciutko się znalazły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mieszkam w Gdańsku szukałem gry MM Saturnie Elektro Worldzie tam nie było i jakoś mnie nie zdziwiło... Poszedłem do empiku i koleś powiedział, że gry nie ma w żadnym salonie w całym(!) trójmieście i jest niedostępna na zamówienie :| ech... typowe dla tego kraju...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o Riddlery to muszę przyznać, że jeszcze w żadnej grze szukanie znajdźków nie sprawiało mi tak wielkiej przyjemności.:thumbsup:

Jak na razie gra roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o Riddlery to muszę przyznać, że jeszcze w żadnej grze szukanie znajdźków nie sprawiało mi tak wielkiej przyjemności.:thumbsup:

Jak na razie gra roku.

zgadzam sie, szukalem znajdziek dla samej przyjemnosci ich szukania, jeszcze mi sie to nie zdarzylo, jelsi przejde gre na hardzie to bedize moja jedyna platyna xD i wcale nie zamierzona :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na razie gra roku.

Potwierdzam po stokroć. Nie było zadnego zmuszania sie do gry (jak w przypadku kz2). Znajdzki rewelacja. Biosy czarnych charakterow ciekawe - nie na sile jak to czesto ma miejsce. A na zaszczytnym miejscu pod tv stoi sobie na podstawce czarny i lsniacy batarang :)))

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam sie z przedmowcami, to pierwsza taka gra w ktorej szukanie AZ 240 znajdziek, nie sprawialo mi ani chwili nudy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I po znalezieniu ostatniej... majstersztyk!

Prawie spoilera zrobilem :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I po znalezieniu ostatniej... majstersztyk!

Prawie spoilera zrobilem :).

a propo.

nie pamiętam już tej rozmowy, ale Riddler chyba mówił, że rozłożył zagadki po całym Gotham, mam rację?

Edytowane przez bolek2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ktos wie czy jak grałem w gre na hard i teraz chce przechodzic challenge mode na tym samym save, to poziom trudnosci challenge jest tez podwyzszony?czy jest taki sam niezaleznie od poziomu na jakim przeszlem gre?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ktos wie czy jak grałem w gre na hard i teraz chce przechodzic challenge mode na tym samym save, to poziom trudnosci challenge jest tez podwyzszony?czy jest taki sam niezaleznie od poziomu na jakim przeszlem gre?

Taki sam, było chyba nawet na poprzedniej stronie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie challenge sa automatycznie ustawione na normal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytanko, macie jakiś rozkład gdzie są te wszystkie pytajniki, i ukryte rzeczy? mam na jakieś 70% i naprawde juz nie mam pomysłu, i tez troche szkoda mi czasu na błądzenie, ... mógłbym se w tym czasie w coś innego, albo w chellenge mode :thumbsup:

p.s a gra sama w sobie, miodzio ... stawiam na równi z MGS4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytanko, macie jakiś rozkład gdzie są te wszystkie pytajniki, i ukryte rzeczy? mam na jakieś 70% i naprawde juz nie mam pomysłu, i tez troche szkoda mi czasu na błądzenie, ... mógłbym se w tym czasie w coś innego, albo w chellenge mode :thumbsup:

p.s a gra sama w sobie, miodzio ... stawiam na równi z MGS4

Mówisz i masz

link

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gra jest niesamowita :], czerpie z gry sama przyjemnosc ani chwili nudy. Rzadko ktora gra potrafi mnie przyciagnac na 4h ciaglego grania przed tv :) : chory klimat, czarny humor, piekna grafika, swoboda eksploracji terenu, joker zagrany genialnie i wiele innych rzeczy ktore mozna tutaj wymieniac. Nigdy nie masterowalem gry w 100%, a tutaj czuje, ze bedzie setka jak nicc :). Mialem chwile grozy w momencie gdy bat mial halucyny (wtedy gdy zszas ucieka do jaskini croca) poniewaz ekran dziwnie robil sie kolorowy: paski, szumy - myslalem, ze to moj naped wlasnie wyzional ducha ale jak sie okazalo to byl zamierzony efekt programistow hehe! Aktualnie jestem na party u jokera, karki przed wejsciem i w korytarzu wzbudzily we mnie smiech. genialne :D! Gre polecam kazdemu nawet tym ktorzy z batmanem maja malo wspolnego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam wbilem ostatnio platyne. moja pierwsza i pewnie ostatnia, bo watpie zeby ktoras wbijalo mi sie tak przyjemnie. zadnego tempego grindu zabil 500 pistoletem etc. via chocby U2AT. szukanie zagadek naprawde miod.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gierka zajebista, mocno sie zdziwiłem że jest aż tak dobra, fabuła, zagadki i ich szukanie zajebiscie pomyslane nie jak np. odłamki w Infamus czy gołebie GTA które szybko nudziły Co do chellengów skradanie bardzo przyjemne fajnie pomyslane, mapki DLC tez niczego sobie ale walka na punkty to masakra jakaś pierwsze dwa medale nie sa trudne ale zdobycie 3 medalu to jak dla mnie troszke trudne nie wiem jak ludzie wykrecaja takie wyniki. Dzis caly dzionek próbowałem ale z mierny skutkiem a tylko tego mi brakuje do Platynki (chyba ma krzywe palce <_<). Na szczescie juz nie długo Uncharted 2 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam pewien problem. Zebralem juz 240/240 riddlerow co zajelo mi kupe czasu ale widze, ze mozna jeszcze zebrac element nr #24 The Spirit of Arkham. Kompletnie nie wiem co robic, pomoze ktos?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam pewien problem. Zebralem juz 240/240 riddlerow co zajelo mi kupe czasu ale widze, ze mozna jeszcze zebrac element nr #24 The Spirit of Arkham. Kompletnie nie wiem co robic, pomoze ktos?

spirit of arkham. musisz odkryc kto kontynuuje dzielo zalozyciela arkham. przesluchaj sobie wszystkie obeliski raz ejszcze i pomysl kto by to mogl byc, a moze wsluchaj sie w glos? a potem (mala podpowiedz) idz tam gdzie ta osobe zostawiles ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

c00kiemonstah wielkie dzieki! Przesluchalem ostatnie 3 akty i wpadlem na pewien trop ktory doprowadzil mnie do celu (ten hint "idz tam gdzie go zostawiles" byl wielce pomocny!). Niech mi ktos poda jakies fajne kombinacje do challange mode bo np w battle mode wyciagam jedynie 1 bataranga (6000pkt) i to ledwo ledwo, a maximum na planszy to 3 batarangi (16000 pkt)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

c00kiemonstah wielkie dzieki! Przesluchalem ostatnie 3 akty i wpadlem na pewien trop ktory doprowadzil mnie do celu (ten hint "idz tam gdzie go zostawiles" byl wielce pomocny!). Niech mi ktos poda jakies fajne kombinacje do challange mode bo np w battle mode wyciagam jedynie 1 bataranga (6000pkt) i to ledwo ledwo, a maximum na planszy to 3 batarangi (16000 pkt)

przede wszystkim nie trac flow, bardzo wazne, a jak juz stracisz dobrze by bylo zebys wczesniej uzyl wszystkich mozliwych ruchow. np zacznij batclawem, jakies ciosy countery, takedown, batarang, przeskok nad kolesiem, plaszcz, rzut etc. staraj sie zrobic jak najwiecej roznych akcji, najlepiej wszystkie (duzy variation bonus) nim zgubisz flow, chociaz tak jak mowie nie trac go wogole. uwazaj na kolesi z paralizatorami, tych najlepiej zdejmuj rzutem badz takedownem ewentualnie batarang lub batclaw(jesli sie przewroca) wytraci im bron z reki. troche treningu i bedzie git ;)

Edytowane przez c00kiemonstah

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Challenge rooms to byl prawdziwy pain in the ass jak mawiali Rzymianie. Do chyba dwóch podchodzilem grubo ponad 100 razy...

A jeszcze jak widzialem wyniki z pierwszej dziesiatki wykrecone... terminatory jakies chyba... moce piekielne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam a ja mam takie pytanko skończyłem gierkę to znaczy zebrałem wszystko co się dało ale mam 85% i nie wiem dla czego ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam a ja mam takie pytanko skończyłem gierkę to znaczy zebrałem wszystko co się dało ale mam 85% i nie wiem dla czego ???

Jeszcze medale w challenge rooms

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi