SmaleC 280 Napisano 26 Czerwiec 2014 Widzę zbierasz wylinki :) Ja swojego białokolanowego, jeśli dobrze pamiętam, miałem chyba od L2. Miała wtedy 8 mm całkowitej długości. Zanim padła na tyle na ile udało mi się ją dokładnie zmierzyć to jakieś 17 cm. Fajnie było sobie porównać pierwszą wylinkę z tą ostatnią :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkibaPL 1851 Napisano 27 Czerwiec 2014 (edytowane) moze nie zbieram tylko 2 ostatnie wzialem i wrzucilem do pudelek. Oba pajaki mam od L1 czyli byly wielkosci malego paznokcia a nawet mniejsze i nie bylo co tam z nich zbierac :P Teraz sa cos gdzies w stadium L10-L12. Notowalem wylinki a pozniej gdzies mi sie kartka zapodziala. Jak sie dobrze ustawia na sciance to w koncu bedzie trzeba zobaczyc jaka to plec ma... Edytowane 27 Czerwiec 2014 przez SkibaPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lojkoo 38 Napisano 27 Czerwiec 2014 (edytowane) Skibahttp://oi62.tinypic.com/96gdqa.jpg gryzie ? Edytowane 27 Czerwiec 2014 przez Skyrimers Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SmaleC 280 Napisano 27 Czerwiec 2014 Ja znalazłem zdjęcie swojej, chyba przedostatnia wylinka przed śmiercią (L13). Tak ogólnie to już przeszła mi chęć na posiadanie pająka, jednak gdy widzę to chyba byłbym w stanie zrobić wyjątek. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkibaPL 1851 Napisano 29 Czerwiec 2014 Skiba http://oi62.tinypic.com/96gdqa.jpg gryzie ? gryzie, a jak dziabnie to umrzesz :D przed wylinka i po (gdy juz moze normalnie sie ruszac ale jeszcze nie ma apetytu) mozna spokojnie brac na reke, nie jest to zalecane i ja tez tego nie robie, kiedys tylko jak byly mniejsze to przy wymianie ziemi. Teraz to sie boje :D dzikuny sa troche spore (na zdjeciach tego nie widac) i zeby je brac trzeba tez miec nerwy ze stali ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_Matheo_ 666 Napisano 22 Lipiec 2014 (edytowane) A oto mój Pimpek: # Jako wierny towarzysz Mundialu # Podczas trawingu w ogrodzie Przygarnięty jako malec, uratowany przed pewną śmiercią z wygłodzenia. W swoim dorobku ma takie acziwmenty jak kilkukrotne zerwanie firan i zasłon bez wzbudzania podejrzeń, bezszelestne wymykanie się z domu po zrobionej kupie, oraz permanentny nokaut na świątecznej choince, którą zaatakował z wyskoku, lecąc przez pół pokoju. O wszystkich wypłaconych szlagach, jakie mi zafundował swoimi pazurami nawet nie wspominam. Ale i tak go lubię, bo jest słodki gdy coś chce. W dorobku mam jeszcze psiaka, którym pochwalę się niebawem. ;) Edytowane 22 Lipiec 2014 przez _Matheo_ 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
caligator 35 Napisano 11 Październik 2014 King :) 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sew 118 Napisano 11 Październik 2014 (edytowane) Od razu zaznaczam nie są to zwłoki Edytowane 11 Październik 2014 przez sew 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cajo 1 Napisano 15 Listopad 2014 Haha fajny ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 15 Listopad 2014 A to i moją psiowatość tu zaprezentuję; 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kovacs 367 Napisano 15 Listopad 2014 (edytowane) Mój urwis. Solo i z kumplem. Edytowane 15 Listopad 2014 przez kovacs 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sithman 3250 Napisano 17 Listopad 2014 (edytowane) Nasz Stefan :) Fotka już dość stara, ostatnia wylinka miała 241cm. Aktualne zdjęcia mam tylko na rękach i wokół mojego ukochanego zwierzaczka czyli Żony, a ta nie zgadza się na publikację Edytowane 17 Listopad 2014 przez Sithman 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DeX 631 Napisano 17 Listopad 2014 Nigdy nie rozumiem co ludzie widza w wezach, mozesz rozjasnic? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fryz 915 Napisano 17 Listopad 2014 Są ładne i bardzo ciekawe w obserwacji. Chociaż ja osobiście uważam, że nie ma to jak pająki ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sithman 3250 Napisano 17 Listopad 2014 (edytowane) Nigdy nie rozumiem co ludzie widza w wezach, mozesz rozjasnic? Od zawsze mnie fascynowały, a Stefan jeszcze miał duży udział w poznaniu mojej żony Akurat Boa potrafią być bardzo przyjacielskie i dość łatwo je udomowić, poza tym wbrew temu co wydaje się większości ludzi - w dotyku są ciepłe i aksamitne. No i pojadę hardkorem - lubię patrzeć jak go karmimy - mrugniesz okiem i nawet nie zauważysz ataku takie są szybkie. Edytowane 17 Listopad 2014 przez Sithman 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DeX 631 Napisano 17 Listopad 2014 (edytowane) Kurde ludzie to maja zainteresowania heh, mnie odkad pamietam weze brzydza na potege, wszystko tylko nie weze...No ale podziwiam, ja bym sie nie odwazyl! ;D Edytowane 17 Listopad 2014 przez DeX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sithman 3250 Napisano 17 Listopad 2014 Spoko, jeszcze jest dwoje dzieciaków i kot. Cały ten "zestaw" wymaga" odwagi :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piachu00 3128 Napisano 17 Listopad 2014 Uważaj bo kiedyś zastaniesz tylko włochatą kitkę wystająca z paszczy tego węża :D 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wili23 258 Napisano 17 Listopad 2014 Od zawsze mnie fascynowały, a Stefan jeszcze miał duży udział w poznaniu mojej żony Akurat Boa potrafią być bardzo przyjacielskie i dość łatwo je udomowić, poza tym wbrew temu co wydaje się większości ludzi - w dotyku są ciepłe i aksamitne. No i pojadę hardkorem - lubię patrzeć jak go karmimy - mrugniesz okiem i nawet nie zauważysz ataku takie są szybkie. Dopoki nie sa glodne, to sa bardzo przyjacielskie. :) Jak karmisz, co 3 czy 4 tygodnie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sithman 3250 Napisano 17 Listopad 2014 Raz na miesiąc wystarczy, zwłaszcza jak dostanie grubiutką dużą świnkę morską :P No i fakt - jak jest głodny, to nawet nie ma co podchodzić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piachu00 3128 Napisano 17 Listopad 2014 (edytowane) O kurde, dajesz mu żywą słodką puchatą świnkę morską do jedzenia (swoją drogą chyba nie są tanie?)? Mam nadzieje, że chociaż się nie pastwi tylko szybko uśmierca %) A jak się zachowuje jak jest głodny w stosunku do ludzi? Edytowane 17 Listopad 2014 przez piachu00 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sithman 3250 Napisano 17 Listopad 2014 W zaprzyjaźnionym sklepie kupujemy po 25 zeta, więc jest tańszy w utrzymaniu niż pies. Tak, daję mu taką słodką pulchniutką ze słodkimi oczkami :D chciałem mu dać sałaty, ale żreć nie chce :D Jak jest głodny, to po prostu staje się agresywny i pobudzony, reaguje na każdy ruch. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DeX 631 Napisano 17 Listopad 2014 (edytowane) Nie miałbym serca wrzucić słodką świnke morską jakiemuś gadowi :DDDD A jak zareagowali znajomi/rodzina na widok weza? Edytowane 17 Listopad 2014 przez DeX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piachu00 3128 Napisano 17 Listopad 2014 (edytowane) Ja też wysiadam, za miękkie mam serce do takich zwierząt :P Trzymać węża jeszcze zrozumiem bo się nie boje ich, ale pająka ? ma sa kra :) Edytowane 17 Listopad 2014 przez piachu00 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wili23 258 Napisano 17 Listopad 2014 O kurde, dajesz mu żywą słodką puchatą świnkę morską do jedzenia (swoją drogą chyba nie są tanie?)? Mam nadzieje, że chociaż się nie pastwi tylko szybko uśmierca %) A jak się zachowuje jak jest głodny w stosunku do ludzi? W zasadzie nie powinno sie dawac zywego pokarmu, bo moze podrapac weza... a swinka morska dla doroslego weza, to tylko dodatek do diety :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach