Skocz do zawartości
Emir

Assassin's Creed 2

Rekomendowane odpowiedzi

Jakieś, za przeproszeniem, pierdolenie z ich strony. Ja mam Uplay, mam patcha, i konto na PL PSS. Wszystko śmiga.

Lenistwo w przetłumaczaniu tekstów na uplay, być może. Tak strasznie ich tam dużo :/

Robimy zakłady, czy dodatki będą działać?

oczywiście, English version :)

Edytowane przez EndarSeth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze mi ktoś pomoże, mam 21/22 broni .. której mi brakuje, i co mam zrobić zeby ją zdobyć? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze mi ktoś pomoże, mam 21/22 broni .. której mi brakuje, i co mam zrobić zeby ją zdobyć? 

Nie wiem czy tej akurat ci brakuje ale jak zdobyłem wczoraj 100 piórek to dostałem młot od Wujka Mario obstawiam ze piórek nie zebrałeś i właśnie tej broni ci brakuje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A masz miecz Altaira ? :P Jesli nie to zwiedz wszystkie grobowce ( chyba, a jesli nie to odblokowuje się w pewnym atapue) Moze to tez być młot bojowy, który dostajemy od wujka gdy zbierzemy 50 piórek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A masz miecz Altaira ? :P Jesli nie to zwiedz wszystkie grobowce ( chyba, a jesli nie to odblokowuje się w pewnym atapue) Moze to tez być młot bojowy, który dostajemy od wujka gdy zbierzemy 50 piórek :)

miecz Altaita mam, ale nic specjalnego, a co do piórek to olałem już dawno sprawę, to całe zbieranie zbytnio nie zachęca do grania ... 

p.s ... o co chodzi z tymi schadzkami kurtyzan w posiadłości? da się coś takiego zorganizować? a jeżeli tak to jak? :D ... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miecz Altaita mam, ale nic specjalnego, a co do piórek to olałem już dawno sprawę, to całe zbieranie zbytnio nie zachęca do grania ... 

p.s ... o co chodzi z tymi schadzkami kurtyzan w posiadłości? da się coś takiego zorganizować? a jeżeli tak to jak? :D ... 

tak sie sklada ze miecz altaira to najlepsza bron w grze, ale mniejsza, zeby miec ostatnia bron w kolekcji, musisz zebrac 50 piorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj wpadła platynka po trochę ponad tygodniu sporadycznego grania ;). Na prawdę ekstra gierka, nie spodziewałem się takiego skoku po tandetnej jedynce. Na szczęście mam angielską wersje i nie muszę martwić się o DLC, z którym na 100% w wersji PL będzie problem - większy lub mniejszy.

Jak myślicie, jakie tereny przyjdzie nam zwiedzać w następnej części ? Ja obstawiam Francję albo Hiszpanię ;).

Edytowane przez Kabu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak myślicie, jakie tereny przyjdzie nam zwiedzać w następnej części ? Ja obstawiam Francję albo Hiszpanię ;).
Zamiast terenów lepiej obstawiać czas. Osobiście chciałbym bym trzecia część działa się w latach 20 XX wieku. Czyli w czasach amerykańskiej prohibicji, gangów i mafii. Czyli Chicago, Nowy York, etc. Drugim okresem, który chciałbym zobaczyć, to II Wojna Światowa. Ci co odkryli Prawdę wiedzą o czym mówię:thumbsup:

Misja finałowa w drugim okresie - ukatrup templariusza Adolfa H. :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do akcji 3 części to obstawiam

współczesność lub jakieś 20lecie między wojenne w USA. Zwrócmy uwagę, że Desmond jest Amerykaninem, więc prędzej czy później jego przodkowie muszą ustatkować się w USA. Jerozolima, Włochy, a potem Hiszpania? Zdecydowanie nie. Za dużo tej emigracji. Tak czy inaczej obstawiam, że nie będzie już nam potrzebny animus a Desmond będzie pełnoprawnym assassynem i głównym bohaterem, choć to tylko przypuszczenia. PS. Zwróciliście na końcu AC2 uwagę na kaptur Desmonda? Ewidentnie odzwierciedlone szycie kaptura Altaira i Ezio. Czyżby tak wyglądał współczesny Assassyn jakim stanie się Desmond? Jeansy, bluza z kapturem i ukryty sztylet? Brzmi ciekawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

caballero i Jibril

A do tego muzyka umca umca i punkty za zabijanie długowłosych ? Nieee, dzięki ;p

A na serio wydaje mi się, że trzeciea częśc także będzie polegała na wspomnieniach. Po pierwsze, w końcówce bodajże Lucy mówiła, że być może w Desmondzie kryją się inne ciekawe wspomnienia. Po drugie, Assassin's Creed to marka, w której znakiem rozpoznawczym jest broń biała. Nie wydaje mi się, żeby zrobili z AC grę wojenną.

Oczywiście, to tylko moje przemyślenia. Być może okaże się, że macie rację;p Może Don Corleone był tak naprawdę Templariuszem? A Fredo okazał się Assassyńskim szpiegiem i dlatego Michael go zabił?

Pozdrawiam.

Edytowane przez bolek2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak sie sklada ze miecz altaira to najlepsza bron w grze, ale mniejsza, zeby miec ostatnia bron w kolekcji, musisz zebrac 50 piorek

chciałeś powiedzieć najskuteczniejsza broń, przez całą grę moze z 10 razy użyłem miecza, .. takze dla mnie bez większego znaczenia, ale faktycznie do kolekcji jak ulał ... to moze jak przypadkiem znajde te piórka, to tego młotka dostane. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak wszyscy trzaskają spoilerami... :whistling:

moim zdaniem w trójce będzie zdecydowanie więcej akcji w czasach współczesnych - nie tylko podłączanie się do animusa - Desmond ma już skille, w ostatniej misji "bogini" nazwała Ezia Desmond, czyli to właśnie będzie miał zapewne spory wpływ na bieg historii, którą w trójce trzeba zakończyć. Stawiam na okres I/II wojny światowej - może przodek Desmona będzie "debiutował" za czasów pierwszej, później już jako doświadczony asasyn będzie działał podczas drugiej - w każdym razie nie wiem jak to będzie wpływać na wydarzenia z 2012, bo w The Truth i akcji w Watykanie większość zagadek przeszłości wyjaśniono. W sumie ciężko spekulować co wymyślą twórcy, ale dzięki temu kontynuacja zapowiada się tak atrakcyjnie :thumbsup: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zmienię trochę temat i zadam pytanie (mocno lamerskie :>) otóż jestem przed misją do której mam znaleść wszystkie strony kodeksu. Doszedłem do miejsca gdzie według mapy jest strona ale nie wiem gdzie i jak mam jej szukać. Możecie podpowiedzieć ? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam problemy w tej misji ze znależieniem ostatniej strony kodeksu a nigdzie na mapie jej niema

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przyjaciele, może dacie jakieś screeny, bo nie wiem o który Codex Page wam chodzi ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam problemy w tej misji ze znależieniem ostatniej strony kodeksu a nigdzie na mapie jej niema

Chodzi o stronę nr. 8? Jeżeli tak to będziesz mógł ją znaleźć pod koniec fabuły w ostatniej dzielnicy Wenecji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ogólnie wszystkie codexy albo się dostaje, albo znajduje "na mieście" - te zostały oznaczone na mapie, wszystkie są pilnowane przez strażników, więc nie ma problem z ich znalezieniem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no chodzi o to że teraz muszę znaleźć wszystkie żeby odblokować wątek główny a chodziłęm po wszystkich miastach i nigdzie na mapie ich już nie ma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no chodzi o to że teraz muszę znaleźć wszystkie żeby odblokować wątek główny a chodziłęm po wszystkich miastach i nigdzie na mapie ich już nie ma

Zsynchronizuj wszystkie punkty widokowe. Strony kodeksu są jak byk zaznaczone na mapie i nie ma opcji, żebyś jakiś pominął. Bo na tym etapie co jesteś za fabułę masz już wszystkie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cenciak tez miałem ten sam problem, zeby ostatni kodeks sie pokazał musisz wylaczyć wszystkie punkty na mapie oprocz kodeksu, Jesli sie nie myle to Mapa i L2 czy R2 i tam zostawiasz tylko zeby ci kodeks pokazywalo :) Pomaga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie do osob ktore skonczyly gre. Czy po oddaniu skoku wiary wraz z kilkoma innymi osobami ;) konczy sie sekwencja 11. No i tu moje pytanie. Niby sie skonczyla, zdobylem 2 punkty widokowe i wylaczylem konsole ( od razu turn off the system wzialem ). Dzis po wlaczeniu konsoli musialem cala sekwencje 11 jeszcze raz przechodzic. Czy to wina tego ze wylaczylem konsole od razu czy to wina tej sekwencji ? Btw mam polska wersję językową gry :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o Kodeksy to na tle innych przedmiotów które się zbiera w grze, je najłatwiej się odnajduje. Tak jak powiedzieli moi przedmówcy wszystkie kodeksy są oznaczone na mapie. Co nie które się otrzymuje automatycznie podczas wykonywania misji przechodząc fabułę gry tak jak na przykład od Lorenzo na początku Sekwencji 5 itp. Punkty widokowe także są banalne.

Jedynie największą trudnością jest zbieranie piórek. Ktoś mi doradził że najlepiej jest je zebrać za jedynym zamachem. Żeby podczas przechodzenia wątku głównego odpuścić sobie zbieranie i zostawić sobie to na koniec albo ewentualnie tak w środku gry znaleźć sobie jakiś moment i upolować je wszystkie na raz. Tak czy siak piórka to czasochłonna sprawa. Ja póki co ich jeszcze nie zebrałem xDDD

Co do domniemań do Assassins Creed III. Fanie by było gdyby następna część została osadzona w okresie "koniec 19 wieku" X3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Praktycznie skończyłem grę a nie wiem jak się zapisuje... Wystarczy wyjść z gry przej jej menu ? Dziwnie sie czuję zadając takie banalne pytanie :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi