Skocz do zawartości
Emir

Assassin's Creed 2

Rekomendowane odpowiedzi

Oceny w Official PlayStation Magazine - UK 9/10, PSM3 94/100.

Singiel na 30 h i brak elementów 'boziu, znowu ten nudny quest'. Pieczołowite i rzetelne oddanie Florencji, Wenecji to tylko wisienki na grubym torcie gry, która poprawiła swoje wszystkie poprzednie błędy.

Zanim w ogóle ubierzemy strój Zabójcy to dobre 3h grania co świadczy o tym, jak bardzo ważne jest teraz fabularne zakreślenie wszystkich aspektów moralnych Ezio itd. co pozwoli nam jeszcze bardziej zagłębić się w klimat.

Willa od wujka Mario (nie, nie tego Mario :P ), którą dostajemy w wieku 17 lat służy nam nie tylko do gromadzenia wszelkich dobrodziejstw od miejscowych kupców (widoczye uzbrojenie na ścianach etc.), ale działa też jako miejsce wypadowe i schadzki kurtyzan ;)

Gra wyraźnie zyskała na głębi, a na całkowite wymęczenie gry przypadnie nam zainwestować 40-50h, co jak na grę typu action-adventure to czas niebagatelny.

Ciekawostka: recenzent PSM3 podkreślił, że pomimo kilkunastu godzin spędzonych na graniu, nadal zdobywał nowe upgrejdy i combosy. Dodatkowe podziemne lokacje to 'gra sama w sobie' z elementami platformowymi a'la PoP, które są odwzorowane z takim pietyzmem, że aż dziw bierze iż gracz, który nie ma w sobie nutki ciekawości, może ich nawet nie odwiedzić podczas gry, gdyż są one całkowicie poza osią fabularną.

@Malakay Sporo jak za wersję White, ja mam zamówioną wersję Black za 70funtów (320zł)

Edytowane przez SouL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema mam pytanko jest planowanie spolszczenie tej gry np dubing bo nie wiem czy czekać na Polską wersje czy już zamawiać Angielską.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema mam pytanko jest planowanie spolszczenie tej gry np dubing bo nie wiem czy czekać na Polską wersje czy już zamawiać Angielską.

Nigdzie nie widzialem takich informacji jedynie jakies plotki. Na gry-online pisze ze bedzie wersja kinowa (z napisami)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest już OST z AC2, i powiem wam ze nie jeden film chciał by mieć taką ścieżkę dzwiękową, ten OST który był w części pierwszej jest dosłownie niczym w porównaniu z tym z dwójeczki, .. 35 magicznych kawałków, fantastczna nuta ... ehhh :whistling:

AVE Jesper Kyd!!!!

muszę przyznać...tak rozbudowany i klimatyczny soundtrack rzadko się trafia w przypadku gry. A Venice Escape...jak byłem raczej obojętny wobec tej gry, tak coraz bardziej się skłaniam do szybkiego jej kupna :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten OST jest genialny.... od pierwszych utworow normalnie zakochalem sie w nim :P jezeli ta gra bedzie chociaz w 5% tak klimatyczna jak ten soundtrack to bede wniebowziety :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już zaczełem przechodzić jedynkę żeby wiedzieć o co chodzi w dwójce :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyglada na to ze ludzie, ktorzy kupia AC2 na x360 dostana demko Splinter Cell: Conviction. moja platforma docelowa jezeli chodzi o AC2 stanela pod znakiem zapytania (info vide polygamia.pl)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w AC1 grałem tylko na kompie i przelazłem około 50% gry. Fabuła z AC2 będzie związana z jedynką?? Czy może coś innego będzie związane z AC1, że tak wszyscy teraz szukają pierwszą część?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Malakay Sporo jak za wersję White, ja mam zamówioną wersję Black za 70funtów (320zł)

SouL, za White dałem 40 pln więcej niż za zwykłą wersję, i bez kosztów wysyłki ... wiesz, to taniej niz ty za black o 70 zet, a powiedzcie mi jaka jest roznica miedzy edycją White a Black? kolor :biggrin:

pze

... no ale za granica dokladnie pojutrze kupuje druga wersje, ktora mnie bedzie kosztowac wiecej niz edycja kolekcionerska, no ale chce sie do tego dobrac jak najszybciej, a w domu na mnie bedzie czekac ta rozszerzona :thumbsup:

p.s ... a ten Ezio, z Altairem jest połączony tylko poprzez tego ciecia z labolatorium, co się nim grał w częsci pierwszej, a tak ich historie nie powinny mieć z sobą nic wspólnego, chociaż to niby powinni być krewni tego pakisa ... ehhh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AC1 grałem na PC więc wiem mniej więcej o co tam chodzi. Dlaczego nie ukończyłem? powód jest prosty. Każda misja fabularna wygląda tak samo, wejdź na jakiś wysoki budynek -> zlokalizuj cel -> dojdź -> zabij -> kolejna misja....

Po prostu szkoda gadać.

Mam nadzieję, że AC2 to będzie coś bardzo dobrego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja niestety sie spoznilem z zamowieniem black edition i zostaje tylko white szkoda ze tak niewielki zapas byl uwazam to za blad wydawcy gdyz kazdy do momentu wydania gry powinien miec wybor co do edycji gry co innego taki uncharted 2 gdzie bylo tylko 200 sztuk nie do kupienia w sklepach to co innego a tak producent woli mniej zarobic dziwne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SouL, za White dałem 40 pln więcej niż za zwykłą wersję, i bez kosztów wysyłki ... wiesz, to taniej niz ty za black o 70 zet, a powiedzcie mi jaka jest roznica miedzy edycją White a Black? kolor :biggrin: (...)

TUTAJ masz porównanie wersji Black i White. Gołym okiem widać, która jest 'grubsza' ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta gra mnie zachwyca na kazdym kroku :) AC strasznie lubilem (chociaz musze przyznac racje, ze misje po kilku h robily sie troche nudnawe), ale AC2 dopiero pokaze co ta seria ma do zaoferowania :) szkoda tylko, ze na White Edition w Empiku kaza mi czekac do 25 :( ale moze uda mi sie cos kolo 20 kupic to wtedy anuluje zamowienie....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na xboxach360 już grają... A na dodatek niektórzy przeszli już całą fabułę gry... Piszą, że w 13-14 godzin przeszli fabułę i zostały misje dodatkowe.

Dla mnie to jest poprostu kpina! Wydaje 200zł na gre którą mogę przejść w jeden dzień!? Mam już przygotowaną kase na tą gre i czekałem aż pojawi się w sklepach by odrazu kupić. Teraz zaczełem się wachać czy warto wydawać tyle kasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gierej AC2 to przygodówka, a 13h to bardzo dużo jeśli chodzi o taki typ rozgrywki... Zobacz sobie FPSy MW2-6h KZ2-8h U2-10h. Do tych 13h dolicz sobie jeszcze z 5h dodatkowych zadań, zarabiania pieniędzy, ulepszania postaci i masz jakieś 20h gry, a to się rzadko spotyka w obecnych grach :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie prawdziwą przygodówką były gry z serii Crasha na PS1. Tam to rozgrywka trwała naprawde długo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi