DaraS 506 Napisano 19 Grudzień 2008 (edytowane) Ultimate Fighting Championship UFC 2009 będzie bardzo dynamiczną oraz brutalną grą w której będziemy mogli zagrać 80 wojownikami w 5 kategoriach wagowych, do gry zostały zaadaptowany mix róznych styłów walki takich jak Muay Thai, Kickboxing czy Brazilian Jiu-Jitsu. Data premiery: 2009 Oficjalna strona: UFC 2009 Undisputed Trailers: Gametrailers Edytowane 21 Luty 2009 przez DaraS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maly123_4 0 Napisano 20 Grudzień 2008 Już się nie mogę doczekać premiery. Trailery wyglądają znakomicie. W końcu jakaś realistyczna napierdalanka :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Orestes 0 Napisano 29 Grudzień 2008 Nikt nic więcej nie napisze o tej, jakże wspaniale wyglądającej grze? Absurd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
crseven 2 Napisano 29 Grudzień 2008 Zobaczymy co z niej bedzie. Ja czekam i mam nadzieje, ze sie nie zawiode! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cycek 0 Napisano 29 Grudzień 2008 Osobiście nie mogę się jej już doczekać. Śledzę tą grę od samiuśkiego początku jej powstawania.Wizualnie wygląda super. Jedyne czego powinniśmy się obawiać to tego czy nie będzie zbytnio uproszczona jak jej poprzedniczki. Fakt, radocha była (Dreamcast) bo to było dawno i cieszyłem się, że w ogóle taka pozycja się pojawiła, ale ktoś kto wie o co chodzi w tej "grze" a co lepsze trenuje bjj, mma i inne sztuki walki to wiedział, że było biednie, sztywno itp. Dlatego marzę o grze, która odda piękno MMA. Walka o pozycję, jej stabilizacja, dobre bjj, zapasy, muay thai (stójka) odpowiedni ich balans, nie oparte na bezsensownym na@#)@#$$%nie w przyciski.Do tego masa technik do wykorzystania, dobra animacja. W materiałach dostarczonych przez THQ dostrzegłem parę rzeczy, które mnie denerwują i mam nadzieje, że do czasu premiery gry zostaną one wyeliminowane. Np: Animacja powinna być bardziej płynna, bardziej płynne techniki i ich łączenie. Teraz wygląda to tak jakby był to "pokaz", coś na zasadzie:" Ja uderzę, ty przyjmiesz i potem znów ja :biggrin: ". Następną rzeczą, którą wychwyciłem jest nienaturalna stagnacja podczas uderzeń w parterze. Uważam, że powinni bardziej oddać walkę i próbę obron GnP. Tymczasem zawodnik podobnie jak w poprzednich grach leży i czeka na ciosy. Poza tym podczas knockdown'ów reakcja publiczności poza samym rykiem powinna być tak jak na galach UFC, wszyscy zrywają się z miejsca i stoją.Tak samo jeśli chodzi o sędziego, powinien bardziej reagować na wydarzenia w octagonie. Jeśli chodzi o walkę po knockdownie...jeśli zawodnik trafia drugiego i tamten pada na dechy to uwierzcie mi, mało który stoi i czeka. Naturalne jest to, że podlatuje i próbuje go dobić, poddać itp. Dodatkowo marzy mi się kariera na miarę RPG. Bardzo rozbudowane z masą różnych treningów (metod) do wyboru (łącznie z suplementami), kontuzje, menadżer, rozwój statystyk, nauka nowych technik itd. itp. Zobaczymy jak to będzie. Trzymam kciuki i na pewno będę miał tą grę w dniu premiery B) , ale z autopsji wiem, że lepiej nie obiecywać sobie, że będzie to mega killer i potem dać się mile zaskoczyć niż czekać z myślą o killerze i dostać coś dobrego, ale nie wybitnego z dobrą grafiką.Czas pokaże! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DaraS 506 Napisano 29 Grudzień 2008 Pewien zagraniczny serwis miał okazje niedawno przetestować UFC i według tego co napisali, to z gry płynie duuuużo miodu, zaczynając od grafiki która jest dopracowana na maxa, piękne tekstury, idealne modele, maksymalna ilość szczegółów i animacja nie schodząca poniżej 60 klatek. Sterowanie które wykazuje dużą elastyczność, jest bardzo dobre i dostarcza dużo frajdy z gry, podobno bije wszystko co do tej pory mogliśmy zobaczyć w tego typu grach, więc chyba nie jest źle. W grze będzie system "create a fighter" w którym będzie można stworzyć własnego wojownika, trenując go, ustawiając walki itp, ale jak narazie w sieci jest mało informacji na ten temat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichuV12 10001 Napisano 30 Grudzień 2008 Osobiście nie mogę się jej już doczekać. Śledzę tą grę od samiuśkiego początku jej powstawania.Wizualnie wygląda super. Jedyne czego powinniśmy się obawiać to tego czy nie będzie zbytnio uproszczona jak jej poprzedniczki. Fakt, radocha była (Dreamcast) bo to było dawno i cieszyłem się, że w ogóle taka pozycja się pojawiła, ale ktoś kto wie o co chodzi w tej "grze" a co lepsze trenuje bjj, mma i inne sztuki walki to wiedział, że było biednie, sztywno itp. Dlatego marzę o grze, która odda piękno MMA. Walka o pozycję, jej stabilizacja, dobre bjj, zapasy, muay thai (stójka) odpowiedni ich balans, nie oparte na bezsensownym na@#)@#$$%nie w przyciski.Do tego masa technik do wykorzystania, dobra animacja. W materiałach dostarczonych przez THQ dostrzegłem parę rzeczy, które mnie denerwują i mam nadzieje, że do czasu premiery gry zostaną one wyeliminowane. Np: Animacja powinna być bardziej płynna, bardziej płynne techniki i ich łączenie. Teraz wygląda to tak jakby był to "pokaz", coś na zasadzie:" Ja uderzę, ty przyjmiesz i potem znów ja :biggrin: ". Następną rzeczą, którą wychwyciłem jest nienaturalna stagnacja podczas uderzeń w parterze. Uważam, że powinni bardziej oddać walkę i próbę obron GnP. Tymczasem zawodnik podobnie jak w poprzednich grach leży i czeka na ciosy. Poza tym podczas knockdown'ów reakcja publiczności poza samym rykiem powinna być tak jak na galach UFC, wszyscy zrywają się z miejsca i stoją.Tak samo jeśli chodzi o sędziego, powinien bardziej reagować na wydarzenia w octagonie. Jeśli chodzi o walkę po knockdownie...jeśli zawodnik trafia drugiego i tamten pada na dechy to uwierzcie mi, mało który stoi i czeka. Naturalne jest to, że podlatuje i próbuje go dobić, poddać itp. Dodatkowo marzy mi się kariera na miarę RPG. Bardzo rozbudowane z masą różnych treningów (metod) do wyboru (łącznie z suplementami), kontuzje, menadżer, rozwój statystyk, nauka nowych technik itd. itp. Zobaczymy jak to będzie. Trzymam kciuki i na pewno będę miał tą grę w dniu premiery B) , ale z autopsji wiem, że lepiej nie obiecywać sobie, że będzie to mega killer i potem dać się mile zaskoczyć niż czekać z myślą o killerze i dostać coś dobrego, ale nie wybitnego z dobrą grafiką.Czas pokaże! Napisales dokladnie to, co mialem napisac. Dodalbym bym tylko jeszcze "uszkodzenia" twarzy - tzn po 2-3 bulach, niech twarz przeciwnika zaczyna puchnac, niech rozcianaj sie luki brwiowe i nosy a nie tryska krew jak w Mortal Kombat i do tego krew znika z maty. Jesli te elementy bylyb dopracowane w 100%, sklonny bylbym wydac nawet max cene na te gre. Ale zpobaczymy. mam nadzieje, ze bedzie dostepne demo w PSS- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilb 0 Napisano 30 Grudzień 2008 To wygląda cudownie. :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichuV12 10001 Napisano 30 Grudzień 2008 Owszem, to wyglada cudownie, ale to nie jest niestety gameplay... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilb 0 Napisano 30 Grudzień 2008 No niestety. Ale kiedyś gry będą tak wyglądały .. hehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DaraS 506 Napisano 30 Grudzień 2008 Prawdziwe gameplay'e z GT wyglądają równie dobrze co ten trailer :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cycek 0 Napisano 30 Grudzień 2008 Napisales dokladnie to, co mialem napisac. Dodalbym bym tylko jeszcze "uszkodzenia" twarzy - tzn po 2-3 bulach, niech twarz przeciwnika zaczyna puchnac, niech rozcianaj sie luki brwiowe i nosy a nie tryska krew jak w Mortal Kombat i do tego krew znika z maty. Jesli te elementy bylyb dopracowane w 100%, sklonny bylbym wydac nawet max cene na te gre. Ale zpobaczymy. mam nadzieje, ze bedzie dostepne demo w PSS- to akurat będzie, widziałem wszystkie filmiki z UFC łącznie te z blogu video Dana'y White'a i po 1wszej rundzie zawodnicy mieli dynie ładnie obite :biggrin:, tak jak powinno być. Bardziej interesuje mnie to czy można walczyć tak jak na serio. Chcesz wejścia w giry? Wchodzisz, ale za to oponent musi mieć możliwość np. wyrzutu nóg, złapanie w gardę, kontra, itp., itd. Ta gra musiałaby być mega dopieszczona i rozbudowana, żeby mnie zaskoczyć. Jeśli tak się stanie nastąpi PRZEŁOM w grach o tematyce Bijatyki.. Ludzie nie będą już znali tylko: Tekkena, StreetFightera i SC. MMA rządzi i predzej czy później wydawcy pójdą za modą i powstaną kolejne gry tego typu. Już zacieram ręce :D ....... Ale żeby tak było to muszą tą grę szlifować 24/h. Liczę na prezydenta UFC, że przypilnuje ten projekt równie udanie co prowadzenie przez niego biznesu jakim jest UFC w 2008 roku.Chłop zna się na rzeczy i łeb do interesów ma mistrzowski. Gra ma duuuże możliwości i szansę na hit. Zobaczymy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cycek 0 Napisano 30 Grudzień 2008 http://www.youtube.com/watch?v=yfo7v6dQMnk...feature=related Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 2 Styczeń 2009 http://www.fight24.pl/?tag=ufc-2009-undisputed Bardzo czekam na ta gre :biggrin: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mniuwa 1 Napisano 3 Styczeń 2009 Czekam na ta GRE tylko sie boje trochę o sterowanie w parterze ... jak wy sobie to wyobrażacie bo stójka wygląda dobrze i o nią się nie martwię Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DaraS 506 Napisano 3 Styczeń 2009 Twoje obawy są chyba bezpodstawne, na filmikach wszystko wygląda bardzo fajnie i co najważniejsze przejścia w kolejne kombinacje są płynne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
olejander_18 0 Napisano 3 Styczeń 2009 Jestem bardzo ciekawy czy będzie możliwość grania online, byłby to kolejny istotny element do ulepszenia grywalności :) 3mam kciuki za tą gre. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichuV12 10001 Napisano 4 Styczeń 2009 Olejander, co prawda to nie potwierdzone, ale mysle, ze na 99% bedzie mozliwosc grania online. Dzisiaj wiekszosc gier mozna pykac online. Ogladalem ostatnie UFC92 i byl filmik wlasnie gry - wszystko ladnie pieknie, ale mam pewne zastrzezenie - otoz THQ ma tenedencje do robienia nieco "drewnianych" ruchow - tak w UFC jak i WWE SD VS RAW - lepiej wyszlo to firmie EA chocby w DefJam (na PS2) i osobiscie wolalbym, zeby wlasnie EA zrobila ta gre. Ale coz. Zobaczymy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mniuwa 1 Napisano 5 Styczeń 2009 Twoje obawy są chyba bezpodstawne, na filmikach wszystko wygląda bardzo fajnie i co najważniejsze przejścia w kolejne kombinacje są płynne. No dobra ale jak wyobrażasz sobie sterowanie w parterze naciskanie trójkąta albo kulka i kto szybciej robi lepsza kombinacje ? :D nie grałem w podobna gre wiecsie zastanawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DaraS 506 Napisano 5 Styczeń 2009 Grałeś w FNR3? jeśli tak to chyba wiesz jak tam wykonuje się uniki, podobny system będzie w UFC, ruch analogiem + odpowiedni przycisk i masz daną kombinację. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michciu237 0 Napisano 5 Styczeń 2009 Wkońcu jakaś porządna konkurencja dla Smackdown'a, który nie oszukujmy się- nie jest dobrą grą. Kto wie może zawalczy też o miejsce na mojej półce z Fight Nightem 4 :whistling: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mniuwa 1 Napisano 6 Styczeń 2009 (edytowane) Grałeś w FNR3? jeśli tak to chyba wiesz jak tam wykonuje się uniki, podobny system będzie w UFC, ruch analogiem + odpowiedni przycisk i masz daną kombinację. ale FNR3 to tylko stójka , dalej nie wiadomo jak będzie wyglądał parter i wydaje mi się ze z parterem będzie lipa ! jakoś możne to zrobią ale nie wyobrażam sobie michciu237 tu nie ma co walczyć na pulce musi sie znaleźć to i to :D Edytowane 6 Styczeń 2009 przez Mniuwa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
olejander_18 0 Napisano 17 Styczeń 2009 Ja wyczytałem chyba na gamespot że premiera bedzię na ps3 2 czerwca, z jakiego źrodła określiłeś premiere tej gry? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dante 2 Napisano 17 Styczeń 2009 (edytowane) Ta gra dla mnie jakoś śmiesznie wygląda. W ogóle to mordobicia udające prawdziwe walki mnie żenują. Wolę Tekkena, SF, GG, SC czy VF niż takie dziwactwa. Edytowane 17 Styczeń 2009 przez Dante Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Milusass 9 Napisano 17 Styczeń 2009 haha, ty mówisz na UFC dziwactwo grając w Tekkena ludzikami które mają skrzydełka albo Soul Calibur w którym walczy się 4 metrowymi mieczami o szerokości parapetu? :D ale się ubawiłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach