MVP95 0 Napisano 25 Sierpień 2012 Witam. Mam problem z programem PS3 Media Serwer. Minaowicie - program normalnie widzi i łączy się z ps3 ale gdy prubóje odtworzyć jakiś film strasznie się zacina, tak że praktycznie wogóle nie idzie na nim niczego objerzeć. Nie chodzi mi o jakieś filmy w HD czy z napisami ale ogólnie, zwykły film avi. Jeśli ktoś może coś poradzić to będe bardzo wdzięczny :) Jeśli to coś pomoże to dodam że komputer łączy się z ps3 przez wifi, router to pentagram P6331-4a, prędkość internetu 10mb. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
s0-Vicky 312 Napisano 25 Sierpień 2012 Nie oczekuj po wifi ze bedzie Ci przesylal filmy z bitrate >1Mbit/s plynnie-najlepiej podlacz kompa i konsole przewodzmi! Duzy wklad w to ma obciazenie komputera, procesora! Ale przede wszystkim to wifi! Najlepszym rozwiazaniem jest skopiowac film na pendrive i odpalic w konsoli-5min roboty a efekt o wiele lepszy! Pozdro ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 25 Sierpień 2012 Witam. Mam problem z programem PS3 Media Serwer. Minaowicie - program normalnie widzi i łączy się z ps3 ale gdy prubóje odtworzyć jakiś film strasznie się zacina, tak że praktycznie wogóle nie idzie na nim niczego objerzeć. Nie chodzi mi o jakieś filmy w HD czy z napisami ale ogólnie, zwykły film avi. Jeśli ktoś może coś poradzić to będe bardzo wdzięczny :) Jeśli to coś pomoże to dodam że komputer łączy się z ps3 przez wifi, router to pentagram P6331-4a, prędkość internetu 10mb. Pozdrawiam Podłącz konsole do kompa kablem ethernetowym i nie będą Ci przycinać nawet filmy w 1080p. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MVP95 0 Napisano 25 Sierpień 2012 ok dzięki, sprubóje ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MVP95 0 Napisano 26 Sierpień 2012 podłączyłem konsole kablem no i niestety problem nadal jest, tzn jest już napewno dużo lepiej ale o swobodnym oglądaniu filmów dalej nie ma mowy. Co jeszcze może być przyczyną? Jeśli chodzi o procesor to mam AMD Athlon 3500+ 2,34Ghz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spychu1920 0 Napisano 28 Sierpień 2012 Podłącz konsole do kompa kablem ethernetowym i nie będą Ci przycinać nawet filmy w 1080p. Konsole do PC czy routera? Ja w akcie desperacji pojechałem po kabel ethernet i podłączyłem PS3 do routera (pc też na ethernet). Włączam film 1080p i "pięknie! zero klatkowania..." przez 2 minuty. Potem Media Server traci połączenie z konsolą. Podczas kopiowania to samo (chociaż prędkość super, jakieś 7mb/s). Jakieś rady? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 28 Sierpień 2012 podłączyłem konsole kablem no i niestety problem nadal jest, tzn jest już napewno dużo lepiej ale o swobodnym oglądaniu filmów dalej nie ma mowy. Co jeszcze może być przyczyną? Jeśli chodzi o procesor to mam AMD Athlon 3500+ 2,34Ghz To jest Twoja przyczyna -> AMD Athlon 3500+ 2,34Ghz Procek nie wyrabia z przetwarzaniem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spychu1920 0 Napisano 28 Sierpień 2012 (edytowane) Konsole do PC czy routera? Ja w akcie desperacji pojechałem po kabel ethernet i podłączyłem PS3 do routera (pc też na ethernet). Włączam film 1080p i "pięknie! zero klatkowania..." przez 2 minuty. Potem Media Server traci połączenie z konsolą. Podczas kopiowania to samo (chociaż prędkość super, jakieś 7mb/s). Jakieś rady? Panowie nagrałem filmik z owym problemem. Jak widać po minucie, dwóch media serwer traci połączenie. Chociaż status wciąż rośnie. Dodam że przy odtwarzaniu jest tak samo, minuta bardzo płynnego obrazu w 1080p a potem error connection. film: UPDATE: Co śmieszniejsze każdy film zatrzymuje się na 222MB. Może mam jakieś limity, gdzieś w ustawieniach routera etc? UPDATE#2: Już wiem o co chodzi. Trafiłem na amerykański board o ps3 media server, tam pisało: "It's working fine now. I just reduced the transcoding buffer" Ja zwykle miałem transkodowanie na 600, zmniejszyłem do 400, działa ok. Edytowane 28 Sierpień 2012 przez Spychu1920 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KeramxD 1 Napisano 8 Wrzesień 2012 Siema mam pytanie. Czy jest jakaś możliwość oglądania filmów na żywo jak na DLNA na ps3 lącząc się jakoś z moim vps na którym posiadam debiana? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 8 Wrzesień 2012 MediaTomb... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KeramxD 1 Napisano 8 Wrzesień 2012 (edytowane) Ale normalnie da radę na żywo oglądać? Vps nie jest w mojej sieci lokalnej. Chyba on jest z Francji Jeżeli tak to jak to wygląda? Edytowane 8 Wrzesień 2012 przez KeramxD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 8 Wrzesień 2012 To zwykły serwer UPnP na Linuxa... On (serwer) we Francji, a Ty w PL ? Działać będzie, ale czy na żywo - zależnie od jakości łącza... Chcesz sobie monitoring zrobić ;) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KeramxD 1 Napisano 8 Wrzesień 2012 To może mi powiesz jak się z tym połączyć z poziomu PS3? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 8 Wrzesień 2012 Nie podałeś zbyt wiele info jak to wszystko "lata", więc taka naprowadzająca odpowiedź tylko - VPN... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KeramxD 1 Napisano 8 Wrzesień 2012 Nie rozumiem cie :D Dajmy na to ,że zainstaluje ten program na VPS wszystko skonfiguruje. I co zrobić aby ps3 widział te pliki ? W ustawieniach połączenia wpisać UPnP serwera ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 8 Wrzesień 2012 Napisz dokładniej - jak to wszystko jest połączone, gdzie co jest, itp - to wtedy rozwinę myśl... ;) Ale to już jutro - póki co zasypiam :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Palpatine_79 220 Napisano 15 Wrzesień 2012 (edytowane) Mam kilka pytań odnośnie napisów: - jak zmienić kolor ? - jak wlączyć polskie znaki ? - jak zmienić ich wielkość. Gdy włączam film, który ma osobny plik z napisami konsola automatycznie je włącza i nie widzę opcji ich edycji. Napisy są zbyt małe, żółte i nie mają polskich znaków :/ Edytowane 15 Wrzesień 2012 przez Palpatine_79 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darayavahus 792 Napisano 15 Wrzesień 2012 Ustaw stronę kodową na cp1250 w Ustawienia transkodowania 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Palpatine_79 220 Napisano 15 Wrzesień 2012 (edytowane) Wchodzę w zakładkę ustawienia transkodowania i gdzie mam szukać tej wartości? To jest opcja na samym dole? - "wymuś transkodowanie dla następujących rozszerzeń (rozdzielone przecinkiem" Edytowane 15 Wrzesień 2012 przez Palpatine_79 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darayavahus 792 Napisano 15 Wrzesień 2012 Wersja trochę się zmieniła, ale powinno być coś takiego: http://forum.pclab.pl/topic/566208-Napisy-w-ps3-media-serwer/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Palpatine_79 220 Napisano 15 Wrzesień 2012 (edytowane) Thx Mam najnowszą wersję ale chyba się uda :P Masz tam konto...na labie jestem praktycznie od początków :P Edytowane 15 Wrzesień 2012 przez Palpatine_79 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darayavahus 792 Napisano 15 Wrzesień 2012 Mam konto, ale prawie go nie używam czyli w zasadzie można powiedzieć, że nie :P Ale często czytałem tamto forum - przynajmniej kiedyś tak było. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Palpatine_79 220 Napisano 15 Wrzesień 2012 (edytowane) Po zmianie strony kodowej wywala mi błąd (800288E1) Filmy z lektorem odtwarza bez zająknięcia. Edytowane 15 Wrzesień 2012 przez Palpatine_79 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darayavahus 792 Napisano 15 Wrzesień 2012 A zapisałeś zmiany i zrestartowałeś PS3 Media Server? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Palpatine_79 220 Napisano 15 Wrzesień 2012 Ok thx. Wystarczyło dopisac Estern Europe po 1250 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach