Skocz do zawartości
Agryppa

Ps3 Media Server

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam problem z programem PS3 Media Serwer. Minaowicie - program normalnie widzi i łączy się z ps3 ale gdy prubóje odtworzyć jakiś film strasznie się zacina, tak że praktycznie wogóle nie idzie na nim niczego objerzeć. Nie chodzi mi o jakieś filmy w HD czy z napisami ale ogólnie, zwykły film avi. Jeśli ktoś może coś poradzić to będe bardzo wdzięczny :) Jeśli to coś pomoże to dodam że komputer łączy się z ps3 przez wifi, router to pentagram P6331-4a, prędkość internetu 10mb. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie oczekuj po wifi ze bedzie Ci przesylal filmy z bitrate >1Mbit/s plynnie-najlepiej podlacz kompa i konsole przewodzmi! Duzy wklad w to ma obciazenie komputera, procesora! Ale przede wszystkim to wifi! Najlepszym rozwiazaniem jest skopiowac film na pendrive i odpalic w konsoli-5min roboty a efekt o wiele lepszy!

Pozdro ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mam problem z programem PS3 Media Serwer. Minaowicie - program normalnie widzi i łączy się z ps3 ale gdy prubóje odtworzyć jakiś film strasznie się zacina, tak że praktycznie wogóle nie idzie na nim niczego objerzeć. Nie chodzi mi o jakieś filmy w HD czy z napisami ale ogólnie, zwykły film avi. Jeśli ktoś może coś poradzić to będe bardzo wdzięczny :) Jeśli to coś pomoże to dodam że komputer łączy się z ps3 przez wifi, router to pentagram P6331-4a, prędkość internetu 10mb. Pozdrawiam

Podłącz konsole do kompa kablem ethernetowym i nie będą Ci przycinać nawet filmy w 1080p.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podłączyłem konsole kablem no i niestety problem nadal jest, tzn jest już napewno dużo lepiej ale o swobodnym oglądaniu filmów dalej nie ma mowy. Co jeszcze może być przyczyną? Jeśli chodzi o procesor to mam AMD Athlon 3500+ 2,34Ghz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podłącz konsole do kompa kablem ethernetowym i nie będą Ci przycinać nawet filmy w 1080p.

Konsole do PC czy routera? Ja w akcie desperacji pojechałem po kabel ethernet i podłączyłem PS3 do routera (pc też na ethernet). Włączam film 1080p i "pięknie! zero klatkowania..." przez 2 minuty. Potem Media Server traci połączenie z konsolą. Podczas kopiowania to samo (chociaż prędkość super, jakieś 7mb/s). Jakieś rady?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podłączyłem konsole kablem no i niestety problem nadal jest, tzn jest już napewno dużo lepiej ale o swobodnym oglądaniu filmów dalej nie ma mowy. Co jeszcze może być przyczyną? Jeśli chodzi o procesor to mam AMD Athlon 3500+ 2,34Ghz

To jest Twoja przyczyna -> AMD Athlon 3500+ 2,34Ghz

Procek nie wyrabia z przetwarzaniem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konsole do PC czy routera? Ja w akcie desperacji pojechałem po kabel ethernet i podłączyłem PS3 do routera (pc też na ethernet). Włączam film 1080p i "pięknie! zero klatkowania..." przez 2 minuty. Potem Media Server traci połączenie z konsolą. Podczas kopiowania to samo (chociaż prędkość super, jakieś 7mb/s). Jakieś rady?

Panowie nagrałem filmik z owym problemem. Jak widać po minucie, dwóch media serwer traci połączenie. Chociaż status wciąż rośnie. Dodam że przy odtwarzaniu jest tak samo, minuta bardzo płynnego obrazu w 1080p a potem error connection. film:

UPDATE: Co śmieszniejsze każdy film zatrzymuje się na 222MB. Może mam jakieś limity, gdzieś w ustawieniach routera etc?

UPDATE#2: Już wiem o co chodzi. Trafiłem na amerykański board o ps3 media server, tam pisało: "It's working fine now. I just reduced the transcoding buffer"

Ja zwykle miałem transkodowanie na 600, zmniejszyłem do 400, działa ok.

Edytowane przez Spychu1920

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema mam pytanie.

Czy jest jakaś możliwość oglądania filmów na żywo jak na DLNA na ps3 lącząc się jakoś z moim vps na którym posiadam debiana?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale normalnie da radę na żywo oglądać?

Vps nie jest w mojej sieci lokalnej.

Chyba on jest z Francji

Jeżeli tak to jak to wygląda?

Edytowane przez KeramxD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zwykły serwer UPnP na Linuxa...

On (serwer) we Francji, a Ty w PL ?

Działać będzie, ale czy na żywo - zależnie od jakości łącza...

Chcesz sobie monitoring zrobić ;) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie podałeś zbyt wiele info jak to wszystko "lata", więc taka naprowadzająca odpowiedź tylko - VPN...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem cie :D

Dajmy na to ,że zainstaluje ten program na VPS wszystko skonfiguruje.

I co zrobić aby ps3 widział te pliki ?

W ustawieniach połączenia wpisać UPnP serwera ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz dokładniej - jak to wszystko jest połączone, gdzie co jest, itp - to wtedy rozwinę myśl... ;)

Ale to już jutro - póki co zasypiam :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam kilka pytań odnośnie napisów:

- jak zmienić kolor ?

- jak wlączyć polskie znaki ?

- jak zmienić ich wielkość.

Gdy włączam film, który ma osobny plik z napisami konsola automatycznie je włącza i nie widzę opcji ich edycji.

Napisy są zbyt małe, żółte i nie mają polskich znaków :/

Edytowane przez Palpatine_79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wchodzę w zakładkę ustawienia transkodowania i gdzie mam szukać tej wartości?

To jest opcja na samym dole? - "wymuś transkodowanie dla następujących rozszerzeń (rozdzielone przecinkiem"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Thx

Mam najnowszą wersję ale chyba się uda :P

Masz tam konto...na labie jestem praktycznie od początków :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam konto, ale prawie go nie używam czyli w zasadzie można powiedzieć, że nie :P Ale często czytałem tamto forum - przynajmniej kiedyś tak było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po zmianie strony kodowej wywala mi błąd (800288E1)

Filmy z lektorem odtwarza bez zająknięcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi