Skocz do zawartości
pawlos26

Yakuza 3

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam około 150 godzin w tej grze. Pierwszy raz jak przechodziłem zajebiście się bawiłem.

Wszystkie z dołu mam zrobione, te których nie mam to to które muszę odblokować zaliczając tamten challenge.

Z golden gunem jakieś 2-3 godziny fabuła :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi się udało wczoraj wbić swoją platynkę, jestem z niej bardzo dumny :D

Gratulacje. Podziwiam tak upartych i wytrwałych graczy.

Edytowane przez KopaczK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dorwałem niedawno yakuze w fajnej cenie.

Ile trwa singiel w tej grze?

Pytam, gdyż jestem zainteresowany fabułą, a nie mam niestety czasu na jakieś mega długie gry ;)

Aczkolwiek pytam tylko o tryb fabularny,bo w trofea wogóle sie nie bawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno powiedzieć, ale gra jest dość długa. Możesz spokojnie liczyć na 20/30 godzin rozgrywki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trofea trofeami, ale warto robić misje poboczne, niektóre są zrobione naprawdę ciekawie, a niektóre z jajem i można się pośmiać.

Nie ograniczałbym się tylko i wyłącznie do samej fabuły, bo to tak jak grać w grę RPG i nie robić żadnych zadań pobocznych.

Niby można, ale traci się masę zabawy. A takie smaczki, jak dodatkowe misje, czy minigry to kwintesencja Yakuzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta seria jest po części jRPG. ;)

Przeszedłem jakieś 95% zadań pobocznych, ale nie mogę przeskoczyć ostatniego z szybko biegających braci (tego, którego trzeba dorwać biegnąc wokół parkingu) i to kolejny powód, dla którego dałem sobie spokój z platynką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up

Czy miałeś zrobiony "trening" u Macka na placu budowy -> tam powiększa Ci się wytrzymałość podczas sprintu i siła uderzenia jak gonisz gościa.

Mi zostały tylko, albo aż ultimate skills i wpadnie upragniona platyna.

Patricko ma 100 % racji odnośnie misji pobocznych i mini gier.

Edytowane przez hanibal_lekter1983

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeszedłem szkolenie. Potykam się o diabelny rower, a jeśli nawet uda mi się czyste okrążenie, to skubaniec i tak jest sporo szybszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeszedłem szkolenie. Potykam się o diabelny rower, a jeśli nawet uda mi się czyste okrążenie, to skubaniec i tak jest sporo szybszy.

Z tego co pamiętam to ja go dorwałem na trasie gdzie raz pojawia się czarny samochód, a raz go nie ma. Tam wcześniej on biegnie po ulicy natomiast ty sobie skróć trasę po chodniku. Bodajże go wystarczy raz uderzyć (?), więc dasz radę :)

Ja właśnie przechodzę extra hard i platyna moja :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 100% nie raz, a co najmniej trzy. ;) Dzięki za poradę. Wątpię, żebym się za to zabierał, bo na trofeach mi specjalnie nie zależy, szczególnie masakrycznych, jak te z Y3, czy niektóre z KZ2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś z Was jest w stanie określić ile czasu trzeba poświęcić na ultimate skills? Czy one są takie trudne, bo gdzieś czytałem, że nawet kilkanaście godzin potrzeba do ich ukończenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bzdura, ukończyłem to raptem w 2 - 3 godziny, może nawet mniej. Wszystko zrobiłem za jednym podejściem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up

No to super wiadomość -> nawet gdyby mi miało to zająć dwa razy tyle co Tobie. Chciałbym już pograć w coś innego, bo zawsze jak gram to tylko w jedną grę. 18.03 premiera IV części, ale ja chyba muszę odpocząć z miesiąc od Yakuzy -> może przez ten miesiąc stanieje, teraz cena ok 170 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U angoli jest już pre-order za 140zł, także nie ma się co spieszyć.

Pamiętam jak Y3 szybko staniała do 90zł za nówkę (cały czas mówię o angolach), także nie ma sensu kupować w dniu premiery i stracić prawie stówkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up

No to super wiadomość -> nawet gdyby mi miało to zająć dwa razy tyle co Tobie. Chciałbym już pograć w coś innego, bo zawsze jak gram to tylko w jedną grę. 18.03 premiera IV części, ale ja chyba muszę odpocząć z miesiąc od Yakuzy -> może przez ten miesiąc stanieje, teraz cena ok 170 zł.

Dokładnie mam to samo :) właśnie wbiłem niedawno platynę i mimo, że gra super i 4 część kupię to na pewno nie w najbliższym czasie. Zdecydowanie za długa gra i teraz trzeba mi czegoś lekkiego do odmóżdżenia się :) Niemniej świetna produkcja japońskich rzemieślników (mimo archaicznego silnika xD).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrico>>> Nie wiem jakim cudem tak wymiotłeś. Muisisz być dobry w mordoklepki. Ja mam olbrzymie problemy z przejściem trzeciego wyzwania (a może to drugie). Masakra jakaś...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrico>>> Nie wiem jakim cudem tak wymiotłeś. Muisisz być dobry w mordoklepki. Ja mam olbrzymie problemy z przejściem trzeciego wyzwania (a może to drugie). Masakra jakaś...

Ten tryb na prawdę nie jest taki trudny :) Jak masz problemy i mało życia to lataj w kółko i doładuj sobie zdrowie poprzez HEAT (R3+L3 - musisz mieć naładowane do 1 paska), ja tak rozwaliłem Yoshitaka Mine w 2 czy 3 trasie gdzie zaczynało się od pojedynku z Kandą (chyba najcięższy pojedynek).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mogę przeskoczyć tej diabelnej walki z całym tłumem ludzi atakujących ze wszystkich stron. Nie mogę nigdzie uciec, bo kordon policji robi za ruchome ściany ringu. Jeśli za bardzo się zbliżę, kończę na glebie porażony prądem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mogę przeskoczyć tej diabelnej walki z całym tłumem ludzi atakujących ze wszystkich stron. Nie mogę nigdzie uciec, bo kordon policji robi za ruchome ściany ringu. Jeśli za bardzo się zbliżę, kończę na glebie porażony prądem.

Ale to chodzi o ten tryb US? bo nie pamiętam żebym w tym trybie miał taką misje (a już na pewno jakiś problem). W grze była taka misja, ale to na pewno przeszedłeś bo była banalna.

Jedyne co mogę poradzić to zawsze trzymaj :r1: i staraj się zajść przeciwników od tyłu (:r1: kierunek i :x:), a potem wal im w plecy i zbieraj HEAT (zawsze warto się osłonić) no i wykorzystuj cały czas HEAT (ja używałem Komaki cośtam, 2 razy :x: biegnąć do przeciwnika i :triangle:).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patricko jesteś dla mnie kozak jak zrobiłeś te ultimate w 3 godziny.

Ja wczoraj 6 godzin grania i 21 zadań zrobiłem. Męczę się z zadaniem gdzie muszę obronić tego głupka na placu przed kinem.

Czy jest jakaś różnica w poziomie trudności tych ultimate jak np. robisz je po przejściu poziomu normal a po przejściu extra hard?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to chodzi o ten tryb US? bo nie pamiętam żebym w tym trybie miał taką misje (a już na pewno jakiś problem). W grze była taka misja, ale to na pewno przeszedłeś bo była banalna.

Jedyne co mogę poradzić to zawsze trzymaj :r1: i staraj się zajść przeciwników od tyłu (:r1: kierunek i :x:), a potem wal im w plecy i zbieraj HEAT (zawsze warto się osłonić) no i wykorzystuj cały czas HEAT (ja używałem Komaki cośtam, 2 razy :x: biegnąć do przeciwnika i :triangle:).

Jest taka misja. Żadne bloki, ani uskoki nic nie dadzą bez opanowania efektywnych kombosów. Goście z pałami, paralizatorami, szybcy spece od sztuk walki i goryle wielkości kiosku RUCHu.

Edytowane przez KopaczK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patricko jesteś dla mnie kozak jak zrobiłeś te ultimate w 3 godziny.

Ja wczoraj 6 godzin grania i 21 zadań zrobiłem. Męczę się z zadaniem gdzie muszę obronić tego głupka na placu przed kinem.

Czy jest jakaś różnica w poziomie trudności tych ultimate jak np. robisz je po przejściu poziomu normal a po przejściu extra hard?

Faktycznie w 3h nie wyobrażam sobie zrobienia tego trybu. Ja osobiście spędziłem około 5-6h żeby ogarnąć tryb.

Jeżeli chodzi o misje z tym kolesiem co ma mało życia to ja od razu na początku poleciałem do przodu żeby wrogowie poszli za mną (tam skoś ich jak najwięcej), ale mimo wszystko cały czas miej oko na tego typka. Tutaj liczy się precyzja, ale i w dużej mierze szczęście. Mnie się udało tą misje przejść tak za 3-5 razem.

Jest taka misja. Żadne bloki, ani uskoki nic nie dadzą bez opanowania efektywnych kombosów. Goście z pałami, paralizatorami, szybcy spece od sztuk walki i goryle wielkości kiosku RUCHu.

Faktycznie teraz sobie coś przypominam. Pierw zaatakuj kolesi z paralizatorem (ew. pistoletem o ile tacy są) i zabierz im broń, paralizator jest świetny bo wrogowie od razu padają na ziemię (więc mało kto może cię uderzyć gdy walczysz z jakimś gorylem). Trochę wprawy i na pewno się uda :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za porady, ale to na nic. Ja wiem co i jak zrobić, ale jestem za słaby w tego typu grach. Nie potrafię w nie grać do tego stopnia. To tak jak nasza kadra piłkarska. Niby wiedzą co mają zrobić, ale umiejętności im nie wystarcza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nakatsuki ja podszedłem do tej misji z 10 razy i odpuściłem -> musiałem się położyć bo trzeba wstać do pracy. Ja tam od razu łapię pierwszego i kopnięciem wbijam go w resztę -> potem staram się zdjąć takiego największego. Ze dwa razy udało mi się zaje!@# dwóch, ale nie potrzebnie poszedłem na żywioł. Trzeba do tych "misji" (napewno do tych trudniejszych) podchodzić na chłodno -> jak widzę, że jestem już na maxa wkur!@#$ to idę na szluga, wracam i jest git.

Co do misji, o której piszę KopaczK (jeżeli to ta misja gdzie trzeba zatłuc 100 ludzi, druga albo trzecia misja pierwszy rząd od góry) to tam ma się swoje sprzęty i dodatkowo można brać bronie od pokonanych -> musisz po prostu cały czas mieć broń w łapach i kosić równo jak idzie, jak wykorzystasz swoje bronie, podnosisz z ziemi i tyle.

Napiszcie coś o zadaniach chyba challange (trzecia kategoria od góry) -> skończyłem na misji na planie filmowym. Czy te misje są trudne czy raczej do szybkiego ogarnięcia?

W tych pięciu misjach na samym dole mam odkryte dwie, w pierwszej można używać broni i to całkiem niezłych -> we wszystkich tych misjach na samym dole na się bronie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nakatsuki ja podszedłem do tej misji z 10 razy i odpuściłem -> musiałem się położyć bo trzeba wstać do pracy. Ja tam od razu łapię pierwszego i kopnięciem wbijam go w resztę -> potem staram się zdjąć takiego największego. Ze dwa razy udało mi się zaje!@# dwóch, ale nie potrzebnie poszedłem na żywioł. Trzeba do tych "misji" (napewno do tych trudniejszych) podchodzić na chłodno -> jak widzę, że jestem już na maxa wkur!@#$ to idę na szluga, wracam i jest git.

Co do misji, o której piszę KopaczK (jeżeli to ta misja gdzie trzeba zatłuc 100 ludzi, druga albo trzecia misja pierwszy rząd od góry) to tam ma się swoje sprzęty i dodatkowo można brać bronie od pokonanych -> musisz po prostu cały czas mieć broń w łapach i kosić równo jak idzie, jak wykorzystasz swoje bronie, podnosisz z ziemi i tyle.

Napiszcie coś o zadaniach chyba challange (trzecia kategoria od góry) -> skończyłem na misji na planie filmowym. Czy te misje są trudne czy raczej do szybkiego ogarnięcia?

W tych pięciu misjach na samym dole mam odkryte dwie, w pierwszej można używać broni i to całkiem niezłych -> we wszystkich tych misjach na samym dole na się bronie?

Akurat w tej misji faktycznie przydaje się stoicki spokój, ale mnie misja nie wydawała się cięższa od tej, w której Kazuma jest na 1 cios :P

Co do Challange to bodajże misja, w której musimy dogonić jakiegoś kolesia - wg. mnie jedna z najcięższych misji o ile nie wiemy jak dobrze skracać drogi (ja musiałem obejrzeć filmik na YT i od razu wiadomo co i jak :P). Tak czy siak sprawne i lepkie palce się przydają (mnie zawsze na tym cholerstwie ześlizgiwał się palec z analoga :/).

Ostatnie misie w większości mają bronie (z tego co dobrze pamiętam), nie są one trudne szczególnie, że możemy ładować życie (gdy HP miga to HEAT rośnie), dlatego każdy powinien dać radę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi